Sirijska vojska napala teroriste koji se nisu povukli iz zapadnog Aleppa

grad
33 komentara

Sinoć je sirijska vojska pokrenula snažan napad zapadno od Aleppa, prenose lokalni izvori.

Na čelu s Republikanskom gardom, sirijska vojska je ispalila veliki broj projektila i topničkih granata prema uporištima islamističkih militanata koji se nisu povukli iz demilitarizirane zone, čiju su uspostavu Vladimir Putin i turski predsjednik Erdogan dogovorili na sastanku u rujnu u Sočiju.

Gađani su položaji terorista u Al-Zahre, Kafr Hamre i Al-Layramouna, zapadno od Aleppa.

Žestoki udari višecijevnim raketnim sustavima i topništvom su trajali cijelu noć, a bitka se nastavila i danas. Vatra je uglavnom koncentrirana na položaje krovne skupine Hayat Tahrir Al-Sham, koja je odbila sporazum o povlačenju.

Napad sirijske vojske, koji je pokrenut sinoć, dolazi samo nekoliko dana nakon što je Damask zaprijetio da će pokrenuti udare na teroriste u zapadnom Aleppu, ako se ne povuku iz označene demilitarizirane zone.

Hayat Tahrir Al-Sham je prošli tjedan na prijetnje sirijske vojske reagirao lansiranjem nekoliko projektila na zapadne stambene četvrti Aleppa. U tom je napadu  ubijeno je najmanje osam civila, a osam je teško ranjeno.

Budući da je Hayat Tahrir Al-Sham odbio napustiti zapadni Aleppo, sirijska vojska je povećala svoju vojnu nazočnost na tom području i priprema se za pokretanje velike ofenzive za oslobađanje posljednjih uporišta koja kontroliraju teroristi.

Sirijski izvori navode kako vladine snage čekaju odobrenje svog visokog zapovjedništva i ruskih vojnih savjetnika za pokretanje kopnenog napada.

Turska ne zna kako protjerati teroriste u Idlibu – Razmatra se i napad sirijske i ruske vojske

Aleppo 25.10.2018
FOTO: situaciona mapa, Sjeverozapadna Sirija

 

ISILIslamska država
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
bbbb
4 godine prije

Rekoh da se može vjerovati samo ruskim patriotski orjentiranim generalima. Jedan od njih u Kini izjavio da su dronovi koji su napali zraćnu bazu Hmjem da su bili upravljani Posejdonom 8.

trumba
4 godine prije

Kamo dalje rođače, zeleni busevi se smješkaju na ravnom,
što to rade – čekaju te na parkingu!

njonjo
4 godine prije

Ipak će SAA izvjesiti barjake na svojim granicama.

Laki Topalović
4 godine prije

Erodgan je tražio odgodu, pa je dobi, pa je tražio odgodu za još dva dana i dobio, na kraju nema argumenata za traženje odgode, samo ne znam hoće li konačno čišćenje ići u cijeloj regiji ili ima druga karta, gdje SAA izbija i ulazi u Sarqib, Idlib i Jisr Sugur, a ovo gore ostavlja za drugo poluvrijeme. Erdogan je u problemu što mu cijelu granicu drži Al.Nusra i Islamska stranka Turkestana, a on ne bi da mu uđu u Tursku. Sve su opcije na stolu, ali je vojna jedino konačno rješenje.

Tadmur Palmirovic
4 godine prije

Ova operacija ograničenog kratera ima cilj da se ove detonacije čuju u Ankari.

Praž
4 godine prije

KRENULOOOO JEEEEEEEE!!!!!!

Šule
4 godine prije

To su sitni artiljerijski napadi na grupicu islamista kod vodocentrale-taj teren nema nikakav geografski značaj u Idlibu.Rusi nesmiju koristit avijaciju Asad nesmije krenut u kopnenu ofenzivu jer Ameri su zaprijetili bombardiranjem jedinog grada koje drži Sirija a to je Damask.Cijela država je okupirana,samo glavni grad živi..nema koga nema tamo a saveznik Rus samo kuka i plače…

Fatih
4 godine prije

IDEMOOOOOOOO SAMO DERI OLOS.NE PRAVITE GRESKE KAO DO SAD. OVAJ PUT BEZ PREDAJE ORUZJA I EVAKUACIJA…….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI