Eksplozija skladišta projektila u bazi u blizini Damaska – “Raketni napad” ili “kratki spoj”?

eksplozija damask
10 komentara

Noćas je u zračnoj bazi “Mezzah” u blizini Damaska odjeknulo više snažnih eksplozija. Dio agencija i portala je istog trenutka prenio vijest “kako su eksplozije i požar posljedica zračnih udara zrakoplovstva izraelskog režima”.

Kasnije je bilo raznih verzija incidenta, a isti “izvor” koji je govorio o raketnom napadu kasnije je rekao “kako nije bilo napada, nego su eksplodirali projektili u skladištu municije neposredno u blizini zračne baze“.

“Izvor” je dodao da je reagirala sirijska protuzračna obrana.

Navodno je portal Times of Israel naveo kako su napad proveli izraelski zrakoplovi, ali je izraelski list citirao razne izvore, među kojima uglavnom SOHR iz Londona.

Vojni izvor agencije SANA tvrdi da je eksploziju u skladištu izazvao kratak spoj.

TASS navodi kako su brojne arapske televizije objavile vijest o raketnom napadu izvedenom na predgrađe Damaska, a televizija Al-Mayadin je citirala “dobro informirane izvore koji su tvrdili da iza napada stoji Izrael”.

Al-Jazeera ima svoju verziju i meta izraelskog raketnog napada nije bilo skladište, nego obližnji sirijski istraživački centar. Al-Jazeera javlja i kako je sirijska protuzračna obrana uspjela oboriti nekoliko projektila, dok su drugi eksplodirali na prostoru zračne baze “Mezzah”.

Trenutno se ništa ne može sa sigurnošću ni tvrditi ni opovrgnuti. Zračna baza “Mezzah” i obližnji vojni objekti su ranije bili meta napada izraelskog zrakoplovstva, ali nakon završetka kampanje na jugu Sirije se izraelski režim više fokusirao na prijetnje Iranu, prihvativši činjenicu da je Bashara Al-Assada nemoguće svrgnuti vojnim putem.

SOHR
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
RoPe
5 godine prije

Severina o kratkom spoju: Ko minus i plus, ko Amer i Rus… ????

Siniša
5 godine prije

Ali izvori u apsolutni….

Kajzer Soze
5 godine prije

Kratki spoj izazvan raketnim napadom vjerovatno !

Ivo
5 godine prije

Židovska uvertira za glavni koncert,koji se sprema…

preseren3
5 godine prije

Pa smetaju mi ta nagađanja s obzirom, da Rusi raspolažu sa najboljim radarskim sistemom u zemlji…
Sposobni, da zaznaju 5cm objekat 1000 km daleko….
Da li se stide potvrditi?

Brainstorm
5 godine prije

ne spomenuste najizgledniji uzrok – sabotazu.

DrugiJa
5 godine prije

S obzirom na relativno brzu i laku predaju nekih zona koja su bila pod teroristima vrlo vjerojatno da je ostala gomila izdajnika i terorista i stranih agenata koji su ionako iste godinama okružene enklave snabdjevali svim i svačim, pa su tako vrlo moguće diverzije

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI