fbpx

Velike vežbe oklopnih jedinica na Uralu

T-80U - Ruski tenk

Oklopne jedinice Centralnog vojnog okruga održale su poslednji deo svojih najvećih vežbi u 2020. godini u kojima su učestvovale oklopne i motorizovane brigade, artiljerija i avijacija, izvestila je u petak press služba Centralnog vojnog okruga.

„Tokom vežbi sa bojevom municijom, oklopne i motorizovane jedinice uvežbavale su prelazak iz odbrane u ofanzivu i obezbeđivanje položaja na bokovima“, navodi se u saopštenju press službe.

„Pravce kretanja, otkrivanje neprijateljskih položaja i najvažnije ciljeve za napad, otkrile su posade izviđačkih aviona Su-24MR“, navodi se u saopštenju.

Neprijateljska postrojenja eliminisana su bombardovanjem višenamenskim lovacima-bombarderima Su-34. Posle toga, posade tenkova, borbenih vozila pešadije i oklopnih transportera, podržanih artiljerijom, napale su neprijateljske snage i zaštitile bokove od napada, navodi se u saopštenju.

U završnoj fazi vežbe trupe su koristile tenkove T-72B3, borbena vozila pešadije BMP-2 i oklopne transportere BTR-82AM i BTR-80, a korišteni su i VBR-ovi 9P140 ‘Uragan’ i BM-21 ‘Grad’ kao i samohodna artiljerijska oruđa 2S3 Akacija, kaže se u saopštenju.

Vežba u kojoj je učestvovalo oko 8.000 vojnika i preko 1.800 vozila, uz avione i helikoptere združene vazdušne formacije Centralnog vojnog okruga bila je glavni događaj borbene obuke za Centralni vojni okrug 2020-e godine.

Gardijska oklopna divizija Vitebsk-Novgorod je stacionirana u Čeljabinskoj i Sverdlovskoj oblasti. Divizija je naoružana modernizopvanim tenkovima T-72 i oklopnim transporterima BTR-82A. Divizija je dobila počasno ime Uralski tenkovski bataljon kojim neguje i čuva tradiciju i uspomenu na herojska dela 30. Uralskog dobrovoljačkog tenkovskog korpusa tokom Drugog svetskog rata protiv nacističke Nemačke.

2 1
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
21 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Tomi
Gost
Tomi
1 mjesec prije

Ja sam svršio kod raketnih sistema grad i uragan , kakolisuse rokali to Russsoooo

Alex
Gost
Alex
1 mjesec prije

Koga napadaju? Sami sebe, pa se brane 😂

tihobl
Gost
tihobl
1 mjesec prije

Postalo dosadno u Siriji pa moraju vjezbati na Uralu.
Nekidan na sajmu Armija 2020 Sojgu je izjavio: poslije sajma spakujte sve igracke i na testiranje u Siriju.

Lucija
Gost
Lucija
1 mjesec prije

tihobl

U Siriji su već obavljena “velika prepakiravanja” i Rusa i – Turaka.

Max
Member
Max
1 mjesec prije

Vježba se i zbog Bijelorusije.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije

Max, vježba se jer se vježbati mora, vojska koja samo spava nije vojska, njihov je posao rat ili vježba, pa bolje da vježbaju, jednoga dana kada ćemo biti na stupnju razvoja da nam vojske ne trebaju, neće biti ni vježbi.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
21
0
()
x