fbpx

Rusija započinje razvoj teretne letjelice na nuklearni pogon, koja bi putovala do Mjeseca, Jupitera i Venere

Jupiter

Roscosmos je potpisao ugovor vrijedan 4,2 milijarde rubalja (57,5 milijuna USD) za idejni projekt nuklearnog svemirskog tegljača Nuklon za letove na Mjesec, Jupiter i Veneru, prema materijalima državne korporacije objavljenim na internet stranici javne nabave.

Ugovor između Roskosmosa i dizajnerskog biroa Arsenal iz Sankt Peterburga za “izradu idejnog projekta za stvaranje svemirskog sustava s nuklearnim transportno-energetskim modulom (TEM)” potpisan je 10. prosinca.

Prije toga Roskosmos je otkrio neke detalje oko razvoja svemirske letjelice opremljene nuklearnim modulom, koja bi mogla poslužiti kao vrsta tegljača.

U srpnju je šef Roscosmosa Dmitrij Rogozin najavio da svemirska agencija radi na nuklearnom pogonskom sustavu koji će brodovima s teškim teretima omogućiti putovanje do najudaljenijih dijelova našeg Sunčevog sustava, ali i dalje.

4.1 9 votes
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
25 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
tihobl
Gost
tihobl
1 mjesec prije

Ovaj projekat ide na spisak americkih sankcija iz nekog razloga.

Sirius
Gost
Sirius
1 mjesec prije

Valjda se ne vracaju na koncept oriona. Svemirskog broda kojeg su 1950-tih neki znanstvenici puni entuzijazma zamisljali u svojim glavama. Cak su mislili da naprave flotu takvih brodova. Pogon je zamisljen na nacin da brod pokrecu serije kontroliranih nuklearnih eksplozija iza broda. Straznja strana broda bi bila u obliku lijevka da sto bolje iskoristi energiju tih nuklearnih eksplozija ili impulsa. Za posadu je predviđena prednja strana broda….radi sigurnosti. Kakav voyager. Orion bi vratio posadu voyagera prije nego bi sedma od devet naucila manire finog ponasanja.

Red Dog
Gost
Red Dog
1 mjesec prije
Reply to  Sirius

A tek Daedalus…
Sakupljati gorivo, vodonik iz samog svemira, jer svemir nije prazan, pun je vodonika.
Sto se brod krece brze, sakuplja vise vodonika. Teoretski do 99,99 brzine svetlosti.
Slava, slava rusima, za ovaj novi impuls. Zajebavanje za von Braunovim raketama ce delovati kao kamene sekire.

B.A.N.
Gost
B.A.N.
1 mjesec prije
Reply to  Red Dog

Jel vi to ono, baš ozbiljno mislite?

čitalac
Gost
čitalac
1 mjesec prije

Pa, zar nije Burevestnik na nuklearni pogon i u fazi državnog ispitivanja?

B.A.N.
Gost
B.A.N.
1 mjesec prije
Reply to  čitalac

Motor Burevestnika koristi zrak za hlađenje jezgre reaktora, koji se pregrije do stanja nalik plazmi te stvarajući potisak izlazi iz motora. Taj motor nije primjenjiv u svemiru, Tamo se za hlađenje reaktora i stvaranje propulzije predviđa korištenje tekućeg vodika.
Pogon kontroliranim nuklearnim eksplozijama bio bi zapravo uzaludno rasipanje energije.

bauštelac
Gost
bauštelac
1 mjesec prije
Reply to  B.A.N.

cern se osnovao da bi pronašli božiju česticu koja predstavlja beskonačnu energiju iz amo reći ničega ako me razumije nikakve kontrolirane fusije i fisije prvo zato što moraš skladištiti gorivo i može nešto poći krivo a drugo je brzina kojom se postiže sporo bi putovali kroz svemir 10% brzine svijetlosti

B.A.N.
Gost
B.A.N.
1 mjesec prije
Reply to  bauštelac

Nešto ste krivo ”zabrijali”, bozon nije to na što vi mislite. Beskonačna energija ne postoji, a iz ničega možete dobiti jedino ništa. Ono na što vi vjerojatno mislite je antimaterija. No za stvoriti antimateriju je potrebna ogromna energija i ona tada u spoju sa materijom može vratiti ogromnu energiju, jer se obje poništavaju. Skladištiti antimateriju je gotovo nemoguće, odnosno preskupo jer traži energiju, tako da je neisplativo i izuzetno rizično. Postoji još nekoliko problema koji takav pogon čine ne izvedivim. Gorivo za fisiju, kao i tekući vodik ipak nije toliko teško skladištiti i to se radi i danas. Fuziju još nismo savladali, tako da je za sada ne treba uzimati u obzir. Brzina je posebna priča, svi pričaju o svjetlosti a to je nemoguće prvenstveno zbog mase.

bauštelac
Gost
bauštelac
1 mjesec prije
Reply to  B.A.N.

tu antimateriju što je pokušavaju uloviti si vidio i ti u svom životu dok prolazi meteorit ili bilo šta kroz ozonski omotač kontra energija

B.A.N.
Gost
B.A.N.
1 mjesec prije
Reply to  bauštelac

Ne, antimaterije u svemiru ima u tragovima, nije preživjela, odnosno pretvorila se u energiju u sudarima sa materijom. Kada bi mi sudarili sa antimaterijom to bi bio naš kraj. Ono što vidite kada meteor uđe u atmosferu, je obično izgaranje zbog velikih brzina.

bauštelac
Gost
bauštelac
1 mjesec prije
Reply to  B.A.N.

o tome se i radi zato i istražuju materiju samo što sudar nebi bio kraj nije cjepanje atoma izgara kad uđe u ozon i u svemiru nema otpora da izgara predmet znači treba energija koliko sam ja skužio slično je meteoritu kad letjelica krene kad baja da gas međugas pa treća trebalo bi stvarati energiju sličnoj ovoj hvatanju antimaterija koja stvara energiju brzine warpa do prve crne rupe

bauštelac
Gost
bauštelac
1 mjesec prije
Reply to  B.A.N.

pa nisu valjda prokopali dvije države da bi ispitivali osigurače i uspijele su se sudariti čestice pa nije bilo ništa uhvatili su tu energiju

B.A.N.
Gost
B.A.N.
1 mjesec prije
Reply to  bauštelac

Ajde bauštelac, zajebaj ti nekog drugog.

Sirius
Gost
Sirius
1 mjesec prije
Reply to  B.A.N.

Dok se prica o antimateriji ti isti znanstvenici tvrde da se svemir sastoji od nicega. Da je atom u biti 9999999999 % prazan. Po toj logici bi trebali traziti materiju a ne antimateriju.

iiiistina
Gost
iiiistina
1 mjesec prije

pozdrav Nermine,prepoznaješ li….
….Najstariji živući ratni zločinac – Kissinger,”sumporna” prisutnost Henryja Kissingera označava prisutnost samog Sotone na Zemlji…………vjerojatno si i svjestan što si napisao…jer polako se razotkriva sukob oko interesa na Zemlji raznih skupina – nedavno je bio sukob,obračun iznad Brazila….no sve je blokirano ubrzo i omalovaženo(spominje seprisutnost šest aktivnih skupina) pa je upitno kakav je to hibrid zla i koje skupine???
tako se može naći i spomen da je upravo henry vožen malo uokolo da vidi nešto stvarno od svojih”učitelja”,nalogodavaca za svo zlo koje čovječanstvo trpi od produžene ruke bezdušnih slugu.A što ćemo sa izjavama o spaceforce o kojima kokodače i vojnik Corey Goode koji izjavljuje da mu je dozvoljeno ograničeno istupanje jer će mnoge tajne pred čovječanstvo…..
a i u ovome tekstu se spominje vozikanje nekih državnika u obilazak……….. ✌️ ✌️ ✌️ ✌️ ✌️ ✌️ ✌️ ✌️ ✌️ ✌️ ✌️ ✌️
ponoviti ću ovaj tekst koji čuči na internetu Napomena: napisano 15. srpnja 1995. da ga snalažljivi radoznalci pronađu:

……..Kako stanovništvo ne može doći do činjenica, i kako trenutno nismo sputani nikakvim dogovorom s vladom o ovom pitanju, kao i što trenutno nema stranaca koji služe sebi i koji su uključeni u ovo pitanje, čime bismo bili sputani Pravila angažmana – reći ćemo vam o Alternativi 3. Kao i kod ostalih Alternativa, pojedinosti ove alternative bile su nešto što su stranci Službe sebi koji kontaktiraju vladu bili poznati. Trenutno su parkirani na površini planeta u vašem Sunčevom sustavu – Marsu, Mjesecu i mrtvom planetu u orbiti nasuprot vaše Zemlje, koju nikada ne vidite dok vam Sunce blokira pogled. Poslali su predstavnike SAD-a i drugih vlada na ova mjesta kako bi pokazali da je takav životni aranžman gostoljubiv. Pitanja su se, međutim, ubrzo zaplela. Uskoro su ljudski gosti postali pod stresom u teškom okruženju Službe sebi. Većina gostiju bili su jednostavno duhovi 3. denziteta, vagali i balansirali i isprobavali dva izbora u duhovnoj orijentaciji – služenje sebi ili služenje drugima. Ovdje, daleko od kuće, zatekli su se kako neprestano, svakodnevno i bez predaha promatraju surovu stvarnost života u zajednici Službe sebi. Među ljudima su se pojavile stresne bolesti, čirevi i lupanje srca te artritični bolovi. Postali su rastreseni u svom poslu, zahvaćeni glavoboljama i nejasnim osjećajima slabosti. Njihovi su ljudski zapovjednici, paranoični oko toga da žive daleko od Zemlje, sve to pripisivali planetarnim čimbenicima poput gravitacije, tlaka zraka, sastava zraka ili možda neobičnim zrakama koje nisu bile mjerljive na njihovim instrumentima. Od plana se odustalo, a ljudi koji su sudjelovali su istrijebljeni. Njihova tijela nisu vraćena na Zemlju, niti treba tražiti da se to dogodi. Treba se prisjetiti da su članovi različitih vlada koji su sudjelovali i sami snažno bili usmjereni prema Službi sebi i nisu oklijevali eliminirati svoje ljudske dobrovoljce, kojima su tako toplo čestitali samo nekoliko tjedana prije. Oni koji se orijentiraju na služenje sebi nisu zabilježeni kao istinoljubivi.
napomena : Servis to self STS, služba prema sebi,sebičnost,nemar za druge već samo ja,ja,ja,ja nasuprot STO služba prema drugome,djelovanje u interesu i drugih.
✌️ ✌️ ✌️ ✌️ ✌️ ✌️ ✌️ ✌️ ✌️ ✌️ ✌️ ✌️

bauštelac
Gost
bauštelac
1 mjesec prije
Reply to  iiiistina

trebao si navesti da su se postidili zbog svoje nesuperiornosti tj. slabosti

Drima
Gost
Drima
1 mjesec prije

Hehe koje besmislice I gluposti.

bauštelac
Gost
bauštelac
1 mjesec prije
Reply to  Drima

nisu poveži hrđave tragove na mjesecu koje ostavlja nama nevidljivi deveti planet

iiiistina
Gost
iiiistina
1 mjesec prije
Reply to  bauštelac

eeeee vidi se da si probuđen i upućen u aktuelno -čestitka……no ima snimaka i bez NASA- ahead i soho od amatera sa filterima i šuška se i o istupu neovisnih astronoma – a i Vatikan mudro šuti a imaju najmoderniji infracrveni teleskop u Arizoni a istup nisam još pronašao ukoliko je oglašen osim izjave da su svi državnici svijeta 2003 u francuskoj upoznati od Buša-pisao sam već o tome

bauštelac
Gost
bauštelac
1 mjesec prije
Reply to  Drima

mislim nama nevidljiv radi sunca

Red Dog
Gost
Red Dog
1 mjesec prije

Jupiterska i Venerska
Bice zemlja proleterska 🙂

Sirius
Gost
Sirius
1 mjesec prije
Reply to  Red Dog

Pa ne znam za jupiter ali se veneru su odavno cak i sami amerikanci tvrdili da je ruski planet.

Arkaj
Gost
Arkaj
1 mjesec prije

Meni ovo još uvjek djeluje kao šala za naivčine. Nije mi poznat ni uspješno predstavljen teoretski princip rada takvog pogona niti postoji neki prototip koji bi dokazao praktičnu izvedivost. Teško da ćemo brzo vidit nešto opipljivo i pouzdano…

B.A.N.
Gost
B.A.N.
1 mjesec prije
Reply to  Arkaj

Jel vi to ono, baš ozbiljno mislite?

Max
Member
Famed Member
Max
1 mjesec prije
Reply to  Arkaj

To je kao kolonije na Marsu.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik