fbpx

Iran je jasan: „Više ne samo da ne vjerujemo SAD-u, nego ni malim vođama Europe“

Hassan Rouhani

Jučer je iranski predsjednik Hassan Rohani još jednom jasno dao do znanja stavove i Islamske Republike, koje Zapad ili ne razumije ili ne želi čuti, a nakon njega se javnosti obratio i iranski vrhovni vođa ajatolah Sayed Ali Hamnei.

Iranski predsjednik Hasan Rouhani kaže da ako Sjedinjene Države žele utrti put pregovorima s Iranom, prvo moraju odustati od svoje politike vršenja “maksimalnog pritiska” na Islamsku Republiku, što je ključni i jedini preduvjet razgovora s Teheranom.

Rohani je svoje primjedbe iznio na tiskovnoj konferenciji u New Yorku u četvrtak, čime je označio kraj njegova sudjelovanja u 74. godišnjem zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih naroda.

Upitan o mogućnosti bilo kakvih razgovora između Teherana i Washingtona, iranski predsjednik je rekao: “Želimo da SAD ukloni preduvjet za razgovor s Iranom, uključujući i njegovu kampanju “maksimalnog pritiska” na iransku naciju” prije nego što bi bilo kakvi razgovori bili mogući.“

Rouhani je naglasio da SAD prvo moraju ukloniti sankcije i zaustaviti pritiske na Islamsku Republiku i usvojiti logičnu politiku koja će koristiti i građanima Sjedinjenih Država i svijetu.

“Tada bi pregovaranje bilo moguće”, dodao je.

Iranski predsjednik je napomenuo da su ponovnim nametanjem sankcija Iranu i vršeći maksimalni pritisak na tu zemlju, “SAD su krivicu za nastale probleme htjele prebaciti na iransku administraciju”.

Dodao je da američki dužnosnici žele istovremeno sudjelovati u pregovorima s Iranom, zemljom čija prava krše i postavljaju joj preduvjete.

“SAD moraju odustati od svoje politike i tako dokazati da je moguće pregovarati s ovom administracijom i postići dogovor s Iranom”, naglasio je Rouhani.

Dodao je kako je kroz svoje pritiske Washington već propao u svojim naporima da zabije klin između iranske nacije i vlade i samo je povećao jaz između iranske nacije i američke administracije, uz istovremeno buđenje najvišeg stupnja mržnje među Irancima.

“Ako se SAD odrekne preduvjeta za razgovor s Iranom, situacija će se promijeniti i mi možemo razmišljati o tome”, rekao je iranski predsjednik.

Rohani se zatim osvrnuo na jednostrano povlačenje Washingtona od značajnog nuklearnog sporazuma postignutog između Irana i pet stalnih članica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda plus Njemačke 2015. godine

Hassan Rouhani

Hassan Rouhani

Iranski predsjednik je rekao da nije u redu da SAD potpiše sporazum, provodi ga nekoliko mjeseci, a zatim traži izgovor da se povuče iz njega, što također predstavlja kršenje Rezolucije 2231 Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, koje je podržalo sporazum.

“Nakon povlačenja SAD-a, druge su stranke rekle da će moći očuvati, a mi smo slušali njihove planove jer smo željeli da dogovor opstane”, objasnio je Rohani, dodavši, međutim, da su Europljani ponudili mnoge planove, prvo kroz središnje banke i zatim kroz druge financijske sustave, ali nijedan od njih još nije postao operativan.

“Europa je dokazala svoju nesposobnost ili nedostatak odlučnosti da nuklearni sporazum nastavi živjeti u praksi. Žele da se nuklearni sporazum nastavi, ali žele da troškove snosi Iran”, rekao je Rohani.

Iranski raketni program

Logično je da od pregovora neće biti ništa, jer SAD dobro znaju da Iranu, čak i kada bi htio steći nuklearno oružje, za to trebaju godine teškog rada i provođenje testova koji se ne mogu sakriti. Kako SAD žele da se pregovori pokrenu odmah, bez ukidanja sankcija, ali i da se pregovara o iranskom raketnom programu, kojeg se najviše boji Izrael, a program naoružanja nije dio sporazuma iz 2015. godine, mogućnost da se dvije strane nađu na pola puta ne postoji. Iran, kao i svaka druga zemlja, ima pravo razvijati projektile kratkog i srednjeg dometa, a ako stekne tehnologije i one dugog dometa, iako one Iranu nisu ni potrebne, stoga nema nikakvih razloga da se pregovara o tom pitanju. Ali kako je to zahtjev Tel Aviva, Washington ne može od njega odustati i to će gurati usprkos spoznaji o uzaludnosti svojih napora.

Iran nastavlja s nuklearnom programom na najnižim razinama

Pojasnio je da će Iran zato nastaviti sa svojim nuklearnim programom, ali u fazama, počevši s najmanje važnim točkama, kao što je prvi korak u kojem je Iran povećao zalihe obogaćenog urana na više od 300 kilograma. U drugom koraku Teheran je počeo obogaćivati uran čistoćom iznad granice od 3,76 posto, što je zanemariva razina ako govorimo o oružju. Kao treći korak u smanjenju preuzetih obveza, Iran je početkom rujna rekao da je aktivirao 20 IR-4 i 20 IR-6 centrifuga u istraživačke i razvojne svrhe.

“Službeno smo objavili da su ukinuta ograničenja istraživanja i razvoja u iranskom nuklearnom programu i da smo obavijestili Međunarodnu agenciju za atomsku energiju o ovom pitanju. Nismo smanjili ili ograničili inspekcije koje provodi IAEA. Smanjili dio naših obveza, uključujući i istraživanje i razvoj u trećem koraku. Instalirali smo napredne centrifuge, koje bi trebale biti puštene u pogon nekoliko godina u budućnosti, a kada taj lanac bude gotov, bit će aktivan i to je dio naših planova za istraživanje i razvoj”, rekao je iranski predsjednik.

Iran je dao još dva mjeseca europskim potpisnicima da poduzmu značajne mjere da spase nuklearni sporazum, a nakon toga će nastaviti s faznim povećanjem svojih nuklearnih aktivnosti u civilne svrhe, jer stvaranje nuklearnog oružja ionako nije cilj Islamske Republike, kako je zapovjedio i vrhovni vođa zemlje ajatolah Sayed Ali Hamnei.

Napadi na „Saudi Aramco“

Upitan o nedavnim napadima na postrojenja saudijskog naftnog diva „Aramco“ u istočnom dijelu vehabijskog kraljevstva, te za optužbe koje su u vezi s tim upućene protiv Irana, Rohani je rekao da Iran nije sudjelovao u napadima, naglašavajući „kako su jemenski državljani ljudi se imaju pravo braniti od agresije“.

“Svijet zna da jemenske snage imaju projektile i bespilotne letjelice dugog dometa. Često su napadale druge regije u Saudijskoj Arabiji. Oni koji tvrde da napad nije bio iz Jemena, moraju dokazati svoju tvrdnju. Međutim, europski čelnici rekli su mi da nemaju dokaze koji bi pokazali da Jemenci stoje iza napada na Saudi Aramco”, rekao je Rohani, komentirajući nedavnu zajedničku izjavu kojom su, na opće iznenađenje, London, Pariz i Berlin stali uz Mikea Pompea i njegove optužbe protiv Irana.

Nakon napada je američki državni tajnik Mike Pompeo opisao napad na saudijske naftne objekte kao “čin rata” koji je obustavio više od polovice proizvodnje nafte u kraljevstvu. Pompeo je također okrivio Iran, tvrdeći da “Teheran stoji iza gotovo 100 napada na Saudijsku Arabiju i da nema dokaza da su napadi došli iz Jemena.”

Teheran je, međutim, odbacio optužbe, rekavši da se čini da se Washington iz neuspjele kampanje “maksimalnog pritiska” prebacio na “maksimalno laganje” i “obmane” protiv Islamske Republike.

Iranski ministar vanjskih poslova Mohammad Javad Zarif rekao je da su “SAD i njegovi klijenti zaglavili u Jemenu zbog iluzije da će superiornost oružja dovesti do vojne pobjede.”

Mohammad Javad Zarif

Mohammad Javad Zarif

Jemen je rekao da je za operaciju protiv Saudijske Arabije koristio 10 bespilotnih letjelica, što je bio jedan od njihovih najvećih napada odmazde ikada protiv vehabijskog  kraljevstva. Jemenska vojska priopćila je kako su napadi izvršeni nakon dobro provedene obavještajne operacije i u suradnji s “nekim časnim i slobodnim ljudima u Saudijskoj Arabiji”.

Ajatolah Hamnei: „Europljanima koji podržavaju SAD više ne treba vjerovati“

Jučer se oglasio i vođa Islamske revolucije ajatolah Hamnei, koji kaže da Iran više ne bi trebao vjerovati Europljanima, jer nakon povlačenja Washingtona nisu ispunili nijednu od svojih 11 obveza u okviru nuklearnog sporazuma s Iranom iz 2015.

Ajatolah Hamnei je iznio svoje primjedbe na sastanku s članovima Skupštine stručnjaka u Teheranu u četvrtak.

Iranski vođa je rekao da iranski dužnosnici koji su sudjelovali u pregovorima kažu kako Europljani nisu ispunili nijednu svoju obvezu, dodavši: “To je najjači razlog zašto im ne bismo trebali vjerovati ni u jednom području.”

“Suprotno svojim obećanjima, Europljani su i dalje ostali vjerni američkim sankcijama protiv Irana u praksi i nisu poduzeli ništa kako bi ispoštovali svoje obveze iz sporazuma“, dodao je ajatolah Hamnei.

„Također se čini da u budućnosti neće učiniti ništa za Islamsku Republiku i to je razlog zašto Iran ne bi trebao polagati nikakve nade u Europljane“, napomenuo je.

Ajatolah Hamnei je rekao da je, isključujući Sjedinjene Države i cionistički režim, otvorio put za interakciju i pregovore sa svim ostalim zemljama, dodavši: “Međutim, one zemlje koje su podigle zastavu animoziteta prema islamskom vodstvu i vlast su u Washingtonu i ovih malih europskih zemalja ne treba se ni na koji način vjerovati, jer one otvoreno pokazuju neprijateljstvo prema iranskoj naciji.”

Iranski vrhovni vođa je naglasio da se motivi koji stoje iza neprijateljstva Europljana prema Islamskoj Republici ne razlikuju od onih Sjedinjenih Država.

“Europljani se pojavljuju kao posrednici i sudjeluju u dugim pregovorima, ali sve što kažu su prazne riječi“, rekao je ajatolah Hamnei.

Tada je napomenuo da je, unatoč svim neprijateljstvima onome što se dogodilo tijekom posljednjih 40 godina, sve završilo u korist Islamske Republike.

“Danas je islamska vlast ne samo da je jača nego prije 40 godina, već je jača i nego prije deset godina, a njezina se revolucionarna i politička moć proširila po regiji, a korijeni Islamske revolucije su duboko zarasli”, rekao je Sayed Ali Hamnei.

S druge strane, ajatolah Hamnei je ukazao na socijalne, političke i ekonomske uvjete u Sjedinjenim Državama i Europi rekavši: „Amerika, koja je naš arhineprijatelj, trenutno je najomraženija vlada na svijetu, a Europljani su priznali svoje slabosti i pad njihove moći.”

Pozivajući se na brojke koje je su objavile obavještajne organizacije o međunarodnim obvezama velikih europskih zemalja, vođa Islamske revolucije rekao je: “Ove se zemlje suočavaju s ozbiljnim ekonomskim problemima i svi su svjedoci političkih problema s kojima se suočavaju Velika Britanija i Francuska. Tu situaciju treba iskoristiti.”

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
24 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
qewfvrniwuergvwegtoweugtrowergtw
Gost
qewfvrniwuergvwegtoweugtrowergtw
1 godina prije

Lažeš varane, ti si znao kako će perzijance prevariti braća ti i ostavio si perzijance bez nuksa kojeg se varani jedino plaše i sve što slijedi Iranu tvojih ruku je djelo.

Moreno
Member
Famed Member
Moreno
1 godina prije

qewfvrniwuergvwegtoweugtrowergtw A ko je u ovoj priči varan . . . i šta je to uopće varan osim velike gušterice . . . ?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Ma pusti ga, on je onaj što veli da su svi, uključujući Xi Jinpinga, Putina Rohanija Hamenija, Hasrallaha i poznate vođe SAF/UK/EU/Izrael + Arapi sluge ili pripadnici Hazarskog plemena , budalaste teorije o 13. židovskom plemanu, puste ga ti u tamo s psihijatrije, pa se malo izduva ovdje

qewfvrniwuergvwegtoweugtrowergtw
Gost
qewfvrniwuergvwegtoweugtrowergtw
1 godina prije

Tko je držao Hometa u pariđiju i zašto su smjenili sa njime Šaha, odgovor traži u tome. Pošto si inteligentan naći češ ga a ako živiš u matrixu nečeš, ko Laki.

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije

Subaru, ja ipak mislim da se Homeini oteo kontroli onih koji su ga poslali.

U krajnjoj liniji, Iran je danas relativno mnogo jači u odnosu na usa/izrahell nego prije 10-15 godina; izrahell je i onda imao nukleare, a Iran je mogao samo sanjati o tome da raketira što hoće u krugu od 1000 km i ruši američke dronove, pa se postavlja pitanje zašto ga onda nisu rasturili, kad je i Rusija još bila na koljenima.

Dopuštam mogućnost da se čeka neki simbolični datum, tipa 9/11 neke određene godine, jer ništa drugo nema smisla.

Također, prilično sam siguran da je nad Iranom razapet ruski nuklearni kišobran, samo se o tome ne priča javno.

qewfvrniwuergvwegtoweugtrowergtw
Gost
qewfvrniwuergvwegtoweugtrowergtw
1 godina prije

Ivo, to ti se zove stvaranje protivnika za buduće ratove. Zašto su stvorili šikija da ga moraju pobjediti, zašto su stvorili Kinu da ju moraju pobjediti u još večem bumu nego što je bilo rođenje bebe kojoj je kum bio šiki. Ako misliš da će ovi koji hrane stvorovu sadističku strast u ratovima koji su pisali povjest kroz milenije onda si u zabludi. Nemoj se previše zamarati analizama u oceanima obmane kojom varani filaju mozgove biorobota zemaljskih, Alen je jednom to lijepo objasnio (kad me je netko optužio da ja to sve pojednostavljujem a kao to je jako komplicirano, da, komplicirano za njegov tip razmišljanja): “Problem je sto tu jednostavnost okruzuje kompliciranost , no kad se ima dobar fokus i eliminisu ometaci ostaje samo suština , koja je jednostavna.” Kolera zna puno o ekonomiji ali jućer mu je Siniša, seljak sa sela (u pozitivnom smislu naravno, monogi podcjenjuju seljačku inteligenciju, oni koji su programirani obrazovanjem za goniće robova) replicirao takvu maestralnu studiju o ekonomiji kroz šljive, žito al na jednostavan seljački način. Moja je krilatica da kumica sa tržnice zna više o ekonomiji nego podvaljeni zemljanima smitovi-fridmani a Siniša je to dokazao. Moje projekcije se zasnivaju na uvidu moje intuicije u neku tematiku a onda ubrzo uvidim da sam imao pravo jer neki tamo viđeniji to potvrde. Trubadur veli da neće umjetna tako rano u opticaj a ja se zeznu jer sam ju projicirao da će ući za koju godinu a ono za 3 dana vijest da roboti sa umjetnom inteligencijom samostalno upravljaju nekim skladištima. Dakle moje projekcija je potvrđena. Ili kad sam onomad rekao da je Perimetar i mrtva ruka mit, svi su udijelili minuse a za tri dana ruski general-pukovnik izjavi isto. Dakle intuicija mi radi savršeno a da nisam mozak zatrpao silnim analizama koje u stvari programiraju ljude u biorobote i kompliciraju jednostavne stvari.

Kora
Gost
Kora
1 godina prije

@qewfvrniwuergvwegtoweugtrowergtw

“Dakle intuicija mi radi savršeno a da nisam mozak zatrpao silnim analizama koje u stvari programiraju ljude u biorobote i kompliciraju jednostavne stvari.”

Hvala što ste nam pojasnili zašto imate tako “jednostavan” nickname 😉

P.S. – Lijepo je znati i da Vaša intuicija radi savršeno, no ne treba podcjenjivati ni intuiciju ostalih ljudi.

qewfvrniwuergvwegtoweugtrowergtw
Gost
qewfvrniwuergvwegtoweugtrowergtw
1 godina prije

Kora, dajem sebi za pravo jer dobijem aksiomsku potvrdu da mi je misao bila ispravna i zato vjerujem u svoju prosudbu jer mi se to dešava redovito a da nisam ego manijak iako mi je ego ko Rusija. Evo jedan primjer, kad sam prije 15 godina govorio da će nosferatua zvati novim šikijem svi su se smijali na moju tvrdnju. Ja sam se kasnije njima smijao kad su zexkraten mediji trubili kako je nosferatu novi šiki za vrijeme i poslije krađe Ukrajine od zexkratena. Uvid u vlastito neznanje je početak svog saznanja, ja vrlo dobro znam što neznam a nemam problem od pametnijih od mene u nečemu a znam iz jedne geste ili napisa skužiti tko ima ganglija. Moreno kad se pojavio sa prvim napisom ovdje rekao sam evo nam nekog visprenog ili tako nešto, ima tu na Logičnom ostalo je napisano. Nemam kompleksa od tuđe pameti koju prepoznam odmah. Za tebe sam rekao po stilu pisanja da si odvjetnica.

Kora
Gost
Kora
1 godina prije

“Iranski ministar vanjskih poslova Mohammad Javad Zarif rekao je da su ‘SAD i njegovi klijenti zaglavili u Jemenu zbog iluzije da će superiornost oružja dovesti do vojne pobjede’.”

Svaka čast, Iranci!

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije

Malo se raspitaj u BH sta rade njihovi spijuni,pa govori bravo.Nista oni nisu bolji od drugi.

Kora
Gost
Kora
1 godina prije

@Slavonac

Raspitajte se Vi što rade izraelski agitatori po/u Hrvatskoj i nauštrb Hrvata.

joze čelični
Gost
joze čelični
1 godina prije

trebat triu govance tj njemcima,francuzima englezima zabranit koristir rijeć eu…nisu je dostojni

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Koliko vodim EU/Beruxellse politiku diktira duet Pariz/Berlin, tako da do daljnjega umjesto EU možemo govoriti osovina FR/GE

CPGS
Gost
CPGS
1 godina prije

Ne vjeruju ni oni njemu, pa sto.

denis
Gost
denis
1 godina prije

Razlika je u tome što on ne laže a europljani lažu.

joze čelični
Gost
joze čelični
1 godina prije

ja počinjem sa bojkotom njemačke,engleske i francuske robe …dosta su vazalčići glumili silu na račun amerike koju oslobađam sankcija pošto su dosljedni….

Trubadur
Gost
Trubadur
1 godina prije

Izgleda, da je prva vijest, od dvije, što se danas valjaju na netu istinita…. KSA, je za primirje u Jemenu, pa je drastično pala cijena nafte…. Čeka se još potvrda druge vijesti a to je, da je Rohani izjavio, da bi USrA u zamjenu za pregovore ukinula sankcije Iranu….

joze čelični
Gost
joze čelični
1 godina prije

da je pametan poslao bi par jedinica podmornicama da rade nered po neprijateljskom teritoriju dovoljno je da ne nose mobitele i gps-ove nebi ih nikad našli

Max
Member
Max
1 godina prije

pa kako bi i vjerovali onima koji ih optužuju bez ikakvih dokaza.

burt
Gost
burt
1 godina prije

IRGC nastavljaju svou ekspanziju da ostvare svoje ciljeve, Trump sigurno neće dobiti nobelovu nagradu za mir nego će izgubiti izbore jer njegov show i preseravanje ne znače ništa na bliskom istoku, IRGC organizira i naoružava iračke milicije protuavionskim oružjima, artiljerijom i raketama kratkog i srednjeg dometa tako da su brojnije i jače i od libanonskog Hezbollaha koji je vojno jači od većine europskih vojski, prije 20 godina ni jedna proiranska organizacija nije imala rakete za napadat Tel Aviv a Hafez i Saddam su se bojali Izraela, danas svi imaju rakete kojima mogu napadati Tel Aviv, libanonski Hezbollah, Hamas, iračke milicije, SAA, IRGC u Siriji, Iraku i Iranu, prvi koji je po zapovjedi iz Teherana ispalio nekoliko raketa u predgrađe Tel Aviva je Hamas prije natjecanja Eurovizije da pokažu da mogu kontrolirati događaje u Izraelu, postalo je opasno za sve protivnike Irana na bliskom istoku, Izrael je potpuno opkoljen a i Saudijskoj Arabiji se pokazuje da je opkoljena, SAD baze u Iraku su u okruženju a baze u Perzijskom zaljevu su u dometu iz Irana a uskoro će biti i i iz Iraka i Yemena ako se nastavi ekspanzija IRGC-a, zato je pred Trumpom teška odluka da raspali po IRGC i njegovim saveznicima jer mu popuštanje neće ništa donijeti a IRGC će pritisnuti sankcijama nastaviti izazivati incidente jer se ne radi o racionalnim sekularnim kriminalcima tipa Kim i Maduro nego apokaliptičkom sektom i vjerskim fanaticima koji u svom programu imaju uništenje pojedinih država, rušenje zapadne demokracije i širenje teokratskog sistema

Kažun
Gost
Kažun
1 godina prije

Nisam ja Brute znao do sada da je S,Barbarija demokratska i sekularna
država,ali kada ti to kažeš-ja ipak vjerujem tebi na časnu riječ.

Kora
Gost
Kora
1 godina prije

@burt

Sviđa mi se prvi dio Vašeg komentara jer u njemu iskreno priznajete da je Iran nadmudrio Zapad te, unatoč svim sankcijama i antipropagandi, izrastao u veliku silu koja ima svoje odane saveznike, odnosno da se zapadni vođe, bilo veliki bilo mali, s Irancima ne mogu poigravati kako se sjete te da sve što pokušavaju učiniti protiv Irana čine ustvari sebi na štetu. To je točno i u potpunosti se slažem s takvim viđenjem situacije.

Međutim, nije mi jasno što pokušavate reći u drugom dijelu komentara, koji ovako glasi: “zato je pred Trumpom teška odluka da raspali po IRGC i njegovim saveznicima jer mu popuštanje neće ništa donijeti a IRGC će pritisnuti sankcijama nastaviti izazivati incidente jer se ne radi o racionalnim sekularnim kriminalcima tipa Kim i Maduro nego apokaliptičkom sektom i vjerskim fanaticima koji u svom programu imaju uništenje pojedinih država, rušenje zapadne demokracije i širenje teokratskog sistema.” Naime, Trump i SAD više ne mogu ništa učiniti niti daljnji razvoj situacije ovisi isključivo o njima (Bogu hvala!), a napad SAD-a na Iran bio bi, najblaže rečeno, “ravan autogolu”. Toga je čak i Trump svjestan; inače bi već odavno bezbrižno “raspalio po IRGC”. Nadalje, u izjavama Iranaca i obrambenoj politici koju vode nema apsolutno ničega iracionalnog, apokaliptičnog i fanatičnog; oni imaju svoj način života i društvenopolitičkog uređenja koji žele zadržati, i ne prihvaćaju silom nametane “demokratske standarde” dekadentnog Zapada. Dakle, Iranci ne rade ništa pogrešno, nego ste Vi po tom pitanju u zabludi.

Ana
Gost
Ana
1 godina prije

Ovo je dobro- “malim vodjama Europe”!

Kora
Gost
Kora
1 godina prije

@Ana

Da, da… taj dio je od posebne važnosti. Kad se povežu izjave ajatolaha s izjavama ministra vanjskih poslova, proizlazi da nikakvi “avioni 4. generacije zapadne tehnologije” neće pomoći zaustaviti uspon Irana i širenje njegovog utjecaja na razmeđu Istoka i Zapada. To je već jasno i Amerikancima, i Izraelcima, i Saudijcima, i mnogim drugima. Samo, eto, u Hrvatskoj neki “mali vođe” vjeruju u suprotno i smatraju kako je na drugima da izvlače pouku, a ne na njima samima. Usto se vode filozofijom da nemaju razloga za brigu sve dok postoje “crni labudovi”. Međutim, Iranci ne vjeruju u “crne labudove”; oni su vrlo racionalni, konkretni i poduzetni. Stoga bi ih “male vođe” u Europi trebale ozbiljnije shvaćati.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
24
0
()
x