fbpx

Huawei će surađivati s Rusijom u izgradnji visokotehnološki razvijenih ”super autocesta”

Huawei i Ruska saradnja

Ruska državna infrastrukturna tvrtka Avtodor i kineski tehnološki div Huawei sklopili su dogovor oko izgradnje novih, visokotehnološki razvijenih ”super autocesta”.

Prema vijestima, partneri su se složili oko “identificiranja novih potencijalnih područja kao i projekata za suradnju u izgradnji i radu brzih cesta u Rusiji”.

Sporazum uključuje planove postavljanja optičkih komunikacijskih vodova uz ceste, koji se koriste za implementaciju automatiziranih upravljačkih sustava, razvoj inteligentnih transportnih sustava i osnova su za infrastrukturu bespilotnih vozila. Huawei će stoga sudjelovati u provedbi sveobuhvatnog ruskog plana za modernizaciju i proširenje ključne infrastrukture zemlje.

Kineski tehnološki div povećao je time prisutnost na ruskom tržištu, povećavajući ulaganja i šireći svoje poslovanje u toj zemlji, nakon što je Washington zabranio američkim tehnološkim tvrtkama poslovanje s tom tvrtkom.

Huawei je prošle godine najavio planove koji se odnose na ulaganje više od 10 milijuna dolara u razvoj svog ekosustava mobilnih usluga u Rusiji. Obećao je da će potrošiti oko 7,8 milijuna dolara za promociju 5G tehnologije u zemlji i obuku 10.000 stručnjaka do 2025. Također se udružio s ruskim operaterima radi uvođenja mreža sljedeće generacije te je pomogao u pokretanju prve ispitne zone 5G mreže u Moskvi.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
2 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Ringo10
Gost
Ringo10
6 mjeseci prije

Lijepo … suradnja u cilju napretka

A ne kao nacistički Zapad sa svojim ucjenama, sankcijama, imperijalističkim agresijama i oceanima laži

samo
Gost
samo
6 mjeseci prije
Reply to  Ringo10

”super autocesta”.gdje?
moskva i 100 metara okolo

većina rusa bi bila sretna da dobije običnu asfaltiranu cestu

POVEZANE VIJESTI

Izbornik