Novi transkripti otkrivaju da je policajac iz Minneapolisa ignorisao i rugao se umirućem Georgeu Floydu

George Floyd
11 komentara

Nedavno objavljivanje transkripata sa kamere na tijelima policajaca Minneapolisa omogućilo je javnosti još više uvida u posljednje trenutke života Georgea Floyda, i jasniji zapis o molbama 46-godišnjaka kojeg su policajci uhapsili 25. maja.

Objavljeni u srijedu, transkripti detaljno govore o Floydovoj spremnosti za saradnju s policijskim službenicima Minneapolisa J. Alexander Kuengom i Thomas K. Laneom, uprkos njegovom neshvaćanju njihovih prava da ga pritvore.

U to vrijeme Floyd je sjedio u automobilu sa Shawanda Renee Hill, a policajci su se odazivali pozivu zbog falsifikata.

“Žao mi je, žao mi je”, rekao je Floyd, prema transkriptima koje je dobio Washington Post. “Nisam ništa uradio… Ali šta sam ipak uradio? Šta smo uradili, gospodine policajče? ”

Kada je Lane zatražio od Floyda da izađe iz automobila, 46-godišnjak je tada počeo prepričavati prošli susret kada je jedan policajac pucao u njega.

“Žao mi je, žao mi je. Ma daj čovječe. Čovječe, upucan sam. I prije sam upucan na isti način, gospodine policajče,” Floyd je rekao Laneu, nakon što je ovaj zamolio Floyda da izađe iz automobila. “Gospodine. Policajče, molim vas, nemojte me upucati. Molim te čovječe.”

Govoreći sa Hill, Lane je tada doveo u pitanje Floydovo ponašanje.

“Nemam pojma, jer je on ranije upucan”, rekla je Hill. ” Ima nešto, kažem vam, o policiji. On ima problema svaki put kad dođu, posebno od kada je taj čovjek tako stavio pištolj.”

Floyd je postavljen na zemlju ubrzo nakon što je policajcima rekao da ga automobil zbog „klaustrofobije“ čini „anksioznim“. Takođe je obavijestio policajce da mu je nedavno dijagnostikovan COVID-19.

Tada je oficir Derek Chauvin, koji je od tada optužen za Floydovo ubistvo, postavio koljeno na Floydov vrat i na kraju je rekao 46-godišnjaku da je uhapšen.

“O moj Bože. Ne mogu vjerovati u to. Ne mogu vjerovati u to. Mama, volim vas … Recite mojoj djeci da ih volim. Mrtav sam”, rekao je Floyd.

Brojni prolaznici pokušali su da razgovaraju sa policajcima, ali nisu uspjeli. Floyd je takođe upozorio policajce da ga boli vrat, samo da bi Chauvin na jauke hladno odgovorio.

“Uh”, odgovori Chauvin. “Puno govorite, mnogo vičete.”

“Potrebno je uzeti puno kiseonika da to kažete”, rekao je kasnije.

Kueng je kasnije rekao drugim policajcima da ne može pronaći Floydov puls.

Uprkos optužbama da je droga stvarni uzrok smrti 46-godišnjaka ili Chauvinovoj tvrdnji da je Floyd mogao zapravo da diše, izvještaj sa obdukcije Ureda za medicinsko ispitivanje okruga Hennepin potvrdio je da je Floyd umro od „kardiopulmonalnog zastoja, koje je komplikovano primjenom sile, obuzdavanjem i kompresijom vrata.” Kancelarija ljekara takođe je potvrdila da govori istinu o tome da je zaražen novim koronavirusom.

ChauvinGeorge Floydubistvo
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
3 godine prije

Ne samo to, nego je policajac ignorirao globalno zatopljenje i Covid pandemiju.
P.s. Zašto samo Floyda ne deklariraju kao žrtvu corona virusa.

piždro
3 godine prije

Naravno da je policajac kao i obično samo izvrsilac nečijeg naloga. Najverovatnije mu je uz to neka fina nagrada bila obećana.. Drzati žrtvu sa preko 8 min. smrtnim zahvatom koljenom na vratu bez zraka, svjesti i krvotoka za mozak – to je cisto ubistvo, to svako zna !

Faust
3 godine prije

U USA je dnevno nekoliko desetaka ubojstava a počinitelji su najviše crnci a najmanje bijelci.I kod ostalih zločina je ista situacija.Nemojmo od sitnog kriminalca Floyda koji je pored ostalog prislonio pištolj na trbuh trudnice praviti žrtvu,simbol borbe za ljudska prava i uzor mladim generacijama.Velika većina policajaca u cijelom svijetu svoju dužnost obavlja časno i pošteno.Policajac koji je stao Floydu na vrat ga vjerojatno zna od ranije i imao je s njim neriješene račune i dogodilo je se što je se dogodilo.Službeno izvješće glasi da Floyd nije umro od policijskog zahvata.Floyd je samo isprika marksisitima da pokrenu revoluciju.

Zemohudin
3 godine prije

Policaje na sud i dosta vise o tom kriminalcu.

Max
3 godine prije

Zaista brutalan zločin za svaku osudu . Koji će možds biti okidač građanskog rata.

Mirko
3 godine prije

Boli me K za ovog Floyda! Dosadni ste vec sa ovim. Vise bjelaca u Amerili ubiju crnci nego obrnuto…white guilt, nek se J sa ovim bas me briga za ove crne imamo mi svoje probleme…da da evo sad sam fasista, pa ako onda jesam nije me sramota. Bas se mi J za ovo politicko korektnost!

nessy
3 godine prije

Neee, tko kaze da je umro zbog koljena na vratu, taj tendenciozno laze. On je umro iz cistog i zlobnog inata prema postenom i dostojnom bijelom policajcu. Pa, ljudi, budite realni, tko se moze uopce ugusiti, dok ti jedan divan redneck kleci na vratu devet minuta. Ocito, i svima jasno, taj crni kriminalac i narkoman, odrekao se zivota, samo da bi njegova obitelj i nasljednici mogli grintati o rasizmu USA, koji zapravo ne postoji.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI