Nove vođe u Europskom vijeću – Teheran – Navy SEAL

Vijesti u podne

Europsko vijeće imenuje nove vođe

Europsko vijeće složilo se oko nominacija za buduće vodstvo četiriju glavnih tijela EU-a nakon tri dana intenzivnih pregovora. Rezultate je na Twitteru objavio sadašnji predsjednik Vijeća Donald Tusk.

Ursula von der Leyen, njemačka ministrica obrane, nova je predsjednica Europske komisije. Charles Michel, belgijski premijer, novi je predsjednik Europskog vijeća. Josep Borrell Fontelles, bivši predsjednik Europskog parlamenta, izabran je za Visokog predstavnik za vanjske poslove. Christine Lagarde, sadašnja šefica Međunarodnog fonda (MMF) predsjednica Europske središnje banke.

Tusk je pozdravio novu rodnu ravnotežu u vodstvu vodećih institucija EU, rekavši u utorak kako je “doista sretan” zbog toga. “Uostalom, Europa je žena. Mislim da je vrijedilo čekati takav ishod”, dodao je.


Teheran može preokrenuti obveze iz nuklearnog sporazuma za jedan sat, povećat će obogaćivanje urana

Teheran može preokrenuti smanjenje svojih obveza iz sporazuma o nuklearnom naoružanju iz 2015. godine, za samo jedan sat, izjavio je u srijedu predsjednik države Hassan Rouhani.

Rouhani je kazao kako će nakon 16. srpnja Iran povećati razinu obogaćivanja urana na bilo koju razinu iznad granice od 3,67 posto, koju je postavio nuklearni sporazum iz 2015., poznat kao JCPOA.


Navy SEAL optužen za ubojstvo zarobljenog ISIS-a-tinejdžera i poziranje s njegovim mrtvim tijelom, oslobođen je većine optužbi

Porota je proglasila da Eddia Gallaghera, pipadnik američke skupine Navy SEAL, nije kriv za ubojstvo s predumišljajem ozlijeđenog i zarobljenog borca ​​ISIS-a. Međutim, proglašen je krivim za to što se slikao s lešem. Gallagher je bio optužen za počinjenje niza ratnih zločina tijekom boravka u Iraku.

Oslobođen je optužbi za šest kaznenih djela, uključujući ubojstvo, pucanje iz oružja s namjerom da ugrozi ljudski život, osvetu podređenima koji su prijavili njegove navodne zloupotrebe, kao i pokušaj ubojstva trojice civila, uključujući i mladu djevojku, te ometanje pravde.

Dakle jedino je proglašen krivim je fotografiju s beživotnim tijelom tinejdžera. Određena mu je maksimalna kazna od 4 mjeseca, koje je već proveo u pritvoru.

Vijesti u podne
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Umpah Pah
4 godine prije

U šumama BiH pronadjen US diplomat koji govori istinu ?

shumadinac
4 godine prije

Ursula nudi vojnike za “istočni front” i pre nego što NATO (Vašington) traži, Kristina – da li treba išta pričati o njoj? A neki se nadaju da će se Evropa uskoro suprotstaviti Americi.

Tony
4 godine prije

Ima li iran koju nukici zna li ko sta podrobnije nesto me njihove posljednje izjave asociraju na tajne kanale nabavke i onu poslovicu “para vrti gdje burgija nece”

Moreno
4 godine prije

Ništa od EU, sve je to prevara. Mogu oni za EU Trojku izmislit kandidata koliko triba, ali svi oni će provodit istu politiku je ko dopušta bili čiju kandidaturu taj će i kontrolirat politiku onih koji budu “izabrani”.

Tuberajt
4 godine prije

Europa je žena kojoj tek kreće silovanje

nessy
4 godine prije

Americki ratni zlocinac (po svim kriterijima), i kriminalac, uz to, oslobodjen optuzbe. Drugim rijecima, ubijajte, silujte, zlostavljajte, nitko vam nista ne moze.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI