Pod američkom komandom se provode vojne vježbe u blizini Venezuele

4 komentara

Američko Južno zapovjedništvo je priopćilo da će se u blizini obala Venezuele održati vojne vježbe “Tradewinds 2017”. Mediji javljaju kako su ove “multinacionalne vojne vježbe usmjerene na osiguranje pomorske sigurnosti i odgovor na katastrofe”.

Iz sjedišta američkog Južnog zapovjedništva javljaju da će u vojnim vježbama u blizini venezuelanske obale sudjelovati vojnici 18 zemalja.

Vježba će se podijeliti u dvije faze. Prva u teritorijalnim vodama Barbadosa od 6. do 12. lipnja, a druga će se održati u teritorijalnim vodama Trinidada i Tobaga, 600 kilometara od obale Venezuele od 13. do 17. lipnja.

Prema Južnom zapovjedništvu će u vježbama sudjelovati 2500 ljudi iz Antigve i Barbuda, Bahama, Barbadosa, Belizea, Dominika, Dominikanske Republike, Granade, Gvajane, Haitija, Jamajke, Saint Kittsa i Nevisa, Surinama, Saint Vincenta, Grenadina i Trinidada i Tobaga, uz pomoć američkog vojnog osoblja, vojnika Kanade, Francuske, Meksika i Velike Britanije.

Na vježbe “Tradewinds 2017” su pozvane “zemlje partneri” kako bi se osiguralo “zajedničko djelovanje u borbi protiv transnacionalnog organiziranog kriminala, terorizma i spašavanja u slučaju katastrofa”.

Ukratko, ništa novo pod karipskim suncem. Pravi izazov u vrijeme kada Venezuela proživljava tešku situaciju s oporbom koja uz pomoć Washingtona raspiruje plamen nasilja u zemlji.

Tradewinds 2017Vojne vježbe
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
subaru
6 godine prije

Šteta što Venecuela nema nuks.

Osoba C
6 godine prije

…..”osiguranje pomorske sigurnosti i odgovor na katastrofe”.
Jbg, dobri su, dobri. Kreativnost na djelu.

Karlo Stajner
6 godine prije

Znaci dovoljno su oslabili , sada sledi dobrovoljna izdaja zemlje ili bombardovanje u ime “demokratije”

jale
6 godine prije

Zapadni “mediji” su postali glasnogovornici NATO pakta, a mi vrlo dobro znamo šta znače vojni manevri uz granice suverenih država. Znače skoru agresiju i okupaciju!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI