fbpx

Sirijska Al-Qaeda iskoristila primirje i zauzela Kafr Nabudu u sjevernoj Hami

Sirijska Al-Qaeda iskoristila primirje i zauzela Kafr Nabudu u sjevernoj Hami 1

Jučer su ratni dopisnici ruske televizije Anna News s terena potvrdili da su teroristi skupine Hayat Tahrir Al-Sham, podržani od strane proturskih milicija u regiji, zauzeli su grad Kafr Nabuda na sjeveru pokrajine Hama.

Prema potvrđenim izvješćima i objavljenim fotografijama i snimkama,  prvi napad terorista je proveden u noći s 21. na 22. svibnja, uz korištenje blindiranih kamioneta punih eksploziva s bombašima samoubojicama. Taj je napad odbijen, ali su se borbe nastavile tijekom noći, a islamistički militanti su pokrenuli još nekoliko napada.

U jednom od napada jurišne skupine Hayat Tahrir Al-Shama su teroristi uspjeli probiti obranu sirijske vojske u sjeveroistočnom predgrađu Kafr Nabude, ali su sirijska vojska i ruska avijacija proveli žestoke udare na to područje.

Kasnije, tijekom noći, teroristi su uspjeli prebaciti pojačanja na sjeveroistok Kafr Nabude i ojačati zauzete položaje. Potom su s jugozapada su pokušali prekinuti opskrbni put vladinih postrojbi u grad. Do jutra je grad bio podijeljen na pola između vladinih snaga i terorista, prisiljavajući sirijsku vojsku da, pod prijetnjom okruženja, do jutra 22. svibnja napusti grad. Osim Kafr Nabude, nije potvrđen gubitak nijednog naselja koje je sirijska vojska oslobodila od početka protuterorističke kampanje u sjeverozapadnoj Hami i južnom Idlibu.

Prva izvješća o gubicima su upitna. Teroristi tvrde da su ubili više od 70 sirijskih vojnika, uključujući nekoliko terenskih zapovjednika, dok ruski reporteri iz Hame potvrđuju uništenje četiri tenka i jedno borbeno oklopno vozilo s teroristima, koje se kretalo prema položajima sirijske vojske. Vladine snage navode kako su imali nekoliko desetaka mrtvih i ranjenih, a jednog pukovnika SAA su teroristi zarobili u borbama na jednoj od prvih linija obrane.

U zarobljenom gradu Kafr Nabudi su islamistički militanti uspjeli zaplijeniti jedan kamionet i jedan kamion sa  streljivom. Na njihovim društvenim mrežama nema prijavljenih drugih “trofeja”.

Jučer situacija na frontu nije bila posve jasna, ali se sirijska vojska, prema izvješćima, priprema za pokretanje operacije za povratak Kafr Nabude i okolice grada.

Podsjetimo da je 6. svibnja sirijska vojska, uz potporu ruskog zrakoplovstva, nakon duge pripreme pokrenula operaciju na sjeveru pokrajine Hama. Cilj je bio čišćenje tromeđe pokrajina Hama, Latakija i Idlib od terorista Hayat Tahir Al-Shama i njihovih saveznika iz takozvane “umjerene” oporbe iz područja odakle su redovito kršili režim primirja, provodili napade na položaje sirijske vojske i pokušavali bombardirati rusku zrakoplovnu bazu Hmeymim u pokrajini Latakija. Prvi dani ofenzive su bili su uspješni. U provinciji Hama su oslobođeni gradovi Kafr Nabuda, Tunah i Qalaat Al-Muqid, kao i niz drugih strateški važnih uzvisina i naselja. Međutim, do 16. svibnja je sirijska vojska uglavnom držala obrambene linije.

Onda dolazi do intervencije Turske i poziva u Moskvu da se obustave napadi.

Od ponoći 18. svibnja su vojne vlasti u Damasku objavile jednostrani prekid vatre u takozvanom “Velikom Idlibu” u trajanju od 72 sata.

Turska i lažno primirje

Iskoristivši primirje od 72 sata, koje je jednostrano objavila sirijska vojska, očito zbog rusko-turskih sporazuma, Hayat Tahrir Al-Sham i terorističke skupine povezane sa sirijskom Al-Qaedom su se uspjele pregrupirati, oformiti jurišne skupine i pokrenuti opsežnu kontraofenzivu kako bi vratile grad Kafr Nabudu. Tijekom tri dana primirje su sjeverno i istočno od grada okupili snage, a gradu su pokušali napasti i iz južnog pravca. Međutim, kao što smo naveli, početni napadi su bili neuspješni.

Nakon korištenja većeg broja bombaša samoubojica, kao i značajan broj pješaštva, uključujući jedinice koje su došle iz središnjeg dijela Idliba, uz potporu oklopnih vozila i konsolidiranih topničkih skupina, jučer je grad pao u ruke terorista.

Prema potvrđenim izvješćima su teroristi izgubili značajan broj pješaštva i nekoliko oklopnih vozila. Nakon što su ušli u grad, nastavljene su ulične borbe, a jučer navečer su militanti na društvenim mrežama počeli proglašavati potpunu kontrolu nad Kafrom Nabudom. Drugi izvori su govorili da se borbe u gradu nastavljaju, a linija fronte se “pomjere” u uništenim gradskim blokovima.

Obje strane su pretrpjele gubitke. Tvrdi se da su terorist u dva dana borbi izgubili 217 boraca, tri tenka i 24 borbenih vozila. Gubici Sirijaca se ne preciziraju, ali sudeći prema objavljenim fotografijama i popisima, ima desetine mrtvih i ranjenih.

U vojnom smisli je situacija na terenu takva, što je tipično za sjevernu Hamu, da je stvoren “kotao za mljevenje mesa”, kako kaže ruski vojni analitičar Bors Rožin.

Obje strane provode vrlo intenzivnu artiljerijsku vatru, ali je od jutros rusko ratno zrakoplovstvo počelo provoditi masovne udare na Kafr Nadubu, grad u kojem nema civila i među ruševinama su samo teroristi i njihova vojna oprema. Zračni udari se također provode i po ciljevima u središnjem Idlibu i na južnoj izbočini Al-Lataminah.

Osim toga, teroristi su, istovremeno s napadom na Kafr Nabudu, napali i rusku zračnu bazu Hmeymim, na koju su lansirali 17 projektila. Devet projektila je presrela ruska protuzračna obrana, dok je osam palo prije dolaska u područje baze. Napad je proveden uz korištenje višecijevnih raketnih bacača iz Idliba.

Sirijska Al-Qaeda iskoristila primirje i zauzela Kafr Nabudu u sjevernoj Hami 2

FOTO – Područje Kafr Nabude u sjevernoj Hami 22. svibnja

Više nema primirja

Naravno, sada je svima jasno, Turcima također, da na tom dijelu fronta više nema ovdje nema primirja i najhitnije je pitanje kako što brže i učinkovitije eliminirati 20 do 30 000 terorista koji djeluju u južnom Idlibu i sjevernoj Hami.

Bitka za oslobađanje Kafr Nabude je odlična prilika da se zračnim udarima i topništvom unište militanti, koji u grad šalju najbolje opremljene borce i rezerve iz pozadine. To bi bila najprihvatljiva opcija za uništenje glavnih rezervi Al-Nusra Fronta i terorista skupine Jaish Al-Izza bez velikih pješačkih napada. Naravno, treba odbaciti sva lažna “primirja” na kojima insistira Ankara.

Sada, kada je isteklo 72 sata primirja, sigurno ćemo vidjeti napredak sirijskog zapovjedništva i ruskih vojnih savjetnika. Ruske zrakoplovne snage sjeverno i istočno od Kafr Nabude sada imaju pristojan broj ciljeva.

Sirijski izvori izvješćuju da je Rusija dala Turskoj 24 sata da povuče svoje vojnike i militante koje nadzire iz borbenog područja, nakon čega će sva odgovornost biti na onima koji ostanu u zoni sukoba.

Ovo je jasna poruka da će u tom području uskoro početi ozbiljnije uništenje terorističkih skupina, a rusko zrakoplovstvo od jutros već provodi masovne zračne udare po gradu i okolici. U upozorenju je također preporučeno da civili, ako ih još ima u gradu, napuste zonu bitke.

Sirija i Rusija su pod ozbiljnim međunarodnim pritiskom da zaustave aktivne protuterorističku kampanju u Idlibu. S jedne strane Angela Merkel i Emmanuel Macron zahtijevaju da Kremlj “ispuni svoje obveze iz dogovora o prekidu vatre”, iako je situacija obrnuta i Hayat Tahrir Al-Sham je napade vodio tijekom 72 sata primirja, kojega su se sirijska i ruska strana držale duž cijele linije razdvajanja u Idlibu.

Njemačka i Francuska ovim pozivom otvoreno igraju na strani sirijske Al-Qaede, tako se, da kada netko bude raznesen ili izboden u Europi, ne bi trebali pretjerano uznemiravati. Vlade koje brane Hayat Tahrir Al-Sham i njihove saveznike zaslužuju da im takve “uljudne izbjeglice iz Sirije” sutra posjete zemlju.

Sjedinjene Države igraju na karticu “kemijskog napada”, stvarajući izgovor za moguće udare na sirijsku vojsku, a ničim dokazanim optužbama i prijetnjama agresijom se Washingtonu pridružila i britanska premijerka Theresa May.

Za sljedeći lažni “kemijski napad” kojeg provedu Al-Nusra i takozvane Bijele kacige je propagandna kampanja, “za svaki slučaj”, već u tijeku. Uz eskalaciju borbi, koje će sigurno biti danas i sljedećih nekoliko dana, možda i tjedana, može se pokrenuti i ovaj scenarij.

VIDEO – Kafr Nabuda tijekom napada terorista i nakon povlačenja SAA

 

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
55 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
1 godina prije

SAA nije mogla zadržati Kafr Nabudu zato što je bila u okružena sa tri strane teroristima. Nisu uspjeli zauzeti obližnje brdo i morali su se povući. Sada nastupa tzv. Burn Party.

Helvetia
Gost
Helvetia
1 godina prije
Reply to  m.ivanisevic

Mislis

Trubadur
Gost
Trubadur
1 godina prije

Možda je ovaj put izuzetak ali do sad se to radilo redovno…. Zauzimanje -povlačenje – poklapanje……. Problem nije u zauzimanju terena, nego u izbacivanju iz stroja što više bradonja….

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Trubadur

Farme Malah Aleppo, po danu zauzmi, po noći se povuci je bilo slabljenje fronta Rashedeen. Naravno, kauč generali i vojna strategija iz prva 4 komentara su u scenariju Sutjeske i “Juriiiiiiiiiš drugovi. Bum tras, baci bombu, udri Švabu,….” I sve gotovo za pet minuta. Vidio sam jedno 220 slika HTS u pripremi, Najbolji borci, najbolja oprema. Kada se to potamani, ostaju mobilizacijske rezerve iz zaleđa oni na silu mobiliziranih, koji će se predati prije bitke.

Trubadur
Gost
Trubadur
1 godina prije

Video sam ja pred koji dan i one slike Ujgura, koji brane Kabane…. Mislim, da su bolje opremljeni od SAA…..A najviše me nasmiju ovi majstori, koji misle, da su HTSovci ili ISISovci neka laka armija, da se pregazi…. Mislim, da jedna divizija ovih sa Kuranom i na Kaptagonu, preore ovaj naš Balkan, ko plitak potok…Mislim, da su savim na nivoju Hutija ili Paštunskih Taliba…. Hebeni borci iako su teroristička gamad…

Helvetia
Gost
Helvetia
1 godina prije
Reply to  Trubadur

Cisto

Helvetia
Gost
Helvetia
1 godina prije
Reply to  Helvetia

Sumnjam kako srljaju u napad jedna brigada dobro naoruzana satrala bi njih vec u pripremi napada

Miki maus
Gost
Miki maus
1 godina prije
Reply to  Trubadur

Trubadur, nije mjerilo kako je netko opremljen, nego nesto drugo, nesto u glavi i nesto izmedju noga. Vojnici KSA su najopremljeniji na svijetu, mislis da su sa izlozbe oruzja i opreme kad ih vidis. Po tome mjerilu, Vojska KSA bi trebala pregaziti sve okolo. Stvarnost? Nalupali ih Jemenci u sandalama i kineskim kalasnjikovom sa dva okvira, jedan u pusci, rezervni za pojasom. A, to da bi ovi pregazili Balkance, mislim da bi prije bilo obrnuto. Stvarno mislis da su udarne postrojbe Nusre sastavljene od tih bradatih idiota? Provjeri malo koje bio u Istocnom Alepu( kljuc rata u Siriji), koliko su samo Turci izgubili svojih elitnih askera. I ne samo oni.

oddball
Gost
oddball
1 godina prije

i SAA je pokušala iskoristiti primirje da prebaci neke , a osobito iz tigar grupe, postrojbe u Latakiu kako bi zauzeli strašno važan Kabani, iako je korištena avijacija masovno, napadi TOS i GOLAN sustava svi pješački napadi uzbrdo su odbijeni uz velike gubitke, za to vrijeme zeleni su izvršili koncentraciju prema Naboudahu i napali sa Istoka jer SAA nije uspjela prethodnih tjedana zauzeti brdo Skahar koje nadgleda JI prilaze naboudahu pa zapravo Naboudah nikada nije do kraja ni osiguran sa strane SAA, dakle iz drugog pokušaja 21. su zeleni uspjeli ovladati mjestom, uslijedilo je ravnanje artiljerijom i protunapad tigrova koji nije uspio, tj. jedna postrojba je ostala odsječena u zapadnom naboudahu, proteklu noć je trajala akcija spašavanja, navodno se većina izvukla i od onda se roštilja po naboudahu, nema svježih inforomacija sa fronte od danas što znači da se vode borbe, vjerojatno ćemo tijekom popodneva dobiti rezulatate

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije

Jedno selo ne znaci puno.
Linije fronta su stabilizovane, od sutra ili prekosutra se nastavlja napredovanje.

oddball
Gost
oddball
1 godina prije
Reply to  Riddick

Nije problem Naboudah, protunapad je bio očekivan, uostalom realne procjene sa terena govore da u ova 2-3 dana na tome dijelu fronte zeleni imaju oko 100 mrtvih direktno u borbi iako oko 40 gubitaka SAA, ljudi kažu da su zeleni na pojedinim dijelovima jurišali na strojnice kao u 1. sv. ratu,… tako da, … problem je što je u planiranju i taktički 4. divizija potpuno podbacila na Kabaniu, vjerovali su da će upotrebom tos-a kao kod Salme ostati pustoš, očito su se zeleni ukopali kao nigdje do sada u ovom ratu

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije
Reply to  oddball

Imaju prednost u svakom aspektu ratovanja i ja ne sumljam u uspeh, problem je politika Turci Izrael SAD usporavaju napredovanje, ovo jednostrano primirje od 72 casa je samo napravilo problem za SAA, 3 dana vojska stoji u mestu a imali su tempo napredovanja od 2 do 3 naseljena mesta dnevno.
Valjda posle ovoga vise nece biti primirja.

Zeleni su n@jebali, SAA se takticki povukla i ostavili su mine pre povlacenja oko 17 vehabija je izginulo (https://southfront.org/syrian-army-mines-claim-lives-of-17-militants-in-kafr-nabudah-monitoring-group/) danas ih i Rusi bombarduju, primetan je nedostatak ljudstva kod HTS sve vise se pojavljuje slika i snimaka maloletnika, tako je i ISIS pred kraj regrutovao decu od 14-15 godina.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Riddick

Da ne stavljam link imaš ovdje Colonel Cassad jedno 20 slika HTS, stvarno ima balavurdije dosta Colonel Cassad Кафр-Набуда. 23.05.2019

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije

Ko zna koliko ih je izginulo i koliko ce tek poginuti u cvetu mladosti za lazne rajeve i laznu ideologiju u izgubljenom ratu.

Tom
Gost
Tom
1 godina prije

Idu mi nazivce ti rusi gdje su ti avioni helikopteri i dronovi i sateliti zar nevide da se bradonje grupiraju za kontranapad i da dovlace pojacanja
Gdje je ta suvremena tehnologija kojom se kurce
Da imaju tosto pricaju nebi ostala rupa a kamoli bunkeri sve bi ih iskopali iz zemlje gdje su ti napadacki dronovi da oni mogu dovlacit pojaacanja

bez problema

Pajo
Gost
Pajo
1 godina prije
Reply to  Tom

dozvolili grupisanje za peglanje cijelog podrucja bez cizme i krvi

Miki maus
Gost
Miki maus
1 godina prije

Pa, rat nije bas kao u US filmovima, ni blizu. Osvajanje terena uvjek rade najbolje jedinice, a iste se brzo potrose u zescim borbama, nemislim samo na pogibije i ranjavanje boraca, nakon nekoliko sati zesce borbe i zivi su “mrtvi”, trebaju zamjenu. E sad, rijetko koja formacija ima rezervu koja je jednako dobra kao i oni koji su osvajali teren. U pravilu, zamjenu vrse sa drugorazrednim, cak i trecerazrednim jedinicama, jer nemaju drugih. Svaka vojska ima malo vrhunskih jedinica i jako pazi gdje i kako ce ih upotrjebiti, netrose ih olako. Sad, ovo moze i biti navlakusa Nusri, uzmu, povuku se i zaokruze taj prostor i onda krece igranka, vec vidjeno. Sa time da je Nusra u ovaj napad poslala najbolje sta ima i ako SAA to uspije staviti u tzv kotao, isplatilo se.

čitalac
Gost
čitalac
1 godina prije

Tvoje ime odgovara tvome pisanju.

palermo
Gost
palermo
1 godina prije
Reply to  čitalac

Glupko je neka rusofilska trolčina. Ovo se nije smjelo dogoditi – ako se već Rusi ne žele zamjeriti Turcima, koji su btw. prestali kupovati iransku naftu čime su se svrstali zna se čiju stranu, nisu niti trebali slati SAA u samoubilačku misiju.
Ovo se sada treba krenuti sa artiljerijskim ravnanjem, kao pripremom, i onda s bokova zabadati se u teritorij kojeg drže glavosječe.

eks
Gost
eks
1 godina prije

Volim kometare koji me zasmejavaju kada vidim kakvi diletanti i vojni “stratezi” daju analize , u kojima je ruganje najveći domet intelekta. To govori sve o kometatoru. Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali ti imaš i pravo na glupost. Uostalom, tvoj nik potpuno odgovara komentaru.

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije

Trenutno se vode borbe u Kafr Nabudi SAA je napala iz 2 pravca, možda do večeras ili sutra ponovo bude u rukama SAA.
Ne raduj se puno, ko se zadnji smeje najsladje se smeje.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Riddick

Ali uopće ne treba zauzimati prazan grad, Potisnuti ih, pa pustiti da pošalju nove borce, i tako dok se ne prorijedi jurišni korpus HTS

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije

A ocekivani pravac napada dobro minirati nagaznim i poteznim minama, pa kada se grupisu onda ih tuci artiljerijom i kasetnim bombama.

palermo
Gost
palermo
1 godina prije

Ne ideš se frontalno sukobljavati s njima, već ih čekaš u zasjedama i onda deri po njima. Možda će i Turci manje pi.diti ako se pobije što više bradonja, jer ih onda ni oni neće morati primati natrag.

Brave new world
Gost
Brave new world
1 godina prije
Reply to  Riddick

Riddick, cudim se sto gubis vrijeme na njega. Cim mu vidis stil pisanja vidis da je provokator.

Fenix
Gost
Fenix
1 godina prije

Nista neobično navuku teroriste da zauzmu područje i tamo se skoncentrisu i zatim ih unište isto kao u Aleppu i Palmiri. Već su Rusi počeli vršiti masovne zračne udare po cijelom južnom Idlibu a turcima su rekli da se povuku jer cijeli Idlib postaje bojno polje u prilog tome ide i to sto su civilima rekli da napuste područje cak bacaju letke iz zrakoplova. P svim ovim snimcima Al Qaida je izgubila mnogo boraca samo HTS priznaje da je u kafr nabudi izgubila 68 vojnika. Mislim da je stvar politike jer su Rusi dopustili da dodje 2500 boraca iz Afrina vjerovatno ih je Turska tamo poslala jer ih se želi riješiti a Rusi ih nisu pocistili zračnim udarima jer bi tad bilo sve ocigledno.

Sopranko12
Gost
Sopranko12
1 godina prije

Vidim reklama hdza na logično. Sramota.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Sopranko12

To je slobodni prostor za reklame, a stavlja ih Google ili tko već. Kao onaj za čukljeve ili umjetne zube.

pera detlic
Gost
pera detlic
1 godina prije

Pa i nisu zauzeli. Ne vjeruj (ad hoc) svemu što čuješ ili pročitaš. Pa čak i na advance-u ili tragičnom.
SMRT FAŠIZMU SLOBODA NARODU!!!!

Tak
Gost
Tak
1 godina prije

Pa kako kad je bilo primirje?

mirko
Gost
mirko
1 godina prije

Dugo pratim portal i iznova i iznova se cudim nekim komentatorima koji likuju kad kozojebi napreduju. Ima li iko normalan ko bi se radovao uspjehu monstruma, divljaka… Ne znam ni kojim bi ih rijecima opisao. Dao vam bog takve u kucu.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  mirko

To su uobičajeno, nema Burta, a ovaj prvi, nick sa 20 natrpanih slova, je bio odsutan, izgleda da je psihijatrija uvela Wi Fi ili ga pustili na vikend, tako da, ništa čudno

Kažun
Gost
Kažun
1 godina prije

@Laki ,bez sekirancije čeka ih ista sudbina kao: Ramuseh: Syrian forces destroy 800 militants near Aleppo.
+2000 ranjenih prekaljenih glavosječa.Djevica ni za lijek,daleko od broja 72.

Perzija do trsta
Gost
Perzija do trsta
1 godina prije

Burt se kao i obično naslađuje trenutačnom situacijom,javit će se on sa turske granice sa novim vjestima o taktičkom pregrupiranju i kontranapadu.

Majk Majers
Gost
Majk Majers
1 godina prije

E Rusi, tako to ne ide. Triba bit pod uzbunom 24/7 i čim kozojebi izmigolje, odma ih žestoko sasut iz zraka. Al j.. bi ga, ne ginu Rusi već Sirijci. I ne mislin da bi trebali ginit i Rusi, al ako si podrška onda budi podrška uvik u svemu.

Tomaz
Gost
Tomaz
1 godina prije

Daj Rusi ne zezajte daj nemojte skrtarit tim raketama i bombama nece vas vrag ponijet iebo vas…

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije

Frapantna mi je duboka zabrinutost zapadnih demokracija za “proturežimsku umjetenu opoziju” .
Ne žele povratak svog kontigentna opozicionara, pa je najbolja verzija svakodnevno sjeckanje kobasice, do od nje ne ostane ništa ?

limun
Gost
limun
1 godina prije

po komentarima sudeci bi SAA trebala stalno da napreduje i zauzima sto vise i sto lakse teritoriju od terorista. ocekivanja su nerealna… nekad treba nesto izgubiti da bi nesto dobio. ovde vise stvari utjece na rezultate. prvo terorista ima puno i dobro su naoruzani i moral jim je visok a i nemaju kud. to jim je zadnja stanica. oni nemaju sta izgubit. pa zato se i zesce bore. drugo tolike horde kad navale nemozes ni glavu izvirit jer ubi sa svih strana. trece dobro je da su napravili primirje i omogucili da se ovu masovno prebace na jedno manje podrucje.. nadam se da su sad svi drugi frontovi oslabljeni. i da prva kolona nije prosla onda se ni drugi nebi ni uputili prema tom naselju. sad treba samo sprijecit da se ovi vratr odakle su dosli.. puteve nazad blokirat i aviacijom brisat. meni ovo izgubljeno selo neznaci nista. jer i onako znamo ko vlada na nebu taj vlada i na zemlji… jer nemoze se toliko vojske i vozila stalno kriti.. samo ozbiljne akcije rusa mogu da jih za dvi sedmice skroz sravnaju. a sta poslje toga? kad se taj dio ocisti i recimo unisti najjaci dio teroristicke vojske? jer sad… Pročitaj više »

burt
Gost
burt
1 godina prije

stanovnici Idliba su Suniti i zato je Erdo dao uvjetnu dozvolu za napad na dio Idliba ali bez šitskih miliciija Iranaca, Afganistanaca, Iračana, Libanonaca, zato su rezultati SAA malo ili ništa, sad se vidi da su nekad zavađene frakcije u Idlibu sada zajedno i djeluju koordinirano, Tigrovi su dobili batine i u Latakiji i u Hami, SAA su bez ruske avijacije samo prosječna vojska

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije
Reply to  burt

Vojske idliba bez spoljne pomoci nebi postojale, o stanju vojske najbolje se vidi po vojnicima gde ima maloletnika.
Zauzeli su jedno selo i to je sve.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
1 godina prije
Reply to  burt

Bog ti pamet dao.. šta ti drobiš..?

Max
Gost
Max
1 godina prije

Radi se o taktičkom gubitku sve će biti čisto vrlo brzo će Sirijci vratiti Nabudu a Ara je sinoć bio u pravu kad je ovo prenio.

Mudzahedin
Gost
Mudzahedin
1 godina prije

Da kojim slucajem mudzahedini imaju protiv vazdusnu odbranu rat bi davno bio zavrsen. A u Damasku bi bio serijat. Sve sto su rusi i asad uradili uradili su avionima jer na birbenim linijama nemaju sanse.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
1 godina prije
Reply to  Mudzahedin

Hahah…..

LNT_Iluvatar
Member
Ara
1 godina prije
Reply to  Mudzahedin

E moj Munđa,

Pa zašto nemate?
SA ima veći vojni proračun od Rusije.

Znači nesposobni da napravite , nesposobni da kupite i dostavite u Siriju.
E moj Munđa onda ostane plakanje na forumu i palamuđenje tipa ..da se borimo na konjima sa sabljama mi bi pobijedili…

Mudzahedin
Gost
Mudzahedin
1 godina prije

Dje zapelo to fol neka cenzura. Znamo mi istinu i bez vas. Na kraju cete izgubiti.

Gandalf
Gost
Gandalf
1 godina prije
Reply to  Mudzahedin

Gotovi ste, takfiristicka bagra, izdajnici islama i sluge cionizma.

jozo
Gost
jozo
1 godina prije
Reply to  Mudzahedin

Mudza ti si glup i cioniste te koriste za svoje rabote

POVEZANE VIJESTI

Izbornik