I Emmanuel Macron vidi ruske pokušaje “tumačenja Drugog svjetskog rata”

Emmanuel Macron
101 komentar

Obraćajući se studentima na Jagielonskom sveučilištu u Krakowu u Poljskoj, francuski predsjednik Emmanuel Macron je rekao da vidi “ruski pristup zbog ponovnog tumačenja Drugog svjetskog rata”.

„Ponekad vidim poljske pokušaje brisanja 1989. i te povijesti slobode. Vidim mađarsku politiku koja kreće u reviziju cjelokupne povijesti XX stoljeća. Vidim pristup Rusije da reinterpretira Drugi svjetski rat i učini poljski narod krivim. Vidim rizik od podijele našeg pamćenja zbog revizije povijesti“, rekao je Macron.

„Za vašu generaciju, izgradimo zajedničko europsko pamćenje“, dodao je francuski predsjednik.

Ranije je službena predstavnica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova najavila početak opsežne dezinformacijske kampanje Poljske protiv Rusije na temu Drugog svjetskog rata, kako bi se time “služila” za ostvarenje svojih unutarnjih i vanjskih političkih interesa.

Također je nazvala samoubojstvom članak poljskog premijera Mateusza Morawieckog o Drugom svjetskom ratu u kojem on posebno naglašava kako Crvena armija “nije oslobodila Varšavu“.

Kao što je primijetio ruski predsjednik Vladimir Putin, Rusija će stvoriti arhivski centar kako bi spriječila da zapadne zemlje da iskrivljuju povijest Velikog domovinskog rata. 27. siječnja je ruski predsjednik naložio kabinetu da osigura stvaranje mjesta na kojem će biti izložena sva arhivska građa, od dokumenata do filmova i foto materijala koji su posvećeni Drugom svjetskom ratu.

Twitter / Emmanuel Macron

drugi svjetski rat
Pretplatiti se
Obavijesti o
101 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Koča Popović
4 godine prije

O pa mi na Balkanu smo izvršili reviziju još 1990. i prebrisali istinu.

Robert Jurčić
4 godine prije

Poljska je neupitno jedna od odgovornih za izbijanje Drugog svjetskog rata,a Francuska isto treba nositi svoj dio križa http://hladnaistina.com/odgovornost-za-drugi-svjetski-rat/

Bat
4 godine prije

Javi li se hrabri francuzi

Abe 04
4 godine prije

Neka pita ženu, ona će ga posjesti na koljeno i pojasniti mu o 2. svj. ratu kao neposredni živi svjedok. Samo da se ne zapriča kao Broj Jedan pa se prisjeti tamo do Peloponeskih ratova..

Stjepan Vujec
4 godine prije

Valjda taj Francuski krkan zna da u drugom svjetskom ratu WW – ll jedini otzbiljan otpor Njemcima u Francuskoj su pružile francuskinje u krevetu, zbok toga je trebalo Njemcima 3 tjedna da okupiraju Francusku, u normalnim okolnostima vjerojatno bi im bilo dosta tjedan dana.

Kajzer Soze
4 godine prije

„Ponekad vidim poljske pokušaje brisanja 1989. i te povijesti slobode. Vidim mađarsku politiku koja kreće u reviziju cjelokupne povijesti XX stoljeća. Vidim pristup Rusije da reinterpretira Drugi svjetski rat i učini poljski narod krivim. Vidim rizik od podijele našeg pamćenja zbog revizije povijesti“, rekao je Macron.
Ja vidim da su vas Nijemci naguzili svaki put i da vas je uvjek neko drugi morao da oslobađa te da tu nema nikakvog prekrajanja istorije , more mrš u tri p.m. nekrofilu jedan !

Sparkling
4 godine prije

Nešto je trulo u Republici Francuskoj, kad ovakvi kao Macron dobivaju na značaju i pritom dižu policiju na vatrogasce. Ovoga bude povjest upamtila kao nešto ružno za Francusku. Sve dok banksteri stoje iza Macrona on može raditi što ga je volja.

orfbvwefvrnewurnwncuwneucnuweucdwe
4 godine prije

Vidi on samo sionske mudrace.

4 godine prije

Pitanje: Koliko Francuza je bilo potrebno da bi se oslobodio Pariz?
Odgovor: Jedna američka divizija…

Ivo
4 godine prije

U francuskoj verziji povijesti koja uskoro izlazi, Njemačka je potučena do nogu 1941. kad se usudila napasti moćnu francusku silu. U bezglavom povlačenju koje je uslijedilo, nijemci su bježali sve do Moskve, gdje im je netko objasnio da su nepoželjni. Francuska je već do zime 1941/42 u potpunosti razbila glavninu njemačkih, talijanskih i japanskih formacija, a do 1945 su imali posla hvatajući preživjele pripadnike wehrmachta koji su se odmetnuli u šume i prešli na gerilsko ratovanje, kao i onih par japančića koi su skakutali po otočićima na pacifiku u paničnom strahu. Što se tiče Rusije, francuzi su tamo poslali jedan bataljon legije stranaca kao ispomoć, i oni su preokrenuli situaciju na ruskom bojištu u svega mjesec dana, nakon čega su prepustili Crvenoj armiji da čuva zarobljenike, mada su oni to dosta traljavo odradili. Što se tiče takozvanog iskrcavanja u Normandiji, u pitanju je bio masovni dolazak američkih turista u razgledavanje… Čitaj više »

Alex
4 godine prije

Varšavu su oslobodili nacisti… svoga prisustva… a Poljaci su također prisustvovali…ispraćaju…I da se ne zaboravi da su Poljaci napali na naše trupe koje su oslobodili Trst.🤮💩💩💩

Exit.Rus
4 godine prije

Europi treba Exit.Rus

imalijosnade
4 godine prije

vidi ga, zemlja mu skoro u građanskom ratu..
vrući dečko otišao karijeru i milione mlatit kod Goldman’s Sachsa kao investment bangster i sad glumi pametnjakovića…

Milance iz Ceske
4 godine prije

Své té informacije imaju puno drugaciji karakter.Priprema se uskoro nová Jalta,Poljaci i slicni njima znaju kako ce své to lose za njih zavrsiti pá sú poceli sa tim národ zabavljati.Uz své to mediji šíře dezinformacije jer mnogi novináři sunaivne ovcice kóje ničem nerazumiju, to sú dokázali oko virusa už kině kako se novinarstvom dá manipulirati

RENEW
4 godine prije

Morda bo čez sto let Hitler junak, ki se je boril proti Stalinovi okupaciji…

RENEW
4 godine prije

Morda bodo Francozi prvi izumili desne partizane, ki bodo nagnali islamske okupatorje Francije? Morda bo Mussolini rehabilitiran in morda bomo v Sloveniji postavili kip Ratka Mladića? Morda…?

nije bitno tko
4 godine prije

Francuzi bi opet voleli dobiti batina od Rusa…..
Jadnici….

Mis
4 godine prije

Francuska drzava koja je naspram svoje veličine i broja stanovništva dala najmanji doprinos za otpor njemačkoj, drzava koja je na prvi povik ss njemacke legla rasirila noge i proglasila kapitulaciju. Pa jedna jugoslavija mis naspram jedne francuske podnjela je duplo vise zrtava!

nije bitno tko
4 godine prije

Po Macronovom su Evropu osvobodili Francuzi, Englezi i Amerikanci. Tome primjereno se kroz agresivnu proameričku propagandu revidira i kroji nova istorija. A Hitler če uskoro biti proglašen braniocem zapadnih vrednosti i kulture, koje je štitio od ruskih varvara.

orfbvwefvrnewurnwncuwneucnuweucdwe
4 godine prije

Žuki što ima u Švici trezoru tame, kupuješ li Valcambi Combibar čokoladice?

Baba
4 godine prije

Američka dosado jel tebe prisiljava neko da budeš tu među nama? Ako ti se ne sviđa portal tornjaj se (imaš milijardu drugih gdje ćeš čitati baš ono što ti želiš) nikome nećeš nedostajati, čak naprotiv.

jupiter
4 godine prije

vidim ni ti ne propustas ni jednu vest….iako diletanyski, al tu si

Mate
4 godine prije

mislim ne može se jadnije, kad ono…

Max
4 godine prije

Što to Rusi Mijenjaju a Macron vidi? Pa kad kažu da su oslobodili Auscvitz to je istina.

mane
4 godine prije

Cackaj rusiju pa ces se cesati kad objave materijale np. da je vise francuski vojnika ratovao na strani rajha nego li protiv…

Krki
4 godine prije

A vidim da je taj Ivo dobio neki novi naziv “ideološki pacijent Komunizma”. Vjerovatno unaprijeđenje čina od razvodnika u desetara.

nije bitno tko
4 godine prije

Babojebac

PeroTunguz
4 godine prije

Onog trenutka kad je Hitler usao u Poljsku – Poljska je bila duzna zatraziti pomoc od Rusije. Postoji korespodencija izmedju ruskih i britanskih diplomata u kojoj raspravljaju sta ce se desiti ako Hitler udje u Poljsku:
Britanac: “Poljska ce zatraziti pomoc od vas”
Rus:”Prema nasim procjenama nece”
Britanac:”Onda vi znate sta vam je ciniti”

Sta bi se desilo da Rusi nisu usli? Pa usli bi Njemci u cijelu Poljsku i dobili puno bolje pozicije za napad na Rusiju.

A sta ovaj mamlaz (Makron) prica? A uloga Francuske u 2 svj ratu? Pali su za 5 dana, Francuskinje se kurvaju s Njemcima, Visijeva Francuska omogucava ulazak Hitleru u Sjevernu Afriku, francuska industrija proizvodi oruzje za Njemce.

oko
4 godine prije

U Parizu je vise Nemaca izbaceno iz stroja od tripera nego od metka (Makron moze zenu odlikovati zbog ovog podviga) , 3puta vise ih se ozenilo Francuskinjama nego sto je poginulo, najvise Francuza u jednoj borbi je poginulo u borbama protiv UK flote pa na drugom mestu u borbama protiv patonove armije pri iskrcavanju u Africi, tri puta vise Francuza se borilo uz naciste nego protiv njih, FRA fanatici su branili zgradu rajha par dana nakon samoubistva Hitlera…

jetflash
4 godine prije

poljaci se opet igraju velike sila. svaki puta kada su to probali popušili su. njihova uloga nije bila toliko nevina prije napada njemačke pokušali su izigravati igrače nekakvu treću stranu i slično pa su platili veći ceh nego su trebali. od nerealnog straha od rusa sklopili su savez sa englezima namazali su im oči kao danas ukrajni sa ulaskom u eu…povijest je pokazala koliko se engleska bila spremna žrtvovati za poljake!!

davor
4 godine prije

Bravo Vladimire. Ako su cionisti izgradili Yad Vashem, onda bi slavenski narodi trebali ih izgraditi na desetke u svojim državama, te staviti svoje žrtve na pijedestal kao i ostali, jer generacijska demencija je skupa i jako opasna.

davor
4 godine prije

A vrijeme je krajnje da se trgovi i ulice počnu nazivati žrtvama američkog terora.

Slovenac
4 godine prije

Misel from de rizistens ova je bila glavna

pera lozac
4 godine prije

@ redakciji
Ovaj “slavonac” ga sere na hvatove a ja kad mu odgovorim (bez vredjanja) ili cekam validaciju ili mi se brise komentar (uglavnom ovo drugo).
A najjace mi je kad vas naziva srbofilskim portalom, a jado nije ni primetio da je sve jedan clanak napisan na novokomponovanom “hrvatskom jeziku”

FRANO
4 godine prije

KATOLIČKA POLJSKA I NJENA BLIZANKINJA NJEMAČKA, PROVOCIRAJU NOVI NACISTIČKO-KRIŽARSKI RAT. PILSUDSKA POLJSKA , SJEME KATOLIČKOG NACI-RASIZMA I NJENA BLIZANKINJA ,NOVA NJEMAČKA ,SA NASLEDNIM DUHOM NACIZMA KOJEG BAŠTINE POTOMCI HITLEROVIH SATRAPA, UDRUŽILE SE U ISTOM DUHU DA STVORE NOVU EVROPU , NASTANJENU NOVIM FENOTIPOM BIOLOŠKO-EUGENIČKE ČISTOČE, DA OČISTE EVROPU OD SVIH DRUGIH I DRUGAČIJH KAKO JE TO VEĆ DAVNO DOGOVORENO ,JOŠ 1935 GODINE IZMEĐU HITLERA I VATIKANA ,CONCORDATUS-OM , DA SE PRISTUPI STVARANJU NOVE EVROPE , NASTANJENE NOVIM FENOTIPOM NJENOG NOVOG STANOVNIKA ,U DUHU EUGNIČKE NAUKE I KATLOLIČKOG POIMANJA SVIJETA . TE DVIJE SATRAPIJE, DANAS SE POSEBNO ISTIČU U TOM DUHU I PROGRAMU ,JER SE TAKO JAVNO OGLAŠAVAJU PRIJETEĆI ,ONAKO, MILITARISTIČKO-KRIŽARSKI, CIJELOJ ISTOČNOJ I JUGOISTOČNOJ EVROPI NASTANJENOJ SLAVENIMA,ONIMA ,MAHOM, ORTODOKSNE RASKOLONIČKE VJERE, DA IH PRIPOJE EVROPI I PRIVEDU NOVOM EUGENIČKOM , TJELESNOM I DUHOVNOM USTROJSTVU,ZAPADNOM KATOLIČKO-ZLOČINČKO-PLJAČKAŠKOM SUSTAVU DRUŠTVENIH I DRUŠTVENO PROIZVODNIH ODNOSA . TA NAJNOVIJA ŠIZOFRENIJA NACIZMA SE PREDICIRA U JAVOJ… Čitaj više »

Dundić
4 godine prije

Poljska je postala najveće revizionističko zlo u Evropi, nema se tu šta puno komentirati, to je upalno žarište zdraog razuma.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI