Američki sud obustavio zabranu Bele kuće za preuzimanje TikToka

TikTok
10 komentara

Američki sud privremeno je blokirao nalog američke administracije da ukloni socijalne medije TikTok sa Google Playa i Apple Appstorea.

Zabrana je trebala stupiti na snagu 20. septembra; međutim, 19. septembra američki predsednik Donald Tramp rekao je novinarima da je odobrio kupovinu američkog segmenta TikTok od strane kompanija Oracle i Valmart. Nakon toga, američko Ministarstvo trgovine suspendovalo je zabranu na 7 dana, do 28. septembra. Američke vlasti nameravaju da blokiraju društvene medije u zemlji, osim ako ugovor o kupovini nije ranije potpisan.

Prema novinama, sudija Carl Nichols odobrio je molbu vlasnika TikToka da nametne privremenu sudsku suspenziju nalogu američke administracije za uklanjanje aplikacije iz prodavnica aplikacija; međutim, sud je odbio da nametne sličnu suspenziju na odluku Uprave o zabrani društvenih medija počev od 12. novembra.

Komentarišući presudu, Ministarstvo trgovine reklo je da se američka vlada pridržava sudskih presuda, ali namerava da brani izvršnu naredbu 13942 koja zabranjuje sve poslove s matičnom kompanijom TikTok Bitedance od svih pravnih izazova.

Američke sankcijeHuaweiTikTok
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Spacevoodoo
3 godine prije

Šteta što SAD nema ustavni sud, a i neznam koji su naši, a koji su njihovi 😋😊😊

Bosanac
3 godine prije

Zaustavni sud 🙂 tik-tok. tik-tok

xda
3 godine prije

Kad Trump ne moze konkurirati onda prova blokirati.
Jedina zemlja koja je imala koristi od njegove vladavine je Israel.
Nek ode s vlasti i nek ustupi mjesto Bidenu koji ce biti i gori od njega.
Dva predatora iste medalje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI