Američki nosač zrakoplova s borbenom skupinom plovi u vode „blizu Sirije“

69 komentara

Novo izvješće pokazuje da su SAD poslale nosač zrakoplova s  borbenom skupinom bordova u obale sjeverozapadno od Sirije, gdje postoje dvije ruske vojne baze.

Napadačka skupina, koju predvodi  američki nuklearni nosač zrakoplova „USS Harry Truman“, prošla je Gibraltarski tjesnac i uputila se prema istočnom Sredozemlju, navodno, prema sirijskim obalama, izvještavaju internetske stranice za praćenje pomorskog i zrakoplovnog prometa.

Prema izvješću, američki nosač zrakoplova je u pratnji raketne krstarice, nekoliko razarača i nuklearne napadačke podmornice naoružane projektilima  „Tomahawk“ iz sastava „Šeste flote“ američke mornarice Gibraltar prošao prije dva dana.

američki nosač aviona USS Harry Truman
FOTO: Trenutak prolaska nosača zrakoplova „USS Harry Truman“ i borbene skupine kroz Gibraltar

Ova napadačka skupina je ista ona koju su SAD koristile za pokretanje napada na Siriju 14. travnja 2018. godine, kada su SAD s nekoliko projektila gađali  sirijske vojne položaje, nakon što su arapsku zemlju bez dokaza optužile za navodni kemijski napad u gradu Dumi, u regiji Istočne Goute.

Iako na internetu nema detalja o svrsi ovog vojnog raspoređivanja ove skupine, pretpostavlja se da bi američka napadačka skupina neko vrijeme bila „blizu obala Sirije“ s nepoznatim zadaćama, a onda bi krenula prema vodama Perzijskog zaljeva, gdje će zamijeniti nosač zrakoplova „USS Abraham Lincoln“.

Američki vojni mediji ranije su tvrdili da je prisutnost zrakoplova i drugih američkih brodova na Sredozemlju mjera suzbijanja “ruske prijetnje”. Ranije ovog tjedna su Rusiju optužili za obaranje drona nad Libijom, iako u toj zemlji nema ruskih snaga ni vojnih baza.

Regija Bliskog istoka trenutno svjedoči porastu napetosti, osobito nakon što su SAD najavile da će svojim saveznicima predložiti „pomorski plan“ u Perzijskom zaljevu, pod izgovorom da se osigura slobodna plovidba naftnih tankera i da se suzbije „iranska prijetnja“.

Podsjetimo da je Iran u rujnu predstavio projekt “Hormuška mirovna inicijativa”, čiji je cilj održavanje i promicanje stabilnosti u regiji Perzijskog zaljeva i jamčenje kolektivne sigurnosti za slobodan tranzit nafte i opskrbu energijom iz ovog područja u druge dijelove svijeta.

Iran je osudio pokušaje Washingtona u stvaranju nesigurnost na Bliskom istoku i što instrumentalizira to pitanje kako bi rasporedio što više američkih trupa i oružja u regiji.

Američka ratna mornaricaus navy
Pretplatiti se
Obavijesti o
69 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Umpah Pah
4 godine prije

Jassie Greta ?
Help !

Evo nama spasa
za okoliš i slobodu
nosač,flota,MARE NOSTRUM
i sa njima GOVNO MONSTRUM,

a i US NOV trupe
hrabro za nas brišu dupe?

Neka nama borba naša!
Neka nama stranih bogataša !

Demokracija ili hrt !

Alex
4 godine prije

Tko sije strah, žanje mržnju. Rusi i Kinezi će bit prisiljeni pokrenut hiperprodukciju raketnog naoružanja za suzbit američku prijetnju, pa će onda Ameri pritisnut saveznike, pa će onda…. Nikad kraja ljudskoj gluposti.

Tadmur Palmirovic
4 godine prije

Toliko o tome da narandžasti tviteraš o nečemu odlučuje.

Kruško
4 godine prije

Na remont u Tartus

Georgij Žukov aka American_dreams
4 godine prije

1,2,3 kreni….kost je bacena.Rusofili u napad,jurissss,prsa u prsa,igre mogu poceti,pljuvacina na truli zapad i mahnito dijeljenje plusica onome tko dalje pljune i tako svaki bozji dan.Naravno tu je i policija misli koja ce svaki argumentirani komentar koji ukazuje na vasu kolektivnu mahnitost uredno cenzurirati,odnosno kako vi to fino napisete validirati.Ovaj portal polako ali sigurno izlazi izvan zakonskih okvira jer sada vec otvoreno siri mrznju kroz svoje ilustracije ,tekstove i pogotovo komentare koje ostavlja a koji otvoreno pozivaju na unistenje citavih naroda i drzava.

Admin: Poštovani Žukov, sada American_dreams, ako se ne varamo, 10-tak puta ste se odjavili s ovog portala. Ranije vam je uzor bio Tito, sada Amerika. :)

Adriana
4 godine prije

Situacija je pripremljena u “Šiitskom polumjesecu” neredima iznutra. Eh, da je više ispravnih nosača u mokrim snovima glavonja Pentagona i više sposobnih saveznika na terenu, udarili bi po svemu. Ovako moraju pomno birati što će. Moguće, za sada ništa, već će samo uz pokazivanje zastave uzduž svih obala uz koje prolaze, izvršiti smjenu nosača u Zaljevu.

Arcibald Rajs
4 godine prije

Dakle Hari Truman i Abraham Linkoln su u funkciji!? Šta bi sa onim nedavnim pričama da im je svih 11 nosača aviona van stroja!? Izgleda nije baš sve crno i belo!

Ivo
4 godine prije

Netko je maloprije stavio komentar o tome da ovo ipak poništava članak od neki dan, po kojem su svi američki nosači na remontu.
Stvar je u tome da su svi nosači iz Pacifičke flote na remontu, i to je većina njih, dok je nekoliko nosača koji pripadaju drugim flotnim sastavima ipak operativno. To je bio i originalni naslov članka koji je po običaju traljavo preveden.

U prolazu
4 godine prije

To je zastrašivanje aktera u regiji da bi mogli dobiti po tamburi, ako budu ugrozili američke interese.

Zadranin
4 godine prije

Aaaa.. amerokenjci došli širiti “mir i dobro” na Bliskom Istoku.

Mrš, đubrad jedna, nazad kući. Najveći kriminalci i mafijaši svijeta.

Đubrad..

P***!

eiofvefveiufvniudwacvwpicdwc
4 godine prije

Ovi iz okupiren Palestinen im zapovjedili da udare po perzijancima u Siriji.

BoliMeGlavaOdInformacija
4 godine prije

Nema ništa od toga obična promijena straže i brodovlja.

nessy
4 godine prije

Bas ih je lijepo vidjeti ovako na okupu. Odmah se zapitam, koja ce zemlja biti slijedeca, da joj donesu demokraciju i slobodu.

Ad astra
4 godine prije

Nešto mi kod ovog članka nije u redu. Nabrajaju brodovlje koje prati nosač. Sve je to u redu i po pravilima struke, samo fali mi remorker. Gdje je remorker?

Max
4 godine prije

Samo potežu mačku za rep. Ako idu smetati ili ne daj Bože napasti Ruse u Siriji eto im Treći Svjetski Rat a ni s Iranom ne bi porošli bolje.

Marko
4 godine prije

Svemir i ljudska glupost su bezgranicni,jao nama,ako to izgubi kontrolu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI