fbpx

Davor Ivo Stier i Sergej Lavrov u Moskvi – Integralna izjava ruskog ministra

Stier - Lavrov

Iako je posjet najavljivan za 25. svibanj, na obljetnicu uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Ruske Federacije, hrvatski ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier se sa svojim ruskim kolegom Sergejom Lavrovom u Moskvi sastao danas.

Nakon sastanka su održali konferenciju za novinare. Internetski portal ruskog Ministarstva vanjskih poslova je prenio samo izjavu ruskog ministra Sergeja Lavrova, koju prenosimo u cijelosti.

“Dame i gospodo,

Pregovori s mojim hrvatskim kolegom, potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Davorom Ivom Stierom su održani uoči 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između naših zemalja, koja se obilježava dva dana kasnije.

Konstruktivno smo raspravljali o glavnim bilateralnim, kao i regionalnim i međunarodnim pitanjima.

Dinamično razvijamo politički dijalog, jačamo međuparlamentarnu i međuagencijsku komunikaciju. Ovih dana je u Hrvatskoj bio predstavnik izaslanstva Vrhovnog suda Ruske Federacije na čelu s predsjednikom V. M. Lebedevim.  Na sljedećem Međunarodnom ekonomskom forumu u St. Petersburgu će sudjelovati potpredsjednik Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Hrvatske Martina Dalić. Sredinom lipnja, se u Moskvi očekuje dolazak predsjednika Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora Mire Kovača i hrvatskih zastupnika koji pripadaju skupini prijatelja Rusije.

U principu, pregledali smo stanje trgovine i ekonomskih odnosa. Dogovoreno da doprinesemo konsolidaciji trenda koji je započeo ove godine i da nadoknadimo volumen trgovine. Važnu ulogu u tim nastojanjima, ima Međuvladina rusko-hrvatska komisija za trgovinsko-ekonomsku i znanstveno-tehničku suradnju. Skupina za trgovinu i ekonomiju je već održala sastanak u travnju ove godine, a u lipnju će se održati sastanak radne grupe za energetiku i turizam. Danas smo se dogovorili da do kraja godine osiguramo puni format sastanka Međuvladine rusko-hrvatske komisije za trgovinsko-ekonomsku i znanstveno-tehničku suradnju.

Razgovarali smo o stanju u suradnji u investicijama, koja ima dobre izglede za razvoj. Među uspješnim poslovima je puštanje u rad prije pola godine trećeg bloka TE ” Sisak”, koju provode ruske tvrtke “Sile Mašina” i “Tehnopromexport”.

Te tvrtke su zainteresirane za izgradnju novih termoelektrana i hidroelektrana u Hrvatskoj. Dobre mogućnosti za suradnju imamo u brodogradnji, zbog hrvatskih stručnjaka koji su uključeni u izgradnju tankera za projekt “Yamal LNG”, kao i u području robotike, bankarstva.

Problemi u jugoistočnoj Europi

Razgovarali smo o problemima koji se odnose na situaciju u jugoistočnoj Europi, na Balkanu. Posebna pažnja je posvećena Bosni i Hercegovini. Potvrdili svoju predanost temeljnim načelima funkcioniranja države koja je nastala mirovnim sporazumom o Bosni i Hercegovini 1995. godini u kojem je zajamčena jednakosti sva tri konstitutivna naroda – Bošnjaka, Srba i Hrvata, te dane široke ovlasti za dva entiteta – Republici Srpskoj i Federaciji BiH. Vjerujemo da se osnovni principi Daytonskog sporazuma trebaju u cijelosti poštivati ​​i on ne podliježe nikakvim revizijama.

Razmijenili smo mišljenja o situaciji u Makedoniji, što je razlog za zabrinutost, budući da djelovanje dijela oporbe, uz potporu izvana, prijeti makedonskoj državnosti. Mi se zalažemo da ova kriza bude prevladana strogo u okviru Ustava Makedonije.

Na pitanja koja se odnose na Kosovo, pozvao sam na provedbu rezolucije Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda 1244 i svih sporazuma koji su postignuti između Beograda i Prištine uz posredovanje Europske unije. U dijalogu s našim hrvatskim kolegama smo, nažalost, primijetili da se predstavnici Prištine pokušavaju odmaknuti od tih ugovora.

Sve u svemu, mi se zalažemo za nastavak regionalnog dijaloga u jugoistočnoj Europi s ciljem mirnog rješavanja njihovih razlika. U tom kontekstu, izrazili smo našu zahvalnost hrvatskim kolegama za razvoj njihovih odnosa sa Srbijom.

Rusija se u više navrata izjasnila na temu odnosa između Moskve i Bruxellesa. Situacija u odnosima između Rusije i Europske unije nije zadovoljavajuća. U međuvremenu, kao što je navedeno od strane ruskog predsjednika Vladimira Putina, širenje gospodarske suradnje između Rusije i europskih zemalja može pomoći izgradnji povjerenja u cijeloj Euroaziji. To će biti olakšano uspostavom izravnog kontakta između Euroazijske ekonomske unije i Europske unije.

Situacija u svijetu

Razmijenili smo mišljenja o situaciji na Bliskom istoku i Sjevernoj Africi, posebno u Siriji i Iraku i naglasili potrebu da međunarodna zajednica mora koristiti za borbu protiv međunarodnog terorizma. Istaknuli smo da su mnoge zemlje, uključujući i one izvan Bliskog istoka, ali Balkana i bivšeg Sovjetskog Saveza, izvor novih stranih terorističkih boraca koji se “šire” među različitim područjima, a mogu se vratiti u svoje zemlje podrijetla. Dogovorili smo se da ćemo koordinirati napore kako bi odgovorili na tu prijetnju. U tom smislu, izrazio bih sućut Vladi Ujedinjenog Kraljevstva i građanima te zemlje i svima onima koji su pogođeni terorističkim napadom u Manchesteru.

Vjerujemo da sve krize na Bliskom istoku i sjevernu Afrike treba riješiti kroz nacionalni dijalog i uz sudjelovanje svih etničkih i religijskih skupina. To se odnosi na Siriju, Irak, Libiju i Jemen. Također smo istaknuli da su mnogi narodi i predstavnici mnogih religija pogođeni ovom sukobu. Posebna su diskriminirani kršćani. Dogovorili samo nastavak jačanja suradnje u okviru Vijeća Europe, Vijeća za ljudska prava Ujedinjenih prava, kao i aktivnosti u podršci i obrani kršćana u regiji.

Što se tiče Ukrajine, Rusija, kao i Hrvatska, zalažu se za dosljednu i punu provedbu Sporazuma iz Minska. Nadamo se da takav pristup ima cijela međunarodna zajednica i da će to u prvom redu čuti u Kijevu, gdje se u posljednje vrijeme čuju izjave koje daju naslutiti kako Kijev pokušava izaći iz “Minska”.

Sve u svemu, jako smo zadovoljni ishodom pregovora, potvrdili smo obostranu spremnost za daljnji razvoj cijelog kompleksa naših odnosa na obostrano korisnoj osnovi. Dogovorili smo održavanje kontakata između ministarstava vanjskih poslova. Imamo plan za konzultacije na temelju kojih ćemo redovito razmjenjivati stavove i, kako se kaže, sinkronizirati satove.

Zahvalan sam zamjeniku premijera, ministru vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske D.I. Stieru i svim članovima njegova izaslanstva za ovaj plodan sastanak.

“Prije Lexa Agrokor su se trebali dogovoriti izravni sudionici problema”

Pitanje novinara: Prati li Ruska Federacija sa zabrinutošću situaciju u  Agrokoru? Je li moguće da ova situacija ima nekakvu političku pozadinu?

Sergej Lavrov: Iskreno, ne vidimo politički motiv. Danas smo razgovarali o ovom pitanju i o niz tema vezanih uz našu gospodarsku i investicijsku suradnju. Vidimo dobre izglede za suradnju između naših institucija u bankarskom sektoru. Kao što znate Sberbanka i VTB Grupa su uključeni u odbor Agrokora kao vjerovnici. Naravno, s obzirom na probleme holdinga, naši bankari su zainteresirani za poboljšanje strukture. Danas smo se dotaknuto te teme u smislu hrvatskog zakonodavstva.

Siguran sam da je ovo pitanje trebalo biti riješeno između izravnih sudionika.

Politički aspekt je samo jedan – obje strane će podržati rješenje koje će zadovoljiti naše banke i osigurati Agrokor.

Rafinerija u Bosanskom Brodu

Pitanje: Postoji li, po mišljenju ruske strane, nekih specifičnih promjena u situaciji u vezi s aktivnostima kompanije “Zarubežneft”? Moskva je svjesna činjenice da je predsjednik Republike Srpske u Bosni i Hercegovini, Milorad Dodik, protiv integracije plinovoda i naftovoda?

Sergej Lavrov: Spremni smo razgovarati o temi koja se odnosi na ekološku situaciju oko rafinerije Brod u Republici Srpskoj, BiH. Ona pripada ruskoj kompaniji “Zarubežneft”. Tema onečišćenja zraka nije se pojavila danas. Već prije nekoliko godina, mislim 2012. godine, uspostavljen je trojni mehanizam nadzora predstavnika BiH, Hrvatske i vlasnika rafinerije. Vjerujemo da tripartitna radna grupa, koja ima za cilj praćenje stanja okoliša, moraju raditi učinkovitije i sveobuhvatno. Postoje izračuni koji pokazuju da se s trenutnim planom za smanjenje emisije štetnih tvari rafinerija drži normi koje za tu svrhu postoje u Bosni.

Međutim, kako je već istaknuto je moj kolega, vjerujemo da je potrebno nastaviti pregovore.  “Zarubezhneft” je u kontaktu s operatorima plinske mreže u Hrvatskoj, uključujući i državnu tvrtku “Geoplin” i radi na raznim varijantama plinifikacije rafinerije Brod. Nema prepreka za to. Postoji želja da se taj problem riješi na način koji će biti najučinkovitiji u ekonomskom smislu i u smislu cjelokupnog stanja u opskrbi plinom regije. Uvjereni smo da je ovaj problem riješen, da nije skup, a mi svi razumijemo kako ići naprijed. Siguran sam da ćemo u izravnom dijalogu, uz sudjelovanje Republike Srpske i središnjih vlasti Bosne i Hercegovine naći prave oblike za plinifikaciju.

Hina javlja kako se tijekom boravka u Moskvi ministar Stier sastao se s mitropolitom volokolamskim Ilarionom, predsjednikom Odjela za vanjske crkvene veze Moskovskog patrijarhata, a predviđen je i susret s predstavnicima hrvatsko-ruskoga poslovnog kluba. Ministar će biti i na svečanom koncertu Olivera Dragojevića u povodu obilježavanja 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa Hrvatske i Ruske Federacije u moskovskoj koncertnoj dvorani Izvestija.

Izvor: MID.ru

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
48 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Bracki Kamen
Gost
Bracki Kamen
3 godine prije

Konačno drzavnicki potez RH…
Morala nam je voda doci do nosa..
Hehe…
Slijedeće je uplovljavanje krstarice Moskva u Loru…
Ono… zbližavanje dviju mornarica…

Adriana
Gost
Adriana
3 godine prije
Reply to  Bracki Kamen

I? Tko sve nije uplovio.

Natovac za novac
Gost
Natovac za novac
3 godine prije

Jedan Hrvat prova graditi a drugih pet provaju ponistiti.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije

Ma nije on baš išao graditi, nego izgladiti, nakon svađe u Minhenu. No, nema veze, opet dobro.

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije

Ma svejedno je anemični jučer na proslavi 25-godišnjice nečega, ponovio onu svoju bedastoću o ”mirnoj reintegraciji”. Tek toliko da gazdama pokaže da se ne ide u Moskvu zbog ljubavi.

Adriana
Gost
Adriana
3 godine prije
Reply to  Osoba C

Das Idiot! (anemični).

mali pas
Gost
mali pas
3 godine prije

C zar stvarno mislis da se Donbas ne moze vratiti Ukrima mirnim putem? Kad bi sve strane digle glavu iz pijeska mir bi bio moguc. Rusija je jedna od strana koja garantira Minsk a kljuc ugovora je upravo u miru bez odstupanja. Ljudi moji dosta je krvi proliveno mir je jedini nacin.

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije
Reply to  mali pas

@mali pas
Povratak na stanje prije sukoba realno nije moguće. Donbas bi mogao ostati u sastavu Ukrajine, ali pod sasvim drugim teritorijalnim ustrojem, nekom vrste specijalnog statusa, autonomije ili čega već. Da bi do toga eventualno moglo doći, Porošenkova Ukrajina, da je tako nazovem, mora se reformirati iznutra, jer se država urušila. Ali to sve nije moguće dok se ne isključi američki i EU utjecaj. Ukrajina može uspješno egzistirati, ali mora redefinirati svoju politiku na realnim osnovama, a ne na stvarima koje su je dovele do ove katastrofe. Za početak moraju sami biti svjesni realnosti, Rusija je prevelika i preblizu da bi Ukrajina izašla iz te sfere, a osobito je kontraproduktivno od nje stvoriti neprijatelja, a od SAD ”prijatelja”. Za ljubav je potrebno dvoje, iako u ovom slučaju ljubav nije adekvatan izraz, nego interes. Za početak ne vide se snage koje bi u Ukrajini bile u stanju resetirati unutarnju situaciju, a nakon toga pronaći najmanji zajednički nazivnik sa Donbasom ili Rusijom, ako je to nekome draže i početi graditi neke nove odnose. I pored raznih iskustava iz prošlosti, dugogodišnji zajednički život im sigurno daje neke osnove za novi početak. Realno je za očekivati da će se sadašnje mrcvarenje nastaviti dok ukrajinsko društvo ne dođe do točke pucanja. Na Rusiji je samo da čeka. S druge strane, Zapad, da ih tako zbirno nazovemo, nije spreman više financirati propali projekt, iako konačna odluka još nije donešena i podvučena crta. Čini mi se da i dalje za Zapad vrijedi onaj opis Ukrajine kao kufera bez drške. Nije za ostaviti, a niti za ponijeti.
Krim ne treba ni spominjati, to je završena priča, Ukrajinac Hruščov aktom ga dao Ukrajini u sastavu SSSR-a. Raspadom SSSR-a, dok SAD nisu zinule za njim, Rusija od toga nije pravila problem. Kad su SAD zinule, Rusi su rekli neće moći i to je to.

subaru
Gost
subaru
3 godine prije
Reply to  Osoba C

Ukrajinci kad osjete kroz neko vrijeme čari tako milih scena iz holivudskih bajki ima da se iznutra podjele tako da će pametni moliti ruse da ih prime nazad.

New world
Gost
New world
3 godine prije
Reply to  Osoba C

@ Osoba C
Super

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  Osoba C

OSOBO C, Hruščov nije bio Ukrajinac već je bio iz miješane rusko-ukrajinske obitelji. Korijeni su mu bili rusko-ukrajinski. Rođen je u Kurskoj guberniji (oblasti), a to je središnja evropska Rusija. Preciznije, to se područje naziva: Centraljnije černazomnije rajoni Rasiji. Područje središnje crnice Rusije.
Kao malo dijete doselio je sa roditeljima u Donbas, tada se taj dio nazivao Novorossija. Tu je odrastao i i izgradio svoju političku karijeru. U Ukrajinskoj SSR.

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije
Reply to  zlatan

@zlatan
Hvala na ispravci. Više ljudi više zna. Pozdrav.

žrec
Gost
žrec
3 godine prije

Bogu hvala! Samo što bu i ova vlada pala.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije

Malo treba čitati između redova, daj Bože da naši tupsoni u ZG prihvate sve ruske projekte, ali ga je “špotao” za Lex Agorkor. da nije trebalo to donositi, nego da su se strane same trebale dogovoriti. No, Lavorv je pragmatik, kad je već tako, da vidimo kako ćemo dalje.

basso
Gost
basso
3 godine prije

Tako je,malo gledati i u druge pravce a ne samo u Brisel i Vasington.

gostgost
Gost
gostgost
3 godine prije

davor ivo je bio prisiljen da se ode pokloniti u moskvu jer je agrokor vec propao i nitko mu vise nr zeli dati novac sada zadnju sansu vide u rusima premda ne vjerujem jer je lex agrokor donesen samoda se onemoguce rusu u preuzimanju kompanije iako su oni bili spremni uloziti potreban novac osim toga sto se je lex agrokorom izvlastilo ruse hdz pokusava zataskati slucaj da bi prikrio ogroman kriminal oko agrokora u koji su mnogi upleteni todoric nije stvorio normalnu kompaniju vec je to jedna mafijaska hobotnica koja je kapilarno zahvatila drzavni sistem i cijelu privredu svi bas svi ce izgubiti novac avecina vezanih za agroko ce propasti hrvatska ce vrlo brzo doci u situaciju potpune financijske propasti a to se tice todrica i porodice nebih mu bio u kozi zalevatio je pare najjacim svetskim njemackim i ruskim bankama lazno im prikazujuci financijska izvjesca a unistice i stotine hrvatskih manjih tajkuna ato nisu bezazleni ljudi

piretis
Gost
piretis
3 godine prije
Reply to  gostgost

Ma ne beri brige za Todorića, neće njemu, ni njegovim, ni dlaka s glave pasti. A ti “opasni ljudi” su bili bezopasni prema Kutli, Guciću…, pa zašto bi sad bilo drugačije.

gostgost
Gost
gostgost
3 godine prije
Reply to  piretis

za piretis kutle i gucic su uzeli drustveno vlasnistvo to nikome nije problem medjutim ovo je druga prica todoric je bio capo di tutti capi sef mafije tj hocu ti reci da struktura poslovanja agrokora je jednaka poslovanju mafijaske organizacije svi su uvezani na taj nacin ako pada kum padaju svi iznosi koje im todoric nece platiti uzrokovace propast njihovih poslova tako da u nece biti obzira inace prvi je todorica tuzio kum njegovog sina inace sin bivseg premijera valentica koji je jedan od najmocnijih ljudu hrvatskoj todoric je smo a prosle godine izvukao u inostranstvo pola milijarde dolara aproteklih godina vjerovatno vise milijardi dolara tu ima toliko kriminala da kad bi se stvar rasplela pola hrvatske bi zavrsilo u zatvoru ovdje se radi o novcunajjacih banaka u svijetu i egzistenciji vrlo mocnih domacih tajkuna i nema mu spasa

Mikojan
Gost
Mikojan
3 godine prije
Reply to  piretis

@Piretis, velika je razlika, Kutle i Gucić su radili našim novcima a Todorić Ruskim, razlika je ogromna a time i opasnija za neke. Nama, stoci sitnog zuba, preostaje da uzmemo kokice, sjednemo u fotelju i mirno gledamo rasplet
i propast Agrokora. Na žalost Hrvatske zakone su donosili oni koji su do grla umočeni u Agrokor i njihova imovina
stećena novcima izvučenih iz Agrokora će ostati netaknuta.

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije

Jedanaest godina se ne sresti sa ministrom vanjskih poslova Rusije.
Dvije godine nemati veleposlanika u Moskvi. Kao da se radi o Fidžiju.
Njemačka zabranjujući nama izvoz mandarina u Rusiju, sama ostvaruje ogromnu trgovinsku razmjenu sa tom istom Rusijom.
A politiku sve te godine vode isti, plavi i crveni, zabavljajući narod ustašama i partizanima….
Još jedna potvrda da je Hrvatska jedina država u kojoj je more bistrije od naroda.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije
Reply to  Osoba C

Zadnja rečenica je nešto najbolje što sam pročitao zadnjih dana. Trebalo bi je zapamtiti.

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije
Reply to  Zvrk

@Zvrk
I ja sam to negdje ubrao, ali i pored najbolje volje ne mogu se sjetiti gdje ni tko je autor. Ima tome.

Eheh
Gost
Eheh
3 godine prije
Reply to  Osoba C

More bistrije od naroda ahahahaha koja istina…

Mikojan
Gost
Mikojan
3 godine prije
Reply to  Osoba C

@Osoba C, zadnja rečenica je uvjek istinita ali radi se o drugoj narodnoj mudrosti:
Hrvatska je država u kojoj je napoj (ščava, hrana za svinje) bistriji od naroda.

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije
Reply to  Mikojan

@Mikojan
Nisam znao za to, a i bolje, jer bi ispalo malo pregrubo, a ipak nismo baš toliko loši.

davor
Gost
davor
3 godine prije

Najs. Ajde malo i tamo da čuju Olivera. Sergej Lavrov jedan je od najkulturnijih svjetskih diplomata

eee
Gost
eee
3 godine prije
Reply to  davor

Da hrvati manje slusaju olivera bili ni inteligentniji. Neka rusi malo pripaze koga sve postaju da mekeće. Oliver je vrsta kulturnog terorizma

ivica g
Gost
ivica g
3 godine prije

Običan PR potez, katastrofalna vanjska politika RH se nastavlja….

gostgost
Gost
gostgost
3 godine prije

izgleda da je voda dosla do grla kao sto sam ranije komentirao kad jezuita davor ivo ide se klanjatu moskvu izgleda da nije dobio pare upravo je izasla vijest hrvatska po istom poslu moljakaNJA love salje u moskvu svoje najjace oruzje nato kolindu

Adriana
Gost
Adriana
3 godine prije
Reply to  gostgost

Mi Hrvati, malo nas je…
U povijesti smo klečali pred mnogima (lako za Papu). Pred mnogima i nismo. Nije bilo prilike.

Fudo
Gost
Fudo
3 godine prije

Logično je objavio najbolji članak sa puno korisnih informacija. Jarane Babiću svaka ti dala. Članak pokazuje kako neprijatelj preko noći postane prijatelj. Ispred ste svih medija jer nijedna agencije prije vas nije objavila ove informacije.

Jupiter
Gost
Jupiter
3 godine prije

Hrvatska diplomatija od straha da im ne zameri veliki brat nije smela ni da pomene ime Rusije.
Ali kako je to u životu interes za opstankom je ipak najači poriv.

Adriana
Gost
Adriana
3 godine prije

Plenković nije Andrija već Andrej.

Adriana
Gost
Adriana
3 godine prije

Na koljena pred Sergejom, Andrej i ostali! Pred Donaldom i beznačajnim pizdunima prazna džepa i blokiranog tiskarskog stroja iz Brux. je uzalud.

CheChe
Gost
CheChe
3 godine prije

Bude li Stier puno sa Lavrovom prijateljevao, mogli bismo odjednom imati neku aferu prisluškivanja i curenja informacija. Poznata je stara poslovica “Tko sa Rusima tikve sadi, tome CIA o glavi radi”

Bear
Gost
Bear
3 godine prije
Reply to  CheChe

Da

Majkl Đordan
Gost
Majkl Đordan
3 godine prije
Reply to  CheChe

Ili bombu u Splitu… Ogromna većina komentatora nije svjesna da bi svaki pokušaj da se otrgnemo iz “bratskog zagrljaja” Velikog Brata Hrvatsku doslovno koštao opstojnosti. Rasturili bi nam privredu dok kažeš keks. Sreća pa Rusi to znaju, zato i imaju strpljenja s nama unatoč anemičmom briselskom ćati i NATO Barbiki.

fenix
Gost
fenix
3 godine prije

Vise nego jasno kada su nas nasi Nato “saveznici” gurali protiv rusije(doslovno da budemo topovsko meso) i one nebulozne izjave barbike i anemicnog o mirnoj reintegraciji Donbassa i kako je Hrvatska voljna pomoci oko toga. Dosla je voda do grla Agrokor propao zapad vise i nije voljan pomagati Rusija nikad vecoj ofenzivi u mnogim poljima a zivjeti se mora tako i ovo putovanje u Moskvu. Jasno je da je ovo malo i da smo mi u raljama Nato, EU ali i ovo je pocetak mali ali ipak pocetak.

Grdi
Gost
Grdi
3 godine prije

One word ! ………………. Agrokor.
Isli su plakati i moljakati ruse da ne kihne agrokor. Ako agrokor kihne, mogao bi povuc cijelu hrvatsku u fin. krizu, .. kuna bi pala bar na 8,2 za euro ….. a sto bi to značilo ljudima i poduzecima sa kreditima sa valutnom klauzulom ?? …… mislim daljne objasnjene nije potrebno ………….

subaru
Gost
subaru
3 godine prije

Nije trebalo Zaharavoj da čeprka po mobitelu za vrijeme sastanka pa da je sam Putin zove i kaže da je počeo treći bobrok rat. Ispod radara je prošla direktiva jewropske komisije da Hrvatska treba što prije uvesti porez na nekretnine, odagađati mirovinu i smanjiti postojeće, uvesti obrazovnu reformu gdje će djecu odgajati da budu derpei i lezbe i tranđe i naravno šečer za kraj privatizirati što je ostalo još u državnom vlasništvu. I očekivati da će ovaj posjet išta donjeti dobro državi i narodu, moš si misliti. Dali su kredit Petrokemiji od 350 miljuna kuna a garant je država sa svojim dionicama u HT-u, Podravci, Croatia Airlajnu, Đuri Đakoviću itd. Pošto Petrokemija ovaj kredit neće vratiti cionističke banke će uzeti dionice firmi kao zalog.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije
Reply to  subaru

U nasem post Jugoslovenskom svijetu prestaje biti drugih emocija doli straha , gnjeva , trijumfa ili samounistenja .
Slomili su sitnozubima i posljednje misaone navike koje su prezivjele a datiraju iz perioda prije nacional- revolucije 90 tih godina . Od tada pa do danas a proslo je samo 27 godina ,raskinuli smo vezu izmedju djeteta i roditelja , izmedju covjeka i covjeka ,covjeka i zene.

Vise se niko ne usudjuje vjerovati supruzi, djetetu , prijatelju ili susjedu.
Nema vise odanosti nikome doli tami , nema ni ljubavi osim one prema tamii , nema vise ni iskrenog smijeha osim u slucaju kada se pobjednik tama , ceri pobjedjenom .

Nema vise ni umjetnosti ,uskoro nece biti ni knjizevnosti a nece biti niti nauke .
Nema vise razlike izmedju lijepog i ruznog , nema vise radoznalosti , uzivanja u zivotu .
Sva zadovoljstva osim tame unistena su .
Jedino sto ce nam ostaviti jest religija ili opijenost od moci ,sve vece i sve suptilnije , svatko na svome nivou ili u svom sokaku.
Uvijek i u svakom trenutku postojati ce uzbudjenje pobjede , draz gazenja po neprijatelju koji je bespomocan .

Ako hocete sliku buducnosti , samo si zamislite cizmu koja gazi ljudsko lice i to zauvijek i nepovratno.

fopa
Gost
fopa
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

@ Georgij Žukov
Pjesnice, sto je to za vas tama?

Igor
Gost
Igor
3 godine prije

Kaze Lavrov da se Dayton mora postivati i nema nikakvih revizija hahahaha
Ako mi moze netko objasniti…. Hrvatska je priznavanjem kosovo ponistila Daytonski sporazum jer njime su utvrdjene granice svih, a ne samo BiH i Republic Srpske. Tako da ako Hrvatska ne priznaje kosovo kao dio Srbije, a i sama amerika pljuje na takav sporazum onda bojim se novih seseljevaca koji nece priznavati ni Vukovar, Karlovac, Karlobag u granicama kojima jesu. Molim da mi netko odgovori… posto meni sve ovo smrdi na novi rat

New world
Gost
New world
3 godine prije

A politiku sve te godine vode isti, plavi i crveni, zabavljajući narod ustašama i partizanima….
Još jedna potvrda da je Hrvatska jedina država u kojoj je more bistrije od naroda.
Nek se drug Zhukov zamisli

Kada22
Gost
Kada22
3 godine prije

Izgleda krenulo iz guzice prema glavi

čiča Toma
Gost
čiča Toma
3 godine prije

navodno se, u svjetlu nabavke novog borbenog lovca za potrebe HRZ-a, ponovno aktualizirala ruska ponuda, koja je ovaj put, gotovo nemoralna. rusi nam nude, umjesto gripena ili nekakvih F-16 kompletnu eskadrilu, dakle 12 potpuno novih aviona Mig-35 i to pod klirinski dug(!?)
ne znam da li je bilo rijeci i o tom pitanju, ali to bi, ukoliko bi se uslo u takvo sto, bio odlican potez.

EU dismr
Gost
EU dismr
3 godine prije
Reply to  čiča Toma

@čiča Toma, zbilja? Rusija nema šta radit pa nudi NATO članicama Migove ? Biće da je neka “akcija” iliti sniženje cijena ?
Mislim da je S.Lavrov, kao svjetski džentlmen, poklonio Štirku šaku šarafa za ona vrata od helića što su bubnula na tlo prije par godina. Čim to pošarafaju naši “stručnjaci” i helić se vine put neba, naša borbrna spremnost će se povećati za 25%.

Tedi
Gost
Tedi
3 godine prije

Jbt,koja blamaza,haha, al se sada smiju u Moskvi, Poslje ministra sljedi redaljka.Pitam se samo kako ce KGK objasniti uspravnicu od Jadrana do Baltika i Plemkoviceve upute za Oluju na Dombas? I ono vojska Hr u NATOu na granici Rusije? Lavrov je liscac parexlans za medije ali u cetiri oka je ris Ne bi im bio u kozi. Sada moraju zgutati sve sto su kakali.a zasto?Tko ih je udarao po usima da laju ko bjesni psi,ni malo pameti u diplomaciji nisu pokazali u ovim turbulentnim vremenima kada se dogadaji smjenjuju brzinom munje.Boze pomozi,pa Hrvatska je velicine jednog sela u odnosu na Rusiju da bi se na nju beljili.Lex Agrokor su im vec sutnuli u nos javno,pa mesetarenjej po BALKANU,SVE REDOM OD Dejtona,Pazi,Dejton,duzni ste ga ,svojim potpisom cuvati do zadnjeg slova,poredenje sa Minskom,pa Kosovo,da ne nabrajam ,gadno ribanje,a i pitanje sta cemo sada sa vama?Jednim faxsom u Sbe banku,ode vam Hrvatska niz liticu,a da se spasite koja je cjena? E to nam nisu rekli.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik