fbpx

Američka mornarica završila testiranje rakete Hellfire na LCS-u

AGM-114L Longbow Hellfire

Američka mornarica je uspješno izvršila testiranje rakete Longbow Hellfire konstruisanih za ugradnju u module na brodovima LCS.

Integracija raketnog sistema u module (CCMM) povećati će vatrenu moć američke mornarice. Longbow Hellfire je raketa sa vertikalnim lansiranjem namjenjena za gađanje manjih površinskih ciljeva kao što su raketni čamci.

Mornarica je saopštila da je raketa prošla testiranje i da će ući u naoružanje LCS flote do kraja godine. Raketa Longbow Hellfire je razvijena za CCMM modul kao dio paketa LCS brodova za borbu protiv površinskih ciljeva.

Integracija ove rakete, koja spada u grupu raketa “ispali i zaboravi” (Fire-and-forget), je razvijena u sklopu trećeg paketa nadogradnje LCS brodova za borbu protiv površinskih ciljeva. Kada bude operativan CCMM modul će se sastojati od 24 rakete za napade na površinske ciljeve, dok će vatrenu moć broda upotpuniti 57 milimetarski top, SEARAM rakete i naoružani MH-60 Sea Hawk helikopter.

LCS je modularni brod sa tri tipa misijskih paketa za borbu protiv površinskih ciljeva, protivminsku borbu i borbu protiv podmornica.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
2 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Damir
Gost
Damir
1 godina prije

I tako … bjesomučna utrka u naoružanju se nastavlja s obje strane, nauštrb kvalitete života malog čovjeka. Umjesto u zdravstvo, obrazovanje, kulturu i nauku novac poreznih obveznika odlazi u džepove korporacija u vojnoj industriji.

opet ja
Gost
opet ja
1 godina prije
Reply to  Damir

Ovo su morali da razviju radi odbrane od malih plovnih ciljeva kakve recimo ima Iran, brzi čamci sa i bez ljudske posade, za napad na brodove

POVEZANE VIJESTI

Izbornik