Vladimir Putin će uskoro raskrinkati falsifikovanje istorije Drugog svjetskog rata

Putinov članak - Drugi svjetski rat
183 komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin već napisao je članak o Drugom svjetskom ratu koristeći državne arhive, rekao je u Dmitrij Peskov.

“Da, predsednik je već napisao članak”, rekao je Peskov za rusku novinsku agenciju TASS i dodao da će predsednik naknadno odlučiti kada će članak biti objavljen .

“Čekamo Putinovu odluku kada će članak biti objavljen”, odgovorio je Peskov na pitanje da li članak može biti objavljen prije Parade pobjede koja će ove godine biti održana 24. juna.

Peskov je ranije rekao za TASS da predsednik planirao da napiše članak o dešavanjima povezanim sa Drugim svjetskim ratom, ali da će njegovo objavljivanje zavisiti od toga kada će biti organizovana ključna proslava 75. godišnjice pobjede nad nacizmom.

Ruski lider je otkrio svoje planove da napiše članak o ratu i događajima koji su prethodili Drugom svjetskom ratu, tokom godišnje konferencije za novinare u decembru 2019. Rekao je da će se članak zasnivati na arhivskoj građi. Predsednik je pomenuo ova dešavanja, uključujući takozvanu Minhensku izdaju ili Minhenski sporazum i ulogu pojedinih evropskih država, posebno Poljske. Putin je više puta naglašavao neprihvatljivost falsifikovanja istorije Drugog svjetskog rata.

Parada pobjede na moskovskom Crvenom trgu je trebala da bude održana 9. maja, ali je odložena zbog pandemije koronavirusa. 26. maja, ruski predsednik Vladimir Putin najavio je da će se parada ipak održati 24. juna, na dan kada se u Moskvi održala prva Parada pobjede pre 75 godina.

drugi svjetski ratParada pobjede
Pretplatiti se
Obavijesti o
183 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lanmi
3 godine prije

KRALJ …

VOLGA VOLGA
3 godine prije

Neka,konačno netko tko može ,ima snage i dovoljno je Čovječan da kaže istinu…

qints
3 godine prije

Nece nikad.
Dok god stranci pisu rusku povijest za Ruse, bit ce falsifikata.

Rusi su obecavali i da ce napraviti svoju Wikipedia, da bi imali svoju povijest i do dana nisu napravili.
Americko-engleske novine su pune lazi i falsifikata, one su kako ih je nazvao americki veliki predsjednik Fake News ali ne samo naspram njega kao americkog najboljeg predsjednika nego su fake news i naspram onih zemalja koje americki kongres zeli opljackati kao sto je Rusija. I tako te fake news sluze kao referencija za Wikipedia, to postane znanost.

Red Dog
3 godine prije

Iskreno, ne ocekujem neke promene. Sta se primecuje na internetu je inat. Ko vec navija za Putina ce navijati jos vise, ostali ce samo reci „fake news“ i ici dalje. Decu mozes vaspitati jer su svesni da ne znaju i zele uciti. Matore ne. Njih vodi inat. Cak i kad znaju da su glupi pretvaraju to u vrlinu i ponose se time. Na internetu nastaju mehuri gde ih bodre i podrzavaju. Na demonstracijama u USA su se pojavili neki tesko naoruzani Boogaloo Boys. Naci-libertarijanci. Kako je moguce spojiti Hitlerovu totalitarnu drzavu sa zeljom ukidanja drzave libertarijanca? Vaspitali ih nacisti od malih nogu po forumima. Za biti libertarijanac trebas biti naivan u osnovi. Ali to je bio glavni trend medu omladinom 90-tih i neko vreme. Kad se je ta naivnost sudarila sa surovom realnoscu je to bilo „nepravedno“. Naci su im obecali da kad oni dodu na vlast ce im ispuniti… Čitaj više »

Milance
3 godine prije

Neka raskrinka jako je Staljin a boljsevici poubijali své redom kojí sú bílí protiv njihovog terora .boljsevik a Stb-ak ostaje uvjek isto.

Machiavelli
3 godine prije

Super,konacno cemo saznati istinu o molotov paktu s nacistima,ulasku i djeljenju poljske s nacistima,zlocinu u katinskoj sumi,zlocinu nad folksdojcerima,silovanju zena,gulazima…..

Zvrk
3 godine prije

Po meni klikbejt naslov.

Makedonac
3 godine prije

Dan D dolazi, Vidovdan, rasplet… 30 godina ‘liberal fašizma’ kod nas, a u staru evropu 75 godina, sada je kulminacija, bitka je svugde i na 100% svim silama. Stalin je znao ko je organizirao svetski rat, prvi drugi, ili moze da ih uzmeš kao jedan velki rat 1914-1945 ili 1914-2020 . 24.06.1717 je sazdana najveća masonska loza “United Grand Lodge of England”. Salin je znao ko je davao novac Hitleru, cilj rata… Ne slučajno je izabrao taj dan, tada su zapalili 200 zastave svih fašističkih horda Evrope, taj broj 200 mislim da je nešto u hijerarhiji loža… Ove godine ili ovih godina se rusi liberalizam, ili će zlo složiti namornik, masku, lanac svim robovima, ili će pobediti dobro. Nije važno dali ja moj deda ratovao za Hitlera, došli su u selo uzeli ga, dali mu pušku, i svi onako viću Zi Hajl, nemačka arijevska rasa je viša rasa, cigani ,… Čitaj više »

Ive
3 godine prije

Clank predsjednika Putina je dobra ideja, ali pozvati najvece I najpriznatije povjesnicare svjetskih ratova za okrugli stol pa im prezentirati dokaze iz arhiva pod uvijetom da objave sto su otkrili u tim arhivima, bi bio daleko snazniji efekt. Jer bi neki morality javno reci da su svijesno lagali ili bili u zabludi.

hiber
3 godine prije

Baš mi je drago što će koristiti državne arhive. Dakle, potpisali sporazum o nenapadanju pa ih Hitler napao. Na njihovu sreću Mussolini napao Grčku pa popušio. O napadu nije ni obavijestio Hitlera. Hitler nije imao pojma o diplomaciji pa mislio ako je dočekao jugoslavenskog regenta kao cara da je riješio Balkan. Umjesto rješenja englezi mu izveli puč u Jugoslaviji, pa je umjesto SSSRa napao Jugoslaviju i Grčku, pa popušio mjesec dana i dvadesetak divizija ukupno. Iako je Hitler napao sa manje vojnika i 4000 tenkova, Staljin je imao više vojnika i 10.000 tenkova, ali na papiru, a par miliona rusa se predalo i poslije ih je barem milion zavrsilo u Wermahtu. Tako je Wermaht napredovao 30-40 km dnevno ali uvijek im je nedostajalo onih mjesec dana. Na kraju je Staljinu, priskočio u pomoć japanski car koji je poštovao antimaovski sporazum i nije ih napao, tako da su Rusi mogli elitnu… Čitaj više »

Kako da ne
3 godine prije

Nitko ne vice REVIZIONIZAM? Samo Hrvatima mrzitelji pisu i izmisljaju povjest.

žrec
3 godine prije

Putin će ovo, Putin će ono….naslušao sam se toga i navjerovao takvih vijesti…nakon svega zaključujem: Nikad ništa od njega!

habanero
3 godine prije

Raskrinkat će drek! Postoji jedna svjetska vlada, konzorcij, i kako im ga oni odrede – tako ovi tipovi dole plešu. Preostalih 99 posto na dnu se bori da preživi. Cijela civilizacija je smetlište, Kali Yuga ili ti kaljuga. Fućkaš civilizaciju koja skriva tajna znanja starog svijeta, kontakte sa drugim civilizacijama, prepravlja vlastitu povijest po sistemu copy/paste (prema istraživanjima A. Fomenka)… Piramidalni sistem vladanja zamijeniti hologramskim prema uputama sa petog i šestog denziteta, dignuti stanje svijesti duhovnim radom te aktivno raditi na skupljanju znanja (ne obrazovanja, ono služi jedino da budeš što bolji porezni platiša), humanističke vrijednosti ugraditi u sve zakone jer to je najniže ispod čega se ne može ići sa tim da odmah uz humanizam treba postaviti sistem zaštite za donja dva denziteta, životinjski i biljni jer sve posjeduje svijest i duh unutar žive tvari. Sve to kad napravim ionako sam u četvrtom denzitetu. Na rubu smo galaksije i… Čitaj više »

Hmmm da
3 godine prije

Ma raskrinkat će on moj k.

Machiavelli
3 godine prije

Sto je ovo danas,otvorim sajt i vidim samo putinove slike,neobicno cak i za ovaj portal,sta je putinu danas rodjkas?Aj ubacite izmedju tri putinove slike barem jednu gretinu,sorosevu ili billa gatesa,cisto radi reciprociteta i mentalne higijene citaoca.

zlatan
3 godine prije

Za one rijetke koji slučajno znaju ruski jezik ili barem dijelom razumiju. Putin govori o povijesti pred Drugi svjetski rat. Vidim ovdje su sve neke velike sveznalice, o povijesti, reptilima, ljudima gušterima, svjetlosnim astralnim bićima, da nije bilo seoba Slavena i sličnih gluparija, nepismenih,…….itd, itd….
Razgromnaja rječ Putina-:)! Mislim da prijevod nije potreban. Slaveni smo, je li tako?
https://www.youtube.com/watch?v=sqgEDAiRtRU

Max
3 godine prije

I treba previše je tu lovačkih priča i neutemeljenog revizionizma. vidim Peskov se brzo oporavio…

RAVNICA
3 godine prije

Objasnće zašto poljaci ruse ne vole a posebno će objaviti imena NKVD-ovaca i Staljinovih poltrona koju su okupirali pola Poljske a posebno če imonovati one odgovorne jr FSB prijajsšnji KGB ima imenom i prezimenom učesnike likvidacija u Katinskoj šumi!!!Ako ko zna Putin sigurno ZNA!!!

Armagedon
3 godine prije

Bilo bi pozeljno da se napokon rece istina , Nadam se da ce Putin imati dovoljno onih iza sebe koji ce se sloziti da se istina objavi , jer tave stvari tesko da jedna osoba moze odluciti, posto istina u ovopm slucaju moze ne promijeniti samo povijest vec i sadasnjost. izazivajuci veliki potres na medunaronom nivou. Sada je pitanje , Zasto se to nije do sada obijavilo , i ko je na teme zaradio , i u cigovu korist. Vijerojatno je bio dogovor velikih politickih blokova , a jedan blok koji je nevidljiv je imao posebno jak razlog da se ne obijavi. Sto je SSSR dobio za uzvrat da se istina sakrije. Takodzer je pitanje hoce li se obijaviti kompetna istina , ili samo mali dio. ….dali su ovo dokazi da se je Putin uspio izcupati iz kandzi oligaha koji su na strani Duboke drzave , Mozda ce mo uskoro… Čitaj više »

Istina
3 godine prije

Hitler bio KGB agenat i spijun crvene armije

Armagedon
3 godine prije

Ono sto se sumnja i sto je nesluzbena verzija II svijeskog rata ukratko ovako napisati Elita (tajne organizacije) pokusava stvorit Novi Svijetski Poredak , Izabrali Njemacku , diciplirana i ekonomski jaka zemlja Izabrali Hitlera koji stvara jednu savrsenu rasu , ostali su slge (jedna svijetska vlada sa Hitlerom na celu) Finacirana od svijetskih Elita (Bankari ivlasnici krupnog kapitala) Usmijeravanje prema Rusiji , -Glavni cilj okupacije Rusija Poraz Hitlera u Rusiji i mijenjanje toka II svijeskog rata Umijesao se zapad kao “spasioc “u borbi Protiv Njemacke , strahujuci da ce Rusija osloboditi -osvojiti veliki dio Evrope Zapad mora unistiti svoje pule ,i svih koji nisu u interesu , na najokrutniji nacin Spasava veliki dio naucnika koji su imali velike projekte , znanje . Hitlera se pusta da pobijegne u Juznu Ameriku Treci dio ove tragedije izmanipulirane od strane Elita , je ajmo rec misteriozan , a mozda i nije Navo bi… Čitaj više »

hiber
3 godine prije

Žalosno je sve to. Putin kao da nije pročitao djela Tolstoja. Vjerojatno nije. Jer da je pročitao Rat i mir znao bi da bitke i ratove upravljaju ljudima slijedeći neke svoje unutarnje logike, a naknadno povjesničari i političari svemu tome pokušavaju dati neki smisao, najčešće iz perspektive pobjednika. Tako i sad Putin treba da nas “pouči” o nečemu iz čega bi on morao izvuči neku korist.

Dopizdilomi
3 godine prije

A što će jadan izjaviti, možda da je Rusija zaustavila Hitlera kad svi znamo da je Hitler branio Europu od Rusa i komunizma. (Sarkazam)

jbg
3 godine prije

Što nekima smetaju Rusi i Rusija? Pitajte se odkud potječete, mamicu vam. Svi smo mi slaveni.
Jednom Napoleon ubio izdajnika iz neprijateljskog tabora, pa reko: svidja mi se ta izdaja, ali mrzmi izdajnike.

hollande
3 godine prije

Kad dodje Zlatan kao da je dosao profesor

Armagedon
3 godine prije

Zasto se cekalo priko 70 godina da se obijavai istina II svijetskog rata ? Dali iko ima odgovor?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI