fbpx

Teheran: Iran, Sirija i Rusija djeluju koordinirano, sve ostalo je propaganda

Deir Zora vojnici

Zamjenik ministra vanjskih poslova Sirije, Fayssal Mikdad, razgovarao je u Teheranu iranskim ministrom vanjskih poslova Mohammadom Javadom Zarifom o pitanjima od zajedničkog interesa i najnovijim zbivanjima u Siriji, gdje traje puna ofenziva sirijske vojske za oslobađanje juga zemlje, koju podržava rusko zrakoplovstvo.

Raspravljalo se o načinima jačanja bilateralne suradnje na političkoj, gospodarskoj i strateškoj razini, naglašavajući potrebu nastavka koordinacije na način koji će služiti interesima obiju država i njihovih naroda.

Zarif je čestitao sirijskom narodu na pobjedama postignutim u borbi protiv terorizma i postizanju lokalnih pomirenja, dodajući kako je pobjeda Sirije nad terorizmom pobjeda svih zemalja regije i svijeta koje su suočene s ovom prijetnjom međunarodnom miru i sigurnosti.

Fayssal Mikdad je sa svoje strane ponovio osudu američkog povlačenja iz nuklearnog sporazuma s Iranom, naglasivši kako Sirija stoji uz iranski narod, vladu i vodstvo u suočavanju s međunarodnim pritiskom Sjedinjenih Država i njihovih saveznika protiv Irana.

Sirijski diplomat je također razgovarao s pomoćnikom iranskog ministra vanjskih poslova Husseinom Gabrijem Ansarijem o najnovijim zbivanjima u regiji i političkoj situaciji u Siriji.

Mohamad Javad Zarif

FOTO: Mohamad Javad Zarif

Bahram Qassemi: Tvrdnje da su SAD i Rusija dogovorili povlačenje Irana iz Sirije su dio psihološkog rata

Istovremeno je izjavu za medije dao i glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Bahram Qassemi.

Qassemi je ponovio u kako će Iran nastaviti pružati svoju vojnu savjetodavnu pomoć Siriji, sve dok to traži legitimna vlada u Damasku.

“Mi smo otišli pomoći sirijskoj vladi na njihov zahtjev. To smo učinili zbog invazije i terorističke okupacije u Siriji od prvog dana. Ta savjetodavna pomoć postoji i nastavit će se sve dok sirijska vlada to želi”, izjavio je Bahram Qassemi na konferenciji za novinare u Teheranu.

Iranski general Mohammed Bagheri u inspekciji vojnih položaja proiranskih milicija na sjeveru Sirije

FOTO: Ilustracija, iranski general Mohammed Bagheri u inspekciji vojnih položaja proiranskih milicija na sjeveru Sirije

Također je opovrgnuo izvješća medija u kojima se tvrdi kako su SAD i Rusija dogovorili povlačenje sila Osovine otpora iz Sirije. Rekao je da su to neutemeljene tvrdnje i dio psihološkog rata.

“Imamo vrlo bliske kontakte i održavamo konzultacije s ruskom vladom”, rekao je Qassemi.

Također je naglasio ulogu Irana u pripremi terena za protjerivanje terorista iz Sirije.

Njegov komentar dolazi u vrijeme nakon što su se počele voditi rasprava zbog izjave sirijskog predsjednika Bashara Al-Assada, koji je istaknuo kako će njegova zemlja pristati na uspostavljanje iranskih vojnih baza u Siriji, ako Teheran ikada pošalje takav zahtjev.

Putin i Assad na sastanku u bazi

FOTO: Putin i Assad na sastanku u bazi

“Ništa ne može spriječiti uspostavljanje takvih baza sve dok je Iran saveznik Sirije kao što je to i Rusija”, izjavio je predsjednik Assad u intervjuu za iransku televiziju Al-Alam ranije ovog mjeseca.

Na pitanje hoće li pristati na uspostavu takvih baza, Assad je rekao da bi čak i njegova zemlja mogla uputiti takav zahtjev Teheranu.

“Možemo zatražiti dolazak takvih snaga da nas podrže, ali Iran nikada nije tražio za uspostavu baza i ovdje mu je jedini interes borba protiv terorizma. Evolucija ovog rata je dovela do toga da se priroda njihove nazočnosti razvije u smjeru u koje je sada”, rekao je Assad.

“To se dogodilo sve do dolaska Rusije. Na početku je ruska podrška bila poput iranske i drugačija od one kakva je danas. Potpora terorizmu je rasla na regionalnoj i globalnoj razini i sirijska vojska se suočila s tim teroristima. U određenom trenutku smo shvatili da je nužno uspostaviti zrakoplovnu bazu, kako bi ruska vojska pružila zračnu podršku sirijskoj vojsci. Sada, ako se u suradnji, koordinaciji ili dijalogom s Iranom, utvrdi da postoji potreba za iranskim vojnim bazama, mi nećemo oklijevati. Ali sada, iranska podrška u svom sadašnjem obliku je dobra i učinkovita”, dodao je Bashar Al-Assad.

Fars News

43
Ostavite komentar

avatar
10000
 
5 Grupirani komentari
38 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
24 Komentatori
BobiŠećer begIvoLinditadalmata Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
Srdja Zloppogledja
Gost
Srdja Zloppogledja

Očito Iran se je nametnu Asadu. Rusi nemaju opcije protiv samovolje Irana i cine ono što je najbolje za njih u ovome momentu. Iranske baze u Siriji praktično znači kraj Sirije, barem u onom obliku kakva je bila do sada. Sada kada je u Ankati zasjeo Sultan Erdogan karte će trebati ponovo izmiješati. Ili matematički, potrebna je nova formula da seizracuna pravi rezultat. U svakom slučaju – nadvijaju se crni oblaci, barem na BI.

Lindita
Gost
Lindita

BRAVO !! Napokon neko pametan, Rusi su ODAVNO htjeli stati s daljnjim oslobađanjem SIRIJSKOG PROSTORA jer su postigli ciljeve zbog kojih su se odlučili doći na PROSTOR SIRIJE ali Iranci non stop guraju naprijed i uopće se ne osvrćuću na dogovore Rusa i Anglocionističkog zla jer Iranci nisu došli na SIRIJSKI PROSTOR da bi samo isti oslobodili nego da bi pripremili teren za uništenje cionističkog zla !!!!

Lindita
Gost
Lindita

I još treba napomenuti da su Iranci bili protiv dogovora Putin-Erdogan koje je dovelo do okruženj Alepa jer svako normalan zna da će to u bliskoj ili daljnjoj budućnosti uzrokovati rat između Turske i Irana na PROSTORU SIRIJE kad ovi prvi budu željeli zauzeti Alep !!!!! Isto tako Rusi su saveznici čuvara konc logora a Iran zeli oslobađenje Palestine pa tako ….

Siniša
Gost
Siniša

Hajde ponovo procitajte clanak,mozda nadjete nesto sto vama ne odgovara….siguran sam da hocete ako mozga imate.
Elem…jutros Izrael ponovo tukao Hezbolah kod Damaska.

Lindita
Gost
Lindita

A vidi ovoga o.raničen k’o balkon … pa napisi šta nije istinito IZ BILO KOJEG MOGA KOMENTARA, ANALIZE a ne samo nebuloze ?!?!?!? ma balkon je zakon ?

Siniša
Gost
Siniša

“”To se dogodilo sve do dolaska Rusije. Na početku je ruska podrška bila poput iranske i drugačija od one kakva je danas. Potpora terorizmu je rasla na regionalnoj i globalnoj razini i sirijska vojska se suočila s tim teroristima. U određenom trenutku smo shvatili da je nužno uspostaviti zrakoplovnu bazu, kako bi ruska vojska pružila zračnu podršku sirijskoj vojsci. Sada, ako se u suradnji, koordinaciji ili dijalogom s Iranom, utvrdi da postoji potreba za iranskim vojnim bazama, mi nećemo oklijevati. Ali sada, iranska podrška u svom sadašnjem obliku je dobra i učinkovita”, dodao je Bashar Al-Assad.””
Ćoro,u mozak!!!

Lindita
Gost
Lindita

Apartheid udruga je pogodila s dvije rakete Cargo avio koji je iz Irana dovezao na pistu aerodroma u Damasku municiju (bar tako pišu svjetski mediji) a nagovještaj toga ima u mojem člsnku od prije mjesec dana !!! Ni prvi ni zadnji ali idemo dalje !!!!

Siniša
Gost
Siniša

Dobro si rekao,aparthejd grupa!

Lindita
Gost
Lindita

A Rusi čuvari udruge !!! bljak pljuc

Siniša
Gost
Siniša

A dokle c3s Lindita tako blesav i naivan?
Razbice vas Izrael a Rusi ce dati koordinate ako ne budete slusali…..SAA jedina ima punu podrzku Rusije a i ona zavisi koliko slusaju.!

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Pogodila je dupe tvoje lažljivo. Dva projektila su navodono pala izvan područja međunarodne zračne luke Damask. Ovo je laž 1.) Postoje redovni letovi Mokva-damask-Moskva od prije dva tejdna 2) baza ruskog centra za pomirenje je i u međunarodnoj zračnoj luci Damask, 3.) info idu da je gađan avion, pa su gađana skladišta Hezbollaha, pa je gađan položaj nesirijskih milicija, tipični informacijski rat . Nijedne snimke, nijedne foto, ništa, osim jedne mutne GIF snimke na twitteru, ko zna od kad. Ti si odma izmislila/izmislio da je uništen Iranski teretni avion. Bože svašta

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Evo tupavsone, iranski avion se vratio danas poslijepodne za Teheran, Cham Wings returns to Damascus from Tehran. Ima na neto kad je poletio i kad se opet vraća u Damask, mislim u petak.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Vrlo upitna informacija. al ajde. pripazi i na informacijsko ratovanje.

Lindita
Gost
Lindita

Predsjednik udruge balkonaca se oglasio .. pa kakve veze ima to što se letovi odvijaju ako je ispred tamo nekog hangara, prilikom istovara pogodjen Cargo …

Siniša
Gost
Siniša

Htjeo je i Egipat oslobodjenje Gaze i Jerusalema pa im braca do Kaira dodjose!

pijun
Gost
pijun

@ Lindita Znaci da vi niste normalni.. Treba jos uciti!

PDVNK bre
Gost
PDVNK bre

Za linditu
Tvoji komentari su puni mrznje prema slovenima i sitima! Nesto tu patoloski ima .

Lindita
Gost
Lindita

I OVO OKO TOGA DA SE IRAN “NAMETNUO” ASADU … PA “NAMETNUO” SE JOŠ HAFEZU ILI BOLJE NAPISATI DA SE ON NEMA ŠTO NAMETATI JER OSOVINA OTPORA (Iran, irak, sirija, libanon) IMA PLAN KOJI SE SPROVODI !!! KRAJ PRIČE !!!

Siniša
Gost
Siniša

Xahaxaha plan po kojemu bez Ruske avijacije i navigacije ni kokošinjac ne mogu zauzeti.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Lažeš Lindita.Nevješto LAŽEŠ,guraš cionistički propagandu o nepostojećem sukobu Teheran-Moskva,a da je Damask između čekića i nakovnja.Tako vi želite prikazati stvari.Pogledaj dešavanja kod Dere i Suvajde na jugu.Sve iskordinisano do detalja i isplanirano zajednički.Vidi se iz aviona…neću dalje .

Dodumavanje
Gost
Dodumavanje

Treba dodati da se plan osvine otpora uključujući saveznike nikad ne bi sproveo u ovom obliku da rušitelji pokušajem rušenja nisu stvorili pripremne uvjete za njegovo ostvarenje. Odnosno da nije bilo uzroka ne bi bilo ni njihovih posljedica. Da nije bilo nasrtaja ne bi bilo ni odbrane, da nije bilo pohlepe ne bi bilo ni zaštite imovine, da nije bilo bolesnih želja i ambicija pametni ljudi bi svoju pamet trošili na kompletan (ne samo na tehnološki) napredak i razvoj a ne na obuzdavanje rušitelja iako oni sve te udarce iz mraka svojom pameću kroz vrijeme postepeno pozlačuju, da bi budala na koncu ili crkla od srđbe ili priznala da je bila budala. Glupost je smrt a pamet život iako je glup naizgled živ a pametan živ iako nije tu da bi bio prebrojiv.

pijun
Gost
pijun

@ Srdja Zlopp >>Beeee, beeee,….

PDVNK bre
Gost
PDVNK bre

Za Srdja Zloppogledja

Jos jedan analiticar! Analiza je toliko suplja i slepa da nemogu da trosim prste na ovo. Samo za oblake znam sigurno da se razvedrava nad Sirijom.

Ivo
Gost
Ivo

Ovo je poznato od početka, ciljevi Rusije, Irana i Sirije su identični – očuvanje Sirije kao samostalne i slobodne zemlje, van utjecaja anglo-cionista. U tu svrhu, Iran je kao pomoć pružio pješadiju i oružje, a Rusija zračne snage i stratešku pozadinu. Sirijci sa svoje strane su uložili vjeru u Assadovo rukovodstvo i vlastite živote.

Događaji na terenu ovo potvrđuju, savezništvo funkcionira vrlo dobro, i sve akcije su koordinirane. Nakon oslobađanja Daraae (što već izaziva histerične ispade bijesa čuvara konc-logora, koji ne smiju intervenirati zbog ruske nazočnosti u operacijama), na red dolazi i sjever Sirije i triježnjenje erde i amera.

Kada dođe vrijeme za oslobađanje Idliba, isti trolovi koji cijelo vrijeme uporno pišu o sprezi Rusije i izrahella (lindita/srdja i ostali). pisati će o sprezi Rusije i Turske, međutim oslobođeni teritorij Sirije će se kao i do sada proširivati.

Što se baza tiče, Rusija ih već ima nekoliko u Siriji, kao neformalno i Iran i Hezbollah, i dobro je da je tako, kako bi se izrahell i turci držali na odstojanju.. Jedini problem su ilegalne okupatorske baze podignute od strane amera i turčina, no to će također rješavati vrlo brzo, nakon što se potaracaju njihovi proksiji, što je upravo u tijeku.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Bogu hvala pojavi se netko pametan.

Lindita
Gost
Lindita

SPREGU IZMEĐU RUSA I ČUVARA VIDI I PREDSJEDNIK BALKONSKE UDRUGE A ZA TO NE TREBA IMATI VIŠI FAKULTET ????

Bobi
Gost
Bobi

Šta se dereš kog vraga? Pisanje velikim slovima gdje pravopisno ne trebaju je ekvivalent deranju u govoru!! Šta vrijeđaš kad si u krivu? Evidentno je da nemaš ni malu maturu, a usudiš se nekome uopće spominjati fakultet. Da li imaš ti barem oči? Aha treba imati i procesor da obradi sliku, e jbg baš htio pitati, zar ti broj minusa ništa ne govori..

Lindita
Gost
Lindita

A zamislite koja je to balkonska ograničenost ili još bolje balkanska kod ovih sto se nebuloziraju ovdje svaki dan kad oni misle da je Rusija prijatelj Sirije?????a Assadu neće da daju S 300 koji su Sirijci kupili prije 10 godina ?!?!??!?!?!?!?!? ????????

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Ograničen si ti jer nemožeš shvatiti da laž ovdje ne ide.Ko je kome prijatelj najbolje ćeš vidjeti ako pogledaš kartu Sirije 2015 i ovu danas.Ali nećeš jer moraš nastaviti gurati tajmsove i rojtersove laži.Oslobađnje Sirije ide pun gas,saradnja Moskve i Teherana na najvišem je nivou jer da je drugačije ti ne bi bio ovdje,ne bi slušali vašu dreku.Drugo; zašto nije isporučen s- 300 ?Lavrov je što puta rekao .Zato će stići S400 ako te zanima u pitanju je dugoročni kredit .S300 košta blizu milijardu dolara ,a tek ovaj…Krajnji cilj je osloboditi zemlju,gurnuti Izrael u stranu.To ide kako treba ,koga briga kako!?Šta treba Putin ?Zaratiti sa Izraelom? To hoćeš reći.Š ta je bitnije S300 ili Sirija bez ISILa i Nusre?Moskva zbog takvih umova poput tebe i želi da se stvori privid da popušta Telavivu.Prestat ćeš lagati??Dogovoreno Lindita…?? ILI..?

Siniša
Gost
Siniša

Mislis da je skontao?

Lindita
Gost
Lindita

O kakvim OGRANIČENJIMA mozga se tu radi bi se trebalo proučavati na znanstvenim institutima za PEDIJATRIJU !!!

Riddick
Gost
Riddick

Jedva čekam da vidim šta će danas biti oslobodjeno od terorista , juče su oslobodili 400km2 …

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic

Ima onaj dzep sjeverno od Busre all Haririja,ako se nisu vec predali.Istovremeno avijacija grmi po samom gradu,mislim na juzni dio Dere.Mozda krenu da rijese sam grad i da ih prepolove.

Ivo
Gost
Ivo

Trolovi rade prekovremeno danas..) No, da pojasnimo: svi djeluju u okviru svojih mogucnisti, kako bi dosli do svojih ciljeva. To vrijedi i za Siriju, Rusiju, Iran, Tursku, amere, izrahell i sve ostale.

Cilj Sirije je da izbjegne anglizionisticku okupaciju. To ne moze sama, i zato joj trebaju Rusija u Iran, kao i Hezbollah. S-300 bi im bez ruske zracne podrske trajao mjesec dana, ako i toliko, zbog toga je isporuka nepotrebna. Pantsiri su dovoljni za sada i sluze svrsi, bez da svojim dometom ugrozavaju kompletan izrahelski zracni prostor, sto je slucaj sa S-300/400, koje u Siriji kontroliraju rusi.

Cilj Irana je da Sirija ostane prijateljska zemlja. Zato ih vojno pomazu. Zeljeli bi osloboditi Palestinu, ali cuvari konc-logora imaju americku podrsku i nukleare. Zato rade koliko mogu. Bez strateske zastite Rusije odavno bi bili napadnuti od amera i izrahella.

Cilj turcina je unistiti priglupe kurde i anektirati Siriju. To im ne dozvoljava Rusija, zato suruju s amerima, slusaju ruse koliko moraju i rade sto i koliko mogu.

Cilj izrahella je prosiriti granice do Eufrata i unistiti i rascjepkati sve okolne zemlje i vojno ih oslabiti, kako bi mogli na miru eliminirati sve palestince i stvoriti veliku, etnicki cistu tvorevinu. Mnoge zemlje jednostavno kupuju (s. arabija, uae, egipat, kuwait, jordan) jer kontroliraju tijek novca u vecem dijelu svijeta, neke napadaju direktno (libanon, Sirija) , a neke putem svojih ratnih pasa, tj. us army. U potpunom teroru ih sprecava Rusija, kojoj to nije u interesu, a vojno je prejaka da ju itko normalan ide napasti. Zato nastoje privoliti Rusiju da predje na njihovu stranu, a Siriju napadaju u tolikoj mjeri da ne raspisde ruse.

Cilj amera je da slusaju izrahell. I oni su u potpunom teroru ograniceni postojanjem Rusije i moraju paziti da ne pretjeraju,sto ih dovodi u nezgodnu situaciju kad gazda bibi podvikne.

Cilj Rusije je da Iran i Sirija ostanu prijateljske zemlje, van anglozionistickog utjecaja. Vojno nije svemocna na podrucju BI, okruzena je visestruko jacim protivnicima, i mora igrati na kartu vojne sile kombinirane s diplomacijom. Nije joj cilj da izrahell bude unisten, puno je ruskih gradjana otislo tamo, zato drzi Iran i Hezbollah pod kontrolom, i zazmiri na povremene zracne napade zio-avijacije. Rusija zna da je vrijeme na njenoj strani i igra polako. Rezultati se vide u sirenju oslobodjenih dijelova Sirije i izostanku masivnih napada na SAA od strane amera i izrahella.

Cilj trolova je da sire anglo-zio propagandu i zarade za kruh. Zato skacu na svaki clanak koji im je u opisu djelovanja i piskaraju sto mogu, da zarade. Sposobnosti su im ogranicene, a buducnost upitna.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic

Ivo,cijena sendvica usko je vezana za cijenu nafte.:))

Lindita
Gost
Lindita

Trolovi trolove trolovima nazivaju !!! JOŠ JEDDNOM PONAVLJAM BALKONCIMA DA SE OD 1979. GODINE NA ISTOKU BLISKOM VODI RAT IZMEĐU IRANA I OSOVINE OTPORA PROTIV CIONISTIČKIH ČUVARA KONC-LOGORA JER JE DRŽAVNI CILJ IRANA DA OSLOBODI PALESTINU A SVI OSTALI SU USPUTNI UČESNICI !! LOGIČNO JE DA SE U TAJ SUKOB MJEŠAJU JAČI (rusi i ameri) ALI AMERI SU U TOM SUKOBU ZATO ŠTO SU ZAUZELI STRANU A RUSI SU IZGUBLJENI U VREMENU I PROSTORU I UBRZO ĆE KUĆI !!! NE MOŽE SE SJEDITITI NA DVIJE STOLICE !!!!

pera detlic
Gost
pera detlic

Postovana Lindita ponovo procitajte komentar sjor Iva.
SMRT FASIZMU SLOBODA NARODU !!!!

Marko Secerbeg
Gost
Marko Secerbeg

Od1979 Ajatole bljuju otrov. Taj se je otrov već odavna počeo da preliva do kraja zemlje. Tome je sada došao kraj. Mržnja i zlo zaslijepilo je Ajatole da ne vide zamku na koju su naručeni. Oni su slijepo odlučni za ovaj harakiri i tu ASad ni Rosi ne mogu ništa. To je čisto bezumlje koje će njih uništiti a Damask pretvoriti u prah i pepeo. Rusi će se povući a novi Sultan u Ankari će uči u igru. “Osovina otpora ” dobit će novog člana. Svi će navaliti na Svetu Zemlju da bi tako njeni neprijatelji bili uništeni i otrov koju su Ajatole prolili bit će njihova destrukcija/unistenje i nikada na kugli zemaljskoj takvoga zla i mržnje neće biti. Ovo je nova jednacina i rezultat njene izrade.

Lindita
Gost
Lindita

Podržavatelji talmudske BOLESNE knjige ne bi trebali zaslužiti moju pozornost ali eto žalim takve !!! AMEN

Ivo
Gost
Ivo

sugarbergu, u pravu si. Sveta Zemlja će uskoro biti oslobođena, kao i njeni originalni stanovnici, koji su sada zatvoreni u velikim konc-logorima. Mržnja i zlo koje je zaslijepilo čuvare konc-logora biti će njihovo vlastito uništenje. Nadam se da će normalni stanovnici izrahella, koji predstavljaju većinu, na vrijeme pobjeći u sigurnije krajeve, kad počne konačni obračun.

Šećer beg
Gost
Šećer beg

Babi se snilo – sto joj bilo milo!

Siniša
Gost
Siniša

A sta mislis da ipak pomognu Hutima,dole je pomor proIranske strane…Palestina je relativno dobro u osnosu na Jemen!?

dalmata
Gost
dalmata

Sjor ”ivo”,skolski,kratko,jasno,sa obe noge na zemlji.Svaka cast.Ima se puno toga naucit i poducit iz Vaseg teksta.Bravo.Zivili

POVEZANE VIJESTI

Izbornik