Ouest-France: Uoči G20 Trump okrivljuje Twitter i Njemačku, te prijeti Kini i Iranu

Donald Trump
14 komentara

Nekoliko dana prije summita G20 u Osaki Donald Trump je optužio Twitter za pristranost u njegovom službenom računu i rekao da Njemačka ne plaća za američku obranu, dok troši milijarde na ruski plin. Ouest-France citira Fox Business i piše kako je američki čelnik također istaknuo kako Sjedinjene Države ne planiraju ratovati s Iranom, ali će se moći braniti, a ako stranke ne dođu do trgovinskog sporazuma, obećao je i nove sankcije za kinesku robu.

Donald Trump je okrivio Twitter za cenzuru, zaprijetio je Kini i Iranu, a također je požalio na ponašanje Njemačke, javlja Ouest-France. Te su izjave dane u intervjuu američkom televizijskom kanalu Fox Business uoči predsjednikovog posjeta Japanu, gdje će sudjelovati na samitu G20.

Prema francuskom listu, Donald Trump se požalio na Twitter, iako ovu društvenu mrežu koristi za sve vrste izjava i uzdizanja svojih politika.

Prema njegovim riječima, “ljudima je vrlo teško pristupiti”, a zbog aktivnosti  zaposlenika društvene mreže je za njega “mnogo teže objasniti svoje ideje”.

“Ti ljudi su apsolutno pristrani demokrati”, dodao je američki predsjednik.

Što se tiče Irana, Trump se nada da  neće doći do rata, ali će Sjedinjene Države “zauzeti vrlo jak stav ako se nešto dogodi”. Američki predsjednik je tvrdio kako ne govori o raspoređivanju američkih vojnika, već samo da “ako se nešto dogodi, neće dugo trajati”.

Ouest-France podsjeća da će se Trump na summitu u Osaki sastati s Angelom Merkel. U isto vrijeme, čelnik Sjedinjenih Država je u intervjuu Fox Business optužio Berlin da iskorištava SAD.

„Njemačka plaća milijarde i milijarde dolara Rusiji za energiju, a unatoč tome, dužni smo ih braniti”, požalio se američki predsjednik.

Osim toga, Donald Trump je zaprijetio uvođenjem novih carina na kineski uvoz ako njegov susret sa Xi Jinpingom na marginama summita ne dovede do trgovinskog sporazuma.

“Spreman sam uvesti dodatne carine, vrlo značajne dodatne carine, ako ne uspije,… ako se ne složimo”, kazao je predsjednik u intervjuu za televizijski kanal i pojasnio da će carine iznositi 10%, a ne 25%.

Istodobno, primjećuje Ouest-France, čelnik Bijele kuće ne isključuje mogućnost da bi se čelnici dviju zemalja mogli dogovoriti. Trumpov sastanak sa Xi Jinpingom u Japanu bit će prvi sastanak dvojice vođa nakon razgovora u studenom prošle godine. Francuski list  podsjeća da su trgovinski pregovori između Sjedinjenih Država i Kine u zastoju od početka svibnja i propalih pregovora između dvije visoke delegacije u Washingtonu.

Ouest-France

 

Američke sankcijeG20
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Stojzin
4 godine prije

Zasto bi Rusija napala Njemacku, ako ke Njemacka veliki kupac plina?

Sir Oliver
4 godine prije

Velika usta ima ovaj zuco.

Tony
4 godine prije

Njemci bi trebali reci vec jednom idite do djavola vise i vi i vasa odbrana i od koga vi nas branite ali smiju li 🙁 🙁 …

puki
4 godine prije

prije okruglo mjesec dana u Švicarskoj je održana godišnja konferencija grupe Bilderberg. Sa malim zakašnjenjem , evo sudionika ovogodišnje konferencije: predsjedavajući: Henri de La Croix de Castries (65 godina) – šef velikog francuskog osiguravajućeg koncerna AXA. Potječe iz plemićke obitelji de Castries koji suj svi članovi masonskog reda “Rozenkrojcera”. AXA je jedna od najvećih firmi za osiguranje u Europi i svijetu. Ranije je radio u francuskom minstarstvu financija. De Castries je član glavnog odbora skupine Bilderberg i od 2012. predsjedavajući godišnjih konferencija Bilderberga. On je također predsjednik francuskoig globalističkog think tanka “Institut Montaigne”, usko povezanog sa Rockefellerovim CFR-om u New Yorku predsjedavajući odbor: Marie-Josee Kravis (rođena Drouin) (70) – supruga Henryja Kravisa (vidi dolje), rođena Kanađanka. Bila je članica uprave FED-a, kao i medijskog koncerna Sun-Times Media Group. Također je članica Rockefellerovog CFR-a, kao i think tanka Hudson Institute, kojega financiraju više moćnih koncerna, između ostalih McDonalds i Monsanto. Članica… Čitaj više »

puki
4 godine prije

(2) James O. Ellis (72) – bivši admiral i visoki zapovjednik američke armije. Koji je sudjelovao u Vijetnamskom ratu, prvom zaljevskom ratu (1991.), kao i u bombardiranju Srbije od strane NATO-a 1999. Ranije je bio član upravnog odbora koncerna Lockheed Martin, koji proizvodi oružje. Trenutno je član savjetničkog odbora, državnog “Nacionalnog vijeća za svemir” (National Space Council) Audrey Azoulay – francuska židovka, direktorica UNESCO-a. Prije toga bila je francuska ministrica za kulturu za vrijeme predsjednika Hollandea. Njen otac André Azoulay, židov podrijetlom iz Maroka, je savjetnik marokanskog kralja Muhameda VI. Članovi marokanske kraljevske kuće su američki i izraelski slugani, isto kao i jordanska kraljevska kuća. Održavaju uske veze sa europskim kraljevskim kućama, posebno sa španjolskom. Muhamedov otac, pokojni marokanski kralj Hasan, bio je prisni prijatelj sa bivšim španjolskim kraljem Juanom Carlosom, . Španjolska kraljevska kuća uključena je u vrhovima Bilderberga. Timothy Garton Ash – britanski židovski povjesničar i aktivist, profesor… Čitaj više »

puki
4 godine prije

(3) Jose Manuel Barroso (64) – bivši premjer Portugala i bivši predsjednik Europske komisije. U mladosti je bio član ekstremno lijeve maoističke komunističke partije ‘Komunistička partija portugalskog radničkog pokreta za reorganizaciju Partije proletarijata’. 1998. Barroso je absolvirao “Georgetown Leadership Seminar” (GLS), na Washingtonskom sveučilištu Georgetown. Taj seminar-GLS je u okviru Instituta za studij diplomacije na sveučilištu Georgetown, a članovi izvršnog komiteta GLS su između ostalih : Madeleine Albright i Henry Kissinger . Ovaj seminar na kojem se faktički dresiraju europski političari , pohađao je i hrvatski član Predsjedništva BiH, Željko Komšić. 2005. Barroso je proveo tjedan dana svog odmora na jahti grčkog tajkuna Spirosa Lacisa. To je bilo mjesec dana, nakon što je EU odobrila 10 milijuna eura grčkoj državi za spašavanje brodoprijevozne špedicije čiji je vlasnik Lacis. 2013. Barroso kao predsjednik EK, tadašnji predsjednik Europskog vijeća, van Rompuy, britanski premjer Cameron i Obama, potpisali su otvaranje pregovora između EU… Čitaj više »

puki
4 godine prije

(4) Pietro Supino- ravnatelj švicarskog medijskog koncerna “Tamedia Group”, koja izdaje poznate ljevičarske pro-globalističke dnevne novine “Tages-Anzeiger”. Koncern Tamedia, pripada tajkunskoj obitelji Coninx. Sadašnji glavni šef koncerna Tamedia je Hans Heinrich Coninx, koji je ujedno i član glavnog odbora u banci “Rotschild Bank”. Supino je nećak Hansa Heinricha Connixa. Mediji koncerna Tamedia, usko surađuju sa njemačkim korporativnim lijevim dnevnim listom “Süddeutsche Zeitung” i usko su povezani sa globalističkom organizacijom Atlantikbrücke, glavnom njemačkom podružnicom Rockefellerovog Vijeća za vanjske odnose(Council on Foreign Relations-CFR). Supino po 2. put sudjeluje na konferenciji Bilderberga. Stacey Abrams – američka crnačka političarka iz Demokratske stranke, koja je 2019. bila prva crnkinja (afroamerikanka), koja je bila kandidat za guvernera jedne savezne držve (Džordžija), ali je izgubila protiv republikanskog kandidata. Isabel Albers (48)- belgijska novinarka, urednica novina De Tijd / L’Echo. Andrew Adonis (56) – britanski političar iz Laburistilčke stranke, otac mu je bio ciparsko-grčki ueljenik. Adonis je bio… Čitaj više »

puki
4 godine prije

(5) Edeltraud Hanappi-Egger (55) – austrijska profesorica, na sveučilištu, predsjednica odjela bečkog sveučilišta za “Gender and Diversity Management“ Nadia Schadlow (54) – židovka, bivša Trumpova zamjenica savjetnika za nacionalnu sigurnost, koja je preklani sama dala ostavku na taj položaj, nezadovoljna što je tada smjenjen glavni savjetnik za nacionalnu sigurnost McMaster. Članica glavnog odbora libertarijanskog, globalističkog think tanka “Hudson Institute” Po drugi put uzastopce sudjeluje na konferenciji Bilderberga. Stephen Kotkin – americki židov profesor na sveučilištu Princeton i politički aktivist i publicist Ulf Kristersson- čelni švedske Moderatne stranke. To je švedska narodna stranka, ustvari pro-globalistička kao i Merkeličlin CDU, i također je članica u EPP-u (savezu europskih narodnih stranaka) Sonja Jost (37) – njemačka znastvenica na polju kemije, koja je izmislila postupak proizvodnje lijekova na vodenoj bazi, tako da se ne više ne mora praviti na bazi nafte, tako nekako otprilike. I osnovala svoju malu firmu DexLeChem. Ali sve to je… Čitaj više »

puki
4 godine prije

U njemačkim i američkim neovisnim medijima, bilo je najavljeno da će na konferenciji Bilderberga, sudjelovati i Annegret Kramp-Karenbauer, nasljednica Merkelice na čelu stranke CDU. Kao i američki ministar vanjskih poslova Mike Pompeo, Njihova imena nisu bili na službenoj listi uzvanika, koju je uoči početka konferencije objavljena na službenoj web stranici grupe Bilderberg. Jesu li njih dvoje također sudjelovali na konferenciji, nije poznato.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI