Američka mornarica završila testiranje rakete Hellfire na LCS-u

AGM-114L Longbow Hellfire
2 komentara

Američka mornarica je uspješno izvršila testiranje rakete Longbow Hellfire konstruisanih za ugradnju u module na brodovima LCS.

Integracija raketnog sistema u module (CCMM) povećati će vatrenu moć američke mornarice. Longbow Hellfire je raketa sa vertikalnim lansiranjem namjenjena za gađanje manjih površinskih ciljeva kao što su raketni čamci.

Mornarica je saopštila da je raketa prošla testiranje i da će ući u naoružanje LCS flote do kraja godine. Raketa Longbow Hellfire je razvijena za CCMM modul kao dio paketa LCS brodova za borbu protiv površinskih ciljeva.

Integracija ove rakete, koja spada u grupu raketa “ispali i zaboravi” (Fire-and-forget), je razvijena u sklopu trećeg paketa nadogradnje LCS brodova za borbu protiv površinskih ciljeva. Kada bude operativan CCMM modul će se sastojati od 24 rakete za napade na površinske ciljeve, dok će vatrenu moć broda upotpuniti 57 milimetarski top, SEARAM rakete i naoružani MH-60 Sea Hawk helikopter.

LCS je modularni brod sa tri tipa misijskih paketa za borbu protiv površinskih ciljeva, protivminsku borbu i borbu protiv podmornica.

američka mornaricaCCMM modulHellfire
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Damir
4 godine prije

I tako … bjesomučna utrka u naoružanju se nastavlja s obje strane, nauštrb kvalitete života malog čovjeka. Umjesto u zdravstvo, obrazovanje, kulturu i nauku novac poreznih obveznika odlazi u džepove korporacija u vojnoj industriji.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI