Rohani: “Amerika je spalila sve mostove u odnosima s Iranom”

Hasan Rohani
11 komentara

Iranski predsjednik Hassan Rohani je ponovno odbio mogućnost ulaska u bilo kakve pregovore sa Sjedinjenim Državama, optužujući američku stranu da je “spalila sve mostove” u odnosima s Islamskom Republikom.

Prvi čovjek izvršne vlasti Irana izjavio je da je to u srijedu, 15. kolovoza, na sastanku vlade zemlje, prenosi iranski Press TV.

“Trenutno Iran razgovara s cijelim svijetom, što ukazuje na stvarnu samoizolaciju Washingtona u međunarodnoj areni”, kazao je Rohani.

“SAD sam uništava uvjete potrebne za pregovore, spalio je mostove, a zatim govori o spremnosti za dijalog. Da su američke vlasti iskrene, trebale bi ponovno izgraditi taj most”, rekao je iranski predsjednik.

Govoreći 6. kolovoza uživo na državnoj televiziji, predsjednik Rohani je nazvao američke akcije “psihološkim ratom” protiv iranskog naroda.

“Ako vaš neprijatelj zabode nož u leđa drugoj osobi, a onda kaže kako želi pregovarati s vama, prva stvar koju treba učiniti je da baci nož”, rekao je iranski predsjednik Rohani.

Podsjetimo, američki predsjednik Donald Trump je 8. svibnja objavio povlačenje Washingtona iz sporazuma o iranskom nuklearnom programu. Nakon povlačenja iz sporazuma su Sjedinjene Države 7. kolovoza uvele prvu fazu sankcije protiv Irana. Sljedeće proširenje sankcija, koje će prije svega utjecati na energetski sektor Islamske Republike, zakazano je za 4. studeni ove godine.

Zajednički sveobuhvatni akcijski plan, odnosno sporazum o nuklearnom programu Teherana, zaključen je u srpnju 2015. između Sjedinjenih Država, Rusije, Kine, Velike Britanije, Francuske, Njemačke i Irana, nakon čega je potvrđen od strane Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda.

Nuklearni sporazum
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
X3M
5 godine prije

Ponovno za predsjednika izabrati Mahmuda

Ahmadinedada

Kora
5 godine prije

“Ako vaš neprijatelj zabode nož u leđa drugoj osobi, a onda kaže kako želi pregovarati s vama, prva stvar koju treba učiniti je da baci nož”, rekao je iranski predsjednik Rohani.

Bravo, Hassan Rouhani! Svaka čast, Iranci! Samo čvrsto, razumno i hrabro naprijed!

Alen
5 godine prije

Spaljivanje mostova prema iranu,rusiji,kini,turskoj, mozda taktika spaljene zemlje ?

cool
5 godine prije

Toga je bio svjestan od 1979.

Aragorn
5 godine prije

Tko ikada imadne priliku posjetit Iran,nemoj se misliti uopce,niste svjesni kako su to miroljubljivi ljudi,kako paze na svaki detalj,kako nisu zatupljeni kao susjedi im,vehabisti…previse su tolerantni,to im je najveci problem..kroz cijelu njihovu povijest im se namece netko,ali nitko ne kuzi njihov mentalitet i nemoze da shvati da se s Iranom nemoze dogodit Irak-Libija-Sirija…od 1979 su pod mnogokakvim sankcijama ali idalje opstaju i uvik ce opstat jer nisu umjetna drzava kao KSA,uAE ili Kuwait koji ce se prodati za saku zelenog papira nego teze slobodi,slobodi koje imaju vise nego svi gradjani USA…pogledajte kako im se vode lokalni izbori,koliko se pita obicnih trgovaca,znaci skup trgovaca s glavne pijace daje gradonacelnika ako se stranke nemogu dogovoriti…gdje se kod nas to nesto pita obicnih trgovaca? Gdje na zapadu se pita nekog trgovca nesto? Osim ako nisi trgovac za NRA,MMF… u Iranu ima vise slobode nego cemo je mi ikad vidit na tzv.zapadu i dabogo… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI