“Bijele kacige” ne mogu u SAD zbog “prekomjerno negativnih” informacija

Bijele kacige
13 komentara

Sirijcu Khaledu Khateebu (21), koji je radio na dokumentarnom filmu o takozvanim “Bijelim kacigama”, nominiranom za Oscara, nije dopušten ulazak u SAD. Prema internoj prepisci Trumpove administracije, do koje je došao Associated Press, dužnosnici sigurnosnih službi su u zadnji tren  Khateebu onemogućili ulazak u SAD, zbog čega danas neće moći prisustvovati dodjeli Oscara u Los Angelesu.

Khateebu je ulazak u zemlju zabranjen, kako kažu dužnosnici, jer su o njemu pronađene “derogativne” informacije. Prevedeno s obavještajnog rječnika, riječ je o “prekomjerno negativnim” informacijama o Khaledu Khateebu.

Čak i Associated Press izraz “derogativne” informacije naziva širokom kategorijom u koju može spadati i povezanost s terorističkim aktivnostima, ali i problemi s putovnicom.

Upitana za komentar, glasnogovornica američkog Odjela za domovinsku sigurnost Gillian Christensen je samo rekla kako je “za putovanje u SAD potrebna važeća putna dokumentacija”. Khateeb je bio snimatelj na Netflixovom četrdesetminutnom dokumentarcu “Bijele kacige” koji je nominiran za najbolji kratki dokumentarac.

Khateebu je dodijeljena viza za ulazak u SAD, no prema internoj korespondenciji američkih dužnosnika, Turske su ga vlasti uhitile ovog tjedna i odjednom mu je bilo potrebno odobrenje od Sjedinjenih Država da može ući u zemlju. Korespondencija pokazuje da takvu potvrdu neće dobiti.

Ovo je drugi put da su SAD zabranile ulazak pripadniku “Bijelih kaciga”, što znači da zabrana nema veze s Trumpovom izvršnom uredbom o zabrani ulaska sirijskim državljanima.

Prošli put se to dogodilo u travnju 2016. godine, kada je čelniku ove opskurne organizacije, Raedu Salehu, odbijen ulazak u SAD, gdje je trebao primiti nagradu za njegov doprinos “humanitarnom radu”.

Tada Mark Toner, glasnogovornik američkog State Departmenta, nije uspio detaljnije odgovoriti na pitanja Matta Leea iz Associated Pressa, ali je na kraju konačno priznao kako je moguće da je Saleh “povezan s ekstremistima”, što je dovelo do njegovog prisilnog udaljavanja iz Sjedinjenih Država.

“Khateeb je trebao stići jučer u Los Angelesu kompanijom Turkish Airlines, polazeći iz Istanbula. No, njegovi planovi su propali kada su američki dužnosnici o njemu pronašli “prekomjerno negativne” informacije”, piše AP.

Kako na portalu 21stCenturyWire izvještava Vanessa Beeley, koja prati rad ove skupine od početka i raskrinkala je kriminalne aktivnosti takozvanih “Bijelih kaciga”, Raed Saleh je jučer na Twitteru napisao da je on bio “previše zauzet” da ide u Hollywood na druženje sa zvijezdama.

Pokušaj dodijele Oscara pristašama terorizma za njihov propagandni film, koji još uvijek zagovaraju uvođenje “zone zabrane leta” u Siriji, što je zapravo otvorena objava rata između Rusije i Sjedinjenih Država na sirijskom tlu, je skandal bez presedana.

Je li Trumpova uprava odlučila zaustaviti farsu promociju ove lažne nevladine organizacije u Siriji, teško je znati.

Oglasio se i Khateeb, koji je poručio kako nije važno što ne može u SAD, jer je trenutno “prezauzet da pomaže ljudima”.

Dokaze o povezanosti “Bijelih kaciga” s teroristima nije bilo teško pronaći, a on njima svjedoče i ljudi istočnog Aleppa, nakon što je sirijska vojska očistila to područje od islamističkih terorističkih skupina, što možete vidjeti na videu objavljenom krajem siječnja.

Sirijski Arapski Crveni polumjesec je Vanessa Beeley rekao da nikada nisu vidjeli “Bijele kacige” da se bave humanitarnim radom u istočnom Aleppu, bilo tijekom ili nakon okupacije od strane ekstremističkih skupina.

Osim toga, zapadne zemlje i zaljevske monarhije, koji financiraju “Bijele kacige”, nikada nisu poslale konkretnu humanitarnu pomoć civilima, nego uglavnom oružje, municiju i lijekove teroristima u istočnom Aleppu.

Nakon dvije godine istrage i prikupljanja dokaza, Vanessa Beeley konačno može reći da je američka obavještajna zajednica priznala da se radi o propagandnoj skupini, koja nema veze s humanitarnim radom, iako bi bilo zanimljivo vidjeti puno izvješće Odjela za domovinsku sigurnost.

Možda je nominacija, pa čak i moguća dodjela Oscara za film o “Bijelim kacigama”, posljednji očajnički pokušaj stratega terorističke agresije na Siriju da održe fasadu njihovog Potemkinovog sela, odnosno priče o “hrabrim ljudima u užasnom sirijskom ratu”. Ipak, moguća dodjela Oscara će biti vjetar u leđa ovoj skupini, koja se iz istočnog Aleppa “teleportirala” u južni grad Dara’a, gdje su teroristi Al-Nusra Fronta nedavno pokrenuli ofenzivu protiv vladinih snaga. Od Aleppa do Dara’ae ima preko 400 kilometara udaljenosti i prolazi se kroz područja koja drže vladine snage i razne suprotstavljene terorističke skupine, ali to za “Bijele kacige” nije nikakav problem, odakle proteklih dana redovito izvještavaju o “stradanju civila”.

Čak su i američka zastupnica u Kongresu Tulsi Gabbard i Carla Ortiz, koje su potencijalno riskirale svoje karijere, rekle istinu o svemu što se zapravo događa u Siriji, čime su napokon srušile zid laži kojeg su mediji mukotrpno gradili svih ovih godina.

Hoće li film dobiti Oscara? Kao da je važno, a ako tako bude, povijest će pokazati kako je Hollywood 2017. svrstao na stranu Al-Qaede, čijoj je podružnici u Siriji priredio crveni tepih.

Kao što piše Vanessa Beeley, ako su isti kriminalci mogli biti nominirani za Nobelovu nagradu za mir, zašto ne bi dobili i Oscara. Ovaj propagandni film može biti i nagrađen, ali će to biti nagrada čijim je primateljima odbijen ulazak u SAD zbog “derogativnih” informacija.

Povezna vijest: Film o Bijelim kacigama, najvećoj prijevari u Siriji, nominiran za Oscara (VIDEO 18+)

Bijele kacigedokumentarni filmKhaled KhateebOscarVanessa Beeley
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Torino
7 godine prije

Sto o ovome nisu opsirno pisale mutave RT?

deplorable
7 godine prije

Sto ne dadu nobelovu Al Kaidi?

Tadmur
7 godine prije

Ako ovaj ološ dobije nagradu,svijet kakav poznajemo i ne zaslužuje da postoji.Cijeli svijet zna za ubice maloga Ise i priprema im crveni tepih.Obama,j….m ti pleme koje te okoti!!!!

Hash
7 godine prije

Poznajuci Holivud oskar je u njihovim rukama.
Garant

jale
7 godine prije

Ja Oskara tako i tako gledati neću i baš me briga za Hollywood, tu tvornicu laži i obmana!

Majkl Đordan
7 godine prije

And the Oscar goes to… Guess who?

Jupiter
7 godine prije

Poznato je pravilo stvori, iskoristi i odbaci.U žargonu toalet papir

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI