„Osovina otpora od sada djeluje zajedno sve dok Amerikanci ne odu s Bliskog istoka“

C-17 Globemaster III transportni avion

Iran i njegovi regionalni saveznici moraju udružiti snage kako bi postigli potpuno povlačenje američkih trupa sa područja Bliskog istoka i “uništenje cionističkog režima”. Tu izjavu je, prema kanalu Al-Arabiya, u petak, 15. veljače, dao je brigadni general Amir Ali Hajizadeh, zapovjednik zrakoplovnih snaga Iranske revolucionarne garde.

“Svi pripadnici Osovine otpora su ujedinjeni. Moramo kombinirati naše napore za povlačenje američkih snaga iz regije i uništavanje cionističkog režima”, rekao je Hajizadeh u emisiji televizijskog kanala Al-Masira, kojeg kontroliraju jemenski šiitski pokret Ansarullah i Huti borci

„Osovina otpora“ izraz je kojeg Iran često koristi za označavanje svojih saveznika i proiranskih paravojnih skupina u regiji.

“Osovina otpora nije samo Iran, ona se proteže od Crvenog do Sredozemnog mora i od Ansarullaha u Jemenu do Hezbollaha u Libanonu”, rekao je general Amir Ali Hajizadeh.

Nedavno imenovani zamjenik zapovjednika specijalnih Quds snaga IRGC, brigadni general Mohammad Hajazi, u intervjuu  za jemenski televizijski kanal je obećao “tešku osvetu Irana, koja će se nastaviti sve dok se američke trupe ne povuku iz regije, a Izrael će ostati bez hranitelja”.

Kao što smo izvijestili, izraelski premijer Benjamin Netanyahu je prethodno rekao da njegova zemlja nema nikakve veze s likvidacijom visokog iranskog vojnog zapovjednika prošlog mjeseca i “to su američki poslovi.”

Međutim, prema verziji široko rasprostranjenoj u iranskim političkim i vojnim krugovima, Bijela kuća i Pentagon su dobili informacije o lokaciji iranskog generala Qassema Sulejmanija upravo od izraelskih obavještajnih službi.

Podsjetimo, zapovjednik specijalnih Quds snaga IRGC, Qassem Sulejmani, likvidiran je u noći 3. siječnja zračnim udarom na međunarodnu zračnu luku Bagdad. Pentagon je potvrdio da je iranski general ubijen u američkoj zračnoj operaciji.

Vrhovni vođa Irana, ajatolah Sayed Ali Hamnei, istog dana je naredio “težak odgovor” za smrt legendarnog iranskog generala. Američki predsjednik Donald Trump zauzvrat je Iranu zaprijetio napadom na 52 mete u Islamskoj Republici, ako se vodstvo u Teheranu odluči na vojni odgovor na likvidaciju generala Sulejmanija. U noći 8. siječnja Iran je napao s dvije američke baze u Iraku. S obzirom na to da u ovim napadima nije poginuo niti jedan član koalicije koju predvode Sjedinjene Države, predsjednik Trump je odlučio da se neće osvetiti Iranu niti gađati navedene ciljeve.

30
Ostavite komentar

avatar
10000
 
7 Grupirani komentari
23 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
30 Komentatori
Stjepannije bitno tkoOraOraOra Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
Komentator
Gost
Komentator

Poštovani turbanaši, mule i ajatole, hodže i hadžije¨! Konačno ste svijetu potpuno razkrili vaš pravi obraz i neki komentatori ovdje bi konačno trebali progledati, barem na jedno oko i konačno ukapirati o komu se tamo radi. Ti gologuzi kozohebi, da istjeraju prvu silu svijetam sa Bliskog istoka i da uište tu “cionističku tvorevinu!?? Hahahah malo su se preračunali i ne slute što bi im se moglo sručiti na glavu, jer vrijeme zajebancije je prošlo sad su već spremne neke “minijaturne stvarčice” načinjene upravo po njihovoj mjeri i kad kucne čas i ukaže se za shodno, turbanaši će dobiti malo te “medicine” da ih prođe volja za takvim glupostima, ali rekoh, sve u svoje vrijeme!

Malomorgen
Gost
Malomorgen

Samo ti cvili…..bezite iz afganistana, sirije, iraka……by by…… 💣💣💣

Mlata
Gost
Mlata

Naivan si bato, ne valja ti to

Istina
Gost
Istina

Zlotvor!

Ivo
Gost
Ivo

đeki, dosta kevtanja I u kućicu! Lezi tamo I liži si tu svoju minijaturnu stvarčicu.

Nessy
Gost
Nessy

Ivooo!!! Pusaaa!! Još jedna!!!

Mlata
Gost
Mlata

Ivo, ko je sad ovaj Neesy….mi sumnjiv?

Kažun
Gost
Kažun

Šlomo,ne ide sve po planu?

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko

Plači, jado, plači……

Komentator
Gost
Komentator

Mogli bi zaribati lageri na toj osovini, hahahaha!

Alex
Gost
Alex

Legendarnog iranskog terorista ubili su američki teroristi…Pa su Iranci uzvratili,pa će sad Ameri…Pa opet Iranci…samo nastavite,nema štete.

PiriReis
Gost
PiriReis

Alex
Nema štete po njih same jer imaju takvih za izvoz. Međutim, dok ta njihova ubijanja pojedinaca traju, cijeli narodi ili bivaju pobijeni ili raseljeni. Potpuno etničko čišćenje, genocid, holokaust! No, koliko vidim, neki ovdje to neće da znaju. Tužno!

Alex
Gost
Alex

Rat tamo traje neprestno još od Biblijskih vremena…Tako I kada Ameri odu,genocid će se nastavit,možda još I žešće nego do sada,jer I to nije ništa novo…”Kain je ubio Abela I krenuo istočno od raja”…

Jack glas razuma
Gost
Jack glas razuma

Kad Amerikanci odu,bliskim istokom poteci ce med i mleko,tada ce doci rusi i kinezi koji ce im praviti kuce od cokolade sve sa prozori od marmelade,postati ce to novo carstvo u kojemu ce stanovati ljubav,mir i drugarstvo.

Mlata
Gost
Mlata

Tatatatatatiiirraa…

Komentator
Gost
Komentator

Mlata, kako ono kažu tamo vaši!! Majku im gejačku!!

Maki
Gost
Maki

Naši kažu: “četveronožni vunenočupavi okolokućni travojedi glupavi!” (prim. prev. “ovce glupave!”)

Ora
Gost
Ora

Snage osovine su izgubile rat, izgubit će i ovaj.

Ora
Gost
Ora

Informacije o teroristu Sulji dobile su od samih iračana, Quds je novija verzija nacističkog gestapoa ii SSa. Jedan terorist manje. U iranskom ustavu nema nacionalnih manjina niti imaju bilo kakva pava ali zato imaju jednog koji odlučuje o svim medijima, uzor demokracija. Više su zla i patnje prouzročili nego šahov režim barem deset puta.

teheranac
Gost
teheranac

ili ste se šalili ili je jasno da ništa ne poznajete o Iranu i njegovim stanovnicima

Ora
Gost
Ora

Terorist Suljo je ubjao po Hrvatskoj, sjeti se terorističkog napada u Rijeci koji je bio izveden 20. listopada 1995. u hrvatskom gradu Rijeci.[1] Bio je to prvi islamistički udar na europskom tlu.[2]. Naredio i isplanirao terorist Suljo.
Pet osoba teže je ozlijeđeno, a 21 lakše. Konačna brojka došla je do 29 ozlijeđenih, [5] a među ozlijeđenima je dvoje prolaznika.[1] U policijskoj postaji ozlijeđeno je dvadeset i sedam osoba koje su se nalazile ondje, a na ulici dvoje prolaznika. [7]. Suljo je terorist.

Sardelino
Gost
Sardelino

G. ORA, namjerno I iz niskih pobuda iznosite neistinite informacije o počiniteljima terorističkog čina u Rijeci obavljenog navedenog predmetnog datuma.
Jednostavnim uvidom u svima dostupne činjenice pokazuje se da niste vjerodostojni sugovornik I komentator.

Ora
Gost
Ora

Sardelino
Izvor je hr.wikipedia.org/wiki/Teroristi%C4%8Dki_napad_u_Rijeci. Znaš čitati.
Neću pisati što je sve radio po bosni. Uglavnom, terorist manje.

Stjepan
Gost
Stjepan

Napad u RI je britansko i američko maslo bez obzira ‘ko je bio direktni i indirektni terotist/izvođač “radova” !!🤔🤔

Marko
Gost
Marko

Jack, mozes biti siguran da ce im biti bolje nego za vreme americkih pljacki, jer sa sigurnoscu ti mogu reci da amerikanci nikome nikada ni u cemu nisu pomogli, nego su uvijek pravili nerede i lovili ” mutnom “. LP

teheranac
Gost
teheranac

Trump je mislio da Iran neće nikako reagirati na njihov napad u Bagdadu tako da je cijeli njegov establišment bio iznenađen malom odmazdom sa 13 projektila na najbezvredniju američku vojnu bazu na Bliskom istoku čime je Iran pokazao da može pogoditi sve što Amerikanci imaju u krugu od 2 hiljade kilometara.
Trump se uplašio većih eskalacija a ne da je vidio da nije bilo ljudskih žrtava i da je žbog toga bio “susretljiv” i nije naredio napada na mete u Iranu.

Ora
Gost
Ora

Republikanci ne vode ratove, to rade demokrati, oni vole kolaterale žrtve.

Max
Gost
Max

Naravno to je jedno od najvažnijih postignuća pokojnog generala Sulejmanija Osovina Otpora koja u sličaju napada na Iran i šijite uzvraća vrlo precizno i usklađeno na bilo kakvu prijetnju sve šijitske milicije su vrlo dobro uvježbane naoružane a o Iranu da i ne govorimo.

Kora
Gost
Kora

@Max

““Osovina otpora nije samo Iran, ona se proteže od Crvenog do Sredozemnog mora”…

Na ovo bih dodala da se Osovina otpora širi i na Jadran.

Inače, slažem se s Vašom tvrdnjom da je Osovina otpora jedno od najvećih postignuća generala Soleimanija. Štoviše, proizlazi da napad na generala Soleimanija nije imao nikakve veze s preventivnim djelovanjem i obranom navodno ugroženih američkih točki, nego je to ustvari bio američki napad na samu Osovinu otpora.

Ora
Gost
Ora

Koliko je godina prošlo od priznanja?

POVEZANE VIJESTI

Izbornik