fbpx

Turska poziva Haftarove postrojbe na povlačenje iz Sirta i Jufre

Erdogan

Jedinice libijske Nacionalne vojske, na čelu s feldmaršalom Khalifom Haftarom, moraju se povući iz Sirta i Jufre, a ako to ne učine, bit će pokrenuta vojna operacija protiv njih, izjavio je u ponedjeljak turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu.

“Haftar se mora povući iz Sirtea i Jufre. To smo rekli ruskoj strani. Vojne pripreme za operaciju u Sirtu su u tijeku, iako još uvijek čekamo nagodbu za pregovaračkim stolom. Ali ako se on ne povuče, pokazat ćemo odlučnost”, rekao je Cavusoglu, a njegovu izjavio prenio je TRT.

Turska vjeruje da se kriza u Libiji može riješiti samo politički, naglasio je ministar vanjskih poslova.

“Iako se primirje trenutno održava, ono ne služi interesima libijske vlade, budući da postoji bojazan da Haftar možda nije iskren. Vjerujemo da pokušava osvojiti vrijeme te da se opet priprema za napad. Libijska vlada misli kako je najprije potrebno vidjeti kartu puta, a ako karta puta sadrži pogodne uvjete, tada će se dogovoriti prekid vatre. To je pravilan pristup”, dodao je Cavusoglu.

Sjevernoafrička država sada je podijeljena, usred rata, između vlade Nacionalnog sporazuma, sa sjedištem u Tripoliju i Libijske nacionalne vojske, pod vodstvom Haftara. Turska je prethodno pružila opsežnu vojnu potporu GNA-u nakon što su Ankara i Tripoli potpisali pakt o vojnoj suradnji. Kao odgovor, Haftar se zakleo da će se suprotstaviti turskim snagama i optužio Ankaru da se miješa u libijske unutarnje stvari.

29
Ostavite komentar

avatar
10000
 
11 Grupirani komentari
18 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
27 Komentatori
chosmosPesteracZvrkSIN BOSNESoldaat, סיירת מטכ Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
Suze Roni
Gost
Suze Roni

Turci ce vrlo skoro dobiti po njuski i to jako bolno. Petljaju po Siriji, petljaju po Libiji i previse su se zaigrali.

Saša V.
Gost
Saša V.

Da baš kao i do sad. Jedino Haftar i rusi dobivaju po njušci

Pero
Gost
Pero

Sasa sta ti konzumiras?
Daj i nama da budemo u transu kao i ti.

Saša V.
Gost
Saša V.

Ja iznosim činjenice i samo su one relevantne. Želje i mokri snovi ignoranata činjenica su ne bitni

Suze Roni
Gost
Suze Roni

Od koga to? Turci glume velesilu, a nakon svega ce dobit velike batine.Samo cekaj dok padnu prve vece zrtve.

Pero
Gost
Pero

Suze u Iraku se isto gamad petlja, umislili su da su Kina.
Turizma nema, korona hara😂, novaca nema a treba voditi rat na tri fronte a u isto vrjeme to treba i hraniti.
Budemo vidjeli kako ce to zavrsiti.

Promatrač
Gost
Promatrač

Suze Roni
Zaboravio si petljanje u Armensko Azerbajdžanski konflikt,Krim,Egejsko more i Egejska ostrva,Cipar,Iraq… Bitče tu batina…

chosmos
Gost
chosmos

Pa šta ako se petlja? Što bi se Rusija petljala svugdje, a kao Turci ne smiju? Ili što Srbija stoljece vec petlja po Balkanu? To je geopolitika danas, a to što vi glumite neku brigu za narod,a u stvari ste mrzitelji iz nekih vlastitih pobuda – boli nekog ona stvar.

Pero
Gost
Pero

Sutra ce se povuci a mozda vec i danas.
I Rusi ce se povuci iz Moskve a Egipcani iz Kaira.
Ova turcad stvarno nisu normalni.
Sotonjare

Emi
Gost
Emi

Početak kraja sultana Erdija, inače etničkog kurda.Sada će se i Egipat umješati. Moja prognoza je da će sukob oko Sirta trajati tri do pet dana dok se ne ostvari dominacija nad nebomm od strane Egipta i Haftara.Zatim slijedi polagano povlačenje Erdya prema Tripoliju zbog raspadnutog fronta. Uglavnom ja bi prvi preventivno udario po Erdyu i tako mu smanjio ofenzivne kapacitete.

Lobos
Gost
Lobos

Erdoganovi preci su bili Pontički Grci s sjevera Turske. On sam je čak i posjetio selo iz kojeg potiče. Naravno, kao i svaki poturica, 100 x gori od pravih Turaka jer mora da se stalno dokazuje kao Turčin, sve to negira iako je selo iz koje potiče bilo čisto grčko do turskih osvajanja.

Zvrk
Gost
Zvrk

gluposti pišete. to je turčin od a do ž. nikakav poturica.

Soldaat, סיירת מטכ
Gost
Soldaat, סיירת מטכ"ל

Tajip je Laz, Karadeniz, Rize!

Roki
Gost
Roki

Suze Roni vidi se da ne poznajes turke niti sta o turskoj vojsci ne kazem da je uredu to sto rade ali rade i ostali pa recimo sta je tu bolji izrael ili bilo koja evropska drzava koja podrzava izrael i na kraju bolje da turci upravljaju sjebanom libijom nego francuzi ili izraelci ili recimo amerikanci….

*Ime
Gost
*Ime

Možda bi bilo bolje da libijci upravljaju libijom…

Venom
Gost
Venom

A zašto je bolje ?
Zašto ne bi bilo bolje, da Libijom upravlja Vatikan ?
Kakve veze imaju Turci sa Arapima ?

Riddick
Gost
Riddick

Možda je najbolje da oni svi to zajedno rade, kao u Siriji što su se uortačili i našli zajednički interes.

tango
Gost
tango

Tačno tako od kako znam sebe 50 i kusur godina uvijek su muslimani zločinci i najgori svi ostali su anđeli pametnjakovićima kažem otkud bogastvo zapadu od ubijanja i otimačine kroz povijest i sad otimaju šta francuzi rade u tom dijelu mediterana daleko i u pravu su daj molim vas ne serite po ljudskoj pameti dolar uz pomoć vehabija jebe čitav svijet čuj petro dolar gadafi htio zlatni dinar za naftu ko ga ubi ovi što su uvijek u pravu i dijele demokraciju po svijetu kako sad žive libijci vidi se a haftar kao i vehabije sisi i drugi slugići su izdajnička govna ništa drugo haftar malo ameri malo rusi malo sluga sisi šta si onda

Ante
Gost
Ante

U međuvremenu SouthFront je objavio satelitske snimke gdje je napadnuta Turska baza u Libiji. LNA tvrdi da je u napadu iz aviona uništeno nekoliko Turskih protuzračnih sredstava.

Emi
Gost
Emi

Haftar treba zatvoriti prilaze sa mora Tripoliju i Misarti onda je Erdy odsječen i mora se izvlačti iz libije zajedno sa talijanima. Trebaju se tući linije opskrbe i pozadina tako da mu se iscrpljuju resursi i da ga se dovede u stuaciju da mu je libija preskupa za ono što mu može dati, kad ga ekonomska računica dovede do negativne bilance onda slijedi povlačenje.

Saša V.
Gost
Saša V.

Da, a Putin je iz Zanzibar….bogtemazo sa bajkama

Pero
Gost
Pero

Ante to su im razvalili UAE prije par dana, dovukla turcad nekakvu skalameriju iz 60 godina.😂😂

Zvrk
Gost
Zvrk

Ovdje nešto smrdi. Skoro svaka njegova javna izjava je kontradikcija sama po sebi. Bez ikakvog smisla. Zlobno bih pomislio da ima savjetnike koji mu savjetuju sigurno hodanje po putu popločanom korama banana.

piždro
Gost
piždro

pasha Erdogan, htio bi biti moćni sultan
da povrati minule dane ocvale osmanlijske slave..

aiefbvipaufviuaqbrbaewvauwedvawedv
Gost
aiefbvipaufviuaqbrbaewvauwedvawedv

Kako jedan od najačih stvorovih operativaca sije kaos gdje stigne, zna da tata voli kaos. Isto kao što je sa Aja Sofijom otvorio religiozni razdor između monoteista varanskih. Egipat se hvali kao harpunima potapa brodiće, di je Siciosi da zarati sa bratom u Libiji jer im tata sadista voli ratove da puštaju krv zemljanima koji misle da ratuju za “nacije” i “države” stvorene od iste djece tatine.

Lucija
Gost
Lucija

Ako pređu Turci liniju kod Sirta…iza je nafta…ulijeću Egipćani. Rekli i potvrdili?

Max
Gost
Max

Nema Turska što pozivati Libjce da napuste Libiju. Bit će žestoka bitka jer Turci au dovukli Tuniske ekstremiste s područja Idliba A maršal Al Siisi otvoreno prijeti intervencijom jake Egipatske vojske ako Turci krenu na Sirt ; ( što mu je parlament u Tobruku i odobrio. Mogao bi izbiti regionalni pa i kontinetalni rat,

SIN BOSNE
Gost
SIN BOSNE

Bit ce gadno

Pesterac
Gost
Pesterac

Bolje je da poslusaju,Rekao im je da zauzeti aviobazu Al-watia i uradio je to……

POVEZANE VIJESTI

Izbornik