Jemen – Kim Jong-un – Protesti u Češkoj

Vijesti u podne

Serija napada na saudijske aerodrome

Brigadni general jemenskih oružanih snaga Yahya Sarea, izjavio je da su vazduhoplovne snage vojske i narodnih komiteta sprovele široke operacije na aerodromima saudijske koalicije i drugih vojnih ciljeva na aerodromu Jizan koristeći dronove “Qasif K-2”.

On je istakao da su operacije na aerodromu provedene precizno i da je trenutno aerodrom izbačen iz upotrebe. Mi imamo tehnologiju koju američki sistemi koje koristi saudijsko kraljevstvo ne mogu uhvatiti. General je dodao da će jemenski udari obuhvatiti 300 ciljeva širom Saudijske Arabije ako agresija na Jemen ne bude zaustavljena.


Kim Jong-un dobio sjajno pismo od Trumpa

Sjeverna Koreja kaže da je njen lider Kim Jong-un dobio lično pismo “odličnog sadržaja” od američkog predsjednika Donalda Trumpa usred zastoja u nuklearnim razgovorima izmešu Pjongjanga i Vašingtona.

Službena korejska centralna agencija (KCNA) u Sjevernoj Koreji je u nedelju izjavila da je Kim rekao da će ozbiljno razmišljati o sadržaju pisma.
Kim Jong-unje sa zadovoljstvom rekao da je pismo odličnog sadržaja. “Cijeneći političku odgovornost i izvanrednu hrabrost predsjednika Trumpa, Kim Jong-Un je rekao da će ozbiljno razmisliti o sadržaju”

Bijela Kuća nije objavila kada je ili kako Trumpovo pismo dostavljeno Kimu. Šira javnost nije obavještena o sadržaju pisma. Trump je ranije ovog mjeseca saopštio da je od sjevernokorejskog lidera dobio “prelepo pismo” kršeći tišinu od kolapsa bilateralnog samita u Hanoju februara ove godine.


Protesti u Češkoj

Desetine hiljada čeha protestovalo je u Pragu u protestu koji je opisan kao “najveći od pada komunizma”.
Zahtjevali su ostavku premijera Andreja Babiša, kontroverznog političara optuženog za prevaru i saradnju sa tajnom policijom iz vremena komunizma. Andrej Babiš je vlasnik ogromnog medijskog carstva i ima populističke sklonosti.

Gomila koju su organizatori procjenili na 250 000 ljudi protestovala je u istorijskom dijelu Praga gdje su se održavali masovni protesti koji su prethodili padu komunizma.

Vijesti u podne
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 mg mozga
4 godine prije

Nekako mi se cini da je Trump izmislio pismo od Kim Jong-Una pa mu ovaj vraca istom mjerom, vjerojatno bi obojica prdnula da se sami voze u liftu.

tuf
4 godine prije

Zanimljivo je da se EU okomila na Babiša tek kada je zauzeo (za njih neželjeni) stav oko imigracije – do tada je bio dobar (poput Đukanovića)

Moreno
4 godine prije

Interesantno je ovo sa češkom UDBA-om i KOS-om. Lako šta je unutrašnji neprijatelj rovarija u komunizmu nego ima bit kako unutrašnji neprijatelj rovari i danas u demokraciji ☺

Moreno
4 godine prije

Čini se kako je Trump Kimu napisa nešto još lipše od “rocket man” šta se očito bilo Kimu svidilo kad je nakon toga prista na sastanak sa Trumpom ☺

Moreno
4 godine prije

wijervbwerbvwerbvwervwerv Moga si napisat i koji Moša kako bi se mlaji upoznali sa njegovim likom i djelom ☺

Milance iz Ceske
4 godine prije

Protesti u ceskoj je sukob americke drzavne elite protiv globalista.Prag je najveci kultno mjesto zidova.Babiis je nesto slicno kao todoric, ima firmu Agrofert u kojoj je zaposleno preko 100 tisuca ljudi.Ti protesti osim konflikta americke elite i globalista je proces gdje sudetski njemci uz pomoc Sorosa želé likvidirati Babisa kojí je predsjednik Vlade kojí je protiv toga dá se sruse Benešovski dekreti, jer sudetski njemci želé srusiti Benešovski dekret i povratak svoje imovine u Ceskoj.Ako do toga dodje Česká ce kao takva nestati jer polovina české je do 2.svjetskog rata tako řeči vlasnicima-Njemcima.Vecina protestanta su mladí kojí nicemu nerazumiju, Babiš je ojacao čéšku republiku, Česká ima najmanju nezaposlenost u cjeloj EU.N ajavili su slijedeci proteste na jesen.Mislim dá se gospoda uchvátila coravog posla, idu u direktan sukob protiv globalista a Zeman i Babiš su clanovi globalista, mogli ti organizátoři svega toga jjako lose proci, ici protiv globalista nije dobro za… Čitaj više »

puki
4 godine prije

U Češkoj je na djelu, pokušaj mirne “obojene revolucije” u kojoj sorosčad uz pomoć briselske Junkerove mafije, želi srušiti legalno i demokratski izabranog predsjednika. Dakle, iz Brisela su najprije bacili u javnost, glasine, da je Babiš dobio sredstva iz EU za svoj koncern (što samo po sebi nije nelegalno, ta sredstva su dobijali mnogi). I onda se iz pomoć sorosevskih medija duboke države, malo po malo širi kampanja protiv Babiša, da je navodno radio to i to, iako sve neprovjereno i nedokazano, ali nema veze… U stvari kvaka je u tome, što je Babiš protvnik ilegalne migracije… to je to. i što ga svrstavaju u “populiste”. U Slovačkoj, je već uspjela djelimčna tiha obojena revolucija, kada je lani nakon ubojstva dvoje “neovisnih” novinara (koji su inače radili za elitni portal, čiji je vlasnik velik njemački medijski globalistički koncern Axel Springer koji je i vlasnik srpskog Blica), bivši premjer Fico, doveden… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI