Nakon raskida ugovora s Boeingom i Airbusom Iran se vratio ruskom Suhoju SJ-100

40 komentara

Iranska zrakoplovna kompanije Iran Air traži mogućnosti da obnovi svoju flotu putničkih zrakoplova, ali od stranih proizvođača izvan Sjedinjenih Država i Europe.

Rusija se sa svojim zrakoplovima Suhoj Superjet 100 (SSJ-100) smatra najprikladnijim partnerom za opskrbu zrakoplovima za linije do 5000 kilometara, rekao je u subotu izvršni direktor Iran Aira Farzaneh Sharafbafi, prenosi Reuters.

Prema njegovim riječima, Teheran treba uspostaviti komercijalne odnose s onim proizvođačima zrakoplova koji ne ovise o opskrbi komponenti iz Sjedinjenih Država i izdavanju dozvola od strane američke vlade.

“Bit ćemo sretni da postoje strane tvrtke koje mogu isporučiti zrakoplove potrebne Iran Airu. Spremni smo kupiti ruski SSJ-100 ili druge zrakoplove koji nisu proizvedeni u europskim zemljama”, rekao je Sharafbafi.

Podsjetimo, 8. svibnja, kada je američki predsjednik Donald Trump priopćio povlačenje svoje zemlje od međunarodnog sporazuma o iranskom nuklearnom programu, tajnik američkog Ministarstva financija Steven Mnuchin je najavio ukidanje dozvola za isporuku zrakoplova Boeing i Airbus u Iran.

Sjedinjene Države su nametnule zabranu isporuke europskih linijskih zrakoplova u Iran, a kompanija Airbus, sa sjedištem u Toulouseu u Francuskoj, morala je odustati od unosnog posla s Iranom jer se većina komponenti francuskog zrakoplova proizvodi u Sjedinjenim Državama.

U siječnju 2016. su iranske vlasti najavile da planiraju kupiti više od 200 zrakoplova Boeing i Airbus, a odluka je bila povezana s ukidanjem sankcija iz Sjedinjenih Država i Europske unije kao posljedica dogovora o nuklearnom sporazumu iz 2015.

Međunarodne sankcije, koje više nisu na snazi, nisu dopuštale Islamskoj Republici da kupuje putničke zrakoplove, kao ni rezervne dijelove za njih i Iran nije mogao modernizirati svoju zastarjelu zračnu flotu. U prosincu 2016. se objavljeno sklapanje ugovora o kupnji 80 zrakoplova između nacionalnog zrakoplovnog prijevoznika Iran Aira i tvrtke Boeing. Vrijednost propalog posla bila oko 16,6 milijardi dolara.

Od francuske kompanije Airbus je Iran namjeravao kupiti 100 linijskih zrakoplova, ali je i taj posao propao, iako Francuzi ionako jedva pronalaze nove kupce.

Da je Iran zainteresiran za kupnju ruskih zrakoplova SSJ-100 i namjerava nastaviti nabavu nakon rješavanja pitanja o opskrbi dijelova je 22. listopada potvrdio iranski veleposlanik u Rusiji, Mehdi Sanai.

“S obzirom na SSJ-100, Iran je zainteresiran za stjecanje takvih zrakoplova. Trebamo male zrakoplove, jer iranske zračne luke u pokrajinama ne mogu prihvatiti one velike”, izjavio je diplomat, dodajući kako su u tri godine iranski prijevoznici već poslali zahtjeve proizvođaču SSJ-100 za kupnju ovih zrakoplova.

Međutim, za punu provedbu posla se mora riješiti pitanje američkog dobavljača malog broja komponenti.

“Stvarno se nadam da će ovo pitanje biti riješeno. U svakom slučaju, sada govorimo o smanjenju ovisnosti o američkim komponentama. Iranska strana čeka da se ovo pitanje konačno riješi i onda ćemo krenuti s nabavom”, rekao je iranski veleposlanik.

Prema njegovim riječima, s proizvođačem Suhoj Superjet su potpisana već dva memoranduma o razumijevanju. Osim toga, Sanai je istaknuo da Iran ima najozbiljnije namjere razvijanja suradnje s Rusijom u području zrakoplovstva, svemira, izgradnje elektrana, željeznica i drugih infrastrukturnih projekata.

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Trubadur
Gost
Trubadur

Mah ništa…. Juče nam je svima velebit2 sa argumentima, razkučio, kako sa sankcijama Iranu svi gube osim USrA i Izrahell…..I tako, mi se čini, da je svaka diskusija tu besmislena..

Ivo
Gost
Ivo

Ispravno je ‘skalamerijom’, Cenzuriraj se malo dok se ne opismeniš.

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic

Da bi Rusi mogli izvoziti ove zrakoplove u Iran najprije moraju zamijeniti sve dijelove za koje im treba izvozna dozvola od USA-e. A to nije moguće postići za dva dana ako me razumiješ.

velebit2
Gost
velebit2

Ovaj mali suhoj je odličan avion i odlična firma. prvi napravili kompletno krilo od karbona. fali samo širokotrupni, dobro da su se vratili.

Tvingo
Gost
Tvingo

Oni znaju napraviti dobre stvari ali jim u ovom slučaju mankaju kapaciteti,za krupnu produkciju graždanske aviacije treba snažno industrijsko zaledže što je nažalost delimično ostalo u Ukrajini ili je doma propalo prvenstveno zbog nenabavki domačih prevoznika kojima su na stranim aeroportima zabranjivali sletanje zbog nedostizanja savremenih kriterija .Stvari se pomiču ali za to treba vremena i novca,trenutno u dogledno vreme nisu u stanju izvršiti neki veči zakaz

miro
Gost
miro

imaju rusi i dodatni problem, cesto radnici u tvornicama piju alkohol iz raznih mjernih uredjaja i stavlaju vodu za uzvrat. tolko o ruskoj tehnici

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic

A u kojim to mjernim uređajima se koristi alkohol?

Sarka
Gost
Sarka

Žiroskop?

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic

Kakvi crni žiroskop. Žiroskop ti je u stvari 3 dimenzionalni “zvrk”.

velebit
Gost
velebit

Danas su akcelerometri i žiroskopi izvedeni u interalnoj tehnici.

Sarka
Gost
Sarka

Šupam se, pobogu.
Nisam siguran ni da znam sta je žiroskop.
Sorry, neću vise.

renato
Gost
renato

Nisu uopće problem kapaciteti.Jednostavno se ne žele zaletavati ako nemaju dovoljan plasman za avione.Pa bi mi onda čitali kako je taj “gigant” otišao u stečaj nakon tri godine a radnici na cestu.To bi bilo čisto samoobmanjivanje i zbog takvog realnog sagledavanja stvari današnje Rusije(za razliku od megalomanije SSSR-a)mi je drago. Kapaciteti za masovnu produkciju će se brzo osigurati ako će biti potpisani i ugovori sa masovnim narudžbama.Nitko normalan nije prvo napravio veliku tvornicu pa onda tražio mogućnosti za veliku proizvodnju,nego obratno.

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic

Problem je što za sada koristi premalo domaćih dijelova, ali se polako “zapadni dijelovi”zamjenjuju Ruskim. Plan je da SSJ100 do 2021 bude lišen svih dijelova zapadnog podrijetla. Ovo je jako važno kako bi isti zrakoplovi mogli biti izvezeni u zemlje pogođene Američkim sankcijama. Npr Honeywell proizvodi APU-e za SSJ100, a isti će se zamijeniti s Ruskim. Također Thalesova avionika će se zamijeniti KRET-ovom. Motori (zajedno ih radili s Francuzima) će se zamijeniti s Aviadvigatel PD-10 (ovo je posebno važno za Iransko tržište pogođeno američkim sankcijama).

bbbb
Gost
bbbb

Vrlo dobro Ivaniševiću, i ovo gore i ono na početku!!!

Gordan
Gost
Gordan

Motori? Sitnica. Sigurno nece imati posljedica za karakteristike aviona.

To da ih “rade skupa sa Francuzima”… motor je skoro u cjelosti Snecmin. “Snecma is in charge of the core engine, control system (FADEC), transmissions (accessory gearbox, transfer gearbox), overall engine integration and flight testing. NPO Saturn is responsible for the components in the low pressure section and engine installation on the Sukhoi Superjet 100 regional aircraft and ground testing.”

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic

Jesi li ti čuo za PD-14? Očito nisi kad možeš ovako trkeljati. Između ostalog Francuska nije uvela sankcije Iranu, a motor nije u cijelosti Secmin. I na kraju Irkut MS-21 je skoro spreman za serijsku proizvodnju, a on nema “Secmine motore”. I neka kupe veći avion SSJ100 nije nešto naročito “kapacitivan”.

Gordan
Gost
Gordan

“Skoro” u cijelosti, citaj malo. Sto radi Saturn na tom motoru, a da nije gore navedeno?

Cuo sam za PD-14 i PD-10, sasvim su preveliki za ovaj avion (no potonji je jedna od dvije opcije za veci SSJ-130.) I sto s tim? Na papiru su dobre performanse, znatno bolje od ovog Snecminog ali ne u istom rangu kao Pratt & Whitneyev motor koji je bio druga opcija.

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic

Sasvim zadovoljavajući motori za SSJ, s tim da je PD-10 umanjena verzija PD-14 i nije prevelik za SSJ. Nema veze da je P&W bolji, važno je da postoji alternativa i da avion može proći certifikaciju s tim motorom. Inače, PD-14 je dosta moderan i napredan motor koji jako malo zaostaje za PW 1000G a koji pak ima malo veći “baypass omjer”. Poanta cijele priče: Rusija ima moderni civilni avio motor i može isporučivati Iranu civilne avione koji mogu proći EU certifikaciju i slijetati u EU zračne luke. Saturn je inače specijaliziran za vojne avio motore koji su u mnogočemu drugačiji od civilnih. Aviadvigatel proizvodi civilne motore, Saturn nema iskustva u tome. Rusi uvijek nude dvije opcije što se tiče motora (zapadni i Ruski) iz kojekakvih razloga.

Gordan
Gost
Gordan

Rusija ima sve osim kapaciteta za proizvodnju i trzista, pa…

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic

Rusija ima kapacitete za proizvodnju, a što se tiče tržišta evo za MS-21:
By July 2018, it had received 175 firm orders and recorded nearly 150 intentions.

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic

Za SSJ100:
518 narudžbi
147 isporučeno
Ako je to malo onda sam ja SSJ100.

velebit2
Gost
velebit2

m.ivanisevic
“baypass omjer”. interesantan podatak
Koliko je ovisan o klimatskim prilikama, pošto je rusija u hladnijem pojasu kao i kanada.

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic

Nema to veze s klimom. ?

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko

Opet Trump zestoko radi na stvaranju neraskidivih gospodarskih, vojnih i politickih veza Kine, Rusije i Irana. Ubrzo i Indije.
Kad uleti i Pakistan u ovo drustvo (neki dan je ovdje bio clanak kako i njima Ameri spremaju sankcije) cinit ce zaokruzenu kopnenu cjelinu.
EU je ovdje predvidjena za zrtveno janje Americi – kaoticno naseljavanje sa izbjeglicama, nuklearna opasnost jer Ameri forsiraju takvo naoruzanje upereno prema Rusiji, gubici unosnih poslova sa azijskim i bliskoistocnim trzistem.
Zapanjuje nedostatak pravih drzavnika u Europi poput De Gaulle-a.

odisea
Gost
odisea

A Macron ?Nada Nove Francuske

miro
Gost
miro

nadimak sve kaze bravo

Zadranin
Gost
Zadranin

Ček, čekaj.. francuski puževi izgubiše još jedan unosan posao u Iranu (Total i plinska polja..)? Aaaaa, baš mi ih je žao. (Sarkazam)

Tako vam i treba, pa vi podupirite amerokenjce i njihove “terorističke, ilegalne” operacije i proxije.

Pljuc!

tuf
Gost
tuf

Vise je nego jasno da su ugovori s europskim kompanijama sluzili kao reket i uvjet da EU podrzi sporazum s Iranom.
Sada, kad su Izrael i njegov prirepak SAD uveli sankcije, a firme poput Airbusa i Totala potjerane iz Irana – vidimo da mafijasi poput Macrona pocinju rezati na Iran i bez problema ce se prikloniti politici izolacije i otvorene cioamericke agresije.

Trubadur
Gost
Trubadur

A šta če drugo Macron… Pa nije on tamo, da radi za interese Francije…

grunf
Gost
grunf

Zaključak se sam nameće…trebalo bi “braći” perzijancima,onako,prijateljski dići cijenu 30%…ja te “branim”,a ti prvom prilikom “trčiš” siledžijama koji te svaki dan mlate..

Alex
Gost
Alex

Istina, kad su se digle prve sankcije Iranci su dosta podcjenjivacki gledali na S100 … cijena po avionu sigurno neće biti ista sad i prije novih sankcija.

octopus
Gost
octopus

SSJ-100 ima jedan veliki problem, a to je nedostatak rezervnih dijelova zbog kojeg se letovi ili otkazuju, ili se prolongira ležanje na pisti. Belgijanci su već odustali od daljnjeg korištenja. Šteta tako kvalitetnog zrakoplova. Rusi moraju jako poraditi da kvalitetno opsrbljuju svoje centre u EU……

Borac2
Gost
Borac2

Sprema se verzija SS100R koja ce imati rusku avioniku i nece sadrzavati americke komponente.

Iran je zeznuo kada je bio potpisan prvi dogovor koji je predvidao i parcialnu proizvodnju u Iranu. Onda su mislili lako ce airbus i boeing na brzaka im prodat gomilu aviona pa od toga nije bilo nista.

Za regionalne avione u Iranu dobro lobira talijanski ATR.

miro
Gost
miro

jednom davno inao sam priliku putovai izPraga za Havanu sa CSA aki je cijela grupa otkazala na pomisao da ideeeemo sa ruskom kantom.

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic

I? Tvoj izbor(i tvoje grupe), koga briga s čim ćeš ti putovati. Evo ja npr nikad ne bih sjeo u Bombardier Dash q400, a većina tvrdi da je to jedan od najsigurnijih zrakoplova na svijetu.

Podravec
Gost
Podravec

Ni ja! Taj avion se kvari ko sam vrag!

cool
Gost
cool

Odličan zrakoplov, rentabilan, jeftin, s komponentama dužeg vijeka 43-44% u komparaciji s zapadnom tehnologijom istog opsega; čudim se kako Kinezi nisu uložili kapital u ovu Rusku infrastrukturu? Ili možda jesu? Sigurno, vrlo brzo? Lako je onda raditi i veće za duže rute jer sve poznate tehnologije u razvoju su dostupne, od štedljivosti i dalje što ide uz to. Cijena bi morala biti 20 % niža kod “šminkerskih” po komadu.

Savio
Gost
Savio

Da lete. Eto sta ce. Isto kao sto bi letili i sa zapadnjackom skalamerijom.
A ustedice i dosta novca.

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic

Ti očito nemaš blage veze o čemu pišeš.

Savio
Gost
Savio

Ruski avioni su odlicni. A sigurno i jeftiniji.
Ove sankcije prema Iranu ce dobro doci Ruskoj civilnoj avio industriji. A i Rusiji generalno.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik