fbpx

Skretanje prema diktaturi

Milanović - Plenković - Mercedes

„Nijedan čovjek nije otok, sasvim sam za sebe; svaki je čovjek dio kontinenta, dio Zemlje; ako more odnese grudu zemlje – Europe je manje, kao da je odnijelo kakav rt, posjed tvoga prijatelja ili tvoj vlastiti; smrt svakoga čovjeka smanjuje mene jer sam obuhvaćen u čovječanstvu. I zato nikada ne pitaj kome zvono zvoni; Tebi zvoni.“ (John Donne)

Zvono, na koje aludira John Donne, koje baš za tebe zvoni, u stvari ne možeš čuti. Već si umro. Čut će ga drugi. Zvona zvone u veselju, kad slave, i u tuzi, kad odlazi s ovog svijeta netko koga smo možda poznavali, možda nismo. Stara zvona moga grada, zapjevao bi Vice Vukov.

Nijedan čovjek doista nije otok, dio je čovječanstva, ali Zemlja… Ona jest otok. S kojeg ne možemo, po moru Svemira još ploviti ne znamo, ma koliko uokolo slali poruke u boci.

Male samodostatne zajednice iščezle su u povijesnim ponorima; svijet danas jest svijet međuovisnih ljudi. Ima nas puno, ovladali smo mnogim tehnologijama, napučili zemlje, stvorili prijevozna sredstva, sve učinili bližim. Trgovačke rute, karavane, plovni putevi, sve je postalo kraće. Prijevoz sve jeftiniji, a konkurencija među ljudima sve veća.

Zahvaljujući tomu, svi smo počeli živjeti lakše, standard je svima počeo rasti. Siromaštvo i glad su se, iako nas je svakog desetljeća bilo sve više, počeli smanjivati.

Na početku 21. stoljeća od zadnjeg novog računanja vremena, činilo se kako nas kao civilizaciju očekuju zlatna vremena. Iz godine u godinu, iz desetljeća u desetljeća su rasli standard i kvaliteta života, produžavao se prosječni životni vijek, unatoč svim aditivima u hrani, svim gmo biljkama i cjepivima.

Ratovi koje su provocirali i vodili SAD od početka stoljeća činili su se više kao bijesni trzaj ranjene zvijeri, nego li kao domišljene akcije neokrunjenog svjetskog policajca. Svijet je prirodno odmicao od bipolarnog ili unipolarnog svijeta ka multipolarnom svijetu. Komunikacijske tehnologije, prometna infrastruktura, zračni, željeznički i pomorski prijevoz, dostupnost energenata – sve to su bili preduvjeti za ono što smo nazvali globalizacijom.

Najprofitabilnije djelatnosti na svijetu su postale ‘industrije’ zabave, turizma, sporta – izmišljene i poticane kako bi ljudi imali gdje i kako trošiti viškove svojih zarada.

U neimaštini se lako poludi, krene s onu stranu razuma, slomi pod pritiskom. Tko bi rekao da se isto može dogoditi i u obilju?

Ova se civilizacija, sasvim sigurno ne prva, na vrhuncu svoje moći odlučila samoubiti. Istina, ne postoji neko ime ili skupina imena iza kojih se kriju upravljači civilizacije pa da bismo mogli uprijeti prstom u nalogodavca, ali kao što na stadionima navijačko ludilo obuzme sve prisutne koji od individualaca postaju masa, tako je i čovječanstvo obuhvatio ludilo. Jedan povikao, drugi i treći prihvatili… I tako to krene.

Virus s izrazito niskom stopom smrtnosti je razlog za ekonomske lomove, zaključavanje stanovništva, ubijanje čovjekovog načina života? Nemoguće! Nekakva skupina zločestih psihopata, poput onih u filmovima o Jamesu Bondu je odlučila nešto? Nemoguće! Čak i da jest, to ne objašnjava ovaj domino efekt kojem svjedočimo – urušavaju se demokracije, urušavaju se industrije i “industrije”.

Otpori takvom srljanju u suicid, kakvi se javljaju diljem svijeta čine se uzaludnima. Većina mirno čeka “da ovo prođe”, kao da je riječ o nevremenu. Proći će, naravno.

Kao što i potresi i poplave prođu, samo je pitanje kakve će posljedice “nevrijeme” ostaviti za sobom.

Neke naznake posljedica možemo naslutiti. Vlade računaju na budućnost koja će ozbiljno skrenuti u diktaturu, uzdajući se u represiju, nadzor, novi monetarni poredak te dovoljan broj poslušnika koji će sutra htjeti biti transmisija njihove moći. Netko naime mora nadzirati, batinati, cinkariti.

Ono što mi kao sudionici ovog civilizacijskog suicida već osjećamo jest urušavanje ekonomije, kao prethodnicu totalnog kaosa u kojem ništa neće funkcionirati. Odnos BDP-a i razine javnog duga, cijena novca, gospodarski rast – sve to postaju brojke neupotrebljive za ikakve izračune. Pomor malih i srednjih poduzeća, bankroti industrije zabave, sporta i turizma se već događaju, ali ne kao zasebni fenomeni, već vuku za sobom cijeli sustav.

Red iz kaosa?

Problem-reakcija-rješenje?

Korona virus u svemu tomu je skoro pa nebitan. On je povod. Razlozi su u nesposobnosti kolektivne svijesti da odbije ovaj zao napad na samu sebe.

P.S. Ministar financija Zdravko Marić kaže kako je korona festival Hrvatsku dosad koštao oko milijardu i 300 milijuna kuna (što uključuje testove, maske i ostali materijal) te, između ostaloga i to navodi kao razlog za neplaćanje lijekova veledrogerijama. Oko 33 bolnice imaju problema s lijekovima. Iz bolnice KB Dubrava javljaju o raspadu sustava, nema hrane, nema lijekova, nema higijenskih potrepština. Vlada RH na svojim službenim stranicama poziva građane na donacije u novcu, hrani, opremi. Vlada RH duguje veledrogerijama 5 milijarda kuna za isporučene lijekove, a ukupno zdravstveni sustav duguje 10 milijarda kuna. I to nakon brzopotezne nabave dva blindirana merceseda S 600 po cijeni od 6 milijuna kuna po komadu kako bi mogli zaštićeni premijer i predsjednik jedan o drugom mogli nastaviti priče iz vlastite prošlosti. Sustav se raspada pred našim očima.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
157 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Suzy
Gost
Suzy
5 mjeseci prije

Tek je pocetak…sto nam veliki vođa Plenković sprema

Werd
Gost
Werd
5 mjeseci prije
Reply to  Suzy

Mene je strah da se ne okrenu prema deokraciji, tek smo onda naj….

iiiistina
Gost
iiiistina
5 mjeseci prije
Reply to  Werd

………………………….da je sve već isplanirano -vidimo, evo svježeg istupa s najbitnijim ………..kanadski odbor za strateško planiranje o ratnom stanju pod krinkom oslobađanja od duga i programa cijepljenja Covid-19? …….Navodim da potječe od odbora za strateško planiranje, kojim upravlja Ured premijera, PMO. Rečeno nam je da će savezna vlada Kanađanima ponuditi ukupno olakšanje duga kako bi nadoknadila ono što je u osnovi bio ekonomski kolaps na međunarodnoj razini. Savezna vlada će ponuditi uklanjanje svih osobnih dugova (hipoteke, zajmovi, kreditne kartice, itd.) Svim sredstvima koja je MMF osigurao Kanadi u okviru onoga što će biti poznato kao “Svjetski program poništavanja duga”. U zamjenu za prihvaćanje ovog ukupnog oprosta duga pojedinac će zauvijek izgubiti vlasništvo nad bilo kojom imovinom i imovinom. Pojedinac bi se također morao složiti da sudjeluje u rasporedu cijepljenja protiv COVID-19 i COVID-21, što bi pojedincu omogućilo neograničeno putovanje i neograničeni život čak i pod potpunom bravom; korištenjem identifikacije s fotografijom koja se naziva kanadskim HealthPassom. Članovi odbora pitali su tko će u tom scenariju postati vlasnik oduzete imovine i imovine i što će se dogoditi s zajmodavcima ili financijskim institucijama, jednostavno nam je rečeno. “Svjetski program za poništavanje duga obradit će sve detalje”. To neće biti samo Kanada, već… Pročitaj više »

Mali mozak
Gost
Mali mozak
5 mjeseci prije
Reply to  iiiistina

Vaše skretanje prema budalastinama.

iiiistina
Gost
iiiistina
5 mjeseci prije
Reply to  Mali mozak

a bili možda komentirao hrvatski ovršni zakon i kako se provodi ? Od tih iskvarenih umova nije za očekivati ništa dobro a normalno još manje da ne idemo u prozivku piramide vladanja ili slučaj Gabrić i znamo da nije jedini na Balkanu stoga ako se o nečemu šuška u Kanadi navedeno je da i ostali sljede…
To neće biti samo Kanada, već će zapravo sve države imati slične putokaze i programe.
…zar nije jasno navedeno i što rade vlade na Balkanu….eto primjera za skupe blindirane mečke ima a za lijekove i bolničku hranu nema……

mali mozak
Gost
mali mozak
5 mjeseci prije
Reply to  iiiistina

nemam nimalo dobro mišljenje o vladajućem režimu. ali naprosto mislim da oni nemaju dovoljno pameti da bi isplanirali i proveli diktaturu. a i šta će im? nijedna diktatura danas ne može dugo opstati, a ovakva močvarna situacija u društvu za njih je upravo idealna. sve je u stanju poluraspada, mogu da rade skoro sve što hoće.

iiiistina
Gost
iiiistina
5 mjeseci prije
Reply to  mali mozak

solidan si u mišljenju pa malo razmisli što nosi ova rječ-samodostatnost……naravno neznam ti situaciju ali sagledaj sve oko sebe i procjeni što moreš ostvariti da nebi ispalo da bilo kome solim svoje-to je mišljenje naprednih a čuo si za pokret prepersi? od njih trebamo svi učiti jer dolaze nam zahtijevna i teška vremena treba gledati i u nebo i u Zemlju-znakove vremena…dole na dnu kod komenta…. Jarilo…. ponudio sam jednu amatersku teleskopsku snimku pa ako admin propusti -pogledaj što je snimljeno-ako ne razumiješ pitaj-dat ću pojašnjenje

Promatrač
Gost
Promatrač
5 mjeseci prije
Reply to  mali mozak

Imaš one koji planiraju i one koji izvršavaju.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
5 mjeseci prije
Reply to  Promatrač

Oni s velikim mozgom planiraju, a oni s malim mozgom izvrsavaju.

Tatanka Yotanka
Gost
Tatanka Yotanka
5 mjeseci prije
Reply to  mali mozak

To je istina! Isplanirati uvođenje nekog oblika diktature također zahtijeva velike sposobnosti još pogotovo, ako se želi, da ta diktatura bude dužeg vijeka. Slično kao što slabo isplanirani puč prema nekoj vladi, u nekoj državi obično kobno završava za izvođače tog puča, ako je slabo isplanirani i izveden i to smo imali priliku vidjeti u primjeru Turske, kad je dio vojske započeo puč protiv predsjednika Erdogana i znamo kako je sve to završilo. Isto će biti, ako na primjer premijer Plenković sa nekoliko svojih podrepnika iz HDZ-a pokuša uvesti nekakav oblik diktature. On je evidentno slab organizator i slabo zna procijeniti ljude, koje postavlja na važna mjesta i s kojima se okružuje. O tome svjedoči veliki broj ministara u dvije njegove vlade, koji su morali odstupiti ili su bili smjenjeni zbog korupcije ili drugih razloga. Plenković živi u iluziji, da je premoćno pobjedio na zadnjim parlamentarnim izborima, koji su se odvijali pod velikim utjecajem Korone što je rezultiralo vrlo malom izlaznošću birača(najmanja izlaznost u samostalnoj Hrvatskoj), a za njegovu stranku HDZ je glasalo negdje oko 16.7% svih biraača. To da je on dobio prilično visoki postotak na izborima se pokaže u sasvim drugom svjetlu i kontekstu, kad pogledamo cjelokupnu situaciju,… Pročitaj više »

Cia
Gost
Cia
5 mjeseci prije
Reply to  mali mozak

Kakva pamet ti treba za diktaturu treba ti sila i propaganda.

KISIK
Gost
KISIK
5 mjeseci prije
Reply to  iiiistina

ne hvala

iiiistina
Gost
iiiistina
5 mjeseci prije
Reply to  KISIK

pokazao sam o čemu se raspravlja a hoće li iko rasturiti kazarsku mafiju ostaje za vidjeti ko preživi i naravno da nam nije dostupno što se to stvarno sprema a svi vi osječate da zlo raste internet se puni svim i svačim da se gojimi ne osvijeste previše

domagoj
Gost
domagoj
5 mjeseci prije
Reply to  Suzy

a što je njima 6000 kn za ručak ili 6000000 za njihov strah, i 66000000 ako treba. Bez računa se računa !

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
5 mjeseci prije
Reply to  Suzy

Nije on nikakav vođa , ni u sprdnji .

Blu trabant
Gost
Blu trabant
5 mjeseci prije
Reply to  Suzy

Sve sto mu narede

duki
Gost
duki
5 mjeseci prije
Reply to  Suzy

@ Suzy
Moja Suzana nije ti on nikakav vođa,
Možda svoje stranke ali države ne !
Ako imaš dileme,odi na 1.autobusni kolodvor pa na Perunu za” MINKEN”
pitaj ljude što misle o premijeru kao vođu države nam naše !!🙊🙉🙈🖕🖕😭😭😭😂😂😎😎

ja sam
Gost
ja sam
5 mjeseci prije
Reply to  Suzy

Da je netko prije samo 3 godine pricao da ce nam nametnuti obavezno cijepljenje, ograniociti kretanje , ukinuti pravo na rad , prisilno zatvarati u karantene,prisilno odvoditi u bolnice, ograniciti slobodu govora, uvoditi policijski sat i sve otalo sto nam se sada dogadja pa cak i u drzavama koje su do jucer bile primjer demokracije i slobode proglasili bi ga ludim teoreticarem urote. Danas vecina nas tako misli da smo daleko od toga da ce poceti da nas masovno zatvaraju logore nalik onim u nacistickoj njemackoj, da je daleko dan kad ce nas sve prisilno cipirati…… Probudite se , to nam se vec sutra moze dogoditi. Ne da skrecemo prema diktaturi vec smo uveliko u njoj. Po svemu sudeci mi jos nismo svjesni toga i jos uvijek mislimo da ce nam se vratiti sva prava i slobode koje smo nekad uzivali. Ne nece do toga doci izuzev slucaja da se sami izborimo za to. Znaci MORAMO SE SAMI IZBORITI ZA SVOJU SLOBODU. Ne samo to , nema vise vremena za cekanje sto ce se dogoditi . Sad u ovom trenutku nam se to dogadja. Organizirajte se i pruzite otpor ako treba i nasilni otpor. Ne da pozivam na nasilje ali… Pročitaj više »

Željko
Gost
Željko
5 mjeseci prije
Reply to  Suzy

@Suzy Samo onaj tko je skroz neovisan, tko proizvodi hranu, može proći bez cijepljenja!! Nema putovanja, nema računa u bankama, nema ništa, bojim se, nisam za cijepljenje, da će naći način da će svatko primiti cjepivo! Primjerice, Hrvati bi poginuli da ostanu u Njemačkoj, ako Angela kaže da se moraju cijepiti ili natrag u Hrvatsku i BiH, skoro svi će se cijepiti da ostanu u Njemačkoj!

MaSSa
Gost
MaSSa
5 mjeseci prije
Reply to  Željko

A sta u Njemackoj nema korona mjera i gubitka poslova, skracenog radnog vremena?
Nisu svi na dobrim poslovima i placama, vjeruj mi ima ih dosta sta ce se vratit.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
5 mjeseci prije
Reply to  Željko

Vec sam pisao o tome. Sistem je tako napravljen da ne mozes bit samodostatan i off the grid. Zemlja nije tvoje vlasnistvo (ako si u HR) samo gornjih 15 cm. Dakle ako iskopas bunar nije tvoj tj voda nije. Moras placat komunalije i naknade, a za to ti treba novac, a novac ne kontroliramo mi. Tako da bez novca padas kad tad pod ovrhu. Samo je pitanje vremena. Dok ne shvatimo da se na tuđoj moci ne zivi nista od toga. Za sada prolazi, ali kad uvale totalni lockdown najezice i oni na selu. Dron ve vas snimit da ste u polju ili izvan kuce pa ce vam narokat kaznu takvu da vam odmah mogu uzeti imanje. Slijedom toga valja razmisliti imam li izbora ili nemam. Hoce li mi na kraju egzistencija biti ugrozena i da li cu prihvatiti bit rob samo da ostanem na zivotu? Na kraju se sve svodi samo na to pitanje. Stvar vase slobodne volje sto cete izabrati.

rhgnberntbgerotboerb
Gost
rhgnberntbgerotboerb
5 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

Ako je taj na selu samosvjestan da se neće živ predati badava im kazna.

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije
Reply to  Suzy

Pogledat početak ili kraj agonije, sablazan prizor, kratki film o Londonu. ko je jednom tamo bio zna da kroz neke kvartove nisi mogao proć od gužve i svjeta – ko u košnici. sad corona Praznina i sablasno i strašno: YT-
“London Has Fallen | Financial Collapse”

Brle
Gost
Brle
5 mjeseci prije

Jedino što nas i naše društvo u ovoj situaciji može spasiti je “Francuska revolucija”. U nas se ništa neće promijeniti bez prolivene krvi. Do toga vjerujem da neće ni doći, možda i bolje. Međutim, “demokracija” koju toliko uživamo ostavit će nas na milost i nemilost kojekakvim Plenkovićima, Sanaderima itd.

Mlata
Gost
Mlata
5 mjeseci prije
Reply to  Brle

Živiš u zabludi da će ti dati počast da pogineš na bojnom polju, onako kao “pravi muškarac”! To zaboravi, to vreme je prošlo. Sad će te uništiti zakonima i ti i ja tu ništa ne možemo učiniti. Proba li neko nešto solirati u tišini će nestati a ti i ja ćemo samo šaputati

Max
Member
Famed Member
Max
5 mjeseci prije
Reply to  Brle

Mračne sile su bile iza Francuske Revolucije. Iste kao i iza ovoga što se zbiva danas

iewnfvierwvuwergtnwr
Gost
iewnfvierwvuwergtnwr
5 mjeseci prije
Reply to  Brle

Pa “francusku” su isti radili ko i prevaraonu.

LZN
Gost
LZN
5 mjeseci prije

1. Create a low mortality virus at Fort Detrick, NJ. 2. Create a weaponized high-mortality version as a backup to be used if needed. 3. For “added deniability” have it transferred to the bioweapon lab in Winnipeg where it will be stolen by Chinese scientists and smuggled out to Wuhan. 4. Make its spread seem like an accident. Blame the wet market in Wuhan. 5. Do a real-world simulation in Oct 2019. 6. Plan to vaccinate the human race, enforced by a digital ID and “heath passports.” 7. Allow human to human contact to enable the strain to spread before lockdowns begin. 8. Expand lockdowns. 9. “Hype” the number of deaths in order to spread fear. Attribute all deaths to Covid 19. 10. Keep lockdowns as long as possible in order to destroy the economy, break supply chains and create social disruption. 11. Relieve lockdowns for a short time, and then blame “increase” in cases on this respite. Blame increase on protesters. “We told you so.” 12. Quell outrage with brutal force and depict dissenters as “public enemies.” Army checkpoints. 13. Roll out vaccinations and passports. People will not be able to participate in society without both. 14. If the… Pročitaj više »

bumbar
Gost
bumbar
5 mjeseci prije
Reply to  LZN

Bill Gates himself, on June 23 in a video currently featured on the US Chamber of Commerce Foundation website, openly promised us that there is going to be a “next one”, and – “That one, I say, will get attention this time.”

Žvuž
Gost
Žvuž
5 mjeseci prije

Tendencija vlastodržaca je jasna, s tim da je igra puuuuno veća od nas s ovih prostora. Kod nas, kao i u SAD, imaju jedam problemčić kada pričamo o uvođenju diktature – naime raja je prilično dobro naoružana. Gotovo je nemoguće uvesti diktaturu kada imaš protiv sebe naoružan narod koji ti ne vjeruje.

Mrčikola
Gost
Mrčikola
5 mjeseci prije
Reply to  Žvuž

Žvuž, problem je što će, možda, jedan dio tih naoružanih ljudi oružjem braniti stečene privilegije, a to vodi u građanske ratove na radost gospodara kaosa.

Mlata
Gost
Mlata
5 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Kolega ne kapira da je raja bez vođe obično stado ovaca! Bude li se pojavio vođa Mlati će odma’ biti sumnjiv, Mlata zna ko postavlja vođe, vođe ičega na ovom svetu! Primer ti je JNA u građanskom ratu ’90.-tih….tehnika sva moguća a momci u patikama razhebu čitavu motorizovanu brigadu…zna se čiji je bio tadašnji vođa JNA…. vođa svih samo ne “vođa” JNA

iewnfvierwvuwergtnwr
Gost
iewnfvierwvuwergtnwr
5 mjeseci prije
Reply to  Žvuž

Kod tebe dolje su zdravog razuma al ovdje u Zagrebu vidim samo maskaše, razumnih ima ko pčela koje su pobili.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
5 mjeseci prije

Citam da se intenzivno kupuje zemlja po Lici. Kuna dvije po kvadratu. Dalmacija i Zg uglavnom. Neke vjerojatno puca intuicija da bi mogao se desiti jos jedan potres ali ovaj puta za pamcenje. Ako bude spricunga korone 21 onda ce “čast” imarinprvo veliki gradovi. Osim toga dobro je da se formiraju neke zone u kojim ljudi jednako misle ma sto to znacilo.

rhgnberntbgerotboerb
Gost
rhgnberntbgerotboerb
5 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

Nemoj da te čuje Zapi, hehehe, da zagovaraš bijeg na selo i biti neovisan koliko god možeš uz težak fizički rad i miran san. Ovi dolje od Žvuža ako su složni neće se dati pelcovati pa kakove god vrste bio otpor.

bumbar
Gost
bumbar
5 mjeseci prije

21. listopada 2020. njemačka tiskovna agencija (DPA) izvještava da se Njemačka obvezuje da će slati svoje NATO vojnike za moguće operacije Covid-19.
Pišu ovako: “Njemački vojnici mogli bi biti upućeni u krizne misije u druge NATO i zemlje partnere tijekom drugog vala pandemije Corona. Kao što je potvrdio glasnogovornik Ministarstva obrane, njemačka je vlada obećala NATO-ovu podršku za svoj hitni plan “Saveznička ruka”. Prema ovom planu, medicinsko osoblje, i stručnjaci vojnih snaga bit će na raspolaganju stranim misijama za suzbijanje nuklearnih, bioloških ili kemijskih opasnosti prema potrebi. Plan za nepredviđene slučajeve treba aktivirati, na primjer, ako kolaps zdravstvenog sustava predstoji u savezničkim zemljama ili zemljama partnerima NATO-a zbog vrlo visoke stope zaraze, a pogođena država traži potporu.”
Ne kažu što će raditi njemački i ostali NATO vojnici ako dođe do građanskskog neposluha i nemira.

Istina
Gost
Istina
5 mjeseci prije
Reply to  bumbar

Hop hop hopa
dolazi Evropa
sad će da nas biju sile
Svjetske milicije
DUBIOZA KOLEKTIV

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
5 mjeseci prije
Reply to  Istina

A i oni iz sobe drze koncerte…

Krusevljanin
Gost
Krusevljanin
5 mjeseci prije

Mozda rade za istog gazdu. Muzicka i filmska industrija je njihovo cedo i to ne samo na zapadu.

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije

E ovako je napisao jedan alpski kroničar prljave narative vladajućih ko fol protiv Corone:

ZAKLJUČAK

9. listopada 2020.

“Danas: nemate masku? Više ne možete ući u trgovinu ili javni prijevoz, apoteku slično … Sutra: Ne možete platiti bez bankovne kartice. Gotovina se više ne prihvaća nit akceptira … Prekosutra: Niste li cijepljeni? Više nemate pravo putovati, ne može vas unajmiti ni zaposlit nijedna tvrtka, slobodno se kretati ili koristiti javni prijevoz i usluge … U bliskoj budućnosti: Ako u desnoj ruci nemate čip ili ugrađen satelitski aktivirani nano-čip, tada nemate pristup apsolutno ničemu! Vaša ljudska prava više ne postoje … bit ćete izopćenik, neprijatelj sustava … Sve se kreće prema dobro utvrđenom planu i ljudi sve prihvaćaju. *** Isključite televizor otvorite oči i ne spavajte više jer će te inače zakasnit na odredište**…”

indy
Gost
indy
5 mjeseci prije
Reply to  piždro

Čim su uveli karantenu,čim vlast preuzeo tvz.stožer(okupacisko namjesništvo za Hrvatsku).Istog momenta su stavili ustav zakon o pravima pacijenata,zdravlju,konvencije UN-a o pravima djece te ljudskim pravima itd,itd van zakona,kao i večinu zakona.I uveli da vrjede samo dekreti protektorata za Hrvatsku,nažalost i večina institucija priznaje protektorat a ne narod kako stoji u ustavu i deklaracijama UN-a,itd,itd…..To se nekad zvalo diktatura????

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije
Reply to  indy

indi pozdrav danas me boli zub i glava. pa nekom drugim prilikom ćemo bit opširniji..

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
5 mjeseci prije
Reply to  piždro

To znamo odavno…
Naravno ima puno onih koji vjeruju da nece biti bas tako ili da ce se izvuci bjegom na selo, laznom potvrdom ili da ce ih neko bozanstvo spasiti

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije

da Emilijano znaš ti i još 1 il 2 posto a trebonlo bi bar 50 i više posto pa da se nečem nadamo.. uostalom taj komentar je bio lijep jer je pobrao puno lajkova i odgovora i u samu bit planera pogađa.

Z.A.
Gost
Z.A.
5 mjeseci prije
Reply to  piždro

pizdro evo mene opet … pises OKej komentare a ja cu samo da dodam nesto o maskama i njihovoj proklamaciji da su obavezne ili ako neces da ih nosis slijedi ti kaznjavanje kao u filmu Leptir pa onda mastaj kako da pobjegnes sa otoka … samo sa ovog otoka nema sanse pobjeci i da naleti talas, i da te talas izbaci na sigurno i da dozivis slobodu . Prica se vec odavno o globalnom zatopljavanju uzrokovanom povecanom emisijom CO2. Izmedju ostalog pricalo se i prica se i sada da i ljudi su odgovorni za tu povecanu kolicinu CO2 na planeti iz razloga zato sto nas ima previse i udisemo kisik a izdisemo CO2 . Samo se pitam ko je dosao na tu ideju da su i ljudi odgovorni za zagadjenje okolisa usljed svojih fizickih aktivnosti koje podrazumijevaju obavezno udisanje i izdisanje .Sad ja pitam ove zagovornike nosenja maske da li ja lazem o ovom o cemu pisem . Ne ne lazem a i mislim i da je i na ovom portalu pisano o tome da ljudi svojim disajnim aktivnostima doprinose zagadjenju planete. Sad i pitanje za sve koji nose masku gdje ide CO2 kad ga izdisu ? Ide li u… Pročitaj više »

Mrčikola
Gost
Mrčikola
5 mjeseci prije
Reply to  Z.A.

Z.A. pozdrav druže, vidim da si iskusio probleme koje izaziva nošenje maski i probleme koje izaziva nenošenje maski.

Z.A.
Gost
Z.A.
5 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Halo Mrcikola drago mi je da si i ti na plazi . Mrcikola a kak bi to bilo a da ZA nisu zapisali i da Zoro nije imao problema sa maskom , necije magare bi krepalo… Ja sam ti se drug ubio za kaznu … Najbolje bi im bilo da se ne muce i da mi daju blok sa kaznama pa da ih sam sebi pisem ….

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije
Reply to  Z.A.

ej Z.A. legendo tvoji i Sam’irovi komentari su takođe jako interesantno štivo! odmah znaš o kakvom karakteru i ličnosti se radi.. neznam na ovom forumu se našlo jako puno velikih kreativaca induvidalaca i pravih poznaavalaca svega i svega. pa je donekle i pljenilo kad čovjek vidi kakvih sve tipova i ženskih i muški na logičnom ima. ti si jedne prilike čini mi se negdje naveo, kako bi bilo interesantno sve ove komentare prikupit i objavit u pisanom izdanju.. da vrlo interesantno bi to ispalo. Istražuj puki i naravno buraz Subaru su orginala! oni su iz još nekoliko drugih komentatora zagrnili zavjesu kabale i pokazali koje se sve utvare tamo tabore.. da da i za kraj Soa je isto legenda… meni je inače milina kad je perzija tema – onda ti i Kora pokažete sve potencijala.. evo posludaj ovaj video pjesmu ‘sto si tuzno selo moje’ i komentare dođe ti da vrisneš i požališ sto ..

Histrion
Gost
Histrion
5 mjeseci prije
Reply to  piždro

Ja bi predstavu napravio od tekstova sa “Logičnog”, Al sam tupex i za režiju i za dramaturgija, a povrh toga, za sada je to tek monodrama, jer ja, ljudi moji, u svojoj branši sugovornika o temama s ovog portala – nemam!

Mrčikola
Gost
Mrčikola
5 mjeseci prije
Reply to  Histrion

Histrione, toliko o buđenju mase.
Sve me više strah da se ovdje pomalo naivno tomu nadamo.

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije
Reply to  Histrion

Histrion pa dovoljno je volja i 5 % talenta.. da bio bi prekrasan polit triler i skeč za srednje skole

Mrčikola
Gost
Mrčikola
5 mjeseci prije
Reply to  piždro

piždro, rekao je jedan poznati Crnogorac: ” Pučina, to je stoka jedna silna”

iewnfvierwvuwergtnwr
Gost
iewnfvierwvuwergtnwr
5 mjeseci prije
Reply to  piždro

Ovaj dobro vidi Piždro.

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije

Buraz taj je zbilja progledao i ušima a ne samo očima! ima ih tu na alpama , nisu za pocjenit… preksinoć je jedan vagabudo kad sam prolazi uz travnjak i ivičnjak gde je par velikih stabala i suteren; parkirao biciklu natovarenu velikom kutijom opalih oraha .. pitam ga: što je bos bez cipela ? – veli, da tako hoda više od 30 g. i da nema prehlade ni oboljenja. pitam – jel i zimi isto kad je hladno ? da veli.. pitam, gdje spava? kaže u vrtnoj drvenog kući, gde grad iznajmi prostor sa strujom vodom , za natura fanove. tu ima puno građana koji si kupe za par hiljada vrtic sa cvjećem i montažne krasne drvene kućice – prekrasno za starije parove kojima je pun kofer civilizacije koji par mjeseci provedu u tim svojim vtlovima i malim baštama; koji vole prirodu, tišinu cvjeće i male vrtlove zelenilo i čari prirode. gdje zasade tulipane, ruze i koju salatu maline, luk itd.. pita ga poslije, mogu li ga uslikat, cisto radi prvatnog dojma – veli može samo pod uvjetom da niukom slučaju na FB – velim, nema problem. sinoć prođo vidim slican njemu al drugi tip , vjerojatno mu kompanjon duga… Pročitaj više »

rhgnberntbgerotboerb
Gost
rhgnberntbgerotboerb
5 mjeseci prije
Reply to  piždro

Dobro ti ovo, ti znaju da je povratak prirodu jedino ispravno. Ima logike to za bose noge. Stalno si u kontatku sa magnetnim poljem zemlje i njenom frekvencijom preko gole kože i fesrceraš isto kao i ona sama. Primaš stalno negativno nabijene jone koji onda pobuđuju tvoj imunitet kao kod životinje i nema bolesti. Gledao sam davno nekog tipa u đu Jorku kako trči bos i samo u gačicama i jede sirovo meso, ne može biti zdraviji. Onda jedan drugi tip koji je bio boelstan i našao sebi lijek u tome da jede samo meso i to sirovo. Uzme ovcu od nekog farmera za kojeg zna da mu ovca samo brsti travu i nikakova kemija i zakolje je sa što manje trauma za nju. Išao liječniku da mu vide krv, ona tiptop. Skoro sam nekoga nagovorio da si kupi Ionex jonizator, pravi ga jedna slovenka a ima za kupiti i u Zagrebu, nabavi si to i ako možeš šetaj što više bos vani. Pošalji mi neku odrednicu gdje mogu vdjeti te drvene kuće. Bio sam davno u Nizozemskoj par puta pa smo iznajmljivali te kućice za odmor.

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije

Suby ja ga pitam: pa zar ti nije hladno i zar te nije malo strah razbijeni krhotina bačene pivske boce? on veli ne, da se kreće sa baterijom i osjećajem. te pokaza tabane – imas sta visidjeti. debela koža sa postavom kao u divljeg vepra! a zubi kosa do sredine leđa – vidi se totalno sa prirodom srastao i uvažen od nje. u svakom slučaju nesvakidašnji i upečatljiv susret… e velim u sebi nakon susreta svaka čast ovdje naši mučenici sve će za njihove franke uradit nebi li djeci priùštili solidniji život i dolje se u rodnom kraju pokazali sa moćnim limuzinom il džipom… štedit će i od sebe i na sve strane samo da se
u rodnom zavičaju pokažu i dokažu…

irjfnvierngtunerigtu
Gost
irjfnvierngtunerigtu
5 mjeseci prije
Reply to  piždro

Pa da, otvrdne koža dolje ko kopito kod konja, to se isto desi sa rukama ako radiš stalno njima težak fizički rad bez rukavica, bude ko šmirgl papir.

davor3
Gost
davor3
5 mjeseci prije

Lavrov je danas govorio o Hrvatskoj

Lavrov je napomenuo da Rusija poštuje pravo bilo koje zemlje da provodi vlastitu energetsku politiku i bira najbolje izvore opskrbe energijom.

 “Nemamo ništa protiv konkurencije. To bi trebalo reći da bi ovo trebalo biti pošteno tržišno natjecanje temeljeno na tržišnim principima, umjesto na političkim sloganima hladnog rata.”

To se također odnosi na planove o izgradnji LNG terminala na hrvatskom otoku Krku, koji financira EU i ima američku političku potporu.

 “Projekt izgradnje terminala za LNG na otoku Krku unutarnja je stvar Hrvatske. Ako naše hrvatske kolege vjeruju da bi ukapljeni plin bio bolji za njihovo gospodarstvo u usporedbi s jeftinijim plinovodnim plinom, neka tako bude.

Svatko ima pravo odlučiti što je isplativo i što nije “, rekao je Lavrov.

Mlata
Gost
Mlata
5 mjeseci prije
Reply to  davor3

Davor3 je naivan kao Tarzan….preveslali ga po ko zna koji put pa i sad će

Ive
Gost
Ive
5 mjeseci prije
Reply to  davor3

Plenkovic je bio i dozivotno ostaje samo VELIKI SERONJA

nino
Gost
nino
5 mjeseci prije
Reply to  Ive

Što ti čini premijer, pa ga tako psuješ?

davor3
Gost
davor3
5 mjeseci prije

“Također postoji zamah u našoj praktičnoj suradnji. Prošle je godine međuvladino povjerenstvo za trgovinu, ekonomsku, znanstvenu i tehničku suradnju održalo sastanak u Moskvi. Ovogodišnji skup planirali smo održati u Hrvatskoj, ali pandemija je promijenila naše planove.

Dogodit će se nakon što se epidemiološka situacija stabilizira “, rekao je. “Naravno, hrvatske tvrtke nastavljaju raditi u Rusiji, a isto vrijedi i za ruske tvrtke u Hrvatskoj.

” Također je primijetio da je trgovina između dviju zemalja u 2019. premašila 1,5 milijardi dolara.

Mikojan
Gost
Mikojan
5 mjeseci prije

Kineski “korona” festival, ma hejde nemojte mi kazat to, kome je u interesu da zaključa kineze i zatvori pogone? Kinezima?
Predpostavimo da je kina napravila predstavu radi suzbijanja demonstracija u Hong Kongu, no da li bi sami sebi napravili takvu štetu radi par sto studenata koji rade nered? Ne, riješili bi oni to bambusovim palicama na jen-dva-tri. Kinezi su svijetu pokazali da se mogu oduprjeti i takvom biološkom napadu kakav se desio u jednoj njihovoj pokrajini a kad se loptica planirano prebacila na ostatak svijeta vidjelo se da je taj svijet potpuno nespreman za takve napade. Kinezi su samo suorganizatori ovog cirkusa, treba kopati malo dublje. Zanima me da li će kineska vlast ikada progovoriti što, kako i zašto je sve pokrenuto početkom godine.

Hmmm da
Gost
Hmmm da
5 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

Ako se kopa dublje doći će se do američkih Demokrata

Mikojan
Gost
Mikojan
5 mjeseci prije
Reply to  Hmmm da

Hm da, ja sam šokiran, demokrati se pretvorili u fašiste a republikanci idu prema socijalistima, što se to dešava u USA ?

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
5 mjeseci prije
Reply to  Hmmm da

Bijase svojevremeno neka slikica Obame i Melinde kako se veselo smijese iz labosa u Wuhanu. Meni dosta.

mislim
Gost
mislim
5 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

ne razumijem u ovoj priči ,kakve veze imaju kinezi s nama,
jedino ako su plenković i milanović kinezi. i svi u saboru, i svi koji su glasali za kineze.

Zadranin
Gost
Zadranin
5 mjeseci prije

Svim našim hrvatskim političarima nabijem mater u čvalje.

Gamad uhljebska, i korumpirana.

P***!

Werd
Gost
Werd
5 mjeseci prije
Reply to  Zadranin

Tebi je dobro tebe žena hrani.

P***!

Zadranin
Gost
Zadranin
5 mjeseci prije
Reply to  Werd

Tebi fali zarez u rečenici.

P***!

Tony
Gost
Tony
5 mjeseci prije
Reply to  Zadranin

Fali zarez – drž’ se točke.

Deno
Gost
Deno
5 mjeseci prije

Upravo prodajem stan i selim se van grada ..drvena kućica ,voćnjak,vrt,pčele,kokice ,solarni panel i bunar sve ekološki u skladu sa prirodom….žedan i gladan neću biti a nešto ću i zaradit

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije
Reply to  Deno

Bravo Deno dobar potez i nek je sa srećom! Značajne poteze u životu treba vući suprotno od masa – na kraju ćes vidjet da si bio u pravu.

Mrčikola
Gost
Mrčikola
5 mjeseci prije
Reply to  piždro

piždro, pametno zboriš.

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Mrči kod mene je bilo tako kao i u svakom kraju originala tipova, a nisu imali nekih škola.. od njih si imao pametnih da čuje i da za taj dan nešto naučiš u životu.. izumrše na zalost – a osta samo praznina! je ti su tipovi bili pronature mudraci i znancu.. pozz

Z.A.
Gost
Z.A.
5 mjeseci prije
Reply to  piždro

E sad si me pogodio u herciku s ovim komentarom …takve sam tipove i ja volio ko rodjene svoje i druzio se i ucio od njih i sto ti rece izumrijese i odnesose sa sobom radost drugarstvo i dobrotu i osta samo praznina a nisu bili nesto posebno obrazovani ali su imali zivotnu skolu koja se ne uci u skolama …

BIH
Gost
BIH
5 mjeseci prije
Reply to  Deno

I ja razmišljam da se vratim u Bosnu.

šeronja
Gost
šeronja
5 mjeseci prije
Reply to  BIH

nemoj Bandiću ako Boga znaš

jamai
Gost
jamai
5 mjeseci prije
Reply to  Deno

Nemoj zaboraviti saditi smokve, tu se novaca napravi.
I soja je dobra, Kinezi ce ti sve kupiti.

Mariet
Gost
Mariet
5 mjeseci prije

John Donne je pjesnik koji se rodio u 16 stoljeću. Bio je i dekan katoličke institucije.

Werd
Gost
Werd
5 mjeseci prije
Reply to  Mariet

Obrazovan čovek.

Mariet
Gost
Mariet
5 mjeseci prije
Reply to  Werd

Htio sam reći da sigurno nije kopirao velikog Ernesta. Ne volim kad neko iznosi tvrdnje koje dokazano nisu istinite.

Blu trabant
Gost
Blu trabant
5 mjeseci prije
Reply to  Mariet

Svaka cast

Mariet
Gost
Mariet
5 mjeseci prije
Reply to  Blu trabant

Hvala kolega

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
5 mjeseci prije
Reply to  Mariet

Ako je taj pjesnik bio dekan bilo koje obrazovne institucije onda je on bio časnik tadašnjeg kontrolnog sistema u protivnom za njega danas nebi ni znali. A tko je taj “veliki Ernest” ja neznam i on nije toliko bitan jer da i on nije bio isto ono što i prvospomenuti pjesnik za njega danas nitko nebi znao, a kamoli bi znao kako je “veliki”.
Kad se radi o pjesnicima, filozofima, misliocima onda je “veličina” strogo subjektivan pojam.

Max
Member
Famed Member
Max
5 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Veliki Ernest Hemingway.

Mariet
Gost
Mariet
5 mjeseci prije

Bio je blag. Zato nam mnogo njih sjede u saboru živi i zdravi

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
5 mjeseci prije

Odličan članak , natera na razmišljanje , hvala 🙂

nino
Gost
nino
5 mjeseci prije
Reply to  jablan u žitu

ti si farabut petra kočića!

Austrijanac101
Gost
Austrijanac101
5 mjeseci prije

Nama je bolje nego što smo zaslužili.

hogar strašni
Gost
hogar strašni
5 mjeseci prije

Prije su se događale revolucije gdje je narod uzeo puške i metke te promjenio vlast. Mislim da se sve vlade u Europi boje samo tog scenaria. E to ja zovem restart.

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije
Reply to  hogar strašni

Možda je to sve bilo u njihovu aranžmanu.. jer su oni financirali takve stvari kesu odrješivali kad je kralju il grofu zaterebalo. Pogledaj nekad neku reportažu od ‘Ernst Wolff’ vergiss alles’ yt

Selma
Gost
Selma
5 mjeseci prije
Reply to  hogar strašni

Ne boje se oni ničega, a kamoli naroda s puškom i mecima, sve je planirano, programirano i unaprijed inscenirano, tako da su vam ove ode revolucijama po komentarima čista farsa (koju su vam uspjeli servirati na prihvat)

Mrčikola
Gost
Mrčikola
5 mjeseci prije
Reply to  Selma

Selma, gospodari kaosa ne ali kokošari u njihovoj službi…itekako, i zato je dobro spominjati revolucije i tako vršiti pritisak na na tu sitnu ološ.

Brainstorm
Gost
Brainstorm
5 mjeseci prije

jest, john donne. do ovoga trenutka bio bi se spreman kladiti se da je ernest hemingway.
kaze sve o strucnosti onih koji naucavahu pogresno vec 80 godina.

burt
Gost
burt
5 mjeseci prije

već je iz povijesti poznato da su razne pandemije vodile u ekonomske krize i ratove, španjolska gripa je skratila drugi svijetski rat jer su još u proljeće i ljeto 1918 njemačka vojska planirala da uništi britanske snage i da pobijede u ratu i izvodili ofenzive npr. Druga bitkia na Marni ali kad su se američki vojnici iskrcali u Francuskoj donjeli su sa sobom i španjolsku gripu koja se proširila i najviše pogodila njemačku i austroguarsku vojsku, baš za vrijeme španjolske gripe došlo je do uništenja Austro-Ugarske mornarice i od srpnja 1918 protuofenzive udružene francuske,američke i britanske vojske a njemačku vojsku je zahvatila španjolska gripa, isto tako za vrijeme kuge druge najstrašnije epidemije u povijesti na vrhuncu kuge španjolska flota je pokušala izvršiti invaziju Engleske ali su poraženi u poznatoj pomorskoj Bici kod Winchelsea u kojoj je sudjelovao osobno kralj Edward njegova dva sina i većina engleskog plemstva, tako da je ovo sada još i dobra situacija ako se zna da su pandemije osim ekonomskih kriza, unutrašnjih nemira sljedili i ratovi između država

TražeseDomaćaJaja
Gost
TražeseDomaćaJaja
5 mjeseci prije
Reply to  burt

jesi ga i ti sad nadrobio

KISIK
Gost
KISIK
5 mjeseci prije
Reply to  burt

Uvod u …orbo at chao?

puki
Gost
puki
5 mjeseci prije

Evo još jedan primjer kako plaćen kabalčad lažu i manipuliraju u Njemačkoj i Austriji.

To je dokazno i pokazano u jednoj emisiji austrijskog tv kanala “Servus TV”.

Dakle, u Njemačkoj i Austriji, vladajuće bande su smislile da se, ako se broj zaraženih, u prosjeku na svakih 100,000 stanovnika, tjedno poveća iznad 50 slučajeva- da se onda uvode nove i nove mjere. Ovo izmišljeno pravilo, međutim banditi primjenuju i na mala mjesta i sela, koja imaju malo stanovnika. Tako oni i za mjesta sa malo stanovnika računaju pomoću ovog pravila 50 zaraženih na 100.000 stanovnika i tako onda dobiju visoke rezultate za ta mjesta, rezultate koje ne odgovraju istini, ali oni ih broje u statistiku.
U emisiji je spomenut takav jedan primjer. U nekom austrijskom selu sa 900 stanovnika, ima 7 osoba koje su testirane pozitivno. Međutim nadležni banditi, u službi kabale, su to računali sa ovom formulom 50 na 100.000 i tako je ispalo da to selo od 900 stanovnika ima 770 “inficiranih”!! I to su pobrojali u službenu statistiku!

puki
Gost
puki
5 mjeseci prije

-ovo što su Plenkijeva kabalčad donijele sada ove nove mjere, ograničenje kontakata na svadbama i slično, zabrane prodaje alkohola iza ponoći, itd.- u dlaku su iste mjere koje je u Njemačkoj već prije donijela Merkeličina cio-kabalina pishopatska vlada.
I tu se još jednom vidi, da zmijolika cio-kabal iz svooje zmijske smrdljive jazbine u FED-u i Wall Streetu, svim državama daje naređenja, koje i kakve mjere da poduzimaju. Sve ove mjere, malo po malo zaoštravanje su priprema terena za drugo potpuno zaključavanje u cijeloj Europi– da zmijoliki pripreme završni čin svoje zločinačke rabote.

KISIK
Gost
KISIK
5 mjeseci prije
Reply to  puki

Decembar, Januar 21 ?!

puki
Gost
puki
5 mjeseci prije

tako lako, a tako tesko…. bilo bi tako lako i jednostavno okoncati ovu laznu pandemiju- da vecina ovaca samo shvati da ih se vara i da prestanu slusati i slijediti sve te mjere, koje im se namecu. Kada bi svi ili vecina bacili maske i prestali se drzati svih tih mjera. Pandemija bi onda bila okoncana za 24 sata. zmijoliki i njihovi placenici bi se usrali i odmah bi proglasili kraj pandemije… medjutim, tako je tesko, jer vecina ovaca, i dalje ne misli nista i ne uvidja prevaru i ako im banda namece sve teze i teze mjere, oni ih i dalje slusaju… zato, ce, bojim se, ovo sve okoncati sa velikom katastrofom. mi svi zajedno nepovratno jurimo u veliku katastrofu, apokalipsu, armagedon–jer na zalost, drugacije ovo nemoze zavrsiti—kabala ce na kraju biti porazena, ali to ce kostati i mnoge ljudske zrtve bit ce potoci krvi i milijuni ljudskih leseva… medjutim, mozda je i bolje tako— jer kada bi kabala, nekim slucajem sada okoncala pandemiju i vratila sve u normalu– ona bi opet ostala na vlasti i dalje bi zadrzala kontrolu nad svijetom, koju vec sada fakticki ima. dakle, bit ce nuzna ta katastrofa, svjetski armagedon, jer se glava zmije, drugacije… Pročitaj više »

Z.A.
Gost
Z.A.
5 mjeseci prije
Reply to  puki

Nazalost moram primjetiti i priznati da si u pravu kad pominjes katastrofu kojoj nece biti ravne u istoriji covjecanstva. Moja zelja je da se armagedon izbjegne ali to je nemoguce a svi cimbenici koji prethode tom dogadjaju su prisutni u sadasnjosti i ukazuju razumnim da ce se to desiti . Ko sam ja da sumnjam u odredbe onog koji je jasno ukazao na to da ce se to desiti i dao upute za spas i olaksanje … Malo je i sada onih koji ce ovo sto si napisao shvatiti kao upozorenje , odmahnuce kao i uvijek i pomisliti pusti teoreticara zavjere , jer osobina ljudi je da se pokrecu kad se nesto desi a tada je kasno . Ljudi jednostavno nemaju osobinu da reaguju preventivno ranije (zbog urodene a i nametnute inertnosti) , vec kad ih nesto snadje .

pera lozac
Gost
pera lozac
5 mjeseci prije
Reply to  puki

100% si u pravu, ali aj ti to objasni ovcama sto sami setaju u parku i nose masku ili jos gore, totalnim idiotima koji voze biciklu sa maskom, za njih je ono sto im kaze “kutija za budale” sveto pismo.
Pgledaj proteste, svi nose maske (robovsko obelezje) a traze tamo neku slobodu.
Ok, sasvim razumljivo da ce oni sto se tuku sa murijom nositi maske da im nebi dosli kuci za koji dan ali takvih je 5-10%, sta cemo sa ostalih 90-95% sto “dostojanstveno protestuju”?
Nije se jedna ovca namene naljutila zato sto sam joj dokazao da je ovca, takvi u ogledalu vide vuka dok se samnom (snama) prepiru al cim vide uniformu trenutno staju mirno i glava dole.

mario
Gost
mario
5 mjeseci prije
Reply to  puki

puki katastrofa ce svakako biti, a kabala pada sa padom elektronike i mjenjanjem magnetskog polja, kada nebi toga bilo još dugo bi kabala vladala, a novi doseljenici bi polako naseljavali zemlju

puki
Gost
puki
5 mjeseci prije

reseta ce biti u svakom slucaju–ali na kraju taj reset nece biti u korist cio-zmijolikih, vec u korist naroda.
oni su pokrenuli reset,- sto znaci zapravo nesto ponistiti i krenuti od nule– naravno da oni pri tome misle da poniste sve nas-obicne ljude na ovoj planeti odnosno vecinu nas..da nas “nuliraju”
ali na kraju ce biti ponisteni oni–i glava zmije ce biti unistena.

mislim cak, da se nazire da ima umjerenih glasova u redovima kabale, koji ocito pokusavaju zaustaviti ovo i sprijeciti katastrofu. U zadnje vrijeme je sve vise glasova iz redova mainstreama, da se ovo ludilo prekine. to ja objasnjavam tako,, dakle sto u redovima elite, postoje neki, koji uvidjaju da bi kabala u svojoj neogranicenoj gramzivosti da dobije sve, na koncu bi mogla ostati be icega, odnosno izgubiti sve i biti unistena.

Mölltaler
Gost
Mölltaler
5 mjeseci prije
Reply to  puki

Neznam na osnovu čega misliš da će oni biti uništeni. Za sada im ide sve po planu, a možda čak i bolje nego što su računali. Ne vidim nikakve naznake toga da im plan neće uspjeti. Volio bih da objasniš na čemu baziraš taj optimizam da će kabala biti uništena.

Diego
Gost
Diego
5 mjeseci prije
Reply to  puki

Potpuno se slažem,nikakve šanse više nemamo.Možda se i desi nešto u korist naroda,ali nažalost to mi koji smo sada prisutni na planeti Zemlji dočekati nećemo.Taj Armagedon,ako ga bude,neće se dogoditi u narednih 50-100 godina.Apsolutno je nemoguće.

KISIK
Gost
KISIK
5 mjeseci prije
Reply to  Diego

Slj.2 tjedna…!?

mario
Gost
mario
5 mjeseci prije
Reply to  puki

“dakle sto u redovima elite, postoje neki, koji uvidjaju da bi kabala u svojoj neogranicenoj gramzivosti da dobije sve, na koncu bi mogla ostati be icega,”
NEMA TAKVIH, UBACIVAT CE JAČE VIRUSE I TAKO DOBITI POTREBNU VEĆINU NARODA DA PROVEDU ZLOČINAČKE PLANOVE, ČEKAJ SAMO SLJEDEĆU ZIMU

Patriot
Gost
Patriot
5 mjeseci prije
Reply to  mario

Ubacuju jače viruse več danas u cjepivu protiv sezonske gripe. Očekujem pomor starije populacije, groblja će biti pretijesna.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
5 mjeseci prije

Prvo Idu Covid preporuke, pa Covid redari, pa Covid policajci, pa Covid vojnici, vojnici koji umjesto uplatnica za kazne za nenošenje brnjice u rukama nose nešto drugo…. pogodite šta.

Tink
Gost
Tink
5 mjeseci prije

Tadmur, princip kuvane zabe, da se lakse “priviknemo”.

fujs solta
Gost
fujs solta
5 mjeseci prije

Tako je frende! Hrvati su nazalost bili i ostali dupelisci svima u povijesti pa tako i ovoj gubi koja je sad na vlasti!
Dobro je vuco reka>Stoko hrvati da ste normalni odavno bi imali drzavu

Mlata
Gost
Mlata
5 mjeseci prije
Reply to  fujs solta

Pojam “država” postoji samo glavama ovaca…..imaš primera danas na sve strane da su granice nebitne

iewnfvierwvuwergtnwr
Gost
iewnfvierwvuwergtnwr
5 mjeseci prije
Reply to  Mlata

Države, nacije, carstva, plemena osnovali isti ko i prevaraonu.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
5 mjeseci prije
Reply to  fujs solta

Ne znam da li je Marulić jos onomad napisao: Nema Hrvatska dovoljno škuda da plati toliko Juda! Dakle nije od danas ili od jučer.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
5 mjeseci prije

Cijeli članak se temelji na pogrešnim premisama. Krenuvši od naslova, ako se radi o skretanju prema diktaturi, uputno bi bilo najprije rasčistiti s kojeg pravca se to skreće prema diktaturi odnosno što je to iz čega se skreće u diktaturu. U protivnom plivamo u moru međusobnog nesporazuma i nerazumijevanja što rezultira sveopćim kaosom koji je evidentan.

Moglo bi se reći kako se radi o obrascu PRS odnosnò “problem-reakcija-rješenje” međutim postavlja se pitanje koja je reakcija masa i da li mase svijesno ili nesvijesno idu u suicid, slijedeće pitanje je da li itko zna što slijedi nakon “raspada sustava” odnosno da li je “raspad sustava” samo točka infleksije gdje će ovaj sustav biti zamjenjen drugim koji će kao “rješenje” biti ponuđen. Da li će mase drugi sustav prihvatiti svijesno ili nesvijesno, a to je već pitanje da li mase žive u stvarnosti ili u njenoj inverziji.

Ako se prihvaća činjenica raspada sustava onda je hitno potreban opći opoziv ovog sustava odmah, sad i ovdje kao odgovor na pitanje koje je “rješenje”, u protivnom se prihvaća drugi sustav koji neće biti ono što se želi.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
5 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Zar je moguće da tražiš opravdanje za ovaj zločin protiv čovječnosti koji se planski provodi a završit će negdje i genocidom?!?

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
5 mjeseci prije

A da li je moguće kako ti živiš s vunom oko glave pa nagađaš kako ja tražim opravdanja za zločin protiv čovječnosti. Ja samo pišem ono što vidim, a vidim kako se vodi psihološko propagandni rat protiv čovječanstva. Također vidim kako toga mase nisu svijesne jer bi se u protivnom raspravljalo na duhovnoj razini tog rata, s ne na materijalnoj razini gdje se energija gubi na rasprave i dokazivanja da li maske koriste ili štete, a to je isto kao da raspravljamo da li je čaša pola puna ili pola prazna pa se svrstavamo u dvije navijačke skupine i bjesomučno navijamo za jednu stranu dok ta čaša zapravo nije ni bitna. Isti obrazac smo prošli početkom 1990-ih kad se ratovalo, da bi svi sudionici bili temeljito opljačkani i obespravljeni, ne od protivnika nego od onih koji su onda kao i danas skriveni.

mario
Gost
mario
5 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

dobro si to napisao samo kako da vodimo razgovor na duhovnoj razini kada ih je 1% svjesno te razine

Mrčikola
Gost
Mrčikola
5 mjeseci prije

Tadmure, možda nisi dobro razumio Spacevododooa.
Mislim da postavlja pitanje jesmo li uopće svjesni ovoga što sad živimo da bi uopće mogli govoriti o naprijed, nazad ili o skretanju prema bilo čemu.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
5 mjeseci prije

Da li ti uopće vidiš rat protiv čovječanstva na duhovnoj razini dok se istovremeno vodi koordinirana akcija transfera imovine od dna prema vrhu. Da li ti misliš kako je ovo o koroni, neizbježnom daljnjem zaduživanji, kolapsu zdravstva, dugovima prema veledrogerijama, podizanju šatora i opremanjem arena za bolesnike itd. slučajno baš u ovom trenutku. Da li je bilo koji zdravstveni sustav funkcipnirao bez enormnih dugovanja do danas, da li se bjesomučno zaduživalo od sredine 1990-ih do danas. Ne primjećuješ li obrazac gledaj ovdje ne tamo, pazi na ovo, ne na ono. Distrakcija iz stvarnosti je duhovna kategorija i nemože se percipirati na materijalnoj razini.

mario
Gost
mario
5 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

dobro si napisao

mario
Gost
mario
5 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

narod se nikada ne pita rješenje budućeg sustava, do sada to su odlučivali nevidljivi i elita, a nakon reseta opet je pitanje pod čije vlasništvo dolazi palneta zemlja. Ako stari vlasnici ostanu, priča se nemjenja, ako svemir odluči drugačije, onda će napokon narod odlučivati o sebi

Tony
Gost
Tony
5 mjeseci prije

Nikad nije problem u ljudima, nego u sustavu. Onomad u socijalizmu i sad, sve su to isti ljudi, isti mentalitet. I ti isti ljudi kad odu u Irsku, Njemačku ili Australiju, gle vraga prilagode se onom sustavu i budu uglavnom dobri i cijenjeni radnici i sugrađani. Dakle sustav je kriv a ne ljudi. A ovaj sustav smrdi od glave, pa sve do repa. Taj sustav je stvarala ekipa lopova prema sebi i za sebe i kad su vidjeli da to prolazi, da nema posljedica, su se razbahatili i doveli nas tu gdje jesmo. Kako mijenjati sustav ? Ulica ? To ne vodi ničemu osim krvoproliću. Pa sve i da se ovi mirno maknu i kažu da su sve zajebali, tko će i kako napraviti novi, pravedniji, humaniji sustav ? Nema tog uma i snage koja to zna i može. Izgleda da nam se mora nametnuti izvana da bi funkcioniralo. Samo što sve te izvana boli kujac za nas i samo gledaju kako će nas iskorištavati a ne da nam pomognu.

mislim
Gost
mislim
5 mjeseci prije
Reply to  Tony

Nema tog uma i snage koja to zna i može.
ima uma i ima znanja.
ali nema snage.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
5 mjeseci prije
Reply to  Tony

Vec sav jedemo tuđi kruh jer nas se ne isplati.

Dani
Gost
Dani
5 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

To je zato što države “pomažu” subvencijama i sl. pa to dovodi do neravnoteža u sustavu gdje koristi imaju političari, korporacije i banke, a oni mali, siromašni (i države kao naša i pojedinci) zbog kojih se deklarativno i “pomaže”, na koncu propadaju. Tako je sa svime u što država umiješa svoje prljave prste, za naše dobro, naravno… Zato trebamo manje “države” a što više slobodnog tržišta i individualnih sloboda uz osobnu ODGOVORNOST SVAKOG POJEDINCA za sebe i za društvo, naravno uz minimalnu regulaciju potrebnu da sistem ostane u ravnoteži. To se zove LIBERTARIJANIZAM i nema veze s liberalizmom ni s neoliberalnim kapitalizmom. Ali ne, nama uvode tehnokratski komuno-fašizam uz još veći korumpirani državni aparat i manje sloboda a ODGOVORNOST (p)ostaje iskvareni pojam za manipulaciju masama…

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
5 mjeseci prije
Reply to  Dani

Nije drzava loša stvar, ali kad vlast proistjece iz samosvijesnog naroda. Fiksirane cijene, definiran odnos cijena proizvoda prema kolicina rada potrebnog za proizvodnju. Tako da cijena litre vode i litre mlijeka ne moze biti ista ni u ludilu. Postoji super dobar sistem za to. Jedina mana tog sistema je da nema mjesta za neradnike i one koji puno zuje, a malo meda daju. 600 tisuca uhljeba sa pobočnicima njih cca 900 000 otjeralo je van preko milju ljudi. Ti ljudi jos uvijek salju paricu ali da oni “otepu” drzavljanstvo i prestanu slat devize nema tog turizma koji bi nas izvukao. Citam koje kakve mjere za privredu. Samo lutkarske predstave. Zna se da ce biti lockdown i gotovi smo. Mozda tada dođe iz guze u glavu? Vidjecemo da li smo sposobni prezivjeti tj. da li smo zasluzili zivjet kao slobodni ljudi ili kao robovi s OIB-om kao logorasi u konc logorima.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
5 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

Hahah na pamet mi pada poveznica Nerona i onog iz Velog Mista sto rece: Poljat sve petrolom i užgat.

Tony
Gost
Tony
5 mjeseci prije

Dobro pitanje. Portal se deklarira kao regionalni, ali se fokusira samo na Hrvatsku.

Jarilo
Gost
Jarilo
5 mjeseci prije

Ovo je tek početak cirkusa, sluge svevidećeg oka su nam pripremile mnogo patnje i kaosa koji je hrana za njihovog gospodara. Nakon šta nas izmuče ponudit će nam spasonosni rješenje u vidu NWO

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
5 mjeseci prije
Reply to  Jarilo

Sve lijepo i jasno napisano u samo tri rečenice. Bravo! 👍

mario
Gost
mario
5 mjeseci prije
Reply to  Jarilo

Ipak ovo je kraj ovog ciklusa u sljedećih nekoliko godina

hiber
Gost
hiber
5 mjeseci prije

Pazi, molim te. Sustav se raspada pred našim očima. Pa ste to tek sada uočili? Dugo vam je to trebalo. A tek kad shvatite da se raspad ne može zaustaviti, nego tek usporiti… S time da svi učenici svojim mjerama u stvari doprinose ubrzanju raspada…

mario
Gost
mario
5 mjeseci prije
Reply to  hiber

Odlično hiber, nemože se zaustaviti jer se radi o svemirskim ciklusima, dobro je samo da ovo potraje kraće

Miha
Gost
Miha
5 mjeseci prije
Reply to  mario

Cikluse je spominjao Ivica Martinoski i njegov mentor Josip Buljević. Mario, napiši, koji su to ciklusi i od kad do kad važe.

mario
Gost
mario
5 mjeseci prije
Reply to  Miha

Ima ih puno, radi se o ciklusima dok se zemlja okrece oko centra galaksije, ciklusi sunca, ciklusi kometa, ciklus sunčeva blizanca, sad se svi sjedinjuju skoro u jednu tocku nakon 310000 godina

TražeseDomaćaJaja
Gost
TražeseDomaćaJaja
5 mjeseci prije

diktatura pete kolone

Sebo
Gost
Sebo
5 mjeseci prije

Pa ja se ne bi složio da ne postoji odgovorna grupa koja stoji iza ovih događaja. Grupa itekako postoji, zna se koji su, i zna se koji su im ciljevi. Veliki Reset koji će biti tema u Davosu u januaru, čipiranje stanovništva, potpuna kontrola i tiranija. Zato mi se autor čini malo naivan u njegovoj usporedi sa stadionom, to je daleko od istine

Meštar
Gost
Meštar
5 mjeseci prije

Gospodin Plenković se slomio. Slomili su ga meci pokojnog Bezuka. On i svi drugi političari misle kako ih nacija potajno voli, a kad shvate da nacija ima svoju logiku, onda ih optuže da su glupi i uđu u onaj kliše kako je vođa pametan , ali narod ne valja. Problem je što se naš premijer pogubio. Mi nismo Francuzi , mi smo mala nacija , tu svaki svakog zna i ne može se biti u Hrvatskoj Macron. On je neuspješan premijer koji je imao dobru početnu poziciju. Premda je briselski namjesnik za Hrvatsku , mogao je svoje namještenje dobro iskoristiti, ali je promašio. Taj je čovje u potpunosti svjestan da ga u Hrvatskoj ne vole. Stoga sve državljane Hrvatske koji prate ovu mrežnu stranicu pozivam da izađu na sljedeće lokalne izbore. HDZ je dobio zadnje izbore samo zbog slabog odaziva.

Dani
Gost
Dani
5 mjeseci prije
Reply to  Meštar

Da, i onda da svojim glasanjem legitimiziram isti takav idiokratski teror SDPa nad nama? Ili nekog trećeg? Za koga da glasam, koje pokvarenjake? Nema od toga ništa, demokracija ne valja, to su zaključili još stari Grci koji su je i izmislili. Da bi pobijedio u demokraciji moraš masama obećati više nego suparnici, moraš lagati bolje. To neminovno vodi u korupciju, i to imamo sada na globalnoj razini. Mase su glupe, jbg… Ne znam koje je rješenje ali glasanje – teško.

Meštar
Gost
Meštar
5 mjeseci prije
Reply to  Dani

Nemamo drugog izbora. Sve te razumijem. Revolucije su se pokazale iznimno surove po živote ljudi. Nekakva prosvijećena aristokracija isto nije uspjela, bilo je par perioda u Kini. Bilo je par anarhističkih tvorevina koje su iznutra bile odlične ,ali su ih pojeli ratovi. Opet se svede da je za ljudsku vrstu borba kroz višestranačje, kakvo god bilo najbolje

Stara kuka
Gost
Stara kuka
5 mjeseci prije

“Epidemiolog Branko Kolarić, član Vladinog Znanstvenog savjeta u RTL Direktu je govorio o aktualnoj situaciji s koronavirusom u Hrvatskoj te o slučaju smrti maturantice iz Splita. Kako zaključiti da je netko preminuo od koronavirusa? Kolarić je rekao da je u tom slučaju ta osoba “morala imati simptome koronavirusne bolesti, dakle osoba koja nema nekakvih težih kroničnih bolesti, obično to bude upala pluća. Osobi koja ima druge kronične bolesti koronavirus pridonese tome da osoba umre, što ne bi bez te infekcije’. U vezi slučaja preminule djevojke u Splitu, Kolarić je istkanuo kako nije vidio izvješće. ”Liječnici će to klasificirati koji je uzrok smrti’, naglasio je. Naš epidemiološki sustav praćenja trenutno je malo, rekao bih, probušen i curi na sve strane. Imamo jedno lokalno širenje epidemije i nije više pod kontrolom kao što je bilo. Do kuda mogu ići brojke, ovisi. Ako bi se nastavilo ovim tempom, to može biti tri, četiri puta više nego što smo sada bilježili dnevno. To bi moglo biti i više od pet tisuća zaraženih dnevno. Također, rekao je da koliko on zna, u Hrvatskoj od koronavirusa nije umrla zdrava osoba bez teških komorbiditeta. ”Zdrava osoba i osoba mlađe životne dobi ne, ali u svijetu su zabilježeni takvi slučajevi”,… Pročitaj više »

pera lozac
Gost
pera lozac
5 mjeseci prije

Nisu se prikljucili a i poskidali su kacige samo zato sto je u protestima bio i Fedriga (guverner Friuli Venezia Giulia) i Dipiazza (gradonacelnik Trsta)

Max
Member
Famed Member
Max
5 mjeseci prije

Odlično kolega Alerik-Svi se moramo probuditi jer zlo ne prolazi samo od sebe. Oni koji se prave ludi buljeći u tv kao da se njih to ne tiče neće biti pošteđeni.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
5 mjeseci prije

Epidemiolozi tvrde: „I nakon cjepiva trebati će nam maske“ Ugledna španjolska virologinja dr. Margarita del Val tvrdi kako ćemo zaštitne maske nositi još barem dvije godine, te da maske bolje štite od virusa nego cjepivo. Prema njenim riječima, sve dok virus cirkulira svijetom, i dalje će biti potrebno socijalno distanciranje, čak i nakon što cjepivo postane dostupno. „Zaštitne maske će nas bolje zaštititi od cjepiva. Učinkovitost cjepiva može biti 70 posto, ali ako moj imunitet ne odgovori, cjepivo me neće zaštititi, dok maska hoće”, potvrdio je njene stavove i dr. Robert Redfield iz Američkog centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC). Dr. del Val slaže se s njim i tvrdi kako maske mogu biti bolja prevencija još neko vrijeme. „Moramo se naviknuti na nošenje maski i ostale mjere iduće dvije godine, integrirati ih u naš svakodnevni život, zaboraviti na njih pa će se pretvoriti u nešto korisno za nas“, objasnila je del Val. Dakle učinkovitost čudesnog cjepiva se očekuje biti oko 70% ali samo ako imunosni sustav organizma odgovori reče “Ugledna virologinja”. I još mrtva hladna tvrdi da će nas brnjice zaštititi tamo gdje cjepivo neće. Pa evo dragi kolege kakva je to “struka” koja nam diktira živote. Ako je… Pročitaj više »

Patriot
Gost
Patriot
5 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Mora da je dotična ružna ko pas pa joj paše nošenje maske.

Max
Member
Famed Member
Max
5 mjeseci prije

John Doone je naveden kao autor stihova koji se koriste u uvodu knjige Za Kog Zvone Zvona. Naslov romana je preuzet iz te pjesme.

Willer
Gost
Willer
5 mjeseci prije

Drzave se bore za svoju egzistenciju u buducnosti, priglupi drzavljani ne misle o nicemu. Svaka drzava je nastala odricanjem sloboda od skupine pojedinaca u zamjenu za sigurnost. Napredak tehnologije je pojedincima dao odredene slobode koje oni uglavnom koriste na nebitne gluposti. Ali svejedno drzave vide egzistencijalnu prijetnju u tome. Mi kao osobe i drzave ko pravni entiteti smo na suprotnim stranama. Problem je kad se ljudima podvali pojam domovina umjesto drzava pa oni na taj entitet subjektivno gledaju. Ovu koronu gledam kao prirodni proces, borba za moc, kontrolu i dominaciju. I dobra im je podvala, prodaj slobodu radi sigurnosti. Ljudi to rade oduvik, i ovaj put ce to napraviti. Prirodni proces. Taj proces je nezaustavljiv, ne upravljaju time vise sile, jednostavno naprednija tehnologija dolazi u vidu industry 4.0. Ocekujem potrese na trzistu rada u doglednoj buducnosti. Online nastava npr, u buducnosti zanimanje profesor mozda izumre. Jer ako je moguca online nastava tada je dosta jedan profesor za cilu drzavu. Usteda je ogromna u drzavnom proracunu. Kome ce tribat sad ti svi ostali profesori, sto s njima. Radnici na kasi takoder, vec sad postoje automatske kase. Fascinantno mi je kako ti profesori i radnici sudjeluju u online nastavi tj u asistiranju… Pročitaj više »

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
5 mjeseci prije
Reply to  Willer

Kako god okreneš, kad je život u pitanju, sve se svodi na golu fiziku, a u fizici OTPOR je nekada uzrok, a nekada posljedica, svakako je uvijek u jednadžbi.

Willer
Gost
Willer
5 mjeseci prije

U jednadzbi je, naravno. Rezultat jednadzbe ovisi o njemu, moze bit pozitivno i negativno rjesenje. A za mene je rjesenje jedna drzava, to je krajnji cilj, povijest a i sadasnjost nas vodi u takvu buducnost. U tom kontekstu drzim otpor uzaludnim.

Helena
Gost
Helena
5 mjeseci prije

Desetljećima, čak stoljećima se ovo sprema. Korona je paravan za uspostavu Novog svjetskog poretka, totalitarne svjetske diktature. Desetljećima gledamo fragmentarno uspostavljanje svega toga, kroz razbijanje obitelji, odbacivanje Boga i Božjih zakona, svih tradicionalnih vrijednosti, izokretanje nemorala i perverzija u ljudska prava, odsustvo savjesti, korupcija na svim razinama, sustavno uništavanje srednje građanske klase, sustavno uništavanje kulture i solidnog obrazovanja jer se neobrazovanim ljudima lakše manipulira. To je sumrak ove zapadne civilizacije. Globalisti to čine, oni kojima ništa nije sveto, ni obitelj, ni domoljublje, ni nacionalna pripadnost, koji su svugdje, a nigdje ne pripadaju. To globalističko kolo vode radikalni ljevičari i radikalni liberali, sotonisticka masonerija, okultna oligarhija koja drži poluge politicke, financijske i medijske moći. Ishodište je u njihovoj fantazmagoriji da je Bog mrtav. Ali nije. Bog je tu, među nama. Bog ovaj svijet neće napustiti. A i to zločinačko kolo će se raspasti u prah. Isus Krist je alfa i omega!! Sam je rekao: “Ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta”. Znaju to i oni!!

marty
Gost
marty
5 mjeseci prije

Ova dvojica sa slike se podje…ju porukama i čekaju 4.11.

Perun
Gost
Perun
5 mjeseci prije

Ovo je citat neodgovornog poslodavca koji je gostovao u emisiji HRT-a Otvoreno Đuro Horvat, vlasnik tvrtke Tehnix iz Donjeg Kraljevca u Međimurju, koja je obznanila svojim zaposlenicima da će ih destimulirati za 10% od plaće ako završe u samoizolaciji….Radniku u samoizolaciji 10% manja plaća: ‘Smatramo da je to plod neozbiljnog ponašanja’…..P.S Sta radi USKOK i Sindikati kada ovakvi kao ovaj nadri kapitalista ,,kao rjesava ” problem koji je definiran kao extremno opasan ….Maknuti idiote iz medija i politike je nemoguca misija ….

Manjinac
Gost
Manjinac
5 mjeseci prije

Milanovic postaje predsjednikom Skejine stranke,ali obzirom da organski ne podnosi Islam pokusava uz pomoc Covica i Dodika,a po uputama iz Moskve izvrsiti agresiju na BIH te zapadnu Hercegovinu pripojiti Hrvatskoj.Plenkovic je smireniji i takav plan mu je prihvatljiv,ali zbog EU to pokusava izvrsiti mrcvarenjem jedinstvene BiH,ali nije sklon oruzanoj agresiju.U svakom slucaju obadvojici je Tudjmanov amanet da pripoje zapadnu hercegovinu hrvatskoj,ali im se metode razlikuju i od tuda su njihove medjusobne razmirice

POVEZANE VIJESTI

Izbornik