Programirani reset svjetskog gospodarstva – Armagedon 21. stoljeća je pred nama?

Vladimir Putin i Donald Trump - Game Over
156 komentara

U novije doba sve treba čitati između redova – riječi, slike i ljude.  “Verbalna alegorija” je postala pravilo. Nitko više nije iskren, pa čak ni naša djeca koja znaju prikriti stvarne želje. Zamislite sada na što su sve spremni odrasli i kakve posljedice slične verbalne manipulacije mogu imati na naš život i naše bližnje.

Idemo prvo prenijeti jednu agencijsku vijest koju smo pronašli na ruskom portalu Sputnik, a nakon toga ćemo je analizirati?

Vijest sa Sputnika: “Rusi šalju medicinsku pomoć Americi”

Ruski zrakoplov koji bi prevozio medicinsku opremu u Sjedinjene Države mogao bi poletjeti prije srijede, najavio je glasnogovornik Kremlja Dmitri Peskov.

Prema njegovim riječima, ruska strana preuzela je inicijativu ponuditi pomoć Washingtonu u pozadini teške epidemiološke situacije.

Donald Trump je sa zahvalnošću prihvatio ovu humanitarnu pomoć”, rekao je glasnogovornik.

Predsjednik je ranije najavio da će ruske vlasti u Sjedinjene Države poslati “veoma velik zrakoplov napunjen medicinskom opremom” za borbu protiv koronavirusa. Sa svoje strane, Peskov je rekao da polaže nade u Sjedinjene Države kada bude zatrebala pomoć Rusiji.

Sjedinjene Države danas su zemlja koju je najviše pogodio Covid-19 u svijetu, sa 177.452 potvrđenih slučajeva i 3.440 smrtnih slučajeva, prema procjenama Sveučilišta Johns-Hopkins (opet oni).

U nedjelju, 29. ožujka, Donald Trump je rekao da će smrtnost od koronavirusa u njegovoj zemlji dostići vrhunac “vjerojatno” za dva tjedna. Prema dr. Anthoniju Fauciju, savjetniku američkog predsjednika za pandemiju, Covid-19 bi mogao ugroziti “između 100.000 i 200.000 osoba” u ovoj prvoj svjetskoj sili. (Prijevod: Mislav P.)

Geopolitička idila ili prikrivanje nečega drugog?

Na prvi pogled vrlo lijepa vijest. Konačno dvije velike sile surađuju. Povezala ih je pandemija i došlo je vrijeme mira. Ratovi su stali i svi se opametili. Međutim, ne živimo u svijetu cvjetića i leptirića. Naprotiv, okruženi smo egoizmom, mediokritetom znanstvenika i političara, lažima i prevarama, perfidnošću i okrutnošću – svijetu bez skrupule. Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada, odavno znamo.

Zašto je ova vijest čudna?

Je li moguće da prva gospodarstvena i vojna sila svijeta prihvaća pomoć svog najvećeg i najopasnijeg geopolitičkog suparnika? Nije valjda da Sjedinjene Američke Države nemaju pet zrakoplova medicinske opreme i trebaju čekati na Ruse? Gdje je sada američki ponos i America First? Nema nikakve logike. Osim ako…

A što ako ruski zrakoplovi predstavljaju simbol svjetskog dogovora gdje sve zemlje djeluju koordinirano? Pogledamo li usklađene aktivnosti oko koronavirusa, čini se da nismo daleko od istine. Ipak, malo je vjerojatno da koronavirus, osjetno opasniji od gripe, može biti jedini povod za navedenu geopolitičku idilu na koju nismo navikli, a koja nikada nije postojala u povijesti.

Za period pandemije koronavirusa u svijetu je preminulo 8.000.000 osoba (minimalna estimacija) u što su uključene sve žrtve koronavirusa koje predstavljaju 0,005% preminulih. Zašto nitko nikada nije stvarao sličnu paniku za 99,995% preminulih u svijetu, a što su uzrokovali: ratovi, glad, druge bolesti, siromaštvo, cigarete, alkohol, samoubojstva, aditivi, pesticidi, herbicidi, industrijska hrana, mobing i loše odluke sociopata…?

Nećemo se upuštati u nagađanja jer nismo vidoviti Milan, ali sve zemlje Balkana moraju biti oprezne. Pokriva li korona pandemija neku veću krizu za koju mali čovjek ne vidi, veliko je pitanje. Nešto slično kao u filmu 2012., gdje globalna populacija tek par sati ranije sazna da će biti žrtva Armagedona. Ne zaboravite nikada da “kvalitetno urađeni” američki filmovi često oslikavaju našu budućnost. Nerijetko nas pripremaju na ono što će se dogoditi. Ciljano ili slučajno? O tome drugi put.

Zamislimo za trenutak da smo na mjestu predsjednika Trumpa, Putina i Jinpinga. Sjednemo za stol i shvatimo kako je gospodarski kolaps pred vratima. Propadne li Amerika, propast će i Kina, a time i Rusija. Male zemlje su također bitne, jer zajedno participiraju u cijelom procesu cirkulacije i stvaranja novca kroz proizvodnju i konzumaciju. Što biste vi odlučili? Biste li okrenuli leđa i ignorirali sve? Sigurno ne. Sve je bolje nego globalni rat, gdje pobjednika ne može biti. Analiziramo li ovu skromnu hipotezu, odgovor je i više nego očit. Pametan će sjesti, zakopati ratne sjekire i dogovoriti najbolji način za izlaz iz krize. Ratove će ostaviti za bolja vremena. Logično!

Reset svjetskog gospodarstva –  Mogući Armagedon 21 stoljeća

Europski čelnici više ne kriju da do reseta mora doći. Kako će se to odviti, pitanje je metodologije. Na listi je više mogućnosti: štednja, ekonomski rast, rat, inflacija, otpis dugova, otkup dugova… Angela Merkel ne želi korona obveznice, a Europska Središnja Banka, preko privatnih banaka, ubrizgava silan novac koji nema nikakvog pokrića u robama i uslugama jer su gotovo sve banke pred kolapsom, a ubrizgani novac služi za plaćanje starih kredita i kamata.

O proračunskom deficitu ispod 3% više nitko ne govori, iako svakog dana slušamo obećanja kako će države financirati gubitke uzrokovane korona pandemijom. Odakle novac, narod ne zna, jer su ga do jučer uvjeravali da novaca nema i da treba štedjeti. Odjednom se novac pojavio u “izobilju”. Za poduzeća, bolnice, doprinose, javnu upravu i tko zna za što još. Za Europsku uniju, državni proračuni članica EU su oduvijek bili problem, a ne rješenje. Kako vidimo, danas su rješenje.

Mogući tijek reseta

Koronakriza je idealan instrument za dobiti vrijeme. Populacija je za trenutak smirena, a svi ekonomski postulati neoliberalizma su blokirani dok se ne pripremi reset. Granice nacionalnih država se zatvaraju tj. sve se konsolidira zbog lakše realizacije reset projekta.

Moguća su dva scenarija: brzi i spori. Brzi scenarij bi prouzrokovao slom većine poduzeća na burzama i banaka koje su već pred kolapsom. Zemlje čije se mirovine temelje na kapitaliziranoj štednji bi bile u većoj krizi nego zemlje Balkana. Fondovi bi izgubili novac, a zaposlenici mirovne. Štednja građana do 100.000 € u EU nije upitna jer za nju jamči država tj. sami građani koji čine državu. Ovaj način štiti od hiperinflacije, ali iza sebe ostavlja spaljenu zemlju. Kriza bi se brzo vratila – jača i pogubnija.

Spori način realizacija globalnog reseta je vjerojatniji. Dok je narod u izolaciji, državnici vjerojatno dogovaraju tijek sporog reseta. Europske banke već odgađaju rate kredita za 6 mjeseci, dajući do znanja da se rasplet očekuju krajem godine. Nude se novi krediti za poduzeća s kamatama do 0,5%, a čija visina ovisi o prometu poduzeća.

Odgovorni razmišljaju o “helikopter novcu” kojeg će podijeliti direktno građanima na ruke, kako bi održali gospodarski život. Svaka osoba u Europi bi trebala dobiti oko 400-500 eura mjesečno, a što predstavlja blizu 2000 milijardi eura godišnje. Građani bi time preuzeli ulogu banke jer bi novac trošili na hranu, stan i energiju, te time regulirali monetarnu kreaciju. Banke bi u ovom slučaju postale samo posrednik za transakcije.

Korona bond – Korona obveznice

25. ožujka 9 članica EU su zatražile stvaranje Korona obveznica, a što su odmah odbacili Njemačka i Nizozemska. Angela Merkel je izjavila da to nije koncept kojeg preferira. Sasvim Logično. Obveznice u ovoj situaciji ne mogu nikome pomoći, jer prihodi od istih nikada neće pokriti aktualni i budući deficit.

Otkup svih dugova od strane Europske centralne banke

Kada bi ECB (Europska središnja banka) otkupila sve dugove članica EU koji iznose 20.000.000.000.000 € (BDP EU / estimacija od prošle godine), inflacija u Europskoj uniji bi iznosila samo 5%, a sve države bi prodisale punim plućima. Poslodavci bi se otimali za radnike, a radnici bi mogli od svoje plaće živjeti i više nego kvalitetno. Čak bi i našim medijskim “neoliberalima” mogli spustiti porez na dobiti i dohodak, a koji bi iznosio samo 10%. Radi se o vrlo razumnom rješenju jer tečaj eura u odnosu na dolar nije fiksan i često je padao više od 10% od svog uvođenja.

Propast banka i otpis kredita

Strane banke u našim zemalja nisu u krizi, što nije slučaj s njihovim središnjicama. Neke su već napustile naše zemlje. Na primjer, francuska banka Société Générale, stisnuta problemima kod kuće, rasprodala je filijale s naših prostora.

Postoji mogućnost da građani svoje računa iz stranih i privatnih banaka prebace u Hrvatsku Poštansku Banku koja je u vlasništvu države tj. građana i time zaštite sebe i državu koja, kako smo gore naveli, jamči za uloge do 100.000 €. Strane i privatne banke bi preko noći morale zatvoriti vrata te napustiti Hrvatsku.

Ipak da se ne lažemo i da ne zaboravimo, odgovornost za sve dosadašnje krize je na monetarnoj kreaciji koja, bez obzira na proizvodnju i usluge, stvara monetarnu depresiju u kontinuitetu.

Hoće li se ovo sve ostvariti na ovaj način ili ne, vidjet ćemo, ali krizu nećemo moći izbjeći.

Pošto sam vječiti optimist, na sve gledam vrlo pozitivno. Zatvaranje država će probuditi lokalnu proizvodnju. Zaustavit će se kupovina nepotrebnih stvari nametnutih društvenim pritiskom i reklamama. Za trenutak, dok stroj ne krene iznova po starom, ljudi će se okrenuti sebi i svojim istinskim problemima. Male zemlje su u prednosti u odnosu na velike. Bitno je samo da kriza ne završi ratom. Sve ostalo ćemo prebroditi.


Ekonomska kriza je strogo kontrolirani proces koji uvijek završava ratom

ArmagedonKoronavirusResetSvjetski mir
Pretplatiti se
Obavijesti o
156 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
crna guja
4 godine prije

dobar je i vruci grah s mesom i hladni rat nego hladni grah bez mesa a vruci rat zivia hladni rat

Kreni
4 godine prije

Signal je dat.

basso
4 godine prije

Ekonomski rat je sigurno u toku,a corona virus je bio samo okidac.Kina,Rusija i jos neke zemlje se vec odavno pripremaju za ovaj scenario,pokusaj preuzimanja svjetskog No.1,sto je do sada bila amerika.Amerikanci odavno znaju da se ove dvije zemlje spremaju da preuzmu svijetsku palicu,ali nisu nista mogli uraditi.Pokusali su ustvari nesto uraditi,sankcijama,lazima…za pravi odgovor je amerika previse slaba,ona je napuhani balon bez vazduha.Svima je poznato da Rusija ima bolje oruzje od amerike,A Kina ima puno vise novca,koji ima vrijednost,za razliku od dolara. U kini se pojavila corona,da li je virus napravljen ili je prirodno mutirao nikad necemo saznati,ali su ga Kinezi jako dobro iskoristili da dignu svjetsku paniku.Pandemija je proglasena dok se virus jos nije preselio na druge kontinente.Po meni scenario je odavno pripremljen,a bas u ovom trenutki se i sprovodi.Prvo cijena nafte mora pasti sto vise,to ce unistiti americke proizvodjace a i neke zemlje OPEC-a.Njima ce u pomoc pristici Kina… Čitaj više »

Dejan
4 godine prije

Reset se sprema i to u režiji elite a spremni za odstrel će biti narodi širom sveta. Ulazimo u doba globale diktature. Elita je krenula da sprovodi agendu 2030. Ova pandemija je mogla da se iskoristi u svrhu pravde i istine, odnosno da Putin i Siđiping zajedno izađu i objave sve podatke o eliti i o puštanju virusa, može i o razotkrivanju NLO a može i o svim zlodelima koje je ta elita pravila hiljadama godina. Možda bi se i mister Trump mogao priključiti, ima razlog i motiv – protiv duboke države je . Ali to niko od njih neće uraditi. Jer su svi samo igrači u predstavi po dirigentskom palicom elite. Ovo je doba straha. ljudi su izbezumljeni. I kad bi im se pokazala istina ko je pustio virus sa ciljem rata protiv čovečanstva sav bes bi se usmerio na Rokfelera i Rotšilda i njihovog ljigavog junošu Soroša i… Čitaj više »

Sparkling
4 godine prije

Dokle god imamo jednog neodgovornog hegemona kojemu iza leđa stoji FED s svojim beskrajnim štampanjem $, ništa se bitno ne može i neće promijeniti. A ako se to promijeni na način da država počinje kontrolirati FED, onda budite sigurni da bez rata (možda samo unutarnjeg) ne može proči. A pošto je riječ o vojnoj i ekonomskoj super sili, sve negativno prelit će se i na ostatak svijeta. Druga stvar, zar stvarno mislite da bi se banksteri i njihove gazde preko noči mogli odreći svoga bogatstva i moči? Ta opcija mi nikako ne drži vodu. Iz ovog što je napisano mogli bi izvući zaključak da će se nešto promijeniti ali ne tako brzo. Samo usporedite EU birokrate i odgovore na ovu krizu, koji sastanče dvije sedmice i još ne znaju dali treba pomoći Italiji ili ne. I tako će biti za sve ostalo. Već sam napisao da države koje budu imale… Čitaj više »

Bosanac
4 godine prije

Like za tekst.

Alen
4 godine prije

Ako se ide na reset , ali stvarni reset a ne kozmetički koji bi se vratio kao bumerang , kao sto se vraća i onaj iz 2008 , inda se definitivno mora mijenjati kompletan monetarni sistem zasnovan na štampanju papira i neiphodno je uvesti zlatni standard.. Sve ostalo su šuplje priče …. Minetarni reset je ipet samo jedan od reseta neophodnih da se stvari promjene ka pravednijem poredku , jer treba mijenjati puno stvari i na globalnom nivou , od pravila trgovanja , do medjunaridnih odnosa , sama EU se mora temeljito mijenjati takodjer.. Mislim da je ovde jednostavno puno želja strpano u slučaj korona , koji moze biti okidač za promjene ali da se to htjelo to bi bilo uradjeno i prije korone … A kada se stvari rješavaju ovako misteriozno pod plaštim korone , netransparentno , to jednostavno ne može da vodi ničemu dobrom.. Mislim da je ipak… Čitaj više »

gost
4 godine prije

A možda je odgovor puno jednostavniji a to je da mogućnost da se jako brzo broj žrtava korone može znatno multiplicirati i predstavljati 50% od svih umrlih od svih mogućih razloga 🙂

Alen
4 godine prije

Btw , konačno da se počelo pisati na Logično o šumi iza korone , bravo gazda , nastavite u tom pravcu..

Bezuhov
4 godine prije

Bas sam razmisljao o ovom drugom secnariju, o sporom i dugorocnom resetu, to bi verovatno pretpostavljalo uvodjenje elemenata planske ekonomije, sto znaci u krajnjoj instanci komunisticke i socijalisticke ideologije. Nacionalizacije i drzavni nadzor nad strateskim privrednim granama i subjektima,pre svega u energetici . Nacionalne banke i stampanje novca u drzavnom vlasnistvu a sve ostale banke pod drzavnim nadzorom. Besplatno obrazovanje i zdravstvena zastita. Bice da je Marx imao pravo, izobilje ce dovesti do komunizma’

Hogar
4 godine prije

Sve ove teorije zavere su vrlo zabavne ali mislim da nemaju veze sa stvarnošću (da ne kažem pameću). Nikad ne pripisujte zlobi ono što se lako može objasniti nesposobnošću. (edit) Svetske “elite” su *nesposobne*. To je gomila odrtavelih (mada zlih) staraca i starica koje se oslanjaju na palamuđenje raznih umišljenih stručnjaka iz “think tankova” pri donošenju odluka. Korona pokazuje da je car go, čast izuzecima. (/edit) Pogledajte samo bivši SSSR – po proceni “sveznajuće” CIA-e iz 1988. godine, trabao je da traje još 25-30 godina. Pao je 1989. Osim toga, svo ovo kukanje o “oduzimanju slobode”, “policijskoj državi” itd. je obično prese*avanje razmaženih pahuljica kojima je ceo život u mobilnom. Rusija je preživela Staljina, a gde je sada? Kina je preživela Mao Ce Tunga, a gde je sada, bolje im je ili lošije? Nemačka i Hitler, Italija i Musolini, J. Koreja i Singman Ri, Grčka i Pukovnici, Španija i Franko,… Čitaj više »

Becki
4 godine prije

U vecini napisanog ima smisla. I osobno sam optimista i razmislajm ili zelim da je sitaciju moguce razrijestiti kao u clanku. Ali na drugu stranu pesimisti trebamo biti ne zbog istinitih teorija urote i sl. nebuloza vec upravo suprotno jer je 99,8 % populacije debilno na zdrave oci. Veliki dio populacije egositcno,pohlepno te okrenuto bazicnim zivotinjskim instiktima a sve pod krinkom individualnih prava . Teoreticari velikih urota trebaju biti svjesni da veliki sustavi obradjuju velike kolicine istinitih podataka te na osnovu njih izvlace zakljucke za daljnja postupanja. Nesto sl. kao u meteorologiji. Zamislite da 99.9% populacije zna jednodevnu prognozu a elite tjednu ili mjesecnu i to je sva logika iza ovih debila koji vjeruju u teorije urota i sl nebuloze…

The Beatles
4 godine prije

Da elita, kad se spomene ta riječ nama se već tresu gaće, ali nisu oni baš tako jaki kako se predstavljaju. Gledam ovu predstavu od koronavirusa kao da je režira dijete iz osnovne škole, toliko propusta, ishitrenih reakcija, smiješnih vijesti, vidim da po internetu kruže iste slike koje su navodno snimane u različitim bolnicama diljem svijeta, rekli bi amaterski, nešto kao spuštanje na mjesec, što bi mi rekli u kolokvijalnom govoru “smotani su” i naravno ponovo sve resetiraju jer sustav kakav oni misle da bi trebao biti ne drži vodu pa hajdemo opet ispočetka. Do kad će takvo stanje biti, ko zna, možda je takav život i zamišljen na zemlji, pa da se čovjek kroz probleme i patnju izgradi u nešto veće, (tako govore neke duhovne škole), samo, po meni, trebamo znati da mi ljudi smo ti koji će odlučiti o svojoj sudbini, a okolnosti mogu biti i povoljne, a… Čitaj više »

Piretis
4 godine prije

Armagedon je sigurno pred nama. Ako zanemarimo filmove i knjige koji se prodaju koristeći ovaj pojam i pogledamo otkuda nam taj pojam i što znači (a pojam je iz Ivanovog Otkrivenja) jasno je da nikakva pandemija ili financijska kriza nisu i ne mogu biti okidač za ovaj događaj. Dakle, gospodarstvo i armagedonski događaji nisu u nikakvoj vezi, osim u službi bombastičnih naslova. Ovakva “krize” svijet je imao nekoliko puta u proteklih par stoljeća. I ništa, ljudi i dalje postoje, nekakav sudbinski reset nije zabilježen. Ni ovaj put neće biti ničega od čega bi se zemlja zatresla. Dio poduzeća će propasti, možda će se promijeniti prioriteti, neki planovi zaboraviti ili prolongirati za tko zna koju budućnost (zelena energije i sl.) zdravstvo će izgledati drugačije, sport i još što šta ali naviknut ćemo se. Opet će svanuti dan, i opet će sve biti u redu do neke nove krize, pandemije burzovnog kraha… Čitaj više »

asdfgh
4 godine prije

Corona je samo sredstvo, cilj je veliki reset.

Vidux
4 godine prije

Sve je to jedan osmišljen scenarij dok ljudi šute prihvaćaju novi poredak iznad njihovih glava događa se presedan u svijetu ljudskih prava .što je laž veća to če ljudi bolje vjerovat a onaj tko govori istinu bit če proglašen budalom .

Mate
4 godine prije

Naravno! Ali tek nakon masovnih ovrha kada ljudi budu spavali po ulicama i kada banke ovrše SVE što mogu. E tada se sve resetira i počinje na novo ali po još gorem scenariju od sadašnjeg. Pa tko bi pametan pomislio da će banke djelovati kao altruisti to jest da neće prije reseta ogulit kožu sa svako svog klijenta?

Abe 04 RemiLou
4 godine prije

Istina, skoro nitko više nije iskren i umoran sam od toga. Ima još prijatelja, ali kad se umiješa neki interes.. Ili gdje je poslovni ili službeni odnos, tu se trguje informacijama, pozicijom.. za razne vrste profita.

Batina
4 godine prije

Zanima me sto urednistvo i komentatori misle o ulozi Bill Gates-a, i poveznicu njegove fondacije sa Event-om 201, GAVI-em, i Agendom ID2020. Ukoliko neko nije upoznat s ovim terminima proguglajte, proucite njihovu medusobnu isprepletenost i firme koje su “Founding partners” GAVI-a i ID2020. Na ovaj komentar bih samo dodati jos jedan odgovor koji sam nasao na gatesnotes koji mi se cinio kao vrlo indikativan za smjer u kojem ova kriza vodi: (PITANJE)What changes are we going to have to make to how businesses operate to maintain our economy while providing social distancing? (GATESOV ODGOVOR)The question of which businesses should keep going is tricky. Certainly food supply and the health system. We still need water, electricity and the internet. Supply chains for critical things need to be maintained. Countries are still figuring out what to keep running. Eventually we will have some digital certificates to show who has recovered or been… Čitaj više »

Stock
4 godine prije

Bravo Petre! Ja sam jedan od onih koji na sve ovo gledaju ruzicastim naocalama, a da ni sam ne znam zasto. Nemam apsolutno nikakave podatke, informacije ili nesto slicno sto bi bilo razlog tome. Osim… da jednostavno osjecam, koliko god to glupo bilo, da se sve ovo desava u cilju promjene na bolje. Mozda cu i ja riknuti na tom putu u bolje, ali ako ce se napraviti neki bolji Svijet za one koji dolaze…#ebi ga, i onako nisam mislio zivjeti 300 godina. Ali da se osvrnem na komentare poput…da li je bitno da znamo ko je kriv, ko je prav i slicno. Naravno da je to bitno, ali sta to mijenja u sustini? Sa marsom juce razmjenih par postova oko “vozaca” i smjera voznje gdje se slazemo da je cilj kojemu velika vecina strijemi je najvazniji u svim procesima. Ako je cilj zadovoljstina 1% ljudi, onda smo nadrljali. A… Čitaj više »

Alex
4 godine prije

Spas će biti i opet u coroni…Ako makne koju milijardu ljudi sa ovoga svijeta😂😂😂

Mozart
4 godine prije

Uhvatite se sela i bliske proizvodnje hrane, manite se turizma i bazena jedno ljeto puno turista drugo ljeto puno virusa u bazenu.
Ostavite se cijelodnevnih ispijanja kava po kaficima,kladionicama, stanga barovima. Disite u prirodi i sa prirodom. Stari americki indijanci su bili geniji i imali su harmoniju sa majkom prirodom dok nije dosao pijani bijelac sa mitraljezom i resetirao harmoniju i stvorio grabez. Izbusio indijance i uzeo im zemlju. Sve bizone odma poubijao da se krzno odmah moze prodati. I bizona nestade. Sta pametno od bijelog covjeka ocekivati kad pohlepa dusu kida ko zastavu na vjetru…

Spektator
4 godine prije

Maske su pale i teško će SAD-VB spriječiti da EU ne shvati tko joj je prirodni partner i skine Rusiji sankcije. Ako se to ne desi onda smo u velikom problemu.

Psihijatar
4 godine prije

Kada Ljudi gledaju samo zlo I crno…
Ne mogu prihvatili da drugi nisu Takvi. ..

Uno
4 godine prije

🙂

shumadinac
4 godine prije

Reseta će biti. Iako sam napisao tekst na tu temu kasnije sam shvatio da nemam pojma kako će to ići. Za svaku varijantu imam realne kontraargumente. Uostalom, logično je da bude na način koji će sve da nas iznenadi – pa i nas koji mislimo da znamo više.

Ova pomoć Rusije nije iznenađenje. Rusija i Kina u poslednje vreme aktivno rade na “mekoj sili”. Nije ni iznenađenje Trampovo prihvatanje pomoći, on se trudi da se ne konfrontira sa Putinom. Ali Tramp se ne pita. On nije dovoljno obavešten o epidemiji (pogledajte kako menja mišljenje o karantinu) a da bude o resetu. Ili planu gde je ekonomski reset samo “jedna od stavki”. Da li će Tramp promeniti retoriku sutra ili dok pomoć krene ili će ćutati dok traje epidemija… ali slaganje sa Rusijom je samo privremeno. Nema razloga čak se ni nadati da nije tako.

CAN
4 godine prije

Nema nazad.
Zašto?.
Zato što je globalni ulog,all in.
Par glavonja je skontalo da zvijezde stoje dobro za akciju,a “migracija svijesti ” dovedena u bezsvijesno stanje pojedinca u masi.
Hoćemo li svi stati na stranu pobjednika,kako vrijeme prolazi? Bar pokušati,spasit se k’o riba na suvom…
Bit ćemo zaštićeni od neprijatelja(susjeda,rodbine, ,neistomišljenika,vlastite dijece)…a tko nas bude štitio od prijateljske ruke,pa zakon je prvi logični zaključak.
Tu se trenutno odvija prav(n)a bitka,a ne na tv.
Što nam je “standard” što ispravno,a što ne,već stoji u “ladici” dotične gospode…Daće razum pobijedit je priča za naivne.
Pitanje je samo jedno ili dva
*koliko ovo danas košta našu dijecu sutra?
*Kako usporit idiote,a digitalni virus pustit na miru…
Vozdra

Anica Rendulic
4 godine prije

OVAKVE INFORMACIJE SU VRLO KORISNE I INTERESANTNE – ZA RAZMIŠLJANJE – BEZ OBZIRA KOLIKOGOD ONE BILE LAŽNE ILI ISTINITE…

Anica Rendulic
4 godine prije

Ovakve informacije su vrlo korisne i interesantne za razmišljanje – bez obzira kolikogod one bile lažne ili istinite…

Derim
4 godine prije

I šta je sad autor zaključio? Šta i zašto je Rusija poslala, to što je poslala, ako je poslala, u SAD?

Kkk
4 godine prije

Poslije ovog rata na prijestolje svijeta doci ce jedan plemenit i dobrodusan ridji coek.On ce biti duga vijeka i vladace sve do smrti svoje od Boga date. Tarabici.

jean valjean
4 godine prije

Prvi april!! Hahhahaja.. dobra 🙂

Ringo10
4 godine prije

Itar Tass javlja da će Institut u Novosibirsku razviti lijek iz krvi izlijičenih za 30 dana

https://tass.com/science/1138593

To bi bilo fenomenalno

Je li to ono što je Putin najavljivao prije 10tak dana da će se ovo sve završiti za dva do tri mjeseca..

On nešto zna ili …

Kkk
4 godine prije

A znas li ti kume sta je ljudska pamet prema volji i znanju Bozijem?To nije ni jedna kap vode u najvelikackijem moru! Tarabici

woerfvnqwefrnwierfniuqenrfuqerfqew
4 godine prije

Eto ne spomenu ja jučer Petra, dođe nam i on u goste…………

Son of Alerik
4 godine prije

Dobar tekst. Napisan samo na osnovu promatranja stvari oko sebe. Šteta što u njemu nema i insajderskih informacija do kojih je autor možda mogao doći preko logičnoga.
Da je ovo presedansko zatvaranje granica i doslovno zatvaranje ljudi u njihove stanove, kuće, gradove, otoke i to u cijelom svijetu napravljeno zbog priprema za reset – više je nego jasno. Naravno, mi ćemo gutati priče o koronavirusu. Kao što rekoh jučer – kad su to Vlade radile u korist naroda? Ako nisu, onda je ovo što sad rade na korist samo Vladama (podrazumijeva se i ono – i onih u čije ime upravljaju, a nije demos).
Ostaje tajna kakvo rješenje spremaju.
Na.ebali su oni koji nisu na vrijeme izašli iz kredita. Kao i oni koji su kreditima financirali biznise, bilo koje vrste. Svi drugi su na dobitku već sad. Sutra konačno u šansi izražavanja vlastitih kreativnih sposobnosti.

Argamedon
4 godine prije

Dobra analiza ali posto nemam dovoljno informacija sto se u srcu moci dogada mozemo samo pretpostavjati Podimo od cinjenice da navece korporacije drze silu koja vlada svijetom i da im je to izvor snage i moci . (Pretpostavka) Posto je ta sila krenula i na Putina a i na Trampa , dva su se presijednika udruzila i slozila da sruse ovu silu , najprije potrebno unistit izvor moci iz kojeg crpi snagu a to su korporacije, A to povlaci kompletan reset svega sto znamo. Ako je ovo samo moja masta , ond asmo debelo na Hebali Ako je ovo upravo ovako , isto smo na Hebali…mozda malo manje. Ako su se dva presijednika dogovorila da pocmu ponovno suradivat zasto Rusi ne podignu cijenu nafte i smanje proizvodnju? Zato sto do tog nece doci jer se ide sa resetom do kraja i unistenje globalne sile koja je do sada vladala svijetom,… Čitaj više »

Joža
4 godine prije

Ja sam optimist! I za svake kiše posije sunce! Budimo iskreni, ovo nam je svima trebalo! Ljudi su se posvetili svojim obiteljima, priroda i životinje su zaživjele…shoping centrovi su prazni…mir i tišina…

Ali ne…opet su nam krive elite, masoni, sotonisti, samo mi ne…mi smo žrtve!

Dobro, možda i jesu…ja ne znam. Stvarno više ne znam što da mislim i ne trudim se više! Ne gledam tv uopće…gledam ljude oko sebe u panici, živčani kao da će to što promijeniti? Ne osuđujem nikoga, nitko ne zna šta koga tišti, ali opet kažem…nedo Bog rata, a za ovaj virus ćemo lako…Ostanite mi zdravi!

Mercury
4 godine prije

1.) “…shvatimo kako je gospodarski kolaps pred vratima…” Kako se onda u tu sliku uklapa Naftni rat koji je Rusija objavila usred pandemije, ako oni odjednom surađuju?
2.) “Odjednom se novac pojavio u “izobilju”” – ništa čudnoga. Kvantitativno popuštanje nije uspjelo pogurati inflaciju i ovo može biti samo malo drugačiji pokušaj da se pogura inflacija (željena).

Ovce su i ovako već popljugale paru, a velikima će se otpisati dugovi (dio ili cijeli), nekima reprogramirati. Ne svima. Neki će bankrotirati i onda će ih netko dobiti za 1$ i samo će se nastaviti okrupnjavanje. Neke će preuzeti država pa će platiti masni dug i onda jeftino tu firmu prodati. Isto kao 2008. samo sada postoji magični stroj za printanje love zvan kvantitativno popuštanje. A sve će to platiti ovce.

Derim
4 godine prije

Ako bude reseta sigurno neće biti hotimični. Zamislite da cijeli dan nešto radite na kompjuteru i odjednom stane, zaglavi se. Ako se resetira ode sve u 3PM. Sve probaš da ga odglaviš ali ne ide. Zoveš Peru, nisi nešto dobar s njim ali zna s kompjuterima. Pero je dobar, hoće pomoći ali ne može. Hoću reći, radiš i radiš, ide sve po planu a onda sve dođe u pitanje. Panika! Sve ćeš probati da spriječiš katastrofu. Sad Trump izjavljuje da je prije znao za virus ali mislio je da će sve biti dobro. Ja to tumačim da je mislio kako će to sj*bati Kinu i Iran. Kao i svi veliki planovi, i ovo se otelo kontroli i sad pokušavaju sačuvati pozicije i spasiti šta se spasiti da. Ne podcjenjujte sposobnost čovjeka da opstane. Najviše će izgubiti moćnici koji su doveli svijet na rub a obični ljudi, biće teško ali, izvući… Čitaj više »

tutlek
4 godine prije

I šta da sad radi mali čovjek u iščekivanju globalnog reseta?
Recimo netko ko ima 30000E ušteđevine u jednoj zapadnoj (austrijskoj banci), nešto dionica HT-a
i nešto ušteđevine u trećem mirovinskom stupu. Da li globalni reset uključuje i gubitak/brisanje svega ovoga preko noći?
Šta raditi?…da li dići lovu iz banke i staviti je doma u čarapu i nadati se da neće završiti pod ruševinama
nekog budućeg potresa?…ili je ostaviti u banci koja sutra može kolabirati?
Pa sve da se ti papiri nekako i zadrže u rukama, hoće li oni uopće imati kakvu vrijednost nakon reseta?

goran
1 godina prije

ja stvarno neznam o čemu vi trabunjate,kažete para ima i svi čemo dobiti po 500 eur,o čemu vi serete?
koliko se para dosad dobilo i podijelilo ja običan smrtnik nisam vidio ni centa,a vjerujem da ima još takvih ko ja.
tako da te pare o čemu vi serete dijeli i troši njih 250.000 koji rade u državnim i gradskim firmama,tj uhljebi,vi uhljebi trošite ko pijani milijarderi a nama običnim smrtnicima želite dostavit račun,samo ga vi dostavite,ja vam dodjem na kučni prag i samo počnem palit vatre.

Tedi
1 godina prije

Reset ce poceti kada se londonska Syti Bank zatvori i pusti cijeli svijet niz vodu, sacekajte travanj i pratite Syti Bank.( googl)

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI