Programirani reset svjetskog gospodarstva – Armagedon 21. stoljeća je pred nama?

Vladimir Putin i Donald Trump - Game Over

U novije doba sve treba čitati između redova – riječi, slike i ljude.  “Verbalna alegorija” je postala pravilo. Nitko više nije iskren, pa čak ni naša djeca koja znaju prikriti stvarne želje. Zamislite sada na što su sve spremni odrasli i kakve posljedice slične verbalne manipulacije mogu imati na naš život i naše bližnje.

Idemo prvo prenijeti jednu agencijsku vijest koju smo pronašli na ruskom portalu Sputnik, a nakon toga ćemo je analizirati?

Vijest sa Sputnika: “Rusi šalju medicinsku pomoć Americi”

Ruski zrakoplov koji bi prevozio medicinsku opremu u Sjedinjene Države mogao bi poletjeti prije srijede, najavio je glasnogovornik Kremlja Dmitri Peskov.

Prema njegovim riječima, ruska strana preuzela je inicijativu ponuditi pomoć Washingtonu u pozadini teške epidemiološke situacije.

Donald Trump je sa zahvalnošću prihvatio ovu humanitarnu pomoć”, rekao je glasnogovornik.

Predsjednik je ranije najavio da će ruske vlasti u Sjedinjene Države poslati “veoma velik zrakoplov napunjen medicinskom opremom” za borbu protiv koronavirusa. Sa svoje strane, Peskov je rekao da polaže nade u Sjedinjene Države kada bude zatrebala pomoć Rusiji.

Sjedinjene Države danas su zemlja koju je najviše pogodio Covid-19 u svijetu, sa 177.452 potvrđenih slučajeva i 3.440 smrtnih slučajeva, prema procjenama Sveučilišta Johns-Hopkins (opet oni).

U nedjelju, 29. ožujka, Donald Trump je rekao da će smrtnost od koronavirusa u njegovoj zemlji dostići vrhunac “vjerojatno” za dva tjedna. Prema dr. Anthoniju Fauciju, savjetniku američkog predsjednika za pandemiju, Covid-19 bi mogao ugroziti “između 100.000 i 200.000 osoba” u ovoj prvoj svjetskoj sili. (Prijevod: Mislav P.)

Geopolitička idila ili prikrivanje nečega drugog?

Na prvi pogled vrlo lijepa vijest. Konačno dvije velike sile surađuju. Povezala ih je pandemija i došlo je vrijeme mira. Ratovi su stali i svi se opametili. Međutim, ne živimo u svijetu cvjetića i leptirića. Naprotiv, okruženi smo egoizmom, mediokritetom znanstvenika i političara, lažima i prevarama, perfidnošću i okrutnošću – svijetu bez skrupule. Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada, odavno znamo.

Zašto je ova vijest čudna?

Je li moguće da prva gospodarstvena i vojna sila svijeta prihvaća pomoć svog najvećeg i najopasnijeg geopolitičkog suparnika? Nije valjda da Sjedinjene Američke Države nemaju pet zrakoplova medicinske opreme i trebaju čekati na Ruse? Gdje je sada američki ponos i America First? Nema nikakve logike. Osim ako…

A što ako ruski zrakoplovi predstavljaju simbol svjetskog dogovora gdje sve zemlje djeluju koordinirano? Pogledamo li usklađene aktivnosti oko koronavirusa, čini se da nismo daleko od istine. Ipak, malo je vjerojatno da koronavirus, osjetno opasniji od gripe, može biti jedini povod za navedenu geopolitičku idilu na koju nismo navikli, a koja nikada nije postojala u povijesti.

Za period pandemije koronavirusa u svijetu je preminulo 8.000.000 osoba (minimalna estimacija) u što su uključene sve žrtve koronavirusa koje predstavljaju 0,005% preminulih. Zašto nitko nikada nije stvarao sličnu paniku za 99,995% preminulih u svijetu, a što su uzrokovali: ratovi, glad, druge bolesti, siromaštvo, cigarete, alkohol, samoubojstva, aditivi, pesticidi, herbicidi, industrijska hrana, mobing i loše odluke sociopata…?

Nećemo se upuštati u nagađanja jer nismo vidoviti Milan, ali sve zemlje Balkana moraju biti oprezne. Pokriva li korona pandemija neku veću krizu za koju mali čovjek ne vidi, veliko je pitanje. Nešto slično kao u filmu 2012., gdje globalna populacija tek par sati ranije sazna da će biti žrtva Armagedona. Ne zaboravite nikada da “kvalitetno urađeni” američki filmovi često oslikavaju našu budućnost. Nerijetko nas pripremaju na ono što će se dogoditi. Ciljano ili slučajno? O tome drugi put.

Zamislimo za trenutak da smo na mjestu predsjednika Trumpa, Putina i Jinpinga. Sjednemo za stol i shvatimo kako je gospodarski kolaps pred vratima. Propadne li Amerika, propast će i Kina, a time i Rusija. Male zemlje su također bitne, jer zajedno participiraju u cijelom procesu cirkulacije i stvaranja novca kroz proizvodnju i konzumaciju. Što biste vi odlučili? Biste li okrenuli leđa i ignorirali sve? Sigurno ne. Sve je bolje nego globalni rat, gdje pobjednika ne može biti. Analiziramo li ovu skromnu hipotezu, odgovor je i više nego očit. Pametan će sjesti, zakopati ratne sjekire i dogovoriti najbolji način za izlaz iz krize. Ratove će ostaviti za bolja vremena. Logično!

Reset svjetskog gospodarstva –  Mogući Armagedon 21 stoljeća

Europski čelnici više ne kriju da do reseta mora doći. Kako će se to odviti, pitanje je metodologije. Na listi je više mogućnosti: štednja, ekonomski rast, rat, inflacija, otpis dugova, otkup dugova… Angela Merkel ne želi korona obveznice, a Europska Središnja Banka, preko privatnih banaka, ubrizgava silan novac koji nema nikakvog pokrića u robama i uslugama jer su gotovo sve banke pred kolapsom, a ubrizgani novac služi za plaćanje starih kredita i kamata.

O proračunskom deficitu ispod 3% više nitko ne govori, iako svakog dana slušamo obećanja kako će države financirati gubitke uzrokovane korona pandemijom. Odakle novac, narod ne zna, jer su ga do jučer uvjeravali da novaca nema i da treba štedjeti. Odjednom se novac pojavio u “izobilju”. Za poduzeća, bolnice, doprinose, javnu upravu i tko zna za što još. Za Europsku uniju, državni proračuni članica EU su oduvijek bili problem, a ne rješenje. Kako vidimo, danas su rješenje.

Mogući tijek reseta

Koronakriza je idealan instrument za dobiti vrijeme. Populacija je za trenutak smirena, a svi ekonomski postulati neoliberalizma su blokirani dok se ne pripremi reset. Granice nacionalnih država se zatvaraju tj. sve se konsolidira zbog lakše realizacije reset projekta.

Moguća su dva scenarija: brzi i spori. Brzi scenarij bi prouzrokovao slom većine poduzeća na burzama i banaka koje su već pred kolapsom. Zemlje čije se mirovine temelje na kapitaliziranoj štednji bi bile u većoj krizi nego zemlje Balkana. Fondovi bi izgubili novac, a zaposlenici mirovne. Štednja građana do 100.000 € u EU nije upitna jer za nju jamči država tj. sami građani koji čine državu. Ovaj način štiti od hiperinflacije, ali iza sebe ostavlja spaljenu zemlju. Kriza bi se brzo vratila – jača i pogubnija.

Spori način realizacija globalnog reseta je vjerojatniji. Dok je narod u izolaciji, državnici vjerojatno dogovaraju tijek sporog reseta. Europske banke već odgađaju rate kredita za 6 mjeseci, dajući do znanja da se rasplet očekuju krajem godine. Nude se novi krediti za poduzeća s kamatama do 0,5%, a čija visina ovisi o prometu poduzeća.

Odgovorni razmišljaju o “helikopter novcu” kojeg će podijeliti direktno građanima na ruke, kako bi održali gospodarski život. Svaka osoba u Europi bi trebala dobiti oko 400-500 eura mjesečno, a što predstavlja blizu 2000 milijardi eura godišnje. Građani bi time preuzeli ulogu banke jer bi novac trošili na hranu, stan i energiju, te time regulirali monetarnu kreaciju. Banke bi u ovom slučaju postale samo posrednik za transakcije.

Korona bond – Korona obveznice

25. ožujka 9 članica EU su zatražile stvaranje Korona obveznica, a što su odmah odbacili Njemačka i Nizozemska. Angela Merkel je izjavila da to nije koncept kojeg preferira. Sasvim Logično. Obveznice u ovoj situaciji ne mogu nikome pomoći, jer prihodi od istih nikada neće pokriti aktualni i budući deficit.

Otkup svih dugova od strane Europske centralne banke

Kada bi ECB (Europska središnja banka) otkupila sve dugove članica EU koji iznose 20.000.000.000.000 € (BDP EU / estimacija od prošle godine), inflacija u Europskoj uniji bi iznosila samo 5%, a sve države bi prodisale punim plućima. Poslodavci bi se otimali za radnike, a radnici bi mogli od svoje plaće živjeti i više nego kvalitetno. Čak bi i našim medijskim “neoliberalima” mogli spustiti porez na dobiti i dohodak, a koji bi iznosio samo 10%. Radi se o vrlo razumnom rješenju jer tečaj eura u odnosu na dolar nije fiksan i često je padao više od 10% od svog uvođenja.

Propast banka i otpis kredita

Strane banke u našim zemalja nisu u krizi, što nije slučaj s njihovim središnjicama. Neke su već napustile naše zemlje. Na primjer, francuska banka Société Générale, stisnuta problemima kod kuće, rasprodala je filijale s naših prostora.

Postoji mogućnost da građani svoje računa iz stranih i privatnih banaka prebace u Hrvatsku Poštansku Banku koja je u vlasništvu države tj. građana i time zaštite sebe i državu koja, kako smo gore naveli, jamči za uloge do 100.000 €. Strane i privatne banke bi preko noći morale zatvoriti vrata te napustiti Hrvatsku.

Ipak da se ne lažemo i da ne zaboravimo, odgovornost za sve dosadašnje krize je na monetarnoj kreaciji koja, bez obzira na proizvodnju i usluge, stvara monetarnu depresiju u kontinuitetu.

Hoće li se ovo sve ostvariti na ovaj način ili ne, vidjet ćemo, ali krizu nećemo moći izbjeći.

Pošto sam vječiti optimist, na sve gledam vrlo pozitivno. Zatvaranje država će probuditi lokalnu proizvodnju. Zaustavit će se kupovina nepotrebnih stvari nametnutih društvenim pritiskom i reklamama. Za trenutak, dok stroj ne krene iznova po starom, ljudi će se okrenuti sebi i svojim istinskim problemima. Male zemlje su u prednosti u odnosu na velike. Bitno je samo da kriza ne završi ratom. Sve ostalo ćemo prebroditi.


Ekonomska kriza je strogo kontrolirani proces koji uvijek završava ratom

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
154 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
crna guja

dobar je i vruci grah s mesom i hladni rat nego hladni grah bez mesa a vruci rat zivia hladni rat

Kreni

Signal je dat.

basso

Ekonomski rat je sigurno u toku,a corona virus je bio samo okidac.Kina,Rusija i jos neke zemlje se vec odavno pripremaju za ovaj scenario,pokusaj preuzimanja svjetskog No.1,sto je do sada bila amerika.Amerikanci odavno znaju da se ove dvije zemlje spremaju da preuzmu svijetsku palicu,ali nisu nista mogli uraditi.Pokusali su ustvari nesto… Pročitaj više »

Dejan

Reset se sprema i to u režiji elite a spremni za odstrel će biti narodi širom sveta. Ulazimo u doba globale diktature. Elita je krenula da sprovodi agendu 2030. Ova pandemija je mogla da se iskoristi u svrhu pravde i istine, odnosno da Putin i Siđiping zajedno izađu i objave… Pročitaj više »

Sparkling

Dokle god imamo jednog neodgovornog hegemona kojemu iza leđa stoji FED s svojim beskrajnim štampanjem $, ništa se bitno ne može i neće promijeniti. A ako se to promijeni na način da država počinje kontrolirati FED, onda budite sigurni da bez rata (možda samo unutarnjeg) ne može proči. A pošto… Pročitaj više »

Bosanac

Like za tekst.

Alen

Ako se ide na reset , ali stvarni reset a ne kozmetički koji bi se vratio kao bumerang , kao sto se vraća i onaj iz 2008 , inda se definitivno mora mijenjati kompletan monetarni sistem zasnovan na štampanju papira i neiphodno je uvesti zlatni standard.. Sve ostalo su šuplje… Pročitaj više »

gost

A možda je odgovor puno jednostavniji a to je da mogućnost da se jako brzo broj žrtava korone može znatno multiplicirati i predstavljati 50% od svih umrlih od svih mogućih razloga 🙂

Alen

Btw , konačno da se počelo pisati na Logično o šumi iza korone , bravo gazda , nastavite u tom pravcu..

Bezuhov

Bas sam razmisljao o ovom drugom secnariju, o sporom i dugorocnom resetu, to bi verovatno pretpostavljalo uvodjenje elemenata planske ekonomije, sto znaci u krajnjoj instanci komunisticke i socijalisticke ideologije. Nacionalizacije i drzavni nadzor nad strateskim privrednim granama i subjektima,pre svega u energetici . Nacionalne banke i stampanje novca u drzavnom… Pročitaj više »

Hogar

Sve ove teorije zavere su vrlo zabavne ali mislim da nemaju veze sa stvarnošću (da ne kažem pameću). Nikad ne pripisujte zlobi ono što se lako može objasniti nesposobnošću. (edit) Svetske “elite” su *nesposobne*. To je gomila odrtavelih (mada zlih) staraca i starica koje se oslanjaju na palamuđenje raznih umišljenih… Pročitaj više »

Becki

U vecini napisanog ima smisla. I osobno sam optimista i razmislajm ili zelim da je sitaciju moguce razrijestiti kao u clanku. Ali na drugu stranu pesimisti trebamo biti ne zbog istinitih teorija urote i sl. nebuloza vec upravo suprotno jer je 99,8 % populacije debilno na zdrave oci. Veliki dio… Pročitaj više »

The Beatles

Da elita, kad se spomene ta riječ nama se već tresu gaće, ali nisu oni baš tako jaki kako se predstavljaju. Gledam ovu predstavu od koronavirusa kao da je režira dijete iz osnovne škole, toliko propusta, ishitrenih reakcija, smiješnih vijesti, vidim da po internetu kruže iste slike koje su navodno… Pročitaj više »

Piretis

Armagedon je sigurno pred nama. Ako zanemarimo filmove i knjige koji se prodaju koristeći ovaj pojam i pogledamo otkuda nam taj pojam i što znači (a pojam je iz Ivanovog Otkrivenja) jasno je da nikakva pandemija ili financijska kriza nisu i ne mogu biti okidač za ovaj događaj. Dakle, gospodarstvo… Pročitaj više »

asdfgh

Corona je samo sredstvo, cilj je veliki reset.

Vidux

Sve je to jedan osmišljen scenarij dok ljudi šute prihvaćaju novi poredak iznad njihovih glava događa se presedan u svijetu ljudskih prava .što je laž veća to če ljudi bolje vjerovat a onaj tko govori istinu bit če proglašen budalom .

Mate

Naravno! Ali tek nakon masovnih ovrha kada ljudi budu spavali po ulicama i kada banke ovrše SVE što mogu. E tada se sve resetira i počinje na novo ali po još gorem scenariju od sadašnjeg. Pa tko bi pametan pomislio da će banke djelovati kao altruisti to jest da neće… Pročitaj više »

Abe 04 RemiLou

Istina, skoro nitko više nije iskren i umoran sam od toga. Ima još prijatelja, ali kad se umiješa neki interes.. Ili gdje je poslovni ili službeni odnos, tu se trguje informacijama, pozicijom.. za razne vrste profita.

Batina

Zanima me sto urednistvo i komentatori misle o ulozi Bill Gates-a, i poveznicu njegove fondacije sa Event-om 201, GAVI-em, i Agendom ID2020. Ukoliko neko nije upoznat s ovim terminima proguglajte, proucite njihovu medusobnu isprepletenost i firme koje su “Founding partners” GAVI-a i ID2020. Na ovaj komentar bih samo dodati jos… Pročitaj više »

Stock

Bravo Petre! Ja sam jedan od onih koji na sve ovo gledaju ruzicastim naocalama, a da ni sam ne znam zasto. Nemam apsolutno nikakave podatke, informacije ili nesto slicno sto bi bilo razlog tome. Osim… da jednostavno osjecam, koliko god to glupo bilo, da se sve ovo desava u cilju… Pročitaj više »

Alex

Spas će biti i opet u coroni…Ako makne koju milijardu ljudi sa ovoga svijeta😂😂😂

Mozart

Uhvatite se sela i bliske proizvodnje hrane, manite se turizma i bazena jedno ljeto puno turista drugo ljeto puno virusa u bazenu. Ostavite se cijelodnevnih ispijanja kava po kaficima,kladionicama, stanga barovima. Disite u prirodi i sa prirodom. Stari americki indijanci su bili geniji i imali su harmoniju sa majkom prirodom… Pročitaj više »

Spektator

Maske su pale i teško će SAD-VB spriječiti da EU ne shvati tko joj je prirodni partner i skine Rusiji sankcije. Ako se to ne desi onda smo u velikom problemu.

Psihijatar

Kada Ljudi gledaju samo zlo I crno…
Ne mogu prihvatili da drugi nisu Takvi. ..

Uno

🙂

shumadinac

Reseta će biti. Iako sam napisao tekst na tu temu kasnije sam shvatio da nemam pojma kako će to ići. Za svaku varijantu imam realne kontraargumente. Uostalom, logično je da bude na način koji će sve da nas iznenadi – pa i nas koji mislimo da znamo više. Ova pomoć… Pročitaj više »

CAN

Nema nazad. Zašto?. Zato što je globalni ulog,all in. Par glavonja je skontalo da zvijezde stoje dobro za akciju,a “migracija svijesti ” dovedena u bezsvijesno stanje pojedinca u masi. Hoćemo li svi stati na stranu pobjednika,kako vrijeme prolazi? Bar pokušati,spasit se k’o riba na suvom… Bit ćemo zaštićeni od neprijatelja(susjeda,rodbine,… Pročitaj više »

Anica Rendulic

OVAKVE INFORMACIJE SU VRLO KORISNE I INTERESANTNE – ZA RAZMIŠLJANJE – BEZ OBZIRA KOLIKOGOD ONE BILE LAŽNE ILI ISTINITE…

Anica Rendulic

Ovakve informacije su vrlo korisne i interesantne za razmišljanje – bez obzira kolikogod one bile lažne ili istinite…

Derim

I šta je sad autor zaključio? Šta i zašto je Rusija poslala, to što je poslala, ako je poslala, u SAD?

Kkk

Poslije ovog rata na prijestolje svijeta doci ce jedan plemenit i dobrodusan ridji coek.On ce biti duga vijeka i vladace sve do smrti svoje od Boga date. Tarabici.

jean valjean

Prvi april!! Hahhahaja.. dobra 🙂

Ringo10

Itar Tass javlja da će Institut u Novosibirsku razviti lijek iz krvi izlijičenih za 30 dana

https://tass.com/science/1138593

To bi bilo fenomenalno

Je li to ono što je Putin najavljivao prije 10tak dana da će se ovo sve završiti za dva do tri mjeseca..

On nešto zna ili …

Kkk

A znas li ti kume sta je ljudska pamet prema volji i znanju Bozijem?To nije ni jedna kap vode u najvelikackijem moru! Tarabici

woerfvnqwefrnwierfniuqenrfuqerfqew

Eto ne spomenu ja jučer Petra, dođe nam i on u goste…………

Son of Alerik

Dobar tekst. Napisan samo na osnovu promatranja stvari oko sebe. Šteta što u njemu nema i insajderskih informacija do kojih je autor možda mogao doći preko logičnoga. Da je ovo presedansko zatvaranje granica i doslovno zatvaranje ljudi u njihove stanove, kuće, gradove, otoke i to u cijelom svijetu napravljeno zbog… Pročitaj više »

Argamedon

Dobra analiza ali posto nemam dovoljno informacija sto se u srcu moci dogada mozemo samo pretpostavjati Podimo od cinjenice da navece korporacije drze silu koja vlada svijetom i da im je to izvor snage i moci . (Pretpostavka) Posto je ta sila krenula i na Putina a i na Trampa… Pročitaj više »

Joža

Ja sam optimist! I za svake kiše posije sunce! Budimo iskreni, ovo nam je svima trebalo! Ljudi su se posvetili svojim obiteljima, priroda i životinje su zaživjele…shoping centrovi su prazni…mir i tišina… Ali ne…opet su nam krive elite, masoni, sotonisti, samo mi ne…mi smo žrtve! Dobro, možda i jesu…ja ne… Pročitaj više »

Mercury

1.) “…shvatimo kako je gospodarski kolaps pred vratima…” Kako se onda u tu sliku uklapa Naftni rat koji je Rusija objavila usred pandemije, ako oni odjednom surađuju? 2.) “Odjednom se novac pojavio u “izobilju”” – ništa čudnoga. Kvantitativno popuštanje nije uspjelo pogurati inflaciju i ovo može biti samo malo drugačiji… Pročitaj više »

Derim

Ako bude reseta sigurno neće biti hotimični. Zamislite da cijeli dan nešto radite na kompjuteru i odjednom stane, zaglavi se. Ako se resetira ode sve u 3PM. Sve probaš da ga odglaviš ali ne ide. Zoveš Peru, nisi nešto dobar s njim ali zna s kompjuterima. Pero je dobar, hoće… Pročitaj više »

tutlek

I šta da sad radi mali čovjek u iščekivanju globalnog reseta? Recimo netko ko ima 30000E ušteđevine u jednoj zapadnoj (austrijskoj banci), nešto dionica HT-a i nešto ušteđevine u trećem mirovinskom stupu. Da li globalni reset uključuje i gubitak/brisanje svega ovoga preko noći? Šta raditi?…da li dići lovu iz banke… Pročitaj više »

goran

ja stvarno neznam o čemu vi trabunjate,kažete para ima i svi čemo dobiti po 500 eur,o čemu vi serete? koliko se para dosad dobilo i podijelilo ja običan smrtnik nisam vidio ni centa,a vjerujem da ima još takvih ko ja. tako da te pare o čemu vi serete dijeli i… Pročitaj više »

POVEZANE VIJESTI