Putin i Trump – Američki Senat – Naručeno prvih 76 komada Su-57

Vijesti u podne

Putin i Trump razgovarali 80 minuta u Osaki

Sastanak predsjednika Rusije i Sjedinjenih Država, Vladimira Putina i Donalda Trumpa na marginama samita G20, trajao je 80 minuta. Ranije je sugerisano da će razgovor trajati zmeđu 60 i 90 minuta. Dva lidera su razgovarala o Siriji, Iranu, Ukrajini, Venecueli, INF sporazumu kao i odnosima između njihove dvije zemlje.
Otvarajuži sastanak, oba lidera su napomenula da sastanak može postati odlična prilika da se razgovara o mnogim pitanjima koje se trebaju raspraviti.”Velika je čast biti sa predsjednikom Putinom. Njegovi predstavnici i moji predstavnici imaju da razgovaraju o mnogo čemu, uključujući tgrovinu, razoružanje a možda malo i protekcionizam” rekao je Trump.

“sve teme su dogovorene, nismo se višali neko vrijeme, od sastanka u Helsinkiju (sredina 2018.). Istina je da su naše administracije radile i pružile su nam sjajnu priliku da nastavimo sa onim stvarima koje smo dogovorili u Helsinkiju” rekao je Putin.

Američki Senat podržao zakon o odbrani vrijedan 750 milijardi dolara

Američki Senat je usvojio zakon o odbrambenoj politici vrijedan 750 milijardi dolara sa odredbama koje su usmjerene na Kinu o pitanjima vezanim za transfer tehnologije, čime se želi suprostaviti rastužem kineskom uticaju širom svijeta. Senat će danas imati odvojeno glasanje o amandmanu koji bi zabranio republikanskom predsjedniku Donaldu Trumpu da napadne iran bez odobrenja Kongresa.

Uprkos rastućim napetostima sa Iranom, ne očekuje se da će amandman dobiti 60 glasova potrebnih za usvajanje Senata kojeg kontrolišu Republikanci.
Senat zahtjeva detaljno izvještavanje od strane Ministarstva odbrane kako bi se spriječili transferi osjetljive tehnologije u Kinu ili Rusiju, kao i izvještaji o pristupu Arktiku, kao i strožiji pregled naučnika koji traže vize sa Sjedinjene Države.

Rusko Ministarstvo odbrane naručilo 76 Su-57 aviona

Kompanija Suhoj je potpisala ugovor sa Ministarstvom odbrane Ruske Federacije prema kojem će isporučiti 76 aviona tipa Su-57 rekao je ministar industrije Denis Manturov. Borbeni avioni će biti isporučeni do 2028. Izjavio je novinarima zamjenik ministra odbrane Aleksej Krivoručko. Su-57 je ruski višenamjenski avion pete generacije sposoban da uništi mete u nazduhu na kopnu i vodi. Ima smanjeni raarski odraz, naoružanje drži skriveno unutar trupa a sposoban je za nadzvučno krstarenje.

10
Ostavite komentar

avatar
10000
 
6 Grupirani komentari
4 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
10 Komentatori
MaxLucijaLucijatufMoreno Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
NSU
Gost
NSU

Pitanje bez fige u đepu, na kojem jeziku razgovaraju kad su sami? Vjerujem da Putin zna engleski, ali ipak!

da li??
Gost
da li??

makar novinar piso ‘razgovarali su o-tome-i-tome’, mi ne znamo o čemu su razgovarali, na kojem jeziku, ni da li su uopće razgovarali ili su samo konzumirali iće,piće,ilegalne supstance i masažne kurwe, a izvještaj sa sastanka je u pdf-u bio danima ranije spreman, izdan od ćate od gazde obojice..

Moreno
Gost
Moreno

da li?? Točno je kako neznamo ni šta ni kako ni na kojemu su jeziku razgovarali . . . ali eto ti znaš za “gazdu obojice”.

Postoji mogućnost kako obojica imaju “istoga gazdu”, ali ja to neznan, a ti znaš.

Pod uvjetom i da imaju istoga gazdu, definitivno nemaju isti tretman kod toga gazde. Zašto tako mislin napisa san u komentaru današnjega članka ovoga portala pod naslovom;
“Transkript ekskluzivnog intervjua Vladimira Putina za The Financial Times”

Tomica
Gost
Tomica

Toliko o gasenju projekta SU-57.
Razlika u financiranju vjerojatno utice na narudzbe kao I na kvalitet proizvoda.
Mislim da je SU-57 sad nedostupan kao izvozna varijanta, ali bi uskoro mogao biti ozbiljna konkurencija F-35.

naslovnikdžinica
Gost
naslovnikdžinica

a ja mislla, Čvamp poručio tolke Suhoje:( ovo ti i nije neka vijest, žurnalisto:(

agitpropkontrapropagandista
Gost
agitpropkontrapropagandista

da žurnalista..

tuf
Gost
tuf

Usputna zanimljivost – sastanak Putin/May je danas također trajao 80 minuta.

Lucija
Gost
Lucija

Branko
Pogrešbo je razmišljati o ‘štampanju’.
To se radi – otvaranjem potraživanja.
Samose otvori konto.

Lucija
Gost
Lucija

Ruski asistenti ušli u Iran.
Prvenstveno da bi poboljšali vrijeme odgovora Irana na napad sa 4-6 minuta na kraće vrijeme.
Detaljan članak na webtribunu.

Max
Gost
Max

Neka mi netko nakon ovoga da se SU 57 ne proizvodi upucat ću se praznim pištoljem, 🙂

POVEZANE VIJESTI

Izbornik