Tony Blair: “Moramo zaustaviti Brexit”

Tony Blair
16 komentara

Bivši britanski premijer Tony Blair, koji je tu dužnost obnašao od 1997. do 2007. godine, smatra da je potrebno zaustaviti proces izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije. To je izjavio u intervjuu za televizijski kanal Sky News koji će u cijelosti biti prikazan danas u programu kojeg vodi Sophy Ridge. No, dijelovi intervjua su prikazani u jučerašnjoj najavim među kojima i izjava o Brexitu.

“Mislim da je sada moguće spriječiti Brexit. Mislim da je apsolutno potrebno spriječiti izlazak iz Europske unije, jer nam on uzrokuje štetu, ekonomski i, naravno, u političkom smislu”,  rekao je bivši premijer.

Prema Blairu, javno mnijenje se sada pomjerilo u korist ostanka u zajednici, što se događa zbog očitih promjena u gospodarstvu.

“U ovo vrijeme prošle godine smo imali najvišu stopu gospodarskog rasta u G7, a sada najnižu. Međunarodna investicijska zajednica nas sada tretira negativno. Na primjer, ulaganja u auto industriji su pala za 30%. Primjetna je stagnacija u razini standarda života ljudi”, navodi Tony Blair.

Tony Blair je od 1997. tri puta s Laburističkom strankom odnio uvjerljivu pobjedu na općim izborima. Uvijek je bio veliki pristaša Ujedinjenog Kraljevstva i europskih integracija, a odbacivao je svaki pokušaj referenduma o članstvu zemlje u EU, kojeg je na kraju odobrila Konzervativna stranka. U lipnju prošle godine je na referendumu pobijedila opcija izlaska iz EU s 51,9%, dok se 48,1% birača izjasnilo za ostanak.

U ožujku je aktualna premijerka Theresa May aktivirala članak 50. Lisabonskog ugovora o izlasku Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije i time službeno pokrenula dvogodišnju proceduru razdruživanja. Njezino pismo predano je predsjedniku Europskog vijeća Donaldu Tusku, kojim ga se službeno obavještava da je Ujedinjeno Kraljevstvo nakon više od 40 godina odlučilo napustiti Europsku uniju.

Međutim, sve je više onih koji traže ili obustavu procesa ili održavanje novog referenduma, dok Škoti najavljuju novi referendum o odcjepljenju, ako London odluči nastaviti pregovore o izlasku. Sve opcije su još uvijek otvorene, bez obzira na prošlogodišnji referendum.

BrexitTony Blair
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
vv-olt
6 godine prije

Kako to da jos nije zavrsio u zatvor?

Ацикез
6 godine prije

Ovo ga je sigurno Vučić savetovao!

Imenjak
6 godine prije

ko je ono kazao ‘zaustavite reuters’

Helena
6 godine prije

Pita Fata “znas li ti, Mujo, sta je sex?”
Kaze Mujo “cuo sam za njega”.
“Bi l’ probo?”, “bi, kako ne bi?”
“Znas li sta treba?” pita ga Fata
“Ne znam, de ti reci”
“Skini se, Mujo i stavi malog na donja vrata”
Skino se Mujo i pokuco na vrata i pita “Sta sad, Fato?”
“Sad udji, Mujo”
Uso Mujo i pita “a sta sad, Fato?”
“Sad izidji……..sad opet udji…….sad opet izidji…”

“E, jebo mater, Fato, ako ti znas sta ‘oces”

Moreno
6 godine prije

Zločinac bi triba bit procesuiran

Jupiter
6 godine prije

Trebali ste da zaustavite rat u Iraku, ne bi stradalo 500 000 Iračke dece
zbog Vašeih bolesnih geopolitičkih igara Tony Blair

Matija Vlačić
6 godine prije

diskusija o izlasku i neizlasku traje, ali jedna konstanta ostaje: dojam, pokušaj utuvljivanja (programiranja). kao, bez ‘međunarodnih investitora’ čak ni jedna Velika Vritanija ne može… as ti teze..

Sveti Antiputinovac
6 godine prije

Bravo gospon Blair, ljubim Vas!! Britanija je EU.

Vlastimir
6 godine prije

Opet Soroš i masoni pokušavaju da rasture Evropu.Bler je američka marioneta.Zlo neviđeno.

Guest
6 godine prije

Zar ovaj kriminalac nije nestao sa scene? Imaju li oni pravne organe oh ta zapadna uzvisena civilizacija!

bato
6 godine prije

taj Blair on bi sve da se j…. a da mu …..

alan ford
6 godine prije

Brexit je bio igrokaz, Pa zar netko misli da bi elita Britaniji dopustila referendum o izlasku iz EU, bez dopuštenja elite? Ajde zašto elita ne dopušta referendum Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Nizozemskoj? U svim ovim državama, većina bi glasala za izlazak, barem 51-55%. Cameron koji je raspisao referndum, bio je igrač elite, odnonsno još uvijek je i on ne može donositi odluke bez pitanja elite. Cameron je član think tanka Chatham House (koji se ranije zvao Kraljevski institut za međunarodne odnose). CH je stvarna vlada V. Britanije u sjeni, iza koje stoji Rotschildi. CH je sestrinska organizacija američkog “Vijeća za vanjske poslove”-CFR, koji je stvarna vlada SAD-a u sjeni. Iza CFR-a stoje Rockefelleri, pobratimi Rotschilda. Obje ove obitelji su usko povezane. CFR i CH stvoreni su zajedničkim dogovorom 1920. i 1921. godine. Članovi CH su Rotschildi, kraljica Elizabeta, cijela kraljevska obitelja, bivši premjeri Cameron, John Major, itd.. cijela britanska elita. CFR… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI