fbpx

”Amerikanci su imali talent za diplomaciju, ali su ga izgubili”, tvrdi ruski ministar vanjskih poslova Lavrov

Lavrov

Američka diplomacija pretvara se u ne tako suptilno umijeće postavljanja zahtjeva i ultimatuma, rekao je Sergey Lavrov. Njegov komentar uslijedio je zbog američkih želja za obnovom protu-iranskih sankcija iz 2015.

Obrazloženje Washingtona u vezi sa sankcijama UN-a protiv Irana izgleda “smiješno”, jer većina članova Vijeća sigurnosti UN-a, 13 od 15, ne podržava aktiviranje mehanizma “snapback”, odnosno ponovnog nametanja sankcija Iranu, rekao je ruski ministar vanjskih poslova u ekskluzivnom intervjuu za vijesti o kanalu Al Arabiya.

Vijeće je “jasno reklo da ne postoji pravni stav ili moralni razlog za bilo što, što je blisko snapsbacku i da su sve suprotne izjave ništetne”, podsjetio je svoju publiku. Pitanje “snapbacka” stavlja Washington u svađu čak i s njegovim najbližim saveznicima.

Ranije u nedjelju, tri europske potpisnice iranskog sporazuma, Njemačka, Francuska i Velika Britanija, izjavile su da povratak sankcija neće imati nikakav pravni učinak.

Međutim, Trumpova administracija i dalje inzistira na tome da Washington sada ima ovlast nametanja dodatnih sankcija protiv svake zemlje koja bi kršila “ponovno nametnute” sankcije od strane Washingtona. Za Lavrova je to znakovito u smislu razumijevanja kvalitete američke diplomacije.

”Amerikanci su izgubili bilo kakav talent za diplomaciju, što je žalosno, jer su nekada imali izvrsne stručnjake, no sada ono što rade u vanjskoj politici je puko postavljanje zahtjeva na stol, nevezano radi li se o Iranu ili nekome drugome”.

Ako se suprotna strana ne složi i ako se ne pokori, “oni postavljaju ultimatum, daju rok i onda izriču sankcije, koje su izvanteritorijalne. Nažalost, Europska unija također se “sve više uključuje u istu praksu”, primijetio je Lavrov.

U subotu je Washington krenuo s vraćanjem opsežnih sankcija UN-a protiv Teherana, inzistirajući na djelovanje u okviru vlastitog prava kao izvorna stranka Zajedničkog sveobuhvatnog akcijskog plana (JCPOA), pakta iz 2015. godine koji je Iran zapečatio s velikim svjetskim silama. SAD su sporazum napustile 2018. godine, nakon odluke predsjednika Donalda Trumpa.

“Mogu ih samo podsjetiti da bi trebali poštivati hijerarhiju američke administracije, jer je njihov šef, predsjednik Trump, osobno potpisao službeni akt kojim se Sjedinjene Države povlače iz JCPOA”, sarkastično je dodao Lavrov.

Osim sankcija, Washington je također zauzet pokušajima sprječavanja ukidanja UN-ovog embarga za oružje u vezi Irana, koji treba isteći 18. listopada. Ni ovaj pothvat nema puno smisla, komentirao je ruski ministar. “Ne postoji embargo na oružje protiv Irana”, pojasnio je. Vijeće sigurnosti UN-a ponovilo je da će embargo završiti tog datuma i da “ne bi bilo nikakvih ograničenja nakon isteka tog vremenskog okvira”.

4.6 14
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
28 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Stric
Gost
Stric
1 mjesec prije

Amerikanci su imali cijeli spektar talenata ali su sve izgubili tijekom 90 ih …. kao da su izgubili svoj identitet kako da vam to opišem kao prijatelj koji je bio super dečko dok se nije zakačio na heroin!!!

LZN
Gost
LZN
1 mjesec prije

Lavrov: ” Američka diplomacija pretvara se u ne tako suptilno umijeće….”
Dosta bre diplomatkog jezika i gladjenja niz dlaku……
Pravilno je : Američka diplomacija pretvara se u smeće.

VasilisaPremudra
Gost
VasilisaPremudra
1 mjesec prije

Ako dama kaže “Ne!”, misli “Možda…”
Ako dama kaže “Možda…”, misli “Da!”
Ako dama kaže “Da!”, nije – dama…

Ako diplomat kaže “Da”, misli “Možda…”
Ako diplomat kaže “Možda”, misli “Ne!”
Ako diplomat kaže “Ne!”, nije – diplomat…

Perun
Gost
Perun
1 mjesec prije

Svaka vam cast Vasilisa Premudra ..
Ako Amerika kaze ”Ne”,misli ”Mozda”
Ako Amerika kaze ”Mozda”, misli ”Ne”
Ako Amerika kaze ”Da”, misli ”Mozda” ….
Amerikanci nemaju vlastitu misaonu logicku strukturu osobe.
Amerikanci nisu educurani onisu dresirani …
.A .Sto se tice politicara oni imaju strukturu osobnosti a nemaju logiku osobe tj.zivog bica ..

Karma
Gost
Karma
1 mjesec prije

Lavrove ne trosi rijeci i vrijeme u bojanju smeca. Americki indijanci znaju kako je bilo kad su im diplomati dosli u 6 ujutro i pokosili ljude, zene, djecu u satorima. Otimacine od postanka i dolaska bijelih psihopata.

Tek---
Gost
Tek---
1 mjesec prije

Sto ce Amerikancima diplomacija oni su na granici da zavladaju s cijelim svijetom a onda dolazi placanje Americi
freedom tax
za obranu tax
tax na kupnju americkih dionica
tax na kupnju americkog oruzja
tax na uzimanje zraka
tax za slobodu
tax za americkog guvernera u Hrvatskoj, Italiji, Njemackoj….

Ive
Gost
Ive
1 mjesec prije

USA – Zapadna diplomacija je uokvirena u nasilje i kriminal najteže vrste.

Kon
Gost
Kon
1 mjesec prije

Interesantno je da američku diplomaciju ocjenjuje čovjek u čijoj državi diplomacija počiva na čaju, pardon Novičoku. Prestankom sankcija Rusija će Iranu prodati hrpu skalamerije zvane oružje. Iran nema novaca pa će platiti plinom, a Rusija će isti taj plin prodati Europi. Normalno kroz NS. Evo poveznice zašto Europa treba diversifikaciju energenata, kao Srbija. Ključno pitanje je čemu služi UN? Hrpa administracije s dobrom plaćom bez odgovornosti i ikakvih rezultata. Možda i ima neke mizerne koristi ali definitivno preplaćena buljumenta probisvjeta.

Stjepan
Gost
Stjepan
1 mjesec prije

Zanimljivo je lupati gluposti na račun bilo koga da bi se opralo najveće zločince prije i nakon drugog svjetskog rata (anglosaxonsku diplomaciju) …
KON, odi pitati građane Hirošime i Nagasakija, Faludje ili pak Vijetnama, Libije, itd., dal’ bi radije ruski ili američki diplomatski “čaj”!??
🤔🤔

Kon
Gost
Kon
1 mjesec prije

Stjepan, dosta mi je pogledati Ukrajinu, Gruziju, Krim, Finsku, Poljsku, Mađarsku, a sad i Siriju. Napravili ni oni i više rusvaja ali ne mogu. A što s tiće Hirošime i Nagasakija o tome bi se dalo dosta pričati. Zašto bi netko izgubio par stotina tisuća ljudi da bi klasičnim ratovanjem ubjedio japanskog cara da je izgubio rat. Tko je kriv za Hirošimu i Nagasaki? Ponosni car koji je štitio svoj ego na račun ljudi.

Zadranin
Gost
Zadranin
1 mjesec prije

Aj ne kenjaj.

amerokenjci su u krivu i gotovo.

Nemaju što “odlučivati” o nečemu u čemu ne sudjeluju već dvije godine.

P***!

Kon
Gost
Kon
1 mjesec prije

Zadranin, al si ti nepristojan.

Zadranin
Gost
Zadranin
1 mjesec prije

To je nevažno.

Jesam li u pravu? Aj budi pošten, i iskren.

P***!

onaj najve... Dalton
Gost
onaj najve... Dalton
1 mjesec prije

Odabir kandidata za prijem na diplomatsku akademiju.
Jedan je odličan, ali…. na svaku drugu riječ… namigne.
”Znate, malo je nezgodno. Kažete Amerikancima da ih cijeli svijet voli, da imaju brže
rakete od Rusa, bolji zid od Kineza, starije spomenike od Grka i Talijana, da dolar više vrijedi od kune… pa namignete. Mislili bi da se sprdate sa njima.”
“Nije to ništa, to prestane čim popijem Plivadon!”
“Imate li kod sebe Plivadon, da nam pokažete?”
“Kako ne”. Zavuče ruku u džep, izvadi prezervativ, u drugi – prezervativ, u treći … peti, šesti… U osmom džepu nađe Plivadon, popije ga i odmah prestane namigivati.
Povjerenstvo mu saopći da su na osnovu svega zaključili da će ga primiti na diplomatsku akademiju. ”Samo, šta će vam toliki prezervativi?”
“To mi uvijek daju u apoteci. Kad tražim Plivadon i namignem!”

Zagor
Gost
Zagor
1 mjesec prije

hahahaha

Bosanac
Gost
Bosanac
1 mjesec prije

🙂

Zagor
Gost
Zagor
1 mjesec prije

Off topic jer mi je već puna kapa corone.
Ako netko nije još vidio lansiranje “Nudola” novog ruskog sistema protuzračne odbrane od Hipersoničnih projektila, izvolite.
I uživajte.

https://twitter.com/I30mki/status/1308216932936511488

Ive
Gost
Ive
1 mjesec prije

USA ili generalno zapadna diplomacija je bombardiranje, narančaste revolucije, nasilno smjenjivanje i likvidacije, demokratski izabranih lidera, podmetanja nereda, medjuetnickih i medjudrzavnih sukoba i ratova.

Max
Member
Famed Member
Max
1 mjesec prije

Lavrov je u pravu to je postalo reketarenje.

ze.b
Gost
ze.b
1 mjesec prije

KAKAV PREDSJEDNIK TAKVA I DIPLOMACIJA.

AntiNATO
Gost
AntiNATO
1 mjesec prije

Zapad je imao samo talenat za imperialistički fašizam, krađu, laž i gusarjenje. E, sad i tome dolazi polako kraj…

AntiNATO
Gost
AntiNATO
1 mjesec prije

Pretnja sa vojnom silom i embargima nije diplomatija. To so mafijske pretnje.

Dalmatinac
Gost
Dalmatinac
1 mjesec prije

Ali steže im zapad obruč oko rusije, sad ce lukašenka skinut sa vlasti i onda ce imati NATOrakete na svojim granicama

solta
Gost
solta
1 mjesec prije

ti sanjas moj dalmatinac to ti govori Soltanin

Ivex
Gost
Ivex
1 mjesec prije

Kakva diplomacija pizde materine, samo je jedno bitno a jeli s čime burazu imaš da pucaš, gvozđe se računa. Diplomacija dolazi nakon šamaranja.

Perun
Gost
Perun
1 mjesec prije

Svaka moja napisana rijec na portalu Logicno Hr u sustini je misaono povezana sa sa izjavama Sergeya Lavrova ….Sergey Lavrov. je diplomata parexelans.. neponovljiv u nastupu i odmjeren u dijalogu….Tog covjeka ne mozete usporediti ni sa cim niti sa bilo kojom osobom….

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
28
0
()
x