Ruski transportni avion An-26 se srušio u Siriji

An-26
52 komentara

Rusko ministarstvo odbrane je potvrdilo da je u bazi Hmeymim nedaleko od Latakije oko 15 časova po lokalnom vremenu došlo do nesreće prilikom slijetanja transportnog aviona An-26 u nesreći je smrtno stradalo svih 6 članova posade i 33 putnika.

Prema prvim informacijama do incidenta je došlo zbog tehničkih problema na letjelici i avion nije bio pod dejstvom neprijateljske vatre.

An-26 se srušio oko 500 metara od piste.

Prema nepotvrđenim informacijama komadant vazduhoplova bio je pilot major Smirnov. Avion je letjeo iz baze Kuweires blizu Aleppa i do Hmeymim-a je imao još dva usputna slijetanja. U avionu se pored vojnih lica nalazilo i nekoliko civila.

An-26 je transportni avion srednje nosivosti razvijen u Sovjetskom Savezu krajem sedamdesetih. Ukupno su proizvedena  1403 primjerka u više verzija a danas se koristi u mnogim vazduhoplovstvima širom svijeta.

VIDEO: Trenutak pada aviona An-26

AN-26HmeymimLatakija
Pretplatiti se
Obavijesti o
52 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
gungula1950
6 godine prije

dejstvom?

Riddick
6 godine prije

Neka je večni pomen nastradalima.
https://youtu.be/5eVo4j-pGNM

belay
6 godine prije

bas me interesuje ko su poginuli

ZЪVЪNIMRЪ
6 godine prije

postala je teška zrvena zvijezda na avionima nakon žrtvovanja jpg-a u afrinu….

gungula1950
6 godine prije

dezurni provokator? mozda san 5 komentara napisa, ako i to….

Tadmur Palmirović
6 godine prije

Nadam se da se zezaš?!

cool
6 godine prije

R.I.P.

fbslo
6 godine prije

Slava žrtvama !

onaj najgl.....veći Dalton
6 godine prije

Obzirom na broj aviopolijetanja i broj nezgoda uslijed tehničkih problema, u pustinjskim uvjetima koji traže veliko naprezanje tehnike i posada, može se samo odati priznanje zemaljskom osoblju koje brine o održavanju ispravnosti tehnike.
Nezgode se događaju a opće je poznato da su najčešće pri uzlijetanju i slijetanju..

čitatelj portala
6 godine prije

Često se Rusima događaju ovakve greške. Dosta ih je poginulo u Siriji u neborbenim djelatnostima. Nije valjda krivo (ne)održavanje?!

Bruno
6 godine prije

Prokleto težak gubitak, čak 27 oficira, među njima i jedan general – major. Neće Putinu biti lako ovo objasniti obiteljima poginulih… Pitam se zar Rusija nema drugih transportnih aviona osim starih i dotrajalih Antonova?

partneri
6 godine prije

ovo je malo cudno, avion u normalnom prilazu, nije bilo eksplozije, ne vidi se da je neko gadjao sa zemlje na avion znaci ovo je definitivno greska pilota. na ovoj visini cak i da su obadva motora stala mogo se spustiti ako ne na pistu onda prije jer i tako su bile livade i polja,svaki avion moze da “jedri” do odredjene granice,(ima takozvanu finesu). pa jel se onaj airbus sa ugasenim motorima na sred atlantika spustio na azore. ( Air Transat Flight 236 ) znaci i da je neko nastradao prilikom “emergency landing” mnogi bi prezivjeli. “On 24 August 2001, Air Transat Flight 236 ran out of fuel while flying over the Atlantic Ocean at 39,000ft. It’s an Airbus A330-243, carrying 306 people on board. The pilots checked for the nearest airport and found a small air-force base at an island about 300KM away. When the first engine stopped, the… Čitaj više »

alan ford
6 godine prije

oko čeg se neki ovdje pale na forumu, oko vrste pisanja i riječi… a stvarna tema se ne diskutira.. Dakle, kako to je taj ruski transporter pao? Pa hazari i Mossad djeluju i vjerojatno su napravili nekui sabotažu.

toni68
6 godine prije

Čini mi se da mu desni motor neradi zato se pri slijetanju lijevo krilo se diže ?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI