fbpx

Ministar obrane tvrdi kako Iran, zbog uklanjanja embarga, planira prodati više oružja nego što planira kupiti

Prodaja oruzja

Iranski ministar obrane Mohammad Amir Khatami rekao je da ukidanjem embarga na oružje, Teheran planira prodati više vojnih proizvoda nego što bi ih kupio.

“Stupili smo u kontakt s velikim brojem zemalja. Naravno, cilj je prodati više oružja i vojne opreme nego što bismo kupili”, rekao je ministar u studiju TV kanala IRINN.

Također je primijetio postignuća Irana na vojnom polju, unatoč činjenici da je zemlja bila pod sankcijama. Prema ministru, “neprijatelji prepoznaju” da je Iran “raketna sila” koja skreće pozornost na sebe, a također je “jedna od najvećih sila” širom svijeta u kreiranju i proizvodnji bespilotnih letjelica.

Ranije tijekom dana američki državni tajnik Mike Pompeo izjavio je da je Washington spreman uvesti sankcije protiv bilo kojeg pojedinca ili entiteta, koji bi doprinosio prodaji ili opskrbi oružja Iranu.

Dan prije toga, Iran je izjavio da embargo Vijeća sigurnosti UN-a na oružje protiv Teherana više nije na snazi i da su mu ruke odvezane u vezi s kretanjem naoružanja preko njegovih granica.

Iran je 2015. potpisao JCPOA s Kinom, Francuskom, Njemačkom, Rusijom, Ujedinjenim Kraljevstvom, Sjedinjenim Državama, Njemačkom i Europskom Unijom. Sporazum je od Irana zahtijevao smanjivanje obujma nuklearnog programakao i ozbiljno smanjivanje rezerva urana, u zamjenu za ublažavanje sankcija, uključujući ukidanje embarga na oružje pet godina nakon usvajanja sporazuma. Godine 2018. Sjedinjene Države napustile su svoje pomirljivo stajalište prema Iranu, istupivši iz JCPOA-e i provodeći tako čvrstu politiku protiv Teherana.

Ranije ove godine SAD su pokušale voditi kampanju za obnavljanje međunarodnih sankcija Iranu, konkretno, za produženje embarga na oružje, ali svi njihovi nacrti rezolucija na kraju su odbijeni.

4.9 9
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
16 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Paris
Gost
Paris
1 mjesec prije

Sve će prodati hezbama, a od rusa neće kupiti ništa, samo usa kvaliteta.

stop_cenzura
Gost
stop_cenzura
1 mjesec prije

Treba biti realan,inat nikada nikome nije pomogao.Ali USA koristi ruske rakete za dostavu do međ. stanice.Ako USA vjeruje u kvalitet i prevozi svoje kosmonaute ruskim raketama , ko si sad pa ti da proturječiš,ili si bolji stručnjak od Nasinih.
Biti antiprotivan je slabost i nedostatak samopuzdanja

Ante
Gost
Ante
1 mjesec prije

Iransko oružje je već dokazalo kvalitetu u Jemenu. Posebno bespilotne letjelice.

uohzbzuzttrretxtvtvt
Gost
uohzbzuzttrretxtvtvt
1 mjesec prije

Iran se provalio sa onim maskama na licu onoga koji se kao klanja onom gore a kao moralna je vertikala za isti. Vidi se da su Hometa iz Pariđija sa izraslim prstom postavili isti ko i prevaraonu sa maskama.

sobravia
Gost
sobravia
1 mjesec prije

A kome će birači pistacija prodati svoju staru kramu ???
Možda Hezbollahu koji je ionako njihov. Dakle nikome…

Max
Member
Famed Member
Max
1 mjesec prije

Da zaista Iran ima širok spektar proizvoda koje može ponuditi svjetskom tržištu . Poglavito u raketnom arsenalu, Rakete Fajir 5 , Shahab 1, 2, 3. Ghadr 2 Khordad 3 Fateh 110 , 313 Qiam tenkovi Kharar Klon T 90 pješačko oružje LK1 prijenosni protuavionski i protuoklopni sustavi… vlastito streljivo elektronika a govorilo se i o borbenim avionima ali mislim ds to nije zaživjelo.

Max
Member
Famed Member
Max
1 mjesec prije

A tu su idronovi

Teheranac
Gost
Teheranac
1 mjesec prije

@Max
Sumnjam da će prodavati balističke projektile i savremenije dronove.

Max
Member
Famed Member
Max
30 dana prije

I meni se čini ali ima i starijih tipova oružja.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik