Kreatori memea, pripremite se za smijeh, jer Indija planira blokirati još 118 kineskih aplikacija i igara

Indija zabranila PUBG
6 komentara

Odnosi između nuklearnih sila Južne Azije, Indije i Kine, u posljednjih pet mjeseci postali su vrlo napeti. Pogranična situacija između dviju zemalja počela se pogoršavati nakon što su se obje strane međusobno optužile za kršenje Linije stvarne kontrole u duljini od 4.057 km (LAC) 27. travnja.

Usred neprestanih napetosti koje vladaju na indijsko-kineskoj granici, Indija je u srijedu dodala 118 novih imena na popis zabranjenih kineskih aplikacija. Razlozi zabrane su, kako navode indijski izvori, nacionalna sigurnost.

Jedna od nedavno zabranjenih igara je i vrlo popularna internetska igra za više igrača, Players Unknown Battleground (PUBG) koja je ranije u ovoj godini imala više od 175 milijuna preuzimanja u Indiji.

Vijest o tome da Indija zabranjuje igru, sa 117 drugih kineskih aplikacija nekako je učinila srijedu navečer puno zabavnijom, pogotovo na platformama društvenih mreža. Trenutno na Twitteru u Indiji kruže smiješni memei u kojima su teme zabrana kineskih aplikacija, s posebnim osvrtom na PUBG.

 

Igru, koja je zasnovana na zamisli ”preživljavanja najsposobnijeg”, pokrenula je južnokorejska programerska tvrtka Bluehole 2017. godine. Kineski tehnološki div Tencent, međutim, ima udjele u matičnoj tvrtki PUBG-a što je dovelo do zabrane te igre u Indiji. Igru navodno, otkako je lansirana na tržište, prate različite kontroverze zbog toga što izaziva ovisnost kod igrača.

Ukazujući na studije, kojima je dokazano da je igra štetno utjecala na dječju psihu i zdravlje, Državno povjerenstvo za zaštitu dječjih prava Gujarat u siječnju 2019. izdalo je pismo državnoj vladi, tražeći zabranu PUBG-a. Država je također pozvala Centar na pokretanje postupka za zabranu te mrežne igre.

Tijekom godina, zbog rivalstva koje nastaje u PUBG-u, na naslovnice indijskih novina dospjelo je nekoliko ljudi.

Iako su se na popisu kineskih aplikacija, koje su odnedavno zabranjene u Indiji našle  brojne aplikacije za uređivanje fotografija, aplikacije-modifikatori kamera i manje društvene mreže, ovaj put se na tom popisu našao i značajan broj mobilnih igara poput Ludo Rush, Chess World, Dang Tank i Art of Conquest.

U posljednjih nekoliko mjeseci Indija je zabranila nekoliko popularnih kineskih aplikacija, poput aplikacije za izradu videozapisa TikTok, UC internetskog preglednika, aplikacija za kupovinu SheIn i Club Factory.

PUBGTikTok
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
žrec
3 godine prije

Još jedan dokaz da BRICS zapravo ne postoji. .

Ico
3 godine prije

Zar VPN ne rijesava takve probleme?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI