Velike vežbe oklopnih jedinica na Uralu

T-80U - Ruski tenk
18 komentara

Oklopne jedinice Centralnog vojnog okruga održale su poslednji deo svojih najvećih vežbi u 2020. godini u kojima su učestvovale oklopne i motorizovane brigade, artiljerija i avijacija, izvestila je u petak press služba Centralnog vojnog okruga.

„Tokom vežbi sa bojevom municijom, oklopne i motorizovane jedinice uvežbavale su prelazak iz odbrane u ofanzivu i obezbeđivanje položaja na bokovima“, navodi se u saopštenju press službe.

„Pravce kretanja, otkrivanje neprijateljskih položaja i najvažnije ciljeve za napad, otkrile su posade izviđačkih aviona Su-24MR“, navodi se u saopštenju.

Neprijateljska postrojenja eliminisana su bombardovanjem višenamenskim lovacima-bombarderima Su-34. Posle toga, posade tenkova, borbenih vozila pešadije i oklopnih transportera, podržanih artiljerijom, napale su neprijateljske snage i zaštitile bokove od napada, navodi se u saopštenju.

U završnoj fazi vežbe trupe su koristile tenkove T-72B3, borbena vozila pešadije BMP-2 i oklopne transportere BTR-82AM i BTR-80, a korišteni su i VBR-ovi 9P140 ‘Uragan’ i BM-21 ‘Grad’ kao i samohodna artiljerijska oruđa 2S3 Akacija, kaže se u saopštenju.

Vežba u kojoj je učestvovalo oko 8.000 vojnika i preko 1.800 vozila, uz avione i helikoptere združene vazdušne formacije Centralnog vojnog okruga bila je glavni događaj borbene obuke za Centralni vojni okrug 2020-e godine.

Gardijska oklopna divizija Vitebsk-Novgorod je stacionirana u Čeljabinskoj i Sverdlovskoj oblasti. Divizija je naoružana modernizopvanim tenkovima T-72 i oklopnim transporterima BTR-82A. Divizija je dobila počasno ime Uralski tenkovski bataljon kojim neguje i čuva tradiciju i uspomenu na herojska dela 30. Uralskog dobrovoljačkog tenkovskog korpusa tokom Drugog svetskog rata protiv nacističke Nemačke.

Centralni vojni okrugVojne vježbe
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tomi
3 godine prije

Ja sam svršio kod raketnih sistema grad i uragan , kakolisuse rokali to Russsoooo

Tomi
3 godine prije

Ne piju vise

Tomi
3 godine prije

Ima Cecena pa da jim se ne gura prst u oko

Alex
3 godine prije

Koga napadaju? Sami sebe, pa se brane 😂

tihobl
3 godine prije

Postalo dosadno u Siriji pa moraju vjezbati na Uralu.
Nekidan na sajmu Armija 2020 Sojgu je izjavio: poslije sajma spakujte sve igracke i na testiranje u Siriju.

Max
3 godine prije

Vježba se i zbog Bijelorusije.

Lucija
3 godine prije

Gas maska

Pogrešno.
Statistički, votka više nije među 50 najprodavanijih pića u Rusiji.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI