fbpx

Soros poziva EU da ne završi kao SSSR i da se bori za njegove “vrijednosti”

Soros i EU ulizice

“Europo, probudi se”, naslov je vrlo upitnog članka američkog milijardera i burzovnog špekulanta, samozvanog “filantropa” Georga Sorosa, kojeg je objavio na vlastitoj platformi Projetct Syndacate.

Članak je sažet u podnaslovu: “EU podsjeća na Sovjetski Savez na rubu kolapsa 1991.”

Za Sorosa Europa “doživljava revolucionarni trenutak”, opasnost koju proeuropske snage ne vide.

Prema Sorosu, problem je u tome što je Europa usidrena u sustavu stranaka koje su nastale iz “sukoba između kapitala i rada”.

“Međutim, podjela koja je danas najvažnija je ona između proeuropskih i snaga i euroskeptika”, tvrdi Soros.

EU i SSSR

sssr

Tradicionalne stranke bi se, prema Sorosu, trebale brzo preobraziti, kako bi na izborima u svibnju pobijedile “europske vrijednosti”, inače će to biti kraj EU, kao što se dogodilo Sovjetskom Savezu.

“Sadašnje europsko vodstvo podsjeća na Politbiro, koji je, dok je Sovjetski Savez propadao, nastavio izdavati uredbe kao da su još uvijek relevantne”, tvrdi američki milijarder.

Ovo je vrlo zanimljivo, jer je nešto slično ne tako davno govorila Marile Le Pen, koja je povukla slične paralele između Europske unije i Sovjetskog Saveza.

U tranziciji iz Europske zajednice u Europsku uniju su europske zemlje i sudbine njezinih građana predane u ruke autoreferencijalnog transpolitičkog tijela, odano neizabranim i neodgovornim elitama, koje za svoje postupke ne odgovaraju građanima, sa svim posljedicama koje iz toga proizlaze.

Tako da je usporedba između europskog vodstva i Politbiroa o kojoj govori Soros savršena.

Očajnički apel Sorosa ima i druge zanimljive točke. Prije svega prijezir ljudi prema strankama, time i prema predstavničkoj demokraciji, reliktu prošlosti koji bi trebao evoluirati u nešto što nikome nije poznato.

Naime, ako bi se stare stranke, “nastale u vrijeme klasnog sukoba između kapitala i rada”, pretvorile u nekakve “europske” entitete, one bi bile bez ikakvog sadržaja.

Ali najtragičniji aspekt ovog apela je da Soros poziva na obranu Europe onakve kakva ona jest, potpuno zanemarujući činjenicu da europski narodi svoje nezadovoljstvo kanaliziraju kroz takozvani populizam.

Očaj američkog burzovnog špekulanta, koji je početkom ’90-ih sanjao kako će stvoriti svijet otvorenog društva, kojim bi se upravljalo iz jednog centra, naravno, vidi se po tome što on ne predviđa nikakve reforme EU. Čaki da ih predviđa, mnogi su skloni vjerovati kako je Europska unija izgrađena tako da se ne može reformirati iznutra.

Jedini ustupak je Dublinski sporazum, koji se tumači na manje strog način za uklanjanje neprijatelje borbe protiv imigracije.

Europske vrijednosti i burza

Burza monitori

U Sorosevom tekstu se spominji nekakve navodne “europske vrijednosti” koje treba braniti, ali se ne navodi koje su to vrijednosti.

Vrijednost Europske unije, barem prema njezinim utemeljiteljima, bila je da narodi kontinenta dijele zajedničku sudbinu.

Vjerovalo se u uzajamnost u kojoj bi snažnu davali potporu slabima i da će ovaj nadnacionalni organizam jamčiti mir i, koliko je moguće, dobrobit mnogima.

“Vrijednosti” koje je Soros naveo su potpuno druge i rezultat su izdaje deklarativnih vrijednosti očeva Europe. Tih vrijednosti u europskim gradovima više nema, jer su ih preuzele burze .

Na oltaru tih “vrijednosti” su žrtvovani interesi i nade mnoštva Europljana, koji više nisu građani, već stanovnici bez prava, osim da ih vode odabrane elite. Europski narodi samo teoretski mogu tražiti da se udovolji njihovim interesima, koje su u praksi za druge “interese”. Bolje rečeno, za interese drugih.

Tako su humane vrijednosti, koje ističu Soros & Co, odavno izdane i više nisu vrijednosti mnoštva Europljana.

Na kraj imamo paradoks da je George Soros, koji tvrdi da je podupirao toliko “revolucija” u svijetu, samo u Europi kontrarevolucionaran i promovira ideju demokracije s promjenjivim “interesima”.

Nadalje, imamo branitelja europskih vrijednosti koji je zaradio milijarde na špekulacijama koje su Britaniju i Italiju protjerale dovele iz Europskog monetarnog sustava.

Naravno, možda je Soros doživio obraćenje. Nažalost, čini se suprotno i da se Europska unija obratila na “vrijednosti” i interese Sorosa & Co.

Projetct Syndacate

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
29 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije

“Predsednik Vladimir Putin je na kraju razgovora sa beloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom izjavio da u svetu ne postoje u potpunosti nezavisne države — svet je uzajamno povezan.

„Da li mislite da neka od evropskih država želi da se američke rakete kratkog i srednjeg dometa pojave u Evropi? Ne želi niko, ali sede i ćute. Gde je tu njihov suverenitet?“, zapitao se Putin.

„Izgleda da oni misle da im je u krajnjem interesu organizacija (NATO) u koju su uložili deo svog suvereniteta“, dodao je on.

Šef države, nastavljajući ovu temu, primetio je da je Evropski parlament preuzeo donošenje odluka za sve članice EU, što je u svoje vreme vršio Vrhovni savet SSSR-a.
„U svetu nema u potpunosti nezavisnih država“, zaključio je ruski lider.

Govoreći o situaciji u Evroazijskom ekonomskom savezu, Putin je podsetio da u njegovom sastavu postoje nadnacionalni organi kojima su države-članice predale deo svojih ovlašćenja, i time je stvorena određena uzajamna povezanost.

„Deo suvereniteta, deo naše nezavisnosti smo tamo uložili, znajući da nam to osigurava veliki stepen konkurentnosti“, rekao je ruski predsednik.. “”
Stavio sam i drugi deo člnka, možda će neki skontati barem jedan deo zašto Rusija ne počinje veliki III i zašto trpi budaleštine…nema “glavnog baje”.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

Trojka – EK, ECB, MMF se pokazala ka Politbiro u svome punome svitlu 2015 kad je dušila Grčku spašavajući europske banke i američke fondove na teret grčkih građana i tad su pale sve sumnje . . .

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije
Reply to  Moreno

Postoji razlika. U SSSR nije bilo diktature kao u EU.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

Soros kuka nad ”tradicionalnim” strankama, odnosno podjelama na livo, sredina i desno koji su u stvari jedna neoliberalna partija isto ka šta je bia i jedna komunistička partija svojevremeno u Politbirou.
Soros zagovara establishment, a jedina opozicija su u stvari antiestablishment stranke koje se prokazuju ka populističke, anarhističke, ekstremističke u biko kojem smjeru . . .

Obrazac livo, sredina i desno je anakronizam i najnovija propaganda globalista je inzistiranje na svrstavanju u ”tradicionalne” stranke odnosno jednu stranku . . . upravo tu propagandu zadnjih misec dan i Plenković provodi, a slijede je i MS mediji koji kod postavljanja pitanja strankama o kandidaturi najprij i najviše inzistiraju kojoj će ”tradicionalnoj” grupaciji u EU parlamentu ta stranka odnosno kandidat pridružit.

Sad će u kampanji nastat kaos, jer će se svi zalagad za ”reformiranje” EU, a da se pri tome ne definira šta bi točno tribao reformirat . . . a već je globalistička propaganda okrenila pilu naopako i anti EU stranke napada sa pitanjem zašto se kandidiraju za EU parlament ako su protiv EU . . .

EU je najveća svijetska prevara od svih država i carstava još od staroga Babilona.

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije
Reply to  Moreno

Ima jos veca prevara – nametnute “zapadne vrijednosti”.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  tihobl

tihobl To spada u sveopću inverziju stvarnosti, po Orwellu;
”War is peace, freedom is slavery, ignorance is strenght”

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije
Reply to  Moreno

@Moreno:
Skrivena Soroševa agenda:
PENZIJA SA 98?
GEORGE PREVAR ANTE PORTAS?
S-samo
S-soroš
S-sere
R-redovito

Bumbum
Gost
Bumbum
1 godina prije
Reply to  tihobl

Evo Francuska brise nazive majka i otac i uvodi roditelj 1i2. To su te europske vrijednosti, unistiti osnovnu jedinicu drustva, obitelj, zenu svesti na cice i guz…i promovirati prostituciju. Svaki dan na svim portalima, promovora se soft prostitucija, a sve one babe i ostale feministkinje ni rijec da bi rekle…zbljuv

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  tihobl

Kolega vrati se u pecinu.Tamo je istok.

Šok
Gost
Šok
1 godina prije

“EU da ne završi kao SSSR”

najbolja vijest desetljeća

Njonjobobo
Gost
Njonjobobo
1 godina prije
Reply to  Šok

Ukoliko se odlucte preselt na more juznije od splita shvatt ce ta but eu
Sorosa I ostalih,jer nebo je u moru more u nebu,sve u svijetlu,svjetlo u svemu, leptr otvara krila nebu. J V S.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije

Reptil, osobno!

nonwo
Gost
nonwo
1 godina prije

https://www.youtube.com/watch?v=8ScwNHj67NA
“Ko je Džordž Soroš i šta smo mu svi mi skrivili?”

nekoime
Gost
nekoime
1 godina prije

Rješenje je jednostavno: Izabrati Putina ze predsjednika Euro-Azije.

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  nekoime

Jeli ti radi vjere govoris.Ja se sjecam kad smo dobivali americko mljeko u prahu a uskoli ucili ruski.

Miki maus
Gost
Miki maus
1 godina prije
Reply to  Slavonac

Jel? Pa ti izgleda veteren ww 2, zar vas jos ima zivih?

Ana
Gost
Ana
1 godina prije

Ovaj se jos vucara po ovome svijetu?? Normalno, niti vrag ga ne zeli !

rijecanin
Gost
rijecanin
1 godina prije
Reply to  Ana

On i jest agent od vraga. Vrag ga je poslao.

nekoime
Gost
nekoime
1 godina prije

Soros je manje samostalan od država EU, on je samo eksponent bankstera, potrošno lice liberalnog ludila.

Nije bitno tko
Gost
Nije bitno tko
1 godina prije

Matori gej gubi uticaj i vrišti od muke…..

Nije bitno tko
Gost
Nije bitno tko
1 godina prije

Ovoga ni đavo neče.

Histrion
Gost
Histrion
1 godina prije
Reply to  Nije bitno tko

prevrtljivi SOROS ! Prezime mu se čita jednako i sprijeda i straga.

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije
Reply to  Histrion

naši genijalni komentatori mu se toliko boje napisati prezime pa ga pišu krivo: soroš.

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije

Koliko komentara ,bes smisla i sadrzaja.Ovdje se govori o covjeku koji hoce unistit vjeru ,obitelj i nacije.Izbjeglice placa da prolaze u Evropi.Na ovim prostorima placa udruge i novinare ,da lazu i promicu mrznju.Zato danas ljudi govore ,imamo polako Sorosov fasizam.Hvala Putinu i Orbanu sto suga istjerali.

nonwo
Gost
nonwo
1 godina prije

Vlast zasnovana na strahu s vremenom se pretvara u mržnju.Sila će se jednog dana svim ljudima popeti na vrh glave.
Izlapjeli starkelja je već jednom nogom u grobu i bolje mu je da ne dočeka kulminaciju mržnje.

Fash
Gost
Fash
1 godina prije

Židovski manipulator koji kao da je izašao iz Protokola ili opisa Židova iz Hitlerove knjige i karikature Der Sturmera.

EU nije Europa, Europa nije EU. EU upravo pokušava biti SSSR ili SFRJ, ne samo multi-etnički nego i multi-rasno s nadgradnjom na babilonsku kulu s obzirom na dovlačenje Trećeg svijeta a multirasni multikulti projekti završavaju krvavo.

Neka Soros provodi etnomazohističku i patološko altruističnu politiku među svojim sunarodnajcima a bijele narode i rasu ostavi na miru da se stvarno ne dogodi holokaust na koji Židovi imaju fetiš.

antiimperijalista
Gost
antiimperijalista
1 godina prije

tko se pohvali slikom ružnijeg gada, plaćam mu piće!

Antinwo.HR
Gost
Antinwo.HR
1 godina prije

Gnjida stara nikako da krepa

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije
Reply to  Antinwo.HR

@Antiwo.HR:
Gnjidista i antikrepista?

POVEZANE VIJESTI

Izbornik