Sarin u objektu Facebooka – Hong Kong protesti – “Incident” na granici dvije koreje

Vijesti u podne

Moguće trovanje dvoje ljudi sarinom u Facebookovom postrojenju u Californiji

Postoji mogućnost da su dvije osobe izložene sarinu nakon što je mažina dizajnirana da otkrije štetne materije u Facebookobom centru za pošiljke upozorila zaposlene na prisustvo smrtonosnog nervnog agensa. Facebook je saopštio kako je evakuisao četiri zgrade i da sprovodi dalju istragu u kordinaciji sa lokalnim vlastima. Oglasio se i FBI koji je potvrdio da federalni agenti učestvuju u istrazi. Imamo dva moguća izlaganja ali u ovom trenutku oni ne pokazuju nikakve znakove ni simptome trovanja.

Hong Kong: demonstranti upali u zgradu Parlamenta

Nakon nasilnih sukoba sa policijom demonstranti su juče uspjeli ući u zgradu Parlamenta. Nije jasno da li su demonstranti bili u potpunosti zauzeli zgradu ili su samo ušli u pojedine njene dijlove. Policija je koristeći represivne mjere pokušala da uspostavi red i izbaci demonstrante iz Parlamenta. Grupa koja je upala u zgradu koristila je metalna kolica pomoću kojih je provalila unutar zgrade posle čega je policija bila prisiljena da se povuče dublje u unutrašnjost zgrade. Posle ulaska u zgradu Parlamenta zvaničnici Hong Konga su izdali “Crveno upozorenje” kojim je svim osobama naređeno da evakuišu strukturu, nakon čega je uslijedila akcija policije uz obilno korištenje suzavca a poslednji demonstrant je izbačen iz zgrade nešto posle ponoći.

Južna Koreja na oprezu

Nakon što su američki predsjednik Donald Trump i sjevernokorejski lider Kim Jong-un održali istorijski susret u DMZ-u, Južna Koreja je poslala svoje avione da presretnu sumnjivi neidentifikovani objekt koji se ukazao na radaru. Južnokorejski radari su uhvatili čudan obris koji se približavao demilitarizovanoj zoni nakon čega je odmah upućena dežurna para aviona da izvidi situaciju. Ipak, na opšte zadovoljsto svih radilo se o običnom, malo većem jatu ptica čiji je radarski obris južnokorejske operatere podsjetio na obris helikoptera, Vojska Južne Koreje je prvo pokušala da sakrije ovaj “incident” ali je kasnije ipak priznala da je cijela uzbuna pokrenuta zbog jata ptica.

Vijesti u podne
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ante
4 godine prije

Kada letjelicu koja je bolja od one kante F-16 aviona nazovu jatom ptica. I još moraju inzistirati na tome da je to bilo jato ptica.

Red Dog
4 godine prije

Sarin?
Sadam! Ne, cekaj… taj je mrtav.
Asad!
Nuke him.
Somebody is gonna pay.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI