fbpx

Tony Blair: “Moramo zaustaviti Brexit”

Tony Blair

Bivši britanski premijer Tony Blair, koji je tu dužnost obnašao od 1997. do 2007. godine, smatra da je potrebno zaustaviti proces izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije. To je izjavio u intervjuu za televizijski kanal Sky News koji će u cijelosti biti prikazan danas u programu kojeg vodi Sophy Ridge. No, dijelovi intervjua su prikazani u jučerašnjoj najavim među kojima i izjava o Brexitu.

“Mislim da je sada moguće spriječiti Brexit. Mislim da je apsolutno potrebno spriječiti izlazak iz Europske unije, jer nam on uzrokuje štetu, ekonomski i, naravno, u političkom smislu”,  rekao je bivši premijer.

Prema Blairu, javno mnijenje se sada pomjerilo u korist ostanka u zajednici, što se događa zbog očitih promjena u gospodarstvu.

“U ovo vrijeme prošle godine smo imali najvišu stopu gospodarskog rasta u G7, a sada najnižu. Međunarodna investicijska zajednica nas sada tretira negativno. Na primjer, ulaganja u auto industriji su pala za 30%. Primjetna je stagnacija u razini standarda života ljudi”, navodi Tony Blair.

Tony Blair je od 1997. tri puta s Laburističkom strankom odnio uvjerljivu pobjedu na općim izborima. Uvijek je bio veliki pristaša Ujedinjenog Kraljevstva i europskih integracija, a odbacivao je svaki pokušaj referenduma o članstvu zemlje u EU, kojeg je na kraju odobrila Konzervativna stranka. U lipnju prošle godine je na referendumu pobijedila opcija izlaska iz EU s 51,9%, dok se 48,1% birača izjasnilo za ostanak.

U ožujku je aktualna premijerka Theresa May aktivirala članak 50. Lisabonskog ugovora o izlasku Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije i time službeno pokrenula dvogodišnju proceduru razdruživanja. Njezino pismo predano je predsjedniku Europskog vijeća Donaldu Tusku, kojim ga se službeno obavještava da je Ujedinjeno Kraljevstvo nakon više od 40 godina odlučilo napustiti Europsku uniju.

Međutim, sve je više onih koji traže ili obustavu procesa ili održavanje novog referenduma, dok Škoti najavljuju novi referendum o odcjepljenju, ako London odluči nastaviti pregovore o izlasku. Sve opcije su još uvijek otvorene, bez obzira na prošlogodišnji referendum.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
16 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
vv-olt
Gost
vv-olt
3 godine prije

Kako to da jos nije zavrsio u zatvor?

Ludiagresivan
Gost
Ludiagresivan
3 godine prije
Reply to  vv-olt

Zatvori su za nevine.

Ацикез
Gost
Ацикез
3 godine prije

Ovo ga je sigurno Vučić savetovao!

Imenjak
Gost
Imenjak
3 godine prije

ko je ono kazao ‘zaustavite reuters’

Ivan1
Gost
Ivan1
3 godine prije
Reply to  Imenjak

Blairu je demokracija stran pojam.

Helena
Gost
Helena
3 godine prije

Pita Fata “znas li ti, Mujo, sta je sex?”
Kaze Mujo “cuo sam za njega”.
“Bi l’ probo?”, “bi, kako ne bi?”
“Znas li sta treba?” pita ga Fata
“Ne znam, de ti reci”
“Skini se, Mujo i stavi malog na donja vrata”
Skino se Mujo i pokuco na vrata i pita “Sta sad, Fato?”
“Sad udji, Mujo”
Uso Mujo i pita “a sta sad, Fato?”
“Sad izidji……..sad opet udji…….sad opet izidji…”

“E, jebo mater, Fato, ako ti znas sta ‘oces”

Moreno
Gost
Moreno
3 godine prije

Zločinac bi triba bit procesuiran

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije
Reply to  Moreno

Prije će poći na još jedno ljetovanje na ljepšu stranu Jadrana ili usput savjetovati novoustoličenog predsjednika.

Jupiter
Gost
Jupiter
3 godine prije

Trebali ste da zaustavite rat u Iraku, ne bi stradalo 500 000 Iračke dece
zbog Vašeih bolesnih geopolitičkih igara Tony Blair

Matija Vlačić
Gost
Matija Vlačić
3 godine prije

diskusija o izlasku i neizlasku traje, ali jedna konstanta ostaje: dojam, pokušaj utuvljivanja (programiranja). kao, bez ‘međunarodnih investitora’ čak ni jedna Velika Vritanija ne može… as ti teze..

Matija Vlačić
Gost
Matija Vlačić
3 godine prije

V=U, Rit=Guzicu, tamo to masovno vole i preporučuju i drugima

Sveti Antiputinovac
Gost
Sveti Antiputinovac
3 godine prije

Bravo gospon Blair, ljubim Vas!! Britanija je EU.

Vlastimir
Gost
Vlastimir
3 godine prije

Opet Soroš i masoni pokušavaju da rasture Evropu.Bler je američka marioneta.Zlo neviđeno.

Guest
Gost
Guest
3 godine prije

Zar ovaj kriminalac nije nestao sa scene? Imaju li oni pravne organe oh ta zapadna uzvisena civilizacija!

bato
Gost
bato
3 godine prije

taj Blair on bi sve da se j…. a da mu …..

alan ford
Gost
alan ford
3 godine prije

Brexit je bio igrokaz, Pa zar netko misli da bi elita Britaniji dopustila referendum o izlasku iz EU, bez dopuštenja elite? Ajde zašto elita ne dopušta referendum Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Nizozemskoj? U svim ovim državama, većina bi glasala za izlazak, barem 51-55%. Cameron koji je raspisao referndum, bio je igrač elite, odnonsno još uvijek je i on ne može donositi odluke bez pitanja elite. Cameron je član think tanka Chatham House (koji se ranije zvao Kraljevski institut za međunarodne odnose). CH je stvarna vlada V. Britanije u sjeni, iza koje stoji Rotschildi. CH je sestrinska organizacija američkog “Vijeća za vanjske poslove”-CFR, koji je stvarna vlada SAD-a u sjeni. Iza CFR-a stoje Rockefelleri, pobratimi Rotschilda. Obje ove obitelji su usko povezane. CFR i CH stvoreni su zajedničkim dogovorom 1920. i 1921. godine. Članovi CH su Rotschildi, kraljica Elizabeta, cijela kraljevska obitelja, bivši premjeri Cameron, John Major, itd.. cijela britanska elita. CFR i CH igraju gkavnu ulogu u organizaciji godišnjih skupova Bilderberga. CH je zajedno sa američkim State Departmentom i NED-om, jedan od sponzora Jacenjukove organizacije “Open Ukraine”. Dakle, elita je dopustila izlazak Briitaniji, jer Britanija je oduvijek bila faktički 51. američka savezna država. Svejedno hoće ,li VB biti unutra ili izvan… Pročitaj više »

POVEZANE VIJESTI

Izbornik