SAD pojačavaju pomorsku prisutnost u blizini najbrojnijeg ruskog poluotoka Čukotka

Poluotok cukotk
19 komentara

Šef Glavnog stožera ruske Zajedničke zapovjedništva sjeveroistočne Europe Mihail Biličenko napomenuo je da su Oružane snage SAD-a i prije prikazivale aktivnosti na tom području, ali ovo je bila rutinska operativna borbena obuka.

Sjedinjene Države pojačale su aktivnost svoje mornarice u blizini poluotoka Čukotka, grupirajući se i držeći razne vježbe, izjavio je, u nedjelju u intervjuu za kanal Zvezda, Mihail Biličenko.

“Djelujemo na operativnom području Chukotka zato što američka mornarica vodi svoje operacije na tom području”, rekao je Biličenko, odgovarajući na pitanje o čemu se trenutno posebno brine Sjeveroistočno zajedničko zapovjedništvo.

Oružane snage SAD-a prije su pokazale aktivnosti na tom području, ali ovo je bila rutinska operativna borbena obuka, rekao je šef stožera. “Sada povećavaju udruživanje i prakticiraju, između ostalog, slijetanje amfibijskih napada,” objasnio je Biličenko.

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu rekao je na sastanku odbora ministarstva, uz sudjelovanje predsjednika Vladimira Putina, da će Sjedinjene Države do 2022. završiti s provedbom svoje proruske inicijative “četiri do trideset”, koja je predviđala izgradnju snaga u Europi da u 30 dana bude spremno za raspoređivanje 30 mehaniziranih bataljuna, 30 zračnih eskadrila i 30 borbenih brodova.

američka mornarica
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Rolling Bluesman
4 godine prije

Sta je to, najbrojniji poluotok?

Sarmat
4 godine prije

Logično,
mogli bi malo više voditi računa o elementarnoj pismenosti svojih suradnika.

Sarmat
4 godine prije

Ovako, omalovažavate nas čitatelje, kao da vam nismo ni važni.

Drago
4 godine prije

Trebalo je prevesti najistočniji a ne najbrojniji.

Zvrk
4 godine prije

Pod SAD-om su Aleutski otoci koji su prirodna vrata u Beringov tjesnac. Ironično je da su im iste prodale ruske carske vlasti.
To im donosi golemu stratešku prednost u tom dijelu svijeta.

Max
4 godine prije

vjerojatno najnaseljenij poluotok . Što bi to moglo značiti da ne vježbaju desant na Rusiju ? Zaboravili su važnu pouku napasti Rusiju je bile jako lako ali osvojiti je nemoguće.

Gledamokosebe
4 godine prije

Najrazvedeniji poluotok

Nik
4 godine prije

Ma stize nova Nermin se malo cugnija da proslavi Novu godinu…nece se naslov ispraviti do sutra navecer…

Brainstorm
4 godine prije

pisalo je: countable
a sad sto je – countable. to count znaci brojiti. count isto moze znaciti grof. u toj drugoj liniji bit ce odgovor. grof nije onaj tko broji nego onaj tko je vazan. countable tako znaci brojljiv ali i vazan, onaj na koga se moze osloniti, na koga se moze racunati.
kad je pisalo “the most countable peninsula” mislilo se na vaznost. prijevod u smislu bi bio – najvazniji poluotok.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI