Sergej Lavrov: “Zapad se služi izravnim lažima i dezinformacijama”

Sergej Lavrov - Rusija
19 komentara

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov insinuirao je u ponedjeljak kako bi London mogao stajati iza trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala zbog Brexita, što je u ovom slučaju izazvao povijesni val protjerivanja diplomata.

Dok ruski  diplomati završavaju pakiranje svojih kufera i vraćaju se u Rusiju, Sergej Lavrov loptu prebacuje u London. Lavrov tvrdi kako bi trovanje “moglo biti u interesu britanske vlade koja se našla u neugodnom položaju jer nije mogla ispuniti obećanja glasačima o uvjetima Brexita”.

“To bi također moglo biti u interesu britanskih tajnih službi, koje su poznate po svojoj sposobnosti da djeluju s licencom za ubojstvo“, dodao je na konferenciji za novinare Ministar vanjskih poslova Rusije.

Prema njegovim riječima, Moskva nema razloga uoči predsjedničkih izbora i nekoliko mjeseci prije Svjetskog kupa u Rusiji da truje bivšeg dvostrukog agenta, koji je bio osuđen za izdaju prije nego je razmijenjen 2010. godine.

Prema Lavrovu, “sofisticirani napad” na Sergeja Skripala, kojeg bi eventualno izvela zemlja poput Rusije, rezultirao bi “neposrednom smrću” osobe koja je ciljana, a bivši špijun sa 66 godina je preživio – hospitaliziran u kritičnom, ali stabilnom, stanju.

Sergej Skripal navodno je otrovan je s kćerkom Julijom 4. ožujka u Salisburyju u Engleskoj, s nervnim otrovom koji je, prema britanskim vlastima, došao iz sovjetskog nuklearnog kemijskog programa. Stanje 33-godišnje Julije Škripala se poboljšava “brzo”, prema salisburškoj bolnici u kojoj se liječi, a London je izjavio u subotu kako proučava ruski zahtjev za konzularnim pristupom.

Poziv Bijeloj kući

“Željeli bismo vjerovati da će mjere koje su poduzele Sjedinjene Države, a na temelju “slobodnih procjena” biti ukinute i da ćemo započeti konstruktivan i ozbiljan dijalog”, izjavio je novinarima savjetnik Kremlja Jurij Ushakov.

Posljednji ruski diplomati koji još nisu napustili zemlje u kojima su proglašeni personae non gratae imaju rok do ponedjeljka navečer, a njihov odlazak iz zapadnih glavnih gradova teče uz veliku diskreciju. Četiri ruska diplomata protjerana iz Njemačke stigli su u Moskvu tijekom vikenda, priopćilo je u ponedjeljak rusko veleposlanstvo u Berlinu za AFP. Ruski diplomat koji je protjeran iz Makedonije također je napustio zemlju u ponedjeljak ujutro, izvijestila je državna agencija TASS.

“Kada nemamo dokaza, onda se svetimo diplomatima”, kritizirao je u ponedjeljak odluku zapada Sergej Lavrov. Optužio je Britaniju, Sjedinjene Države i njihove saveznike da “gube pristojnost” i “pribjegavaju izravnim lažima i dezinformacijama” u ovom slučaju protiv Rusije. Lavrov je dodao da Rusija ima “mnoga pitanja” o slučaju Skripal i da “nemogućnost Velike Britanije da odgovori na njih znači da je sve ovo izmišljotina tj. ozbiljna provokacija“.

Skripal
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Undertaker
6 godine prije

USA/UK imperialisti stalno rade od nas europljana taoce svoje zločinačke politike. To će trajati još neko vrijeme. A onda će se srušiti kao kula od karata.

KOMARKO
6 godine prije

Gospodine Lavrov pokazali ste malenkost oštrine u retorici, ali znajući sa kim imate posla ( lažovi, manipulanti, varalice …) trebate podiči retoriku na još viši nivo, oštro na prvu lopru i točno u sridu. LP

ZЪVЪNIMRЪ
6 godine prije

kad će škotski referendum ?

Son of Alerik
6 godine prije

Diplomacija je drugi izraz za laganje, prijetvornost pa nam Lavrov ne otkriva ništa novo. Lažu Britanci, laže i on, kad god stigne.
Ovo je civilizacija utemeljena na laži. Svakodnevnoj. U jednoj rečenici ne mogu istovremeno stajati pojmovi političar i istina.
Želimo li ipak iz političarskih laži saznati istinu, dovoljno je promijeniti predznak. Za sve što kažu da jest – čitati NIJE. ZA sve što kažu NIJE-čitati možda jest.
E sad, koliko je tko jak u ucjepljivanju svojih laži kao istine u vlastite podanike je druga priča.
Zapad već godinama bruji, laže, maže o ruskoj opasnosti. Lažu svojim građanima, lažu čitavom svijetu. Rusi to ipak čine malo otmjenije, što se ne slaže sa zapadnim predrasudama o slavenskim barbarima. BArbari su uistinu ovi debili plave krvi gdje god bili, a uglavnom su u Britaniji i SAD-u. .

Sinisa
6 godine prije

Dosta dobro,zao mi je sto nikako ne mogu prebaciti na latinicu…
http://www.vaseljenska.com/misljenja/pet-cinjenica-o-britaniji-koje-ce-vas-sokirati/

Zadranin
6 godine prije

Reci im Lavrove sve u facu. I onda još na kraju pljuni. Na pod.

To će ih dotući.

Pljuc.

Ive
6 godine prije

Ranjene zvjeri u smrtnom grcu nekontrolirano grizu i napadju.

Duki
6 godine prije

AHA ! jesam rekao da će uskoro BO-JO UND TE-MA kod kraljice-majkee po oprost ???
A samo me zanima STAV našeg kočopernika
Na ovaj britanski penal iz vlastitih redova !

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI