Američki blogeri i sovjetski kamion GAZ-66: “Pa, ovdje je sve naopako!”

Gaz 66
18 komentara

Ruski bloger Pavel Suslov i njegovi prijatelji iz Kalifornije Paul i JT su sudjelovali na izložbi sovjetskih vozila, gdje su pronašli i legendarni kamion sovjetske automobilske industrije.

Američki prijatelji Pavela Suslova su se slobodno upoznali sa svim karakteristikama kamiona GAZ-66, ali im izlazak s parkinga nije bio dozvoljen zbog nedostatka osiguranja. No, uspjeli su pregledati kamion i bili su iznimno iznenađeni njegovim dizajnom.

“Pa, ovdje je sve naopako!”, rekli su Paul i JT, ne skrivajući iznenađenje kada su otkrili da ručka mjenjača nije pored vozačeva sjedišta, već iza njega.

Ruski “kamion-zvijer”, kako su ga svali zbog prepreka i svih vremenskih uvjeta koje je uspijevao svladati, obeshrabrio je Amerikance. Bili su iznenađeni i unutarnjim i vanjskim dimenzijama vozila, kao i činjenicom da se rezervni kotač nalazi iza kabine, kojeg, po njihovom mišljenju, mogu skinuti i zamijeniti samo visoko obučeni eksperti.

Blogeri nisu mogli shvatiti svrhu ovog stroja.

GAZ-66 se proizvodio od 1964. do 1999. godine u tvornici Gorki i uspješno je služio vojsci, a korišten je i u  gospodarstvu zemlje. Težak je dvije tone i ima pogon na sva četiri kotača, samoregulirajući diferencijal obje osovine i gume s podesivim tlakom.

Blogeri su najavili kako uskoro žele testirati stari sovjetski kamion na pravoj cesti i u pravim uvjetima.

VIDEO – Pavel Suslov, Paul i JT se susreću s “vozilom u kojem je sve naopako”

VIDEO – Svladavanje prirodnih prepreka i zašto je GAZ-66 bio pouzdano vozilo

AutomobilGAZ-66Pavel Suslovsovjetska vozilaSSSR
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
čitalac
6 godine prije

Za nepovjerovati… Zanima koliko suvremenih kamiona u kojima je “sve na mjestu” može izvesti sve ovo.

Citac
6 godine prije

Moze li nam ‘clankopisac’ objasniti sta je htio da nam ‘poruci’ ovim clankom ?PS: TAM iz Maribora je prije cca 50-tak godina proizvodio kamion za vojsku vrlo slicnih /ako ne i istih/ osobina.

Franjo
6 godine prije

Ovaj kamion mnogo liči na TAM 110 iz Maribora

aleksandar
6 godine prije

bloger – slabo obrazovani mladic koji misli da se u sve razumije

bbbb
6 godine prije

Ne pobjeđuje badava Kamaz na relijima kamiona. Ovaj malo vuče po dizajnu na Unimoga ali nema portal osovine a prohodnost mu je zapanjujuća. Imaju rusi još bolje od ovoga, kotačne amfibije niskog tlaka u gumama: Šerpu, Šamana, Burlaka itd. koji idu bolje od gusjeničara. Šerpu izvoze u Kanadu ali ne kužim kako zbog .sankcija.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI