Trump i Putin – Suhoparne izjave kriju pravi sadržaj dva i pol sata pregovora (VIDEO)

Putin i Trump
5 komentara

Kako se čini, najveći događaj summita G20 u Hamburgu je bio izravni susret ruskog predsjednika Vladimira Putina i američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Oni su se na početku razgovora  pozdravili, a ruski je predsjednik napomenuo da su o nizu važnih tema već razgovarali telefonom, no da to nije dovoljno za rješavanje najozbiljnijih pitanja, već da su potrebni susreti uživo.

Trump je, pak, rekao da mu je čast biti na sastanku s Putinom i dodao kako Rusiju i SAD “očekuju  pozitivni događaji”. Predsjednici su se složili da bi pregovori trebali biti produktivni.

Predsjednici su nakon ovih kratkih izjava dali do znanja da je dio susreta otvoren za novinare završio. Novinari su počeli izvikivati pitanja, nadglasavajući jedni druge, ali ni Putin ni Trump na to nisu reagirali i nastavili su potiho razgovarati. Predsjednici su se oglušili i na molbu da se još jednom rukuju, a onda je sastanak nastavljen iza zatvorenih vrata, prenose ruske RIA Novosti.

Na sastanku su bili nazočni američki državni tajnik Rex Tillerson, ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov i prevoditelji.

Ranije su u Kremlju napomenuli da će pregovori biti vremenski ograničeni, ali i da će ruski i američki predsjednici imati vremena za rasprave o čitavom nizu pitanja. Ključne teme dnevnog reda su, naravno, bile su Sirija, Ukrajina, situacija na Korejskom poluotoku i pitanja bilateralnih odnosa.

Na kraju, nakon rekordnih dva i pol sata, koliko je trajao sastanak između Vladimira Putina i Donalda Trumpa, znaju se neki detalji razgovora, vezani za kibernetičku sigurnost, Ukrajinu i Siriju.

Ovo je prvi osobni susret dva predsjednika dvije svjetske velesile.

“Imali smo duge razgovore s predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država. Razgovarali smo brojnim pitanjima, uključujući Ukrajinu i Siriju, kao i druge probleme”, izjavio je Vladimir Putin novinarima odmah nakon sastanka.

“Borba protiv kibernetičkog kriminala i terorizma si bili su tema naših razgovora”, nastavlja Vladimir Putin.

“Predsjednik Putin i ja smo razgovarali o raznim pitanjima, a mislim da su razgovori bili vrlo konstruktivni”, izjavio je Donald Trump.

Jutros su na marginama summita već održani pregovori Tillersona i Lavrova, a sastanak je trajao oko sat vremena.

Kao što je bilo očekivano, nakon dva i pol sata razgovora javnost je zapravo saznala vrlo malo ili ništa o ishodu ovog susreta. Uslijedit će medijska nagađanja i interpretacije, ali će se pravi rezultati prvog izravnog razgovora moći nazrijeti sljedećih nekoliko dana, najviše tjedana, na ključnim žarišnim točkama “sukoba”, prije svega u Siriji, ali i Ukrajini, dijelom  i reakcijama Trumpa na neminovne kritike američkih medija sklonih Demokratskoj stranci.

G20Prvi susret
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jupiter
6 godine prije

Bolje dva sata dogovora nego dve godine rata

Bill Clinton
6 godine prije

“Dvije s v j e t s k e sile…” hm… a tko je Sila iznad ovih telurskih sila…? Izgleda da se Vladimir Vladimirovič jedini pomalo konzultira…

Sinisa
6 godine prije

Kramp nije vrijedan rijeci.

jale
6 godine prije

Treba samo pročitati kako “prvi i jedini hrvatski neovisni portal” gleda na ovaj sastanak, kako tumače neke usputne nevažne detalje, pa da svima i odmah bude jasno kako se na Zapadu, u međuvremenu od kada su napisani oni znameniti stihovi, ipak nije desilo ništa novo.

Mzuda
6 godine prije

Bljutarnji je samo dno, to svi znaju, ali uvijek moze kretenskije: kaze da je na sastanku trump pritiskao putina zbog mijesanja u izbore, a onda je usla bijesna melanija i viknula: pa hocete li vec jednom zavrsiti…Pitanje za psihijatra: da li ima bilo koga u hr koji u ovo vjeruje?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI