Iran – Trump – Najveća zapljena droge u SAD

Vijesti u podne

Iran se može vratiti nuklearnom sporazumu

Sergey Ryabkov zamjenik ruskog ministra inostranih poslova je izjavio da Iran poštuje sve svoje obaveze i čak i danas tehnički ostaje u okvirima JCPOA.
Koraci Teherana u vezi sa sporazumom su prisilne i sporadične prirode i mogu se preokrenuti, izjavio je Ryabkov.

Rusija u potpunosti razumije akcije Teherana. Razumijemo i na mnogo načina dijelimo razočarenje iranske strane u vezi sa nedostatkom adekvatnog odgovora na njihove zahtjeve. Teheran ima u vidu zabrinutost u vezi sa odlaganjem JCPOA, Rusija dosledno naglašava potrebu odgovornog pristupa ispunjavanju obaveza svih strana u nuklearnom sporazumu.


Tramp pokrenu kampanju za reizbor

Predsjednik SAD Donald Trump je formalno pokrenuo kampanju za svoj reizbor 2020. predstavljajući se kao isti “pobunjenik” koji je prije četiri godine uzdrmao američki establišment.

Na prepunom skupu u areni u Orlandu na Floridi, jasno je stavio do znanja da će se kandidovati za reizbor kao autsajder što je učinio i 2016. godine. Revidirao je teme kampanje od prije četiri godine, osuđujući ilegalne migracije, medije i svog demokratskog protivnika sa prethodnih izbora Hillary Clinton.
“Dokle god držite ovaj tim na svom mjestu, imamo nevjerovatan put koji je pred nama, naša budućnost nikada nije izgledala svjetlije i ljepše” rekao je Trump.


Najveća zapljena kokaina u SAD

Federalne vlasti su zapljenile 16,5 tona kokaina vrijednog više od milijardu dolara s broda u Philadelphiji u jednoj od najvećih zapljena droge u američkoj istoriji.Federalni, državni i lokalni policijski organi upali su u brod MSC Gayane koji je pristao na Philadelphijskom terminalu Packer i pronašli kokajin koji je bio sakriven u sedam kontejnera. Federalne vlasti su uhapsile i optužile dva člana posade, Ivana Duraševića i Fonofaavae Tiasaga, koji su priznali da su učestvovali u tovarenju kokaina na brod.

Prije SAD-a brod je posjetio Čile, Peru, Kolumbiju i Panamu. Vlasnik broda je mediteranska brodarska kompanija koja je navela da je svjesna incidenta i da već ima istoriju rada sa američkim agencijama za sprovođenje zakona i da će na svaki način pomoći u istrazi ovog incidenta.

Vijesti u podne
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
4 godine prije

Uh što je “pobunjenik” . Vojna industrija cvate, FED netaknut, mediji se natječu u spuštanju standarda, Clintoni i dalje na slobodi, Soros i dalje širi pipke. Baš im je pokazao.

Tom
4 godine prije

Za sada trampu ide kako ke zamislio svi postuju sankcije koje om je opalio
Bibi zadovoljno trlja rucice

emdzej
4 godine prije

Sviđa mi se novi izgled stranice.Čestitke.

tuf
4 godine prije

Malo off-topic, ali spada u kategoriju “nevjerojatno” – da se na Jutarnjem pojavi članak koji kritizira neoliberalni sustav. Nadam se da će admin odobriti jer je članak vrijedan čitanja:
https://www.jutarnji.hr/komentari/totem-bespostedne-konkurentnosti/9010457/

Trubadur
4 godine prije

Eto, polako se privikavamo…

Majk Majers
4 godine prije

Novi izgled. Lip je al meni je bija draži oni stari, siroviji 😉

voće of croatia
4 godine prije

SAD će udariti na Iran, prije ili kasnije, u to sam potpuno siguran- to je na njemačkoj TV na drugom kanalu državne TV, ZDF, u emisiji “Markus Lanz”, nedavno rekao Michael Lüders najveći njemački stručnjak za Bliski istok. Lüders koji je o tom problemu napisao knjigu “Armagedon”, široj javnosti je izvrsno izložio srž problema, Spomenuo je laži i mućke sa kojima je SAD 1964. napao Vijetnam i 2003. Irak , te također svrgavanje demokratski izabranog predsjednika Irana, Mohammeda Mossadegha, kojega je 1953. namještenim pučem srušila CIA, jer on izvršio podržavljenje naftne industrije i nije dopustio američkim i britanskim koncernima da crpe iransku naftu, Zato je morao pasti, a postavljen je šah Reza Pahlavi, omiljeni dikator Zapada, kojega su pomagali SAD i Izrael, koji su obučavali i financirali njegovu osobnu gardu i obavještajne službe. ukratko, najvažnije stvari, koje je rekao Lüders: – Slike i snimke koje sada prezentira SAD, kao navodni… Čitaj više »

voće of croatia
4 godine prije

Vijest iz rubrike, vjerovali ili ne. Savezni sud Švicarske, zabranio je deportaciju jednog kosovskog Albanca. I to zbog toga što taj Albanac ima prenizak kvocijent inteligencije! Javlja švicarski list “Tagesanzeiger”, ističući da je to po prvi put u povijesti Švicarske, da sud donese takvu presudu. Psihijatrijsko vještačenje je navodno dokazalo da ovaj neimenovani 32-godišnji Albanac ima velike poteškoće u čitanju, računanju i razumijevanju teksta. Test kvocijenta inteligencije (IQ), pokazao je da je ovaj Albanac mentalno na nivou jednog dječaka između 9 i 12 godina. Zato on ne može biti deportiran na Kosovo, jer bi se tamo teško mogao snaći i izgraditi novu egzistenciju. Taj Albanac inače je došao u Švicarsku prije 25 godina, kada su ga roditelji koji su već bili u Švicarskoj doveli kao 7-godišnjaka. Dakle imao je trajnu dozvolu boravka. Međutim zbog ogromnih problema i mnogih kaznenih prekršaja koje je pravio zadnjih godina, Ured za migraciju kantona Basel-Landschaft… Čitaj više »

Lucija
4 godine prije

Na člancima o stilu i o pokretanju biznisa nije omogućeno komentiranje…?

Jim
4 godine prije

Rusi naoružajte Irance bojevim glavama, to je jamac sigurnosti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI