fbpx

Neočekivano čišćenje: “Ovo je kraj” za korisnike Instagram profila s “meme” sadržajem

Instagram problem

Instagram je izbrisao brojne popularne “meme” račune, koji zajedno imaju desetke milijuna sljedbenika, tijekom masovnog čišćenja platforme. Ovaj potez šokirao je i naljutio mnoge korisnike.

Isključenje je provedeno u petak, bez upozorenja korisnicima osim što su vlasnici računa primili e-poštu s porukom da im je račun suspendiran. Jedan račun, @Finest.Inventions, je sam imao više od 13 milijuna sljedbenika.

Instagram je nezadovoljnim korisnicima rekao da su računi uklonjeni zbog “nepoštivanja naših pravila” bez davanja detaljnijih pojedinosti o prekršajima. “Nemamo mogućnost vratiti račune koji su suspendirani iz tog razloga”, navodi se u obavijesti.

Tinejdžer po imenu Caige, čija su dva obustavljena računa, @yerdank i @autist, imao je više od 850.000 sljedbenika, rekao je da je ove godine od Instagram profila zaradio više od 30.000 dolara.

Mnogi su korisnici na Twitteru osudili #memepurge i pozvali Facebook, koji posjeduje Instagram, da obnovi omiljene komedijske račune. Neki su, međutim, bili manje suosjećajni i optuživali su Instagramtere da imaju koristi od rada drugih ljudi.

Instagram je ažurirao svoju politiku “onemogućavanja računa” tek prošli tjedan kako bi “otkrili i uklonili račune koji u više navrata krše naša pravila”. Međutim, nije jasno koje je točno pravilo narušeno da je prouzročilo val obustavljanja računa.

Poruka je i više nego jasna. U ovom slučaju se vjerojatno radi o računima koji nisu u potpunosti čisti, jer skupiti 13 milijuna pratilaca nije baš lako. Međutim, više brine brisanje računa koji nisu politički korektni i na kojima možemo pogledati drugu stranu “istine”.

Društvene mreže čije se sjedišne nalazi u Americi, polako ali sigurno sijeku granu na kojoj sjede. Ovo je odlično vrijeme za kreiranje alternative koja će zasigurno isplivati vrlo brzo. Tko će ponuditi alternativu, još se nitko ne zna. Redakcija Logičnog tipuje na nekoga iz Europe.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
11 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
1 godina prije

Kreiranje društvenih mreža u Europi kao alternativa? Da, ali ovdje postoje dva velika problema. Prvi je globalni europski, drugi vrijedi za male EU države.

Prvi je da svi parlamenti EU država moraju (ponavljam, moraju) donijeti nacionalne zakone kojima preuzimaju direktive (upravo tako se i zovu) koje donosi Europska komisija gdje vladaju korporacije, a koje eventualno izglasava Europski parlament gdje opet vlada stranačka stega ishlapjelih i potrošenih stranaka za koje glasaju uglavnom inertni glasači starije generacije, dok njihovu vlast podupiru oni koji ne idu glasati. I nakon nedavno provedenih ovogodišnjih EU izbora, okoštale strukture u EU i dalje vladaju u stilu CK KP SSSR-a provodeći agende koje su i do sada provodile. Dakle, kada god se korporacijama digne k…c (u komunizmu Partiji), nacionalni parlamenti EU država će morati donijeti što im ovi narede, što znači da mogu lako donijeti zakone kojima se naplaćuje i zrak koji dišemo, a kamoli da ne bi mogli zabraniti meme-ove na društvenim mrežama kao što je sada napravio američki Instagram.
Tako je npr. Sabor – drugi dan što smo ušli u Europsku uniju – preuzeo svih 40 (četrdeset) EU direktiva što se tiče GMO hrane, čime je dozvoljen uvoz velikog broja takve hrane u Hrvatsku:

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2013_07_83_1805.html

Niti do danas Sabor nije izglasao da takva hrana treba biti označena na pakiranju da je GMO porijekla, da ljudi imaju izbor hoće li je ili neće jesti. Niti HDZ niti SDP dok su bili na vlasti.
Dapače, izglasao je – suprotno.

U većini europskih država postoje dvije velike stranke koje de facto provode istu agendu, dok druge zajedno koje bi bile kontra agende ne mogu skupiti 50% na izborima. Najviše je ovdje kriva šutljiva većina koja nije zadovoljna vlašću, ali ne izlaze na izbore.
I kada se pojave antisistemske stranke sa značajnijim brojem glasova, brzo postaju mainstream kada počnu participirati u vlasti ili se pokažu kao politički nedorasle i propadnu zbog gluposti.
Kao npr. Živi zid koji se raspao zbog prepucavanja zbog jednog mjesta u EU parlamentu – najveća je ironija što su navodno kontra EU, te ostaje pitanje zašto su se uopće kandidirali – u koliko god frakcija se raspali ili čak i da se ponovno ujedine, nikada neće zajedno postići niti približno postotke koje su do sada imali, drugim riječima napravili su harakiri, prvenstveno likovi u vrhu te stranke. Vodili bi državu, a ne mogu se dogovoriti za jedno mjesto. Je li to ciljano napravljeno u režiji sistemskih stranaka, pokazat će vrijeme.
Odavno živimo u Matrixu, jer je tako namjerno organiziran sustav.

Drugi problem što se tiče društvenih mreža je što je engleski jezik postao de facto standard komunikacije u svijetu, a domicilni je samo u Engleskoj što se tiče Europe. Drugim riječima, velike države (Njemačka, Francuska, Španjolska, Poljska) ako i naprave konkuretne društvene mreže, komunicirat će prvenstveno na svom domicilnom jeziku, što male države ostavlja na marginama zbivanja.

L. R.
Admin
Famed Member
1 godina prije

Poštovani, mi smo napisali Europe, a ne Europske unije :).

Velika je to razlika.

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
1 godina prije

BiH ?

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
1 godina prije

Nije.
I Srbija, i Makedonija, i BiH i Ukrajina i druge europske države koje nisu u EU su u pristupnim pregovorima za EU i žarko žele ući u nju, što znači da provode još revnije EU direktive, naročito imajući na umu da su gospodarski propale, i ovise o kreditima koje im plasiraju banke iz EU država. Da ne govorimo kako su balkanski političari jeftina roba.

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije

Ha….pre bi se reklo da smo mi građani Balkana jeftina stoka,tako jeftino trguju sa našim životima da smo za rata bili mnogo skuplji.

Crodaemon
Gost
Crodaemon
1 godina prije

ruski facebook koji već postoji, možda ima i ruski instagram?

luka
Gost
luka
1 godina prije

Nije Ruski facebook vec VK ruska mreza koja ne cenzurise ima milone korisnika iz cijelog svijeta i nije ni nalikFB.I zuti prsluci su se prebacili tamo.Pogledajte ,registracija je kratka.

Stjepan
Gost
Stjepan
1 godina prije

Valjalo bi da predložite alternativu oholim korporacijama kao što su guglić, fejsić, watsap, instagram. … čini mi se da you tubić isto sve više pametuje s “političkom korektnosti”
Prije 2 mj sam obrisao fb i odmah instalirao VK mada ga još ne koristim puno već nek’ se vidi da ima korisnika više … sve više vjerujem da bi svijet imao puno manje problema kada bi se korisnici odjavili barem privremeno, na mjesec-dva od “najmočnijih” … Isto tako sam uvjerenja da bi ratovi za 6 mj prestali kada bi se prestalo kupovati i koristiti proizvodi največih (monopolističkih) korporacija s “političkom korektnošću” koju holiwudski proizvodi reklamiraju u interesu “novog poretka” koji tako puno podsjeća na vremena najprljavijeg kolonijalizma i svijetske sramote prema najslabijima …
Vjerujem da korporacije i banke imaju ahilovu petu, …. itd! Možda je običan štrajk riješenje za sve današnje probleme … 🤔 😉😉 🤗

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
1 godina prije

Da bi se to postiglo, djecu treba drukčije odgajati, tj. da nisu materijalisti, da razmišljaju svojom glavom i da ne moraju imati brendiranu robu na sebi niti razvikane tehnološke proizvode doma. I onda bude par osviještenih u razredu i pod pritiskom drugih 30 roditelji popuste i kupe svom djetetu što imaju i drugi..

Stjepan
Gost
Stjepan
1 godina prije

Budem googel uskoro ukinuo, već sam pogledavao prema alternativi. Svatko treba poći od sebe!
Roditelji mogu svojoj djeci biti najbolje, a i najgore … probleme prvenstveno rade oni koji baš, baš “znaju” što je najbolje za druge dok su im uzori negativni autoriteti … i obrazovni sustav je postavljen u korist močnika pa su uz djecu žrtve i “pametni” roditelji …!

Mercury
Gost
Mercury
1 godina prije

Svakako, i ovo je problem. Ali cenzura ukidanjem računa ima daleko veće posljedice.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
11
0
()
x