SAD otkriva novi plan za Europu protiv Rusije – Maduro – Indija

Vijesti u podne

SAD otkriva novi plan za Europu protiv Rusije

Američka agencija za razvoj (USAID) objavila je novu strategiju za oslobađanje svojih europskih saveznika od navodnog stiska Rusije. To uključuje obasipanje lokalnih medija američkim novcem i povećan dolazak američkih tvrtki na lokalno tržište.

Plan, nazvan “Okvir za razvoj malokalibarskog utjecaja u Kremlju”, kojeg je agencija objavila u petak, ima sljedeće ciljeve: pomoći europskim zemljama u zaštiti svojih političkih sustava od vanjskog uplitanja, suprotstaviti se dezinformacijskim kampanjama i smanjiti ovisnost Europe o Ruskoj energiji i međusobnoj trgovini.


Maduro koristi Dan neovisnosti Venezuele kako bi pozvao na dijalog, Guaido je osudio “diktatora”

Predsjednik Venezuele Nicolas Maduro pozvao je na pomirenje i razgovore s oporbom koju podupire SAD, a koja ga je u više navrata pokušavala ukloniti s vlasti, dok vođa oporbe Juan Guaido osuđuje Madurovu “diktaturu”.

“U Venezueli ima mjesta za sve nas”, rekao je Maduro u govoru na Dan neovisnosti u petak skupini visokih vojnih dužnosnika u Caracasu, nastavljajući poticati nastavak posredovanih razgovora sa svojim tvrdokornim suparnikom koji se u siječnju proglasio predsjednikom i to uz Washingtonsku podršku.

“Svi moramo odustati od nečega kako bismo postigli dogovor”, rekao je Maduro.


Indijska ministrica financija ruši “kolonijalnu” aktovku

Predstavljajući svoj prvi budžet parlamentu, indijska ministrica financija Nirmala Sitharaman napravila je važnu simboličku gestu, odbacujući uobičajenu aktovku u engleskom stilu u korist tradicionalne indijske svijetlo crvene torbe.

Sitharaman je u petak stigla u parlament s godišnjim proračunom zemlje s torbom četiriju crvenih tkanina nazvanoj “bahi-khata”, u čast knjigovodstvene prakse tradicionalnih indijskih poslovnih ljudi. Iako se ova promjena može činiti beznačajnom, za mnoge to predstavlja pomak prema povećanju samopouzdanja u indijskom društvu. Zemlja je službeno postigla neovisnost 1947. godine.

Glavni ekonomski savjetnik sitharamana Krishnamurthy Subramanian rekao je da je torba “indijska tradicija” i “simbolizira naš odlazak iz ropstva zapadnjačke misli.”

Vijesti u podne
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zvrk
4 godine prije

Nepotvrđena vijest. Iranci su zaustavili britanski tanker u Hormuzu. Oko za oko, tanker za tanker?

Ico
4 godine prije

ELN se ne treba slati poruke Vatikanu, jer su Vatikanci mafija, u se, na se i podase

Lucija
4 godine prije

Ameri se hoće uvaliti na eu tržište i od toga rade kojekakve priče…

Lucija
4 godine prije

Misteriozne smrti dva senatora, jedna se između ostalog zalagala za smrtnu kaznu za ponovljeno ubojstvo djeteta, dva policijska detektiva. Metak. Kod svih. Navodno samoubojstvo.
Detektivi povezani sa laptopom pomoćnice Hilary Clinton…koji je odnesen u FBI.
Načelnik policije NY kaže da su sve kopirali. Pedofilija. Navodno su plakali kad su gledali…izvor Pravda rs
Nisam mogla kopirati…
Kilary, mislim, zaokružila brojku?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI