fbpx

Programirani reset svjetskog gospodarstva – Armagedon 21. stoljeća je pred nama?

Vladimir Putin i Donald Trump - Game Over

U novije doba sve treba čitati između redova – riječi, slike i ljude.  “Verbalna alegorija” je postala pravilo. Nitko više nije iskren, pa čak ni naša djeca koja znaju prikriti stvarne želje. Zamislite sada na što su sve spremni odrasli i kakve posljedice slične verbalne manipulacije mogu imati na naš život i naše bližnje.

Idemo prvo prenijeti jednu agencijsku vijest koju smo pronašli na ruskom portalu Sputnik, a nakon toga ćemo je analizirati?

Vijest sa Sputnika: “Rusi šalju medicinsku pomoć Americi”

Ruski zrakoplov koji bi prevozio medicinsku opremu u Sjedinjene Države mogao bi poletjeti prije srijede, najavio je glasnogovornik Kremlja Dmitri Peskov.

Prema njegovim riječima, ruska strana preuzela je inicijativu ponuditi pomoć Washingtonu u pozadini teške epidemiološke situacije.

Donald Trump je sa zahvalnošću prihvatio ovu humanitarnu pomoć”, rekao je glasnogovornik.

Predsjednik je ranije najavio da će ruske vlasti u Sjedinjene Države poslati “veoma velik zrakoplov napunjen medicinskom opremom” za borbu protiv koronavirusa. Sa svoje strane, Peskov je rekao da polaže nade u Sjedinjene Države kada bude zatrebala pomoć Rusiji.

Sjedinjene Države danas su zemlja koju je najviše pogodio Covid-19 u svijetu, sa 177.452 potvrđenih slučajeva i 3.440 smrtnih slučajeva, prema procjenama Sveučilišta Johns-Hopkins (opet oni).

U nedjelju, 29. ožujka, Donald Trump je rekao da će smrtnost od koronavirusa u njegovoj zemlji dostići vrhunac “vjerojatno” za dva tjedna. Prema dr. Anthoniju Fauciju, savjetniku američkog predsjednika za pandemiju, Covid-19 bi mogao ugroziti “između 100.000 i 200.000 osoba” u ovoj prvoj svjetskoj sili. (Prijevod: Mislav P.)

Geopolitička idila ili prikrivanje nečega drugog?

Na prvi pogled vrlo lijepa vijest. Konačno dvije velike sile surađuju. Povezala ih je pandemija i došlo je vrijeme mira. Ratovi su stali i svi se opametili. Međutim, ne živimo u svijetu cvjetića i leptirića. Naprotiv, okruženi smo egoizmom, mediokritetom znanstvenika i političara, lažima i prevarama, perfidnošću i okrutnošću – svijetu bez skrupule. Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada, odavno znamo.

Zašto je ova vijest čudna?

Je li moguće da prva gospodarstvena i vojna sila svijeta prihvaća pomoć svog najvećeg i najopasnijeg geopolitičkog suparnika? Nije valjda da Sjedinjene Američke Države nemaju pet zrakoplova medicinske opreme i trebaju čekati na Ruse? Gdje je sada američki ponos i America First? Nema nikakve logike. Osim ako…

A što ako ruski zrakoplovi predstavljaju simbol svjetskog dogovora gdje sve zemlje djeluju koordinirano? Pogledamo li usklađene aktivnosti oko koronavirusa, čini se da nismo daleko od istine. Ipak, malo je vjerojatno da koronavirus, osjetno opasniji od gripe, može biti jedini povod za navedenu geopolitičku idilu na koju nismo navikli, a koja nikada nije postojala u povijesti.

Za period pandemije koronavirusa u svijetu je preminulo 8.000.000 osoba (minimalna estimacija) u što su uključene sve žrtve koronavirusa koje predstavljaju 0,005% preminulih. Zašto nitko nikada nije stvarao sličnu paniku za 99,995% preminulih u svijetu, a što su uzrokovali: ratovi, glad, druge bolesti, siromaštvo, cigarete, alkohol, samoubojstva, aditivi, pesticidi, herbicidi, industrijska hrana, mobing i loše odluke sociopata…?

Nećemo se upuštati u nagađanja jer nismo vidoviti Milan, ali sve zemlje Balkana moraju biti oprezne. Pokriva li korona pandemija neku veću krizu za koju mali čovjek ne vidi, veliko je pitanje. Nešto slično kao u filmu 2012., gdje globalna populacija tek par sati ranije sazna da će biti žrtva Armagedona. Ne zaboravite nikada da “kvalitetno urađeni” američki filmovi često oslikavaju našu budućnost. Nerijetko nas pripremaju na ono što će se dogoditi. Ciljano ili slučajno? O tome drugi put.

Zamislimo za trenutak da smo na mjestu predsjednika Trumpa, Putina i Jinpinga. Sjednemo za stol i shvatimo kako je gospodarski kolaps pred vratima. Propadne li Amerika, propast će i Kina, a time i Rusija. Male zemlje su također bitne, jer zajedno participiraju u cijelom procesu cirkulacije i stvaranja novca kroz proizvodnju i konzumaciju. Što biste vi odlučili? Biste li okrenuli leđa i ignorirali sve? Sigurno ne. Sve je bolje nego globalni rat, gdje pobjednika ne može biti. Analiziramo li ovu skromnu hipotezu, odgovor je i više nego očit. Pametan će sjesti, zakopati ratne sjekire i dogovoriti najbolji način za izlaz iz krize. Ratove će ostaviti za bolja vremena. Logično!

Reset svjetskog gospodarstva –  Mogući Armagedon 21 stoljeća

Europski čelnici više ne kriju da do reseta mora doći. Kako će se to odviti, pitanje je metodologije. Na listi je više mogućnosti: štednja, ekonomski rast, rat, inflacija, otpis dugova, otkup dugova… Angela Merkel ne želi korona obveznice, a Europska Središnja Banka, preko privatnih banaka, ubrizgava silan novac koji nema nikakvog pokrića u robama i uslugama jer su gotovo sve banke pred kolapsom, a ubrizgani novac služi za plaćanje starih kredita i kamata.

O proračunskom deficitu ispod 3% više nitko ne govori, iako svakog dana slušamo obećanja kako će države financirati gubitke uzrokovane korona pandemijom. Odakle novac, narod ne zna, jer su ga do jučer uvjeravali da novaca nema i da treba štedjeti. Odjednom se novac pojavio u “izobilju”. Za poduzeća, bolnice, doprinose, javnu upravu i tko zna za što još. Za Europsku uniju, državni proračuni članica EU su oduvijek bili problem, a ne rješenje. Kako vidimo, danas su rješenje.

Mogući tijek reseta

Koronakriza je idealan instrument za dobiti vrijeme. Populacija je za trenutak smirena, a svi ekonomski postulati neoliberalizma su blokirani dok se ne pripremi reset. Granice nacionalnih država se zatvaraju tj. sve se konsolidira zbog lakše realizacije reset projekta.

Moguća su dva scenarija: brzi i spori. Brzi scenarij bi prouzrokovao slom većine poduzeća na burzama i banaka koje su već pred kolapsom. Zemlje čije se mirovine temelje na kapitaliziranoj štednji bi bile u većoj krizi nego zemlje Balkana. Fondovi bi izgubili novac, a zaposlenici mirovne. Štednja građana do 100.000 € u EU nije upitna jer za nju jamči država tj. sami građani koji čine državu. Ovaj način štiti od hiperinflacije, ali iza sebe ostavlja spaljenu zemlju. Kriza bi se brzo vratila – jača i pogubnija.

Spori način realizacija globalnog reseta je vjerojatniji. Dok je narod u izolaciji, državnici vjerojatno dogovaraju tijek sporog reseta. Europske banke već odgađaju rate kredita za 6 mjeseci, dajući do znanja da se rasplet očekuju krajem godine. Nude se novi krediti za poduzeća s kamatama do 0,5%, a čija visina ovisi o prometu poduzeća.

Odgovorni razmišljaju o “helikopter novcu” kojeg će podijeliti direktno građanima na ruke, kako bi održali gospodarski život. Svaka osoba u Europi bi trebala dobiti oko 400-500 eura mjesečno, a što predstavlja blizu 2000 milijardi eura godišnje. Građani bi time preuzeli ulogu banke jer bi novac trošili na hranu, stan i energiju, te time regulirali monetarnu kreaciju. Banke bi u ovom slučaju postale samo posrednik za transakcije.

Korona bond – Korona obveznice

25. ožujka 9 članica EU su zatražile stvaranje Korona obveznica, a što su odmah odbacili Njemačka i Nizozemska. Angela Merkel je izjavila da to nije koncept kojeg preferira. Sasvim Logično. Obveznice u ovoj situaciji ne mogu nikome pomoći, jer prihodi od istih nikada neće pokriti aktualni i budući deficit.

Otkup svih dugova od strane Europske centralne banke

Kada bi ECB (Europska središnja banka) otkupila sve dugove članica EU koji iznose 20.000.000.000.000 € (BDP EU / estimacija od prošle godine), inflacija u Europskoj uniji bi iznosila samo 5%, a sve države bi prodisale punim plućima. Poslodavci bi se otimali za radnike, a radnici bi mogli od svoje plaće živjeti i više nego kvalitetno. Čak bi i našim medijskim “neoliberalima” mogli spustiti porez na dobiti i dohodak, a koji bi iznosio samo 10%. Radi se o vrlo razumnom rješenju jer tečaj eura u odnosu na dolar nije fiksan i često je padao više od 10% od svog uvođenja.

Propast banka i otpis kredita

Strane banke u našim zemalja nisu u krizi, što nije slučaj s njihovim središnjicama. Neke su već napustile naše zemlje. Na primjer, francuska banka Société Générale, stisnuta problemima kod kuće, rasprodala je filijale s naših prostora.

Postoji mogućnost da građani svoje računa iz stranih i privatnih banaka prebace u Hrvatsku Poštansku Banku koja je u vlasništvu države tj. građana i time zaštite sebe i državu koja, kako smo gore naveli, jamči za uloge do 100.000 €. Strane i privatne banke bi preko noći morale zatvoriti vrata te napustiti Hrvatsku.

Ipak da se ne lažemo i da ne zaboravimo, odgovornost za sve dosadašnje krize je na monetarnoj kreaciji koja, bez obzira na proizvodnju i usluge, stvara monetarnu depresiju u kontinuitetu.

Hoće li se ovo sve ostvariti na ovaj način ili ne, vidjet ćemo, ali krizu nećemo moći izbjeći.

Pošto sam vječiti optimist, na sve gledam vrlo pozitivno. Zatvaranje država će probuditi lokalnu proizvodnju. Zaustavit će se kupovina nepotrebnih stvari nametnutih društvenim pritiskom i reklamama. Za trenutak, dok stroj ne krene iznova po starom, ljudi će se okrenuti sebi i svojim istinskim problemima. Male zemlje su u prednosti u odnosu na velike. Bitno je samo da kriza ne završi ratom. Sve ostalo ćemo prebroditi.


Ekonomska kriza je strogo kontrolirani proces koji uvijek završava ratom

4.6 16 votes
Ocijenite članak
Sviđa li vam se Logično? Ako niste već lajkali, učinite sada: ❤
Pretplati se
Obavijest
guest
153 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
crna guja
Gost
crna guja
9 mjeseci prije

dobar je i vruci grah s mesom i hladni rat nego hladni grah bez mesa a vruci rat zivia hladni rat

guzičetinica
Gost
guzičetinica
9 mjeseci prije
Reply to  crna guja
guzičetinica
Gost
guzičetinica
9 mjeseci prije
Reply to  crna guja

ok – intelligence weforum org – pa klikneš na covid19 i SVE ZNAŠ

guzičetinica
Gost
guzičetinica
9 mjeseci prije
Reply to  crna guja

dakle, svi igraju IGRU.

crna guja
Gost
crna guja
9 mjeseci prije
Reply to  guzičetinica

da li je papa katolik

Jablan u zitu
Gost
Jablan u zitu
9 mjeseci prije
Reply to  crna guja

Prividno jeste .

Mrčikola
Gost
Mrčikola
9 mjeseci prije
Reply to  crna guja

Zna papa da je dobitna kombinacija; Bogu se molit,zlu se priklonit.

Patriot
Gost
Patriot
9 mjeseci prije
Reply to  crna guja

Papa je lažni prorok, igrač Kabale

gosca
Gost
gosca
9 mjeseci prije
Reply to  crna guja

Vaš komentar:…jos vam nije jasno. vatikan je na vrhu piramide !.

Kreni
Gost
Kreni
9 mjeseci prije

Signal je dat.

Potres u glavi
Gost
Potres u glavi
9 mjeseci prije
Reply to  Kreni

na 1. april
🙂

basso
Gost
basso
9 mjeseci prije

Ekonomski rat je sigurno u toku,a corona virus je bio samo okidac.Kina,Rusija i jos neke zemlje se vec odavno pripremaju za ovaj scenario,pokusaj preuzimanja svjetskog No.1,sto je do sada bila amerika.Amerikanci odavno znaju da se ove dvije zemlje spremaju da preuzmu svijetsku palicu,ali nisu nista mogli uraditi.Pokusali su ustvari nesto uraditi,sankcijama,lazima…za pravi odgovor je amerika previse slaba,ona je napuhani balon bez vazduha.Svima je poznato da Rusija ima bolje oruzje od amerike,A Kina ima puno vise novca,koji ima vrijednost,za razliku od dolara. U kini se pojavila corona,da li je virus napravljen ili je prirodno mutirao nikad necemo saznati,ali su ga Kinezi jako dobro iskoristili da dignu svjetsku paniku.Pandemija je proglasena dok se virus jos nije preselio na druge kontinente.Po meni scenario je odavno pripremljen,a bas u ovom trenutki se i sprovodi.Prvo cijena nafte mora pasti sto vise,to ce unistiti americke proizvodjace a i neke zemlje OPEC-a.Njima ce u pomoc pristici Kina i nakon toga ce oni biti pod kontrolom kao sto su vec neke zemlje u OPEC-u.Naravno vise niko nece prodavati naftu za petrodolar,sto ce izazvati veliki pad dolara,a dostampavanjem ce inflacija biti jos veca.U americi ce biti jako puno otkaza,a Tramp nema nikakve mogucnosti da to sprijeci.Amerika nece propasti ali vise nece moci uvoditi sankcije kome hoce i nece bombardovati koga hoce.Neke EU zemlje podrzavaju ovu promjenu i one tajno ucestvuju u svemu.Najveca nocna mora amerikanaca se ostvarila,Kina i Rusija su se ujedinili.Nadam se da ce ovo uspjeti,sa amerikom se vise nije moglo izaci na kraj.

Dejan
Gost
Dejan
9 mjeseci prije
Reply to  basso

basso
ko kaže da nećemo saznati da li virus iz laboratorije ili je prirodno pušten? To je tvoja duboka analiza? A šta bi trebalo da se desi da saznamo istinu o virusu? Koji su to dokazi da bi ih ti prihvatio? Javilo se više naučnika i ispričalo da je virus napravljen u laboratoriji, naravno da svaka teza ima i antitezu pa su se javili i neki naučnici koji su “potvrdili” da je virus prirodno mutirao. Ja se pitam koji dokaz hteo? Da ti sistem koji je zasnovan na lažima da dokaz? Da li ti to zvuči imalo logično? Meni su ovde neki komentatori toliko neverovatni da se pitam da li su im umne sposobnosti bar malo očuvane? Hteli bi dokaz od strane sistema, a druge dokaze koji im se predstavljaju odbacuju jer ti dokazi nisu kredibilni a nisu kredibilni jer sistem ne kaže da su kredibilni. I onda nema dokaza i neće ih ni biti a sistem je tu da radi za nas, a ova planeta je srećna planeta i ala je lep ovaj svet, ovde potok, onde cvet. I mi živimo u lažima i pevamo onu našu – laži, laži, laži me , ti to radiš najbolje.

Pera
Gost
Pera
9 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Procitaj jos jedanput gluposti koje si napisao, pa ces odgovoriti sam sebi : sta bi bilo i kada bi se otvoreno reklo – tko, gdje i kada je ‘patentirao’ virus korone. Znam da smo svi +pod naponom’, ali malo ‘taktologije’ ne bi nam skodilo, zdravlja i ‘cistoce’ radi.

Dejan
Gost
Dejan
9 mjeseci prije
Reply to  Pera

Pera
ako si ocenio da ja pišem gluposti onda veruješ da ti pišeš pametne stvari. A u tvom postu se ništa pametno nije ni pročitalo a i post ti je haotičan pa se pitam šta je pisac hteo da kaže. Hajde uzmi vazduh, smiri se pa taktički i smisleno napiši i obrazloži na jasan i razumljiv način svoj stav.

Stojzin
Gost
Stojzin
9 mjeseci prije
Reply to  basso

Svaka cast za napisano, ali vodeci policajac sigurno nece predat palicu bez ispaljenog metka. Tog se ja najvise bojim. Ako budu padali, za sobom ce povuci mnoge.

bumbar
Gost
bumbar
9 mjeseci prije
Reply to  Stojzin

“Vodeći policajac” ima nametnika na svom tkivu koji je uzurpirao vlast u SAD-u i u ime SAD-a vodi beskonačne ratove po svijetu. To su bankaroidi, vlasnici FED-a i ostalih centralnih banaka koje nisu u vlasništvu svojih nacionalnih država. Osvješteni američki patrioti žele ih skinuti s vrata, kao i ostali narodi kojima sišu krv. Ako se zbilja udruže Putin, Trump i Xi, postoji mogućnost da se u toj namjeri i uspije.

Patriot
Gost
Patriot
9 mjeseci prije
Reply to  bumbar

Trump kreće u bitku protiv Kabale! Mnogi slobodarski portali pišu da je vojska počela sa masovnim uhićenjima. Pogledaj na portalu Istinom protiv Laži ili na Slobodari članak.. O gašenju interneta… Molimo za pobjedu!

Acrobat
Gost
Acrobat
9 mjeseci prije
Reply to  Patriot

Patriot@ Još nisam vidio boljeg igrača Kabale od samog Trampa. Još u predizbornoj kampanji je u AIPAC -u kazao da će njegova kći od sada rađati Jevreje. Zato je i mogao pobijediti.

Marshal
Gost
Marshal
9 mjeseci prije
Reply to  bumbar

Ja od pocetka tvrdim da je Tramp Putinov igrac, ako Tramp osvoji drugi mandat mislim da ce zajednickim snagama stati zmiji na glavu.

noExcuse
Gost
noExcuse
9 mjeseci prije
Reply to  Marshal

@guest_396677 pa vidis da se sile mraka bore protiv toga od pocetka, njima se Trump nije smia dogodit, to ih je unazadilo godinama, a Trumpu Putin cuva ledja.
Ljudi znaju samo 1% ma niti. Mislim da je FED na aparatima, njegova uloga uskoro ce bit marginalizirana , samo tko moze pomutit karte Putinu i Trumpu je vojni lobi, jer ovu tehnologiju koju sad mi vidimo, to je izmisljeno ima 40 godina.

Sparkling
Gost
Sparkling
9 mjeseci prije
Reply to  basso

@basso
Bilo bi mi jako drago kad bi se tvoje želje kako si ih naveo u tekstu ostvarile. Pa mislim i večini stanovništva na ovoj planeti. Ali svi vi zaboravljate da imate posla s jednom super silom. Iako joj je moć u nedvosmislenom opadanju, ne ide to preko noći. Nisu još ni Kina ni Rusija sigurni dali je bolji dogovor ili otvoreni sukob (ne mislim na vojni sukob) kako bi “spustili na zemlju” elitu koja nema spoznaju stvarnosti koja ju okružuje i ponaša se kao slon u stakleniku. Znači, samo o tim močnicima i na jednoj i na drugoj i na trečoj strani ovisi dali će postići zajednički dogovor kako će ovaj svijet ići naprijed u dogledno vrijeme.

Pero
Gost
Pero
9 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

Nece Izrael pustiti uzde ovoj trojci, zaboravite to.

noExcuse
Gost
noExcuse
9 mjeseci prije
Reply to  Pero

Nece ga se ni pita.

basso
Gost
basso
9 mjeseci prije
Reply to  basso

Mislim da vise i nije vazno da li je virus covjecijom rukom napravljen ili je majka priroda umijesala prste.Amerika u ovoj situaciji ne moze nista napraviti,ako se ispali metak to ce biti u samoj americi koja vec odavno ima unutrasnje napetosti.Tramp nije spreman na samounistenje,zeli spasiti sto se spasiti moze,zato je i zvao Putina i Xia.Ovo nema veze sa dubokom drzavom,ili FED-om,ovo je nesto na puno vecem nivou.

Moreno
Member
Moreno
9 mjeseci prije
Reply to  basso

basso I te kako ima veze sa FED-om. FED je danas još uvik najjača institucija na svitu, jača i od američke vojske sa kojom upravlja. Trenutno je tako, šta će bit u budućnosti ja neznan.

guzičetinica
Gost
guzičetinica
9 mjeseci prije
Reply to  basso

basso
Sve je u planu svjetskog ekonomskog foruma. možeš to pročitati na njihovoj stranici. interaktivna je. klikaj malo po toj baš čudnoj slici sheme organizacije SVEGA I NA SVIM NIVOIMA (izgleda, dakle, upravo kao korona virus??) i otkrit ces 200-tinjak slojeva organizacije. do detalja.. dakle, ljudi, na njihovoj stranici… ništa oni nisu sakrili..bit će prije da smo kao vrsta izgubili nešto od kognitivnih sposobnosti i mogućnosti pažnje.

woerfvnqwefrnwierfniuqenrfuqerfqew
Gost
woerfvnqwefrnwierfniuqenrfuqerfqew
9 mjeseci prije
Reply to  guzičetinica

Dobro vidiš.

Mrčikola
Gost
Mrčikola
9 mjeseci prije

Subaru,Subaru, Sunce li Ti Nostradamovsko. Naklon….a što reći.

Dejan
Gost
Dejan
9 mjeseci prije

Reset se sprema i to u režiji elite a spremni za odstrel će biti narodi širom sveta. Ulazimo u doba globale diktature. Elita je krenula da sprovodi agendu 2030. Ova pandemija je mogla da se iskoristi u svrhu pravde i istine, odnosno da Putin i Siđiping zajedno izađu i objave sve podatke o eliti i o puštanju virusa, može i o razotkrivanju NLO a može i o svim zlodelima koje je ta elita pravila hiljadama godina. Možda bi se i mister Trump mogao priključiti, ima razlog i motiv – protiv duboke države je . Ali to niko od njih neće uraditi. Jer su svi samo igrači u predstavi po dirigentskom palicom elite. Ovo je doba straha. ljudi su izbezumljeni. I kad bi im se pokazala istina ko je pustio virus sa ciljem rata protiv čovečanstva sav bes bi se usmerio na Rokfelera i Rotšilda i njihovog ljigavog junošu Soroša i na Vindzore i na venecijansko crno plemstvo i na sve ostale povezane moćne garniture. Da li bi došlo do tptalnog planetarnog sloma? Pa naravno da bi došlo. Ali i sad je došlo do sloma, do haosa koji ta elita tako vešto stvara. To je reset. Onaj pravi, sa ciljem istine, pravde, slobode. Ali nema od toga ništa nažalost jer je elita koja drži sistem jaka i drži sve lidere pod svojom kontrolom. A ti mali čoveče ostaćeš da drhtiš u strahu za ono malo hleba i gram slobode što će ti pružiti. O mali čoveče a da li si se zapitao da li uopšte zaslužuješ bolje. O mali čoveče…

Vuk
Gost
Vuk
9 mjeseci prije
Reply to  Dejan

fino si to objasnio Dejane

žrec
Gost
žrec
9 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Gluposti. Drži se ti Aye radije.

Dejan
Gost
Dejan
9 mjeseci prije
Reply to  žrec

žrec
vrlo glup komentar ali od tebe se to i očekuje. A opet ja ovde iznosim svoja iskustva i podelim neka svoja znanja sa drugima. A tvoj doprinos je nikakav a voliš da provociras. Jadan si

Pera
Gost
Pera
9 mjeseci prije
Reply to  Dejan

@Dejan Ž.
Ocigledno je da te podrzava ‘admin’ : ja sam ti dao ‘minus’ i istog trenutka je on udari 7 ‘pluseva’ . Nije potrebno objasnjenje za malu djecu. Voema si uobrazen , uz to bezobrazan i vjerovatno mislis da ti ‘vanzemaljska’ iskustva daju pravo da svima pametujes. Djete, pamet u glavu i citaj jer znanje se stice citanjem a ne upotrebom droga.

Dejan
Gost
Dejan
9 mjeseci prije
Reply to  Pera

e ovo je prava teorija zavere, Pera mi dade minus i ja istovremeno dobih od admina 7 pluseva. Moram da popričam sa adminom da ne bude toliko providan već da mi odsad daje po jedan plus na svakih sat vremena. Šta sve neću da pročitam ovde. Pero smešan si kao crtani film. A te kvalifikacije koje meni pripisuješ su tvoje autoprojekcije. Ne umeš smislen i jasan post da napišeš a daješ neke procene. Ali neću se baviti tvojim likom i delom Pero, bavi se sam sobom, sredi misli. To ti je najpotrebnije. A što se mene tiče imam i znanja i iskustava i mističnih iskustava takodje da znam o čemu pričam. A droge, pa nemam problem sa tim. Opisao sam svoje iskustvo sa ayom, nekima će to biti vrlo interesantno a neki će to osuđivati. Ali ja pijem alkohol, ne pušim, ne pijem ni kafu, ni sokove, vodim prilično zdrav život. A ti đede Pero piješ li ti alkohola?

Helena
Gost
Helena
9 mjeseci prije
Reply to  Pera

Pero, dok ti uđeš na tekst, isčitaš ga zajedno sa komentarima, drugi ljudi čine to isto i ocenjuju. Kako mnogo ljudi dnevno poseti ovaj portal. Mnogi u isto vreme, na istom članku. Kad ti oceniš komentar, on pokaže stanje od momenta tvog ulaska na stranicu, tj. sve one pluseve i minuse koji su za to vreme dati od drugih ljudi. I mene je to nekad zbunjivalo, posle sam saznala kako to funkcioniše.

žrec
Gost
žrec
9 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Dejan, kad neko nadrobi hrpu gluposti kreiranih isključivo u vlastitoj mašti, ne da mi se ići u nikakve debate. Samo ukratko, na jednu istinitu “teoriju urota” idu jedno pet lažnih. U ovo vrijeme sigurno i više. Tvoje je da uspiješ razaznati istinu od ubačenih poluistina i da ne spamaš komentarski blok sa svojim konstrukcijama.

Dejan
Gost
Dejan
9 mjeseci prije
Reply to  žrec

žrec
sve što si meni rekao važi i za tebe

Neće
Gost
Neće
9 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Ja bi svu tu elitu poslao na radne akcije, recimo pruga Šamac-Sarajevo, ili Brčko-Banovići, onda im više takvo što neće pasti na pamet.

SamoPitam
Gost
SamoPitam
9 mjeseci prije
Reply to  Neće

@neće
Rad je stvorio čovjeka, a nerad gospodina.

Jurica
Gost
Jurica
9 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Sve što si napisao je manje-više istina, ali ja sam ipak optimist po pitanju rješenja ovog zakuhanog sranja od strane elite. Nekako mi se čini da nisu baš svi moćnici svijeta članovi te elite, kao što nisu ni pod njihovom kontrolom. Strpimo se još koji mjesec, ovo je tek početak raspleta.

noExcuse
Gost
noExcuse
9 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Nebi se slozia,
Mislim da gledamo meč, Putin & Co.vs NWO.
I da ce lagano dobit u jaketu NWO.
NWO vec 50 godina pokusava uspostavit tehnokraciju, ali nikako ne uspijevaju. Danas je jako puno osvještsnih ljudi, informacije se prošire i prije nego se stignu cenzurira vec su na whatsupu, viberu itd..
Mislim da dolazi sigurno puno bolje vrijeme za svit.
Pa nije Rusija pomagala Trumpu bezveze da dodje na vlast.

Sparkling
Gost
Sparkling
9 mjeseci prije

Dokle god imamo jednog neodgovornog hegemona kojemu iza leđa stoji FED s svojim beskrajnim štampanjem $, ništa se bitno ne može i neće promijeniti. A ako se to promijeni na način da država počinje kontrolirati FED, onda budite sigurni da bez rata (možda samo unutarnjeg) ne može proči. A pošto je riječ o vojnoj i ekonomskoj super sili, sve negativno prelit će se i na ostatak svijeta. Druga stvar, zar stvarno mislite da bi se banksteri i njihove gazde preko noči mogli odreći svoga bogatstva i moči? Ta opcija mi nikako ne drži vodu. Iz ovog što je napisano mogli bi izvući zaključak da će se nešto promijeniti ali ne tako brzo. Samo usporedite EU birokrate i odgovore na ovu krizu, koji sastanče dvije sedmice i još ne znaju dali treba pomoći Italiji ili ne. I tako će biti za sve ostalo. Već sam napisao da države koje budu imale viziju da svom stanovništvu obezbijede sve osnovne namirnice iz vlastite proizvodnje u vrijeme recesije koja dolazi, imat će velike šanse da prođu s neznatnim “ozljedama”. U protivnom platit će krizu više nego duplo. A to znači potpuni slom uređenja na kakvog su se do sada oslanjali.
LP

Vuk
Gost
Vuk
9 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

Tako je Sparking

posmatrac
Gost
posmatrac
9 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

-..da države koje budu imale viziju da svom stanovništvu obezbijede sve osnovne namirnice iz vlastite proizvodnje u vrijeme recesije koja dolazi, imat će velike šanse da prođu s neznatnim “ozljedama”,
Sto znaci da cu ja biti u onoj drugoj grupi koji ce biti ozbiljno povredjeni(ozlijedjeni).
..bem ti zivot, sto sam rodjen na pogresnom mestu i u pogresno vreme.

tedi
Gost
tedi
9 mjeseci prije
Reply to  posmatrac

Ajd ne beri brigu, netko ce se vec pobrinuti da ti pomogne,tako se mora ,jer da nebude ona nakraju nikoga nije bilo da pomogne meni,2WW kako je Njemac morao da zavoli Naciste.

Bosanac
Gost
Bosanac
9 mjeseci prije

Like za tekst.

Alen
Gost
Alen
9 mjeseci prije

Ako se ide na reset , ali stvarni reset a ne kozmetički koji bi se vratio kao bumerang , kao sto se vraća i onaj iz 2008 , inda se definitivno mora mijenjati kompletan monetarni sistem zasnovan na štampanju papira i neiphodno je uvesti zlatni standard..
Sve ostalo su šuplje priče ….
Minetarni reset je ipet samo jedan od reseta neophodnih da se stvari promjene ka pravednijem poredku , jer treba mijenjati puno stvari i na globalnom nivou , od pravila trgovanja , do medjunaridnih odnosa , sama EU se mora temeljito mijenjati takodjer..
Mislim da je ovde jednostavno puno želja strpano u slučaj korona , koji moze biti okidač za promjene ali da se to htjelo to bi bilo uradjeno i prije korone …
A kada se stvari rješavaju ovako misteriozno pod plaštim korone , netransparentno , to jednostavno ne može da vodi ničemu dobrom..

Mislim da je ipak ovaj virus zatekao mnoge , da je ovo sad samo pokušaj rješavanja požara u svjetskoj ekonomiji , geopolitici, preustrojavnje uticja , preraspodjela moći , i da moze bii dobar početk za nas male i okupirane zemlje jer će se okupatori zabaviti samim sobom..
E sad kako će oni da ustroje sve ovo i hoće li izbjeći pucnjavu , pitanje je …

Hogar
Gost
Hogar
9 mjeseci prije
Reply to  Alen

Potpuno se slažem, koliko to vredelo. “Elite” su uhvaćene spuštenih gaća a razlog što se iza scene domunđavaju nije nikakva svetska zavera da nas porobe već što nemaju pojma šta da rade. Hteli bi da sačuvaju guzice a nisu sigurni kako.
Svetska elita je i UN, i EU i MMF i Svetska banka pa vidimo da se “slažu” kao rogovi u vreći.
Svako od njih prvo gleda svoj uski interes i tu o “svetskoj” zaveri nema govora.
Jedina stvar koje može da ih natera da se koliko-toliko ujedine je nagli porast prodaje konopca u svetu.

Alen
Gost
Alen
9 mjeseci prije
Reply to  Hogar

Dobro rečeno hogare..

Dalibor milohnic
Gost
Dalibor milohnic
9 mjeseci prije
Reply to  Hogar

Zaboravio si i svjetsku zdravstvenu organizaciju

Neće
Gost
Neće
9 mjeseci prije
Reply to  Alen

Gasi struju, idemo na reset.

Jurica
Gost
Jurica
9 mjeseci prije
Reply to  Alen

Može malo pojašnjenje oko tog zlatnog standarda nama koji smo laici po pitanju ekonomije? Uvijek se spominje taj zlatni standard koji je vrijedio prije uvođenja petrodolara sedamdesetih godina 20. st. i da je dotad svaka država mogla imati u opticaju novca (papira) koliko je imala podloge u zlatu (ispravite me ako griješim). Ono što meni nije jasno je zašto je zlato (bila) podloga za određivanje količine novca, a ne ukupna količina radova, roba i usluga u nekom određenom vremenu. Je li to značilo da neka država koja nema fizičkog zlata nije mogla emitirati svoj novac jer je najprije morala proizvesti neka druga dobra koja bi prodala nekom drugom u zamjenu za zlato koje bi onda bilo pokriće za tiskanje određene količine novca? Ako je bilo tako, zašto je ta podloga bilo zlato, jer sa samim zlatom realno ne možeš ništa korisno napraviti?

neznanac
Gost
neznanac
9 mjeseci prije
Reply to  Jurica

Tako je Jurica…Apsolutno je štetno implementirati zlatni standard…
Ukupna količina radova, roba i usluga u nekom određenom vremenu treba biti podloga za novac uz
malo veću monetarnu masu,odnosno beskamatni deficit

mislim
Gost
mislim
9 mjeseci prije
Reply to  Alen

ali da se to htjelo to bi bilo uradjeno i prije korone …
nije moglo prije korone jer ja mislim ovakio ti onako
a sad smo svi jednaki

gost
Gost
gost
9 mjeseci prije

A možda je odgovor puno jednostavniji a to je da mogućnost da se jako brzo broj žrtava korone može znatno multiplicirati i predstavljati 50% od svih umrlih od svih mogućih razloga 🙂

Sparkling
Gost
Sparkling
9 mjeseci prije
Reply to  gost

@gost
Isprali su mozak mnogima s koronom. Osvjestite se. Korona je mala beba naspram onoga što će se ekonomski dogoditi svima nama.

pera lozac
Gost
pera lozac
9 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

Ziva istina ali jbg burazere u Italiji deluje kao da se neumire niodcega drugog samo korona,korona i opet korona.

Alen
Gost
Alen
9 mjeseci prije

Btw , konačno da se počelo pisati na Logično o šumi iza korone , bravo gazda , nastavite u tom pravcu..

Dejan
Gost
Dejan
9 mjeseci prije
Reply to  Alen

btw
a komentatori koji pišu o šumi iza korone već danima i nedeljama se ne računaju… Je li Alene šta znaju komentatori… bitno je ono što napišu gazde…

Alen
Gost
Alen
9 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Ko je to pisao o šumi ?
99% komentara se odnosilo samo na koronu ..
Babić se jučer vrstio u vinklu a evo i s ovim tekstim P.J. tek otvara temu..
Njihovo je da otvore širom oči i da skeniraju šta se dešava iza korone a mi komentatori smo tu da svojim nekim saznanjima doprinesemo toj široj slici dogadjaja..

Bezuhov
Gost
Bezuhov
9 mjeseci prije

Bas sam razmisljao o ovom drugom secnariju, o sporom i dugorocnom resetu, to bi verovatno pretpostavljalo uvodjenje elemenata planske ekonomije, sto znaci u krajnjoj instanci komunisticke i socijalisticke ideologije. Nacionalizacije i drzavni nadzor nad strateskim privrednim granama i subjektima,pre svega u energetici . Nacionalne banke i stampanje novca u drzavnom vlasnistvu a sve ostale banke pod drzavnim nadzorom. Besplatno obrazovanje i zdravstvena zastita. Bice da je Marx imao pravo, izobilje ce dovesti do komunizma’

Hogar
Gost
Hogar
9 mjeseci prije

Sve ove teorije zavere su vrlo zabavne ali mislim da nemaju veze sa stvarnošću (da ne kažem pameću).
Nikad ne pripisujte zlobi ono što se lako može objasniti nesposobnošću.
(edit) Svetske “elite” su *nesposobne*. To je gomila odrtavelih (mada zlih) staraca i starica koje se oslanjaju na palamuđenje raznih umišljenih stručnjaka iz “think tankova” pri donošenju odluka. Korona pokazuje da je car go, čast izuzecima. (/edit)
Pogledajte samo bivši SSSR – po proceni “sveznajuće” CIA-e iz 1988. godine, trabao je da traje još 25-30 godina. Pao je 1989.
Osim toga, svo ovo kukanje o “oduzimanju slobode”, “policijskoj državi” itd. je obično prese*avanje razmaženih pahuljica kojima je ceo život u mobilnom.
Rusija je preživela Staljina, a gde je sada? Kina je preživela Mao Ce Tunga, a gde je sada, bolje im je ili lošije?
Nemačka i Hitler, Italija i Musolini, J. Koreja i Singman Ri, Grčka i Pukovnici, Španija i Franko, Čile i Pinoče… dokle da nabrajam?
Navedite mi JEDNU od navedenih zemalja u kojoj je danas MANJE slobode nego pre 20-30-40-70 godina.

CAN
Gost
CAN
9 mjeseci prije
Reply to  Hogar

Danas? Sve!
Trećina bi pukla ko sijalica pod opterećenjem nakon 20 dana offline.

Dejan
Gost
Dejan
9 mjeseci prije
Reply to  Hogar

Hogar
biće dana…a nas biti neće…no tu je reinkarnacija pa ćemo opet iz početka 🙂

Hogar
Gost
Hogar
9 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Ovakvi kakvi smo… ne znam koliko bi to bilo tragično.
Nema nas po ulicama 15 dana a životinje se već vraćaju u gradove. Natera te da se zamisliš da li je ljudska rasa baš toliko bitna.
Da se ogradim, nisam nikakav eko-ratnik, samo konstatujem da je najveći problem za ekosferu definitivno čovečanstvo. Pojedosmo je do kostiju.

Helena
Gost
Helena
9 mjeseci prije
Reply to  Hogar

Bravo, Hogar. Za sve napisano.

Dalibor milohnic
Gost
Dalibor milohnic
9 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Zato treba krenuti tunelom prema maraku a ne prema svjetlu kako nas uce i subliminarno usmjeravaju. Jer znamo tko nosi svjetlo jeli?!

mislim
Gost
mislim
9 mjeseci prije

lucifer

tiami
Gost
tiami
9 mjeseci prije
Reply to  Hogar

….kaze covjek iz kucnog pritvora?

Pero
Gost
Pero
9 mjeseci prije
Reply to  Hogar

Njemacka i Hitler, ako bas zelis da ti se navede.
Nikada, u povijesti covjecanstva nije covjek bio sretniji u svojoj zemlji nego njemac pod Hitlerom.
Jel bila politicja drzava? Pa je, kada imas protivnika koji vreba na svakom koraku.

Tink
Gost
Tink
9 mjeseci prije
Reply to  Hogar

Hogar, znate nije sloboda da mozete j. bati meter predsedniku drzave koji se ionako ne pita za nista, ili glasati na izborima koji ne donose nista novo ili lutati po svetskim turistickim destinacijama i praviti selfije. Cesto je slobodniji onaj u okovima od onog vani.

Becki
Gost
Becki
9 mjeseci prije

U vecini napisanog ima smisla. I osobno sam optimista i razmislajm ili zelim da je sitaciju moguce razrijestiti kao u clanku. Ali na drugu stranu pesimisti trebamo biti ne zbog istinitih teorija urote i sl. nebuloza vec upravo suprotno jer je 99,8 % populacije debilno na zdrave oci. Veliki dio populacije egositcno,pohlepno te okrenuto bazicnim zivotinjskim instiktima a sve pod krinkom individualnih prava . Teoreticari velikih urota trebaju biti svjesni da veliki sustavi obradjuju velike kolicine istinitih podataka te na osnovu njih izvlace zakljucke za daljnja postupanja. Nesto sl. kao u meteorologiji. Zamislite da 99.9% populacije zna jednodevnu prognozu a elite tjednu ili mjesecnu i to je sva logika iza ovih debila koji vjeruju u teorije urota i sl nebuloze…

The Beatles
Gost
The Beatles
9 mjeseci prije

Da elita, kad se spomene ta riječ nama se već tresu gaće, ali nisu oni baš tako jaki kako se predstavljaju. Gledam ovu predstavu od koronavirusa kao da je režira dijete iz osnovne škole, toliko propusta, ishitrenih reakcija, smiješnih vijesti, vidim da po internetu kruže iste slike koje su navodno snimane u različitim bolnicama diljem svijeta, rekli bi amaterski, nešto kao spuštanje na mjesec, što bi mi rekli u kolokvijalnom govoru “smotani su” i naravno ponovo sve resetiraju jer sustav kakav oni misle da bi trebao biti ne drži vodu pa hajdemo opet ispočetka. Do kad će takvo stanje biti, ko zna, možda je takav život i zamišljen na zemlji, pa da se čovjek kroz probleme i patnju izgradi u nešto veće, (tako govore neke duhovne škole), samo, po meni, trebamo znati da mi ljudi smo ti koji će odlučiti o svojoj sudbini, a okolnosti mogu biti i povoljne, a češće nepovoljne

Mölltaler
Gost
Mölltaler
9 mjeseci prije
Reply to  The Beatles

Nisu oni smotani i nesposobni nego se nemaju potrebe više truditi. Ovce ionako vjeruju onom što vide na tv. Zašto bi se trudili fotošopirati 500 slika bolnica iz cijelog svijeta ako 5-6 slika obavlja posao. Ljudi su jednostavno racionalni.

Piretis
Member
Piretis
9 mjeseci prije

Armagedon je sigurno pred nama. Ako zanemarimo filmove i knjige koji se prodaju koristeći ovaj pojam i pogledamo otkuda nam taj pojam i što znači (a pojam je iz Ivanovog Otkrivenja) jasno je da nikakva pandemija ili financijska kriza nisu i ne mogu biti okidač za ovaj događaj. Dakle, gospodarstvo i armagedonski događaji nisu u nikakvoj vezi, osim u službi bombastičnih naslova.
Ovakva “krize” svijet je imao nekoliko puta u proteklih par stoljeća. I ništa, ljudi i dalje postoje, nekakav sudbinski reset nije zabilježen. Ni ovaj put neće biti ničega od čega bi se zemlja zatresla. Dio poduzeća će propasti, možda će se promijeniti prioriteti, neki planovi zaboraviti ili prolongirati za tko zna koju budućnost (zelena energije i sl.) zdravstvo će izgledati drugačije, sport i još što šta ali naviknut ćemo se. Opet će svanuti dan, i opet će sve biti u redu do neke nove krize, pandemije burzovnog kraha ili rata. I onda opet ponovo. Do stvarnog Armagedona kad više sigurno neće biti nove šanse.

asdfgh
Gost
asdfgh
9 mjeseci prije

Corona je samo sredstvo, cilj je veliki reset.

Vidux
Gost
Vidux
9 mjeseci prije

Sve je to jedan osmišljen scenarij dok ljudi šute prihvaćaju novi poredak iznad njihovih glava događa se presedan u svijetu ljudskih prava .što je laž veća to če ljudi bolje vjerovat a onaj tko govori istinu bit če proglašen budalom .

Mate
Gost
Mate
9 mjeseci prije

Naravno! Ali tek nakon masovnih ovrha kada ljudi budu spavali po ulicama i kada banke ovrše SVE što mogu. E tada se sve resetira i počinje na novo ali po još gorem scenariju od sadašnjeg. Pa tko bi pametan pomislio da će banke djelovati kao altruisti to jest da neće prije reseta ogulit kožu sa svako svog klijenta?

tedi
Gost
tedi
9 mjeseci prije
Reply to  Mate

A zamisli,mozda ce bas sad bankari biti oguljeni do gole koze,zar mislis da se to ne bi moglo dogoditi?
Rusija vise ne kupuje zlato vec ga daje u prodaju? Zasto.

mislim
Gost
mislim
9 mjeseci prije
Reply to  Mate

niko neče na ulicu

Abe 04 RemiLou
Gost
Abe 04 RemiLou
9 mjeseci prije

Istina, skoro nitko više nije iskren i umoran sam od toga. Ima još prijatelja, ali kad se umiješa neki interes.. Ili gdje je poslovni ili službeni odnos, tu se trguje informacijama, pozicijom.. za razne vrste profita.

Batina
Gost
Batina
9 mjeseci prije

Zanima me sto urednistvo i komentatori misle o ulozi Bill Gates-a, i poveznicu njegove fondacije sa Event-om 201, GAVI-em, i Agendom ID2020. Ukoliko neko nije upoznat s ovim terminima proguglajte, proucite njihovu medusobnu isprepletenost i firme koje su “Founding partners” GAVI-a i ID2020.

Na ovaj komentar bih samo dodati jos jedan odgovor koji sam nasao na gatesnotes koji mi se cinio kao vrlo indikativan za smjer u kojem ova kriza vodi:

(PITANJE)What changes are we going to have to make to how businesses operate to maintain our economy while providing social distancing?

(GATESOV ODGOVOR)The question of which businesses should keep going is tricky. Certainly food supply and the health system. We still need water, electricity and the internet. Supply chains for critical things need to be maintained. Countries are still figuring out what to keep running.

Eventually we will have some digital certificates to show who has recovered or been tested recently or when we have a vaccine who has received it.

Dejan
Gost
Dejan
9 mjeseci prije
Reply to  Batina

Batina
komentatori su danima unazad pisali o Bill Gatesu i eventu 201 i svim vezanim dogadjajima uz to.

Batina
Gost
Batina
9 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Nisam popratio. Pa eto ako ko ima volje nek napise svoje misljenje. Prvenstveno me zanima misle li da sve te “promjene” koje se spremaju imaju za cilj sacuvati nas od toga da se medusobno poubijamo i unistimo planetu do neprepoznatljivosti, ili im je za cilj nas totalno porobiti.

Dejan
Gost
Dejan
9 mjeseci prije
Reply to  Batina

Evo ja ću ti reći moje lični moišljenje u najkraćem… virus je elita pustila kao vid rata protiv čovečanstva. Cilj je uspostavljanje mnogo veće kontrole nad ljudima a kao kruna svega je čipovanje ljudi. Sve sam ja to opširno pisao u ranijim postovima. Čipovanje ljudi nije samo zbog praćenja ili zbog elektronskog novca. Čipovanjem se pre svega omogućuje da pomoću biohemijskih procesa se utiče na misli, takodje i na emocije, a može se uticati i na fizičko telo i izazivati razne bolesti po potrebi, kao što je srčani ili moždani udar, gubljenje identiteta i pretvaranje osobe u potpunu marionetu.

mislim
Gost
mislim
9 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Dejane odavno smo mi marionete

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
9 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Dejan
Dobro, a kako misliš da će nas čipovati, na silu, na prevaru, ili ćemo ih mi sami tražiti da nas čipuju?… ne kužim?
(prisilno, masovno čipiranje stada bi moglo izazvati stampedo u kome bi pastiri mogli nastradati ?)

Mislim da je čipiranje (ipak) već malo zastarjela tehnologija. Do momenta koji ti spominješ “odabrani” će već baratati manje invazivnim i efikasnijim načinom kontrole stada.(?)

PS
da elita hoće nauditi čovječanstvu bilo bi im jednostavnije pustiti ubojiti virus i šutjeti o tome…(slažeš se?)

Moreno
Member
Moreno
9 mjeseci prije
Reply to  otpisani

otpisani Aj daj umisto da se odma ideš kontreštavat najprij razmisli malo. Jeli se spominje helicopter money, je, šta triba napravit oni koji oće dobit tu lovu na račun . . . aj promisli malo umisto kad pročitaš bilo koji komentar odma ideš u destrukciju . . . čipiranje ne mora bit sa ovim RFID-om, isto ka šta to nije u doslovnome smislu biblijski žig zvijeri, Bill Gates je već izmislija čipiranje u vidu tetovaže . . .
Danas već imamo kako se dite nemore upisat u vrtić, ako nije cijepljeno . . . sutra umirovljenik neće primit mirovinu ako nije čipiran ovako ili onako, u bezgotovinskome društvi čip i nije potriban, dosta je kartica, a ako si neposlušan račun ti isključe i kartica ne radi . . . razmisli malo je li krava ili ovca koja ima oni broj na žutoj pločici provučen kroz uvo zna da je u Europi . . .

Elita oće samo da roblje radi za nju, elitu boli ku#ac za zdravlje i količinu robova, ako elita procjeni da je bolje smanjit broj robova smanjit će ih, a to elita ratovima i na druge načine već i radi. Elita upravo migracijama radi podobnu masu koja neće puno pitat za porijeklo, povijest, prirodne resurse zemlje koji svakome čoviku pripadaju po rođenju . . . barem hrana, voda zrak . . . hrana je oteta, voda je skoro pa oteta, zrak se porezom na CO2 upravo otima . . .

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
9 mjeseci prije
Reply to  Moreno

Moreno
Ja sam samo postavio pitanje Dejanu i izrekao svoje mišljenje a tebe nisam vukao za pogani jezik -“aj promisli malo umisto kad pročitaš bilo koji komentar odma ideš u destrukciju . . . ” Što ti ovim svojim komentarom misliš postići ? …možda da ispadneš mislečiji od mene ? …uostalom, kada si toliko “misleći” objasni mi tko je ta “elita” kako je došla na ovu poziciju moći i dokle će je nekažnjeno “boliti ku#ac za zdravlje i količinu robova” i zašto misliš da će roblje mirno to sve do u nedogled trpjeti?

Moreno
Member
Moreno
9 mjeseci prije
Reply to  otpisani

otpisani Vidi, samo san primjetija kako ideš bez veze pitat kako će se to čipirat . . . a znan da nisi toliko glup pa da neznaš . . . samo je kontreštavanje bilo jače od tebe i nije ti dopustilo promislit prij nego počmeš pisat . . .
Svrha mojega komentara je bila primjedba na ono šta san pročita u tvojemu komentaru . . .
Ako oćeš moje objašnjenje kako ”elite” funkcioniraju ukucaj u tražilicu ovoga portala i nađi članak;
”Virus je razdjelnica svjetova” . . . kojega je pisa tvoj prijatelj SoA
pa nađi moj odgovor komentatoru sa nickom Fricko jer mi se neda copy/pastiranjem otimat prostor komentara.

Pa vidin kako je roblje mirno i skroz dobro prihvaća ovu trenutnu situaciju, svi se vesele pomoći države, čak i oni koji su do jutros govorili kako je država nepotrebna i kako sve triba pustit u ruke privatnika . . . ukratko obrazac Problem – Reaction – Solution za sad prolazi jer su mase još uvik uspavane. Sad je zadnja prilika za buđenje, ali na žalost ja ne vidin niti naznake buđenja. Nije mi drago šta je tako i moja primjedba tebi je pisana u tome smislu, umisto da pomažemo jedni drugima shvatit prevaru u kojoj smo se našli i počmemo raspravljat kako se izvuć iz sranja mi se raspravljamo oko detalja odnosno samih posljedica, a ne vidimo uzrok.

Dejan
Gost
Dejan
9 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Otpisani
čipovanje je tek u povoju a ti već kažeš da je to prevazidjena i zastarela tehnologija? Ti manje invazivni i efikasni načini postoje i sada a to su novac, medijska propaganda, lažno učenje o svemu i svačemu, sistem vrednosti koji je potpuno izikrenut od ljudskog.
A čipovanje ide prvo kroz propagandi i medije ističći sve prednosti čipiranja i naravno ni reč ne reći o pravom razlogu čipiranja. Onda se to širi i omasovljavadok jednom ne bude većina bila za to i teško bude za funkcionisanje bez čipa. A onda uz neki dogadjaj kao što je ugrožavanje bezbednosti se donese zakon da se svi moraju čipirati.
Elita non stop vodi rat protiv čovečanstva, već hiljadama godina. Mi smo za njih samo ovce za klanje.

CAN
Gost
CAN
9 mjeseci prije
Reply to  Batina

@Batina
Imaš link o zakonu koji je već usvojen u svezi tvojih pitanja i teme,na službenoj stranici eu parlamenta, ili preleti komentare od jučer prekjučer,pa nađeš cijeli dokument,pdf.

fićo
Gost
fićo
9 mjeseci prije
Reply to  Batina

ovo drugo..vrlo jednostavno!

Jurica
Gost
Jurica
9 mjeseci prije
Reply to  Batina

Uredništvo vjerojatno o ovome neće puno pisati jer spada u jaču teoriju zavjere, a to ipak još nije društveno prihvatljivo, čak ni među čitateljima Logičnog

Moreno
Member
Moreno
9 mjeseci prije
Reply to  Jurica

Jurica Bull shit, koja teorija zavjere je Event 201 koji se dogodija i svi to vidili . . .

L. R.
Admin
Famed Member
9 mjeseci prije
Reply to  Jurica

Poštovani Jurice,

Pisali smo o Bill Gates puno, samo morate potražiti.

Evo jedne vrlo interesantne:

https://www.logicno.com/hrana-zdravlje/misterija-kineska-epidemija-a-mozda-i-nije-njihova-cija-je-onda-i-stoji-li-netko-iza-svega-mozda-idemo-vidjeti.html

S poštovanjem

Stock
Gost
Stock
9 mjeseci prije

Bravo Petre!
Ja sam jedan od onih koji na sve ovo gledaju ruzicastim naocalama, a da ni sam ne znam zasto. Nemam apsolutno nikakave podatke, informacije ili nesto slicno sto bi bilo razlog tome. Osim…
da jednostavno osjecam, koliko god to glupo bilo, da se sve ovo desava u cilju promjene na bolje.
Mozda cu i ja riknuti na tom putu u bolje, ali ako ce se napraviti neki bolji Svijet za one koji dolaze…#ebi ga, i onako nisam mislio zivjeti 300 godina.
Ali da se osvrnem na komentare poput…da li je bitno da znamo ko je kriv, ko je prav i slicno.
Naravno da je to bitno, ali sta to mijenja u sustini?
Sa marsom juce razmjenih par postova oko “vozaca” i smjera voznje gdje se slazemo da je cilj kojemu velika vecina strijemi je najvazniji u svim procesima.
Ako je cilj zadovoljstina 1% ljudi, onda smo nadrljali. A ta voznja se vozila zadnjih par hiljada godina, zar ne? I sta smo radili? Nista!
Ako je cilj ove voznje zadovoljstina (ili bar laganiji zivot) 99% ljudi, tada smo na pravom putu i bilo bi glupo prokockati tu sansu u otimanju volana ovima koji danas voze.
Opet ponavljam…nista osim osjecaja nemam da bi potkrijepio ovu misao.
Nekad davno sam procitao da Zemlja, zajedno sa Suncem i cijelim Mljecnim putem prolazi kroz odredjene faze u jednom vremenskom periodu. Nekih 2-3-4 000 godina. Da li je ovaj mracni period na izmaku i pocinje nova era?
Ne znam…nadam se samo da se Mljecni put nece ukiselit i postati Jogurt put.

Dejan
Gost
Dejan
9 mjeseci prije
Reply to  Stock

Stock
Pitaš šta to istina menja u suštini? I iz toga proizilazi za tebe da istina ništa ne menja i da nije ni bitna?

Stock
Gost
Stock
9 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Ko je kriv-ko je prav sam napisao, ne zeleci ulaziti u filozofske rasprave o istini.
A danas Dejane, necemo dobiti tu informaciju o krivcu tako da i tebi preporucujem da svu svoju pozitivnu energiju utrosis na pozitivne stvari.
Samo to sam zelio reci.
A ako ti, kojim slucajem, dodjes do informacije o glavnom krivcu, daj je postavi ovde pa da mu (im) kolektivno ovdje ebemo mater i tako ih onemogucimo u njihovim namjerama.
Dakle, ko je kriv?
I kome ćemo vjerovati Dejane?

Dejan
Gost
Dejan
9 mjeseci prije
Reply to  Stock

Stock
prvo veruj samom sebi. Istina je u tebi. Istina je u nama samima davno je rečeno.
Glavni krivac je nadnacionalna elita, satanistički kult koji upravlja ovom planetom hiljadama godina. Kako to znam? na osnovu raspoloživih informacija i sklapanja mozaika. Kakav bi ti dokaz hteo pa da te uveri da je taj kult iza svega? Ili možda više veruješ da je kinez pojeo šišmiša i postao prenosilac virusa? To je bila propaganda od strane Amerikanaca i odbacena je od strane naučnika. Ili više veruješ da je virus slučajno pobegao iz laboratorije gde je obezbeđenje ravno onom u nuklearnim objektima?
Teško možemo ja i ti da se nayebemo mater toj eliti. Ali možemo da radimo na širenju istine o toj eliti.

Helena
Gost
Helena
9 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Svi mi, nesposobni da se odupremo sopstvenim egzistencijalnim ili drugim racionalnim i iracionalnim strahovima, robovanju svojim nagonima, smo odgovorni za sve što nam se dešava u životu. Bilo na ličnom ili kolektivnom planu. To večito upiranje prstom u druge, prebacivanje odgovornosti na druge, ne shvatanje da smo mi odgovorni za svoj i život svoje dece, da mi imamo moć, pasivnost i gušenje sopstvene kreativnosti, nas je dovelo dovde. Drugi samo profitiraju na našim slabostima. Žrtva uvek nađe progonitelja, kao i progonitelj žrtvu. Ili, što zračiš to privlačiš. Prvo pitanje koje čovek sebi treba da postavi je “ko sam ja, šta hoću od života, šta mogu da uradim za svoje i dobro svojih najbližih?” I onda realan plan. Kratkoročni i dugoročni. Onda akcija, strpljivost, istrajnost i vera. Onda ti sve drugo što dolazi spolja prestaje biti predmet interesovanja, ili opsesije. Ljudi toliko energije izgube samo jer je pogrešno kanališu. U se i u svoje kljuse.

Dejan
Gost
Dejan
9 mjeseci prije
Reply to  Helena

Helena potpisujem svaku tvoju reč.

mislim
Gost
mislim
9 mjeseci prije
Reply to  Helena

bravo Helena
močan je putin močan je tramp moćan je xiping močni su mnogi,viš ili manje.
kako da sve te močnike natjeraš da se ponašaju “razumno” pa čak se dogovaraju što će i kako će preko telefona.?
pa korona virusom!
plus pošto svi današnji gurui govore da nemoš mjenjati nikog drugo osim samog sebe.
pomoću korone smo sve države zatvorili u sebe ,pa regije, pa gradove i nakraju i pojedince i svi smo prisiljeni misliti o sebi i svom postojanju i kako ovaj ispit proći bez pokušaja mjenjanja drugih, nego isključivo samih sebe. i ako je to tako dolazi nam bolji svijet jer će mo se svi barem pokušati popraviti u svakom pogledu.

Helena
Gost
Helena
9 mjeseci prije
Reply to  mislim

Svi se mi menjamo kroz ceo život i fizički i duhovno. Samo što neki to čine nekontrolisano, neki smisleno. A sa tim se menja i svet.

Dejan
Gost
Dejan
9 mjeseci prije
Reply to  Helena

A pitam se koji je ovaj jado & bedo koji je dao Heleni minus na tako odličan komentar

Alex
Gost
Alex
9 mjeseci prije

Spas će biti i opet u coroni…Ako makne koju milijardu ljudi sa ovoga svijeta😂😂😂

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
9 mjeseci prije
Reply to  Alex

Alex
Ne vidim logike u tamanjenju ljudi jer bi ti ljudi, uz dobru organizaciju, bili puno korisniji kao živi.
…možda se sada upravo dešava globalno organizacijsko preslagivanje (na bolje)… pa sam po pitanju toga blizak razmišljanjima @Stocka i ovoga dolje @ Mozarta.

Mozart
Gost
Mozart
9 mjeseci prije

Uhvatite se sela i bliske proizvodnje hrane, manite se turizma i bazena jedno ljeto puno turista drugo ljeto puno virusa u bazenu.
Ostavite se cijelodnevnih ispijanja kava po kaficima,kladionicama, stanga barovima. Disite u prirodi i sa prirodom. Stari americki indijanci su bili geniji i imali su harmoniju sa majkom prirodom dok nije dosao pijani bijelac sa mitraljezom i resetirao harmoniju i stvorio grabez. Izbusio indijance i uzeo im zemlju. Sve bizone odma poubijao da se krzno odmah moze prodati. I bizona nestade. Sta pametno od bijelog covjeka ocekivati kad pohlepa dusu kida ko zastavu na vjetru…

woerfvnqwefrnwierfniuqenrfuqerfqew
Gost
woerfvnqwefrnwierfniuqenrfuqerfqew
9 mjeseci prije
Reply to  Mozart

Tvoje rijeći su ko Mocartova glazba.

asdfgh
Gost
asdfgh
9 mjeseci prije
Reply to  Mozart

Da … samo dok nije došao pijanac s mitraljezom, indijanska plemena su međusobno ratovala i sami sebi remetili ovu idilu koju ti opisa.

Spektator
Gost
Spektator
9 mjeseci prije

Maske su pale i teško će SAD-VB spriječiti da EU ne shvati tko joj je prirodni partner i skine Rusiji sankcije. Ako se to ne desi onda smo u velikom problemu.

Psihijatar
Gost
Psihijatar
9 mjeseci prije

Kada Ljudi gledaju samo zlo I crno…
Ne mogu prihvatili da drugi nisu Takvi. ..

Uno
Gost
Uno
9 mjeseci prije

🙂

shumadinac
Gost
shumadinac
9 mjeseci prije

Reseta će biti. Iako sam napisao tekst na tu temu kasnije sam shvatio da nemam pojma kako će to ići. Za svaku varijantu imam realne kontraargumente. Uostalom, logično je da bude na način koji će sve da nas iznenadi – pa i nas koji mislimo da znamo više.

Ova pomoć Rusije nije iznenađenje. Rusija i Kina u poslednje vreme aktivno rade na “mekoj sili”. Nije ni iznenađenje Trampovo prihvatanje pomoći, on se trudi da se ne konfrontira sa Putinom. Ali Tramp se ne pita. On nije dovoljno obavešten o epidemiji (pogledajte kako menja mišljenje o karantinu) a da bude o resetu. Ili planu gde je ekonomski reset samo “jedna od stavki”. Da li će Tramp promeniti retoriku sutra ili dok pomoć krene ili će ćutati dok traje epidemija… ali slaganje sa Rusijom je samo privremeno. Nema razloga čak se ni nadati da nije tako.

Bluebird
Gost
Bluebird
9 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Ako Trump uspije, Amerika više neće ratovati u cijelom svijetu.
Ako Trump ponekad učini suprotno, to znači da štiti svoj manevarski prostor.
Trump zna da Amerika nema drugog izbora.

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
9 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

shumadinac
Kada bi u cijelu priču uključio stvarne vladare planeta i ljudskog stada (nazvati ću ih “Entitet” jer “Bogovi” bude averziju;), tada bi ti sve postalo logično i objašnjivo. Mnogo sam puta ovdje iznosio moje viđenje za koje nemam materijalnog dokaza ali imam čvrstu vjeru i viziju.
Dakle, taj Entitet zadnjih par stoljeća intenzivno koordinira život na Zemlji preko odabranika ljudske vrste (religijskih i preko nacionalnih vlada nekoliko velikih naroda)
Dao nam je i daje nam sva božanska znanja koja možemo usvojiti i implementirati u život i rad u cilju efikasnosti i bolje organizacije..

Nakon velikih svjetskih ratova i niza manjih koji su bili usmjereni na stvaranje stabilnih nacionalnih država i njihovih vlada te na discipliniranje manjih neposlušnih zajednica i naroda. Cilj mu je pomiriti sve narode na ovom planetu kako bi bili što efikasniji u njegovoj eksploataciji.
Konačno smo svojim radom i intelektualnim napretkom stvorili uvjete za implementaciju naprednih tehnologija koje smo dobili na dar a između ostalog i tehnologiju praćenja i kontrole svakoga pojedinca u svrhu pravovremenog djelovanja ako bi došlo do odmetništva i neposluha. Treba imati na umu da je taj “Entitet” disciplinirao vlasti najvećih naroda i zajednica i zabranio destruktivna neprijateljstva i zloupotrebe datog im povjerenja, pa me sada uopće ne čudi što Putin igra na karte “Korone” i zajedno sa Kinezima “šalje pomoć” Trumpu, (onom istom koji im je nametnuo sankcije i carine) a on to sve bez “kompleksa” prihvača. (sve te “igre” služe za dresiranje zemaljskog roblja)
Sva ta događanja sa “virusom” su samo scenario preko kojega (“Entitetu” bliske) vlade dobivaju alibi za ukidanje pretjeranih sloboda koje su goniči robova do sada imali i zloupotrebljavali u svoju korist a na štetu povjerenih im robova.
Imamo privid da je to usmjereno na daljnje smanjivanje prava roblju, no ja mislim da cijela ova strka nije bila ni potrebna za to postići, jer vidimo, da roblje i onako bezpogovorno sluša sve što mu se naredi pa svako daljnje iživljavanje na njemu nema logike.
Moje je (optimistično) mišljenje da je “Entitet” konačno uzeo stvari u svoje ruke i da ono što slijedi nikako neće biti lošije od onoga što je bilo do sada.
Mislim također, da se zemaljsko roblje priprema na Istinu i da čemo svi uskoro postati svjesni prisustva tog “entiteta” među nama, i biti sretni što će nas zaštititi od psihopatskih pripadnika naše vrste i na duži period osigurati mir a sa time i boljitak svima na ovom planetu. (ili barem onima koji se ne budu opirali tom “Entitetu i budu Mu vjerovali)

Komentar
Gost
Komentar
9 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Otpisani,apsolutno si u pravu…da ti samo malo izbrusim viziju,entitet ,kako ga ti nazivaš,pokrenuo je ovo sve na planeti Zamlji otprilike prije 200 godina,nešto manje..a polovinom ovog stoljeća će se sve završiti( što neznači da će toliko dugo ovo što je sada trajati,već za 7 godina od sada, na Zemlji neće više biti ratova,nesuglasica da,ali se neće dizati oružje)…mi smo upravo u završetku najagresivnijeg doba te transformacije,zato je sve turbolentno…ovo je tek početak,biti će još svega…’tamnoj strani’,kako mnogi nazivaju ovdje elite,vladare iz sjene itd,odavno je otupjela oštrica,ovo su zadnji trzaji zvjeri,ovo vrijeme i sve što se bude dogadalo biti će opisivano sa strahopoštovanjem u idućim generacijama,jer se radi o jedinstvenom trenutku,ne samo naše planete,već i cjelog svemira…sve prognoze o lošoj budućnosti planeta su proizvod programiranja umova ljudi od strane ‘tamne strane’,vrhovna volja entiteta će se obistiniti,mi ćemo biti,i jesmo,svjedoci toga.Energiju tog novog doba koje dolazi neće moći lako podnijeti običan čovjek današnjice,velika većina čovječanstva ne živi u skladu sa sobom i prirodom,sa univerzalnim vrijednostima…zbog toga se daje šansa preobrazbe,možda će zvučati čudno..ovaj virus je takoder i to…oni čiji su umovi usmjereni na entiteta lakše će proći kroz ovu fazu transformacije,dok onima koji nisu usmjereni ka entitetu neće biti nikako lako,nažalost prilika im je darovana,al mnogi je neće uvidjeti.

Pi-zdro
Gost
Pi-zdro
9 mjeseci prije
Reply to  otpisani

bravo za komentar-tesko pojmljivo nekima kojima SZ strune dnk nesvjesno skroz sprzena..

CAN
Gost
CAN
9 mjeseci prije

Nema nazad.
Zašto?.
Zato što je globalni ulog,all in.
Par glavonja je skontalo da zvijezde stoje dobro za akciju,a “migracija svijesti ” dovedena u bezsvijesno stanje pojedinca u masi.
Hoćemo li svi stati na stranu pobjednika,kako vrijeme prolazi? Bar pokušati,spasit se k’o riba na suvom…
Bit ćemo zaštićeni od neprijatelja(susjeda,rodbine, ,neistomišljenika,vlastite dijece)…a tko nas bude štitio od prijateljske ruke,pa zakon je prvi logični zaključak.
Tu se trenutno odvija prav(n)a bitka,a ne na tv.
Što nam je “standard” što ispravno,a što ne,već stoji u “ladici” dotične gospode…Daće razum pobijedit je priča za naivne.
Pitanje je samo jedno ili dva
*koliko ovo danas košta našu dijecu sutra?
*Kako usporit idiote,a digitalni virus pustit na miru…
Vozdra

Anica Rendulic
Gost
Anica Rendulic
9 mjeseci prije

OVAKVE INFORMACIJE SU VRLO KORISNE I INTERESANTNE – ZA RAZMIŠLJANJE – BEZ OBZIRA KOLIKOGOD ONE BILE LAŽNE ILI ISTINITE…

Anica Rendulic
Gost
Anica Rendulic
9 mjeseci prije

Ovakve informacije su vrlo korisne i interesantne za razmišljanje – bez obzira kolikogod one bile lažne ili istinite…

Derim
Gost
Derim
9 mjeseci prije

I šta je sad autor zaključio? Šta i zašto je Rusija poslala, to što je poslala, ako je poslala, u SAD?

Kkk
Gost
Kkk
9 mjeseci prije

Poslije ovog rata na prijestolje svijeta doci ce jedan plemenit i dobrodusan ridji coek.On ce biti duga vijeka i vladace sve do smrti svoje od Boga date. Tarabici.

jean valjean
Gost
jean valjean
9 mjeseci prije

Prvi april!! Hahhahaja.. dobra 🙂

Ringo10
Gost
Ringo10
9 mjeseci prije

Itar Tass javlja da će Institut u Novosibirsku razviti lijek iz krvi izlijičenih za 30 dana

https://tass.com/science/1138593

To bi bilo fenomenalno

Je li to ono što je Putin najavljivao prije 10tak dana da će se ovo sve završiti za dva do tri mjeseca..

On nešto zna ili …

Kkk
Gost
Kkk
9 mjeseci prije

A znas li ti kume sta je ljudska pamet prema volji i znanju Bozijem?To nije ni jedna kap vode u najvelikackijem moru! Tarabici

woerfvnqwefrnwierfniuqenrfuqerfqew
Gost
woerfvnqwefrnwierfniuqenrfuqerfqew
9 mjeseci prije

Eto ne spomenu ja jučer Petra, dođe nam i on u goste…………

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
9 mjeseci prije

Dobar tekst. Napisan samo na osnovu promatranja stvari oko sebe. Šteta što u njemu nema i insajderskih informacija do kojih je autor možda mogao doći preko logičnoga.
Da je ovo presedansko zatvaranje granica i doslovno zatvaranje ljudi u njihove stanove, kuće, gradove, otoke i to u cijelom svijetu napravljeno zbog priprema za reset – više je nego jasno. Naravno, mi ćemo gutati priče o koronavirusu. Kao što rekoh jučer – kad su to Vlade radile u korist naroda? Ako nisu, onda je ovo što sad rade na korist samo Vladama (podrazumijeva se i ono – i onih u čije ime upravljaju, a nije demos).
Ostaje tajna kakvo rješenje spremaju.
Na.ebali su oni koji nisu na vrijeme izašli iz kredita. Kao i oni koji su kreditima financirali biznise, bilo koje vrste. Svi drugi su na dobitku već sad. Sutra konačno u šansi izražavanja vlastitih kreativnih sposobnosti.

Argamedon
Gost
Argamedon
9 mjeseci prije

Dobra analiza ali posto nemam dovoljno informacija sto se u srcu moci dogada mozemo samo pretpostavjati

Podimo od cinjenice da navece korporacije drze silu koja vlada svijetom i da im je to izvor snage i moci .
(Pretpostavka) Posto je ta sila krenula i na Putina a i na Trampa , dva su se presijednika udruzila i slozila da sruse ovu silu , najprije potrebno unistit izvor moci iz kojeg crpi snagu a to su korporacije, A to povlaci kompletan reset svega sto znamo.
Ako je ovo samo moja masta , ond asmo debelo na Hebali
Ako je ovo upravo ovako , isto smo na Hebali…mozda malo manje.
Ako su se dva presijednika dogovorila da pocmu ponovno suradivat zasto Rusi ne podignu cijenu nafte i smanje proizvodnju?

Zato sto do tog nece doci jer se ide sa resetom do kraja i unistenje globalne sile koja je do sada vladala svijetom, ( zato tvrdim da su Rusi u Igri i da su znali tok kojim ce poc jer oni su ti koji ne popustaju sa cijenom -jedini nacin rusenje moci svijetske vlade)
a koja je ovaj proces i zapocela Koronom da u buducoj ekonomskoj krizi koja ce sve nadmasit , ima pod kontrolom cijelo svijetsko pucanstvo
ili Drugi slucaj : sve je igra izmedu velikih a ovo je samo za pucanstvo da se bolje porobi sa sto manje stete i opiranja ….

Definitivno imamo argumenata za jedan a i za drugi slucaj
Argumenti za prvi slucaj , koji su slabi ali ipak nekakvi..

Znak da se Tramp “Oslobodio ” zeljeznog pritiska svijeske vlade bez opasnosti da ce ga svrgnuti ili ubiti (ili riskira) nastavja suradnju sa Rusijom , a znamo da je bio pobornik toga , podijelimo svijet i pocnimo sve ispocetka .

Ovako ja to vidim…
Trampove pocetne izjave u mnogo slucaja odudaraju jedna od druge ,
Prve izjave kao da ce se poceti brzo raditi , brzo se mijenja u dobro ako umre samo 200,000 ljudoi i odma se poostravaju mijere karantene. Dali to duboka drzava mlati opet Trampa po prstima i daje mu na ZNANJE NECE TO BIT OVAKO NEGO KAKO MI HOCEMO , PUSTA SE kORONA JOS JACE preko svojih poslusnika , (krivim ljecenjem ili necim drugim )
Medutim Trampu puca film i trazi kontakt sa Putinom.
Malo iza toga Telefonski razgovor Tramp Putin di Rusi saju Pomoc Americi …kako je to moguce .
Kako su ovo mogli demokrati dozvolit ?
Krvni neprijatelji Rusije. Dali je ovo sledeci udarac na Mocnu Silu , jer sad ce svi prihvatit Rusiju bez velike buke i pampa ,jer pomaze u borbi protiv korone . Demokrati moraju sutit jer ce okrenut vas narod protiv sebe.
Ubrzo bi mogao biti i zaokret u ljecenju Korone , ali ne jos , jer ima jos puno penzionera.

kojim pravcem ce sve ovo poc i dali ce mo docekat napolkon jedno pravednije vrijeme , ili jos puno gore.. tok dogadaja ce pokazat.
Samo ne virujem da ce sile zla tek tako predast , sve ce ucinit da ovo zavrsi DRAMOM jos vecom , jer svoju moc nece predat tek tako .
A njihova agenda je kaos , kojega uskoro mozemo gledati u cijelom svijetu …

Ovo ne tvrdim ovo je samo moj pogled na cijelu situaciju .

Armagedon
Gost
Armagedon
9 mjeseci prije
Reply to  Argamedon

Update….
moram dodat , da posli skoro 24 sata od kad sam pisa ovaj komentar , slusam doktora iz Amerike koji kaze da je pocetak kraja Korone virusa ….pronasli su nacin kako je zautavit …A rat izmedu Trampa i demokrata danas je nastavjen i izgleda da ide tako daleko , dok jedna strana ne bude unistena , barem je to danas tako izgledalo,
Fax news sa svojim politickim lobijem ne zeli prihvatiti tezu od nekih politicara da “nista vise nece biti ka sto je bilo “

Joža
Gost
Joža
9 mjeseci prije

Ja sam optimist! I za svake kiše posije sunce! Budimo iskreni, ovo nam je svima trebalo! Ljudi su se posvetili svojim obiteljima, priroda i životinje su zaživjele…shoping centrovi su prazni…mir i tišina…

Ali ne…opet su nam krive elite, masoni, sotonisti, samo mi ne…mi smo žrtve!

Dobro, možda i jesu…ja ne znam. Stvarno više ne znam što da mislim i ne trudim se više! Ne gledam tv uopće…gledam ljude oko sebe u panici, živčani kao da će to što promijeniti? Ne osuđujem nikoga, nitko ne zna šta koga tišti, ali opet kažem…nedo Bog rata, a za ovaj virus ćemo lako…Ostanite mi zdravi!

Mercury
Gost
Mercury
9 mjeseci prije

1.) “…shvatimo kako je gospodarski kolaps pred vratima…” Kako se onda u tu sliku uklapa Naftni rat koji je Rusija objavila usred pandemije, ako oni odjednom surađuju?
2.) “Odjednom se novac pojavio u “izobilju”” – ništa čudnoga. Kvantitativno popuštanje nije uspjelo pogurati inflaciju i ovo može biti samo malo drugačiji pokušaj da se pogura inflacija (željena).

Ovce su i ovako već popljugale paru, a velikima će se otpisati dugovi (dio ili cijeli), nekima reprogramirati. Ne svima. Neki će bankrotirati i onda će ih netko dobiti za 1$ i samo će se nastaviti okrupnjavanje. Neke će preuzeti država pa će platiti masni dug i onda jeftino tu firmu prodati. Isto kao 2008. samo sada postoji magični stroj za printanje love zvan kvantitativno popuštanje. A sve će to platiti ovce.

Derim
Gost
Derim
9 mjeseci prije

Ako bude reseta sigurno neće biti hotimični. Zamislite da cijeli dan nešto radite na kompjuteru i odjednom stane, zaglavi se. Ako se resetira ode sve u 3PM. Sve probaš da ga odglaviš ali ne ide. Zoveš Peru, nisi nešto dobar s njim ali zna s kompjuterima. Pero je dobar, hoće pomoći ali ne može. Hoću reći, radiš i radiš, ide sve po planu a onda sve dođe u pitanje. Panika! Sve ćeš probati da spriječiš katastrofu.
Sad Trump izjavljuje da je prije znao za virus ali mislio je da će sve biti dobro. Ja to tumačim da je mislio kako će to sj*bati Kinu i Iran. Kao i svi veliki planovi, i ovo se otelo kontroli i sad pokušavaju sačuvati pozicije i spasiti šta se spasiti da. Ne podcjenjujte sposobnost čovjeka da opstane. Najviše će izgubiti moćnici koji su doveli svijet na rub a obični ljudi, biće teško ali, izvući će se.

tutlek
Gost
tutlek
9 mjeseci prije

I šta da sad radi mali čovjek u iščekivanju globalnog reseta?
Recimo netko ko ima 30000E ušteđevine u jednoj zapadnoj (austrijskoj banci), nešto dionica HT-a
i nešto ušteđevine u trećem mirovinskom stupu. Da li globalni reset uključuje i gubitak/brisanje svega ovoga preko noći?
Šta raditi?…da li dići lovu iz banke i staviti je doma u čarapu i nadati se da neće završiti pod ruševinama
nekog budućeg potresa?…ili je ostaviti u banci koja sutra može kolabirati?
Pa sve da se ti papiri nekako i zadrže u rukama, hoće li oni uopće imati kakvu vrijednost nakon reseta?

StaniMalo
Gost
StaniMalo
9 mjeseci prije
Reply to  tutlek

Država ti pokriva do 100.000 €. Drži novac u domaćoj banci i mirna Bosna.

Bosanac
Gost
Bosanac
9 mjeseci prije
Reply to  StaniMalo

Drzi novac pod jastukom…i miran san

tutlek
Gost
tutlek
9 mjeseci prije
Reply to  StaniMalo

StaniMalo to vjerojatno vrijedi ako tu ili tamo kihne neka banka. U tom slučaju država može pokriti tih par štediša. Ali ako kihne čitav sustav, uključujući i sve banke, kako banke majke, tako i njihove kćeri koje posluju u RH, čisto sumnjam da tu i dobri Bog može pomoći, a kamoli država.

U kojoj domaćoj banci? Koliko znam jedino je HPB stvarno domaća banka. Ili misliš na “domaće” banke u stranim rukama koje posluju u RH (Zagrebačka, Privredna, Reiffeisen,…)?

Bosanac
Gost
Bosanac
9 mjeseci prije
Reply to  tutlek

Ko ima zemlju moze nesto posadit u nju, ko ima pare moze ih brojat ako su kod njega

POVEZANE VIJESTI

Izbornik