Iranska revolucionarna garda žestoko napala sporazum između UAE-a i Izraela, nazvavši ga ”povijesnom glupošću osuđenu na propast”!

Iranska revolucionarna garda
17 komentara

U četvrtak je američki predsjednik Donald Trump objavio da je Abu Dhabi pristao normalizirati odnose s Tel Avivom, s tim da su Ujedinjeni Arapski Emirati tek treća arapska država, nakon Egipta i Jordana, koji su to učinili od kraja 1970.-ih. Druge zaljevske države, uključujući Bahrein i Oman, u bliskoj budućnosti mogle bi sklopiti slične sporazume s Izraelom.

Iranski revolucionarna garda (IRGC) izjavila je da osuđuje mirovni sporazum između UAE i Izraela, upozoravajući da će on imati “opasne” posljedice za obje strane, ako se sprovede.

“Sramotan sporazum o normalizaciji odnosa između UAE i lažnog cionističkog režima, koji je objavljen i kojemu je doprinio neljudski režim Sjedinjenih Američkih Država, jedna je od najvećih izdaja palestinskog cilja borbe, koja je uz to zabila otrovan bodež u srce tijela islamskog svijeta”, navodi se u izjavi, koju prenosi Sepah News.

Žestoko osuđujući sporazum i nazivajući ga “strateškom glupošću i pogreškom u izračunu”, IRGC je upozorio da će sporazum služiti samo “ubrzanju uništenja” Izraela.

IRGC je također urgirao vladare u Abu Dabiju, koje označava kao okupatore “palače napravljene od stakla”, na preispitivanje njihove odluke nakon čega je uslijedilo upozorenje da će u protivnom, “prije ili kasnije vladari UAE morati pričekati na odlučan odgovor naroda ove zemlje, zbog povijesnog poniženja, koje je uzrokovano glupošću njihovih vođa”.

”Abrahamov sporazum”, kojeg su UAE i Izrael prihvatili i kojeg će službeno potpisati na ceremoniji koja će se u idućim tjednima odvijati na ceremoniji u Washingtonu, predviđaju normalizaciju odnosa i uspostavljanje formalnih diplomatskih misija između dviju zemalja.

Službenici iz Irana, Turske, Palestinske uprave i Hamasa otkazali su sporazum, dok su ga Egipat, Bahrein, Oman i europske nacije pozdravili. Nakon službenog potpisivanja sporazuma, UAE će postati treća arapska država koja je uspostavila diplomatske veze s Tel Avivom, nakon što su to već učinili Egipat i Jordan 1979., odnosno 1994. godine.

IRGC
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
david
3 godine prije

Amerikancu u stilu modernih gusara su zauzeli 4 iranska tankera nafte.
Po americkom zakonu iranski tankeri nesmu izvoziti naftu u Venezuelu.
Sutra ce netko drugi biti zrva ovih zakona.
Ovi zakoni nisu od UN i onda su ilegalni.
Ne mogu americki ili francuski zakoni biti iznad zakona UN u ovim stvarima.
Amerika kaze da americki zakoni vrijedu za cijeli svijet i tako su napravili da svijet bude bez zakona.

Mahatma
3 godine prije

Da, propast za Iran.

Zadranin
3 godine prije

Našla se sila koja će nekoga ismijavati. Šutite dok se ti isti ne naljute jer ste naj****i.
P***!.

Pero
3 godine prije

Cuj ovih gladnih iranaca??!!😂😂
Ko vas sta pita?
Propast ce sporazum kao sto je propao sa Egiptom i Jordanom.
Krece Arapsko Izraelska koalicija protiv Turskih osvajaca, jednom su turci bili i nikada vise.

onaj najgl..... veći Dalton
3 godine prije

Mali mig;
Potpuno je u sjeni ostala uloga Omana, kojega je Izrael animirao kao posrednika za sporazum sa UAE.

Slučajno komentar
3 godine prije

Nema tomos od 15 ks

Max
3 godine prije

UAE može priznati i crnog vraga ali odlučivati o Palestini nemaju pravo. To je spletka Mossadove i emiratske kuhinje tu je Iran u pravu. Ali Petromonarhije su umjetne tvorevine koje su oduvijek bile dobre S Izraelom i SADom samo potajno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI