Timošenko: ”Ako su motori za projektile Pyongyanga naši, Ukrajinu čeka katastrofa”

Julija
26 komentara

”Ako se informacija da je Ukrajina, Sjevernoj Koreji ustupila raketnu tehnologiju ili oružja pokaže točnom, to znači da će Kijev biti pogođen sankcijama, a zemlja će se suočiti s katastrofom”, rekla je Julija Timošenko, bivša premijerka zemlje i čelnica stranke ”Domovina”.

Ona je podsjetila da sankcije Ujedinjenih naroda brane isporuke oružja Pyongyangu.

”Ako se potvrdi ova informacija, Ukrajina bi mogla biti pogođena sankcijama i ostati bez ikakve pomoći civiliziranog svijeta. Ovo je katastrofa za našu zemlju”, rekla je Julija Timošenko.

Ona nije negirala niti opovrgnula informaciju, ali je cijelu situaciju nazvala  ”posljedicom nedostatka profesionalizma i kriminala predsjednika Petra Porošenka i premijera Vladimira Grojsmana”.

Kao što smo izvijestili, tajnik Vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu Ukrajine, Aleksander Turčinov, tvrdi kako ukrajinski vojno-industrijski kompleks nikako nije dostavio oružje i vojnu tehnologiju Sjevernoj Koreji.

Ranije je The New York Times, pozivajući se na tajne procjene američkih obavještajnih službi i istragu stručnjaka analitičkog centra Međunarodnog instituta za strateške studije Michaela Ellemanna, napisao da je Sjeverna Koreja za svoje balističke projektile na crnom tržištu mogla dobiti snažne motore proizvedene u ukrajinskom poduzeću ”Yuzhmash”.

Uspjeh sjevernokorejskog raketnog programa ima veze s ukrajinskim motorima

 

Aleksander TurčinovraketeThe New York Times
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jupiter
6 godine prije

Ako su UkrainciHrvatskoj remontovali MIG 21 sa otpada, Bugarskog , Egipatskog itd. Nečudi da su za lepe pare prodali rakete bucku da gađa svoje prijatelje iz USA.
Baš me zanima dali će USA da guta knedle uli će prevaratski režim da nauči pameti.

Svjatislav 989
6 godine prije

Ukrajina je vec u katastrofi, nestanku kave je znamo, Zive u bijedi vecina stanovnistva bez izgleda u srecniju buducnost.
Sta ova lupeta sad, sta crnje to moze zadesiti Ukrajinu .

otpisani
6 godine prije

Ma što, Ukrajinu čeka katastrofa? …pa ona je u katastrofi već duže vrijeme!
(ali nema straha, necivilizirana mama Rusija će uvijek primiti nazad zabludjelu kćer i oprostiti joj nepromišljenost bijega u “civilizaciju” 😉

miko
6 godine prije

a gdje su milijuni to Timošenko nije javila

Imenjak
6 godine prije

neka zatraze od usa, kao sto je to napravila poljska, i prijenos tehnologije onda kad budu postavljai THAAD

Mikojan
6 godine prije

Predpostavimo da sjevernokorejci po mentalitetu i inteligenciji nisu bedastiji od južnih, recimo Italija a ne samo italija
već i u ostatku EU sve južnije je malo recimo zaostalije, da pojednostavim, raketni motor ili možda koji kompletan ICBM su mogli kupiti ranih devedesetih. I u dobroj maniri koreanca rastaviti i iskopirati svaki šerafić te ga napraviti još bolje kvalitete.
Ne treba njima jedan ili dva motora, njima treba samostalnost i proizvodnja.
Dakle porijeklo konstrukcije može biti ukrajinsko tj. rusko ali proizvodnja je sigurno Korejska.
Uostalom, S.Korea je zatvorena država pa neka to i ostanu ako njima to odgovara
a ako žele uništiti S.Koreju neka to učine kako su napravili sa Jugoslavijom.
Ukini im sankcije, zasipaj ih šerenim perlicama i pobit će se međusobno, kraj.

Goran Zemun
6 godine prije

Ukrajinci ne mogu da se napiju vode, ako im to USA ne odobri. Nisu motori klikeri ,pa da ih u džepu prošvercuju iz fabrike, koju su Amerikanci preuzeli iste sekunde, kada je Jušćenko najuren. Geopolitička igra i ništa drugo.

Crveni Komesar
6 godine prije

Mora Timosenko placenik da zaradi dolare.

Da su Ukrajinci pametni pa su i nesto prodavali S.K. ionako znaju da su u dzepu Amerike i da ova nema izbora da ne ulaze u njih.

Ionako su svu super tehnologiju koju su mogli prodali Americi 90ih za proviziju lokalnim elitama.

Lisac
6 godine prije

Zar Julija nije bila na samrti? Nevjerojatno kako politički položaj godi zdravlju!

EU dismr
6 godine prije

Julija Timošenko je profiter, prevarant, i sa njom je i počela “katastrofa za Ukrajinu”. Žena jastreb (točnije lešinar) koja iznad svega mrze ruse. To joj pamte i doći će sve na naplatu. Jadna “Domovina” za koju se bori ova pohlepna spodoba. Ukrajino Bog nek’ ti je na pomoć, kad ovakvi vode stranke.

Čađo
6 godine prije

Culi ukrajinci prodali motore Sjevernoj Koreji!
Scenario prvi:
1. Ameri su tehnologiju preuzeli od ukrajinaca da “ne padne u krive ruke” i uopce ne sumnjam da su je preko posrednika prodali dragom vodji i nakon toga plasili svijet kataklizmom i tako jos bolje prodavali svoje oruzje okolnim zemljama…
Ulog mali dobit ogromna…
Scenario drugi:
2. Nagovorili ukrajinske vlasti da prodaju dragom vodji motore… Naravno oni to ne smiju i ne znaju odbiti nego ko poslusni izdresirani psi izvrsavaju svaku naredbu…
Nakon toga ameri ih ostavljaju na ledu i javno ih optuzuju… Traze njihovu smjenu oni se povlace na vlast dolazi druga garnitura koja jos vise slusa amere a ameri se prave velikodusni pa nece sankcijama kazniti ukrajinski narod..
Vidis ti kako su oni dobri, ko ih ne bi volio…

Tedi
6 godine prije

To ona gada Porosenka da ga zamjeni,vec joj se tope dolari.Ne laje kuja radi sela.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI