Volkswagen bi se u SAD-u mogao preimenovati u Voltswagen kako bi time označio seriju električnih automobila

Volkswagen elektricni automobil
4 komentara

Električni potencijal, poznat i kao elektromotorna sila, između dviju točaka mjeri se u voltima, što objašnjava igru riječi. Štoviše, između 2010. i 2019. General Motors koristio je robnu marku Volt za priključno hibridno električno vozilo.

Njemački proizvođač automobila Volkswagen objavio je priopćenje za javnost mjesec dana ranije slučajno na svojoj web stranici, otkrivajući tako novo ime za svoje američke operacije, Voltswagen iz Amerike, kao pokazatelj da će se u SAD-u proizvoditi Volkswagen električni automobili, izvijestio je CNBC u ponedjeljak.

Prema izvješću, početni datum kada je izdanje trebalo biti objavljeno bio je 29. travnja. Izjava je ubrzo uklonjena s web mjesta.

U priopćenju se navodi kako će promjena imena stupiti na snagu u svibnju i bit će “javna izjava budućeg ulaganja tvrtke u e-mobilnost.” Voltswagen će se koristiti kao vanjska značka na svim modelima električnih vozila, dok će vozila na plin imati samo poznati VW-ov logotip tvrtke.

Tvrtka je navodno odlučila zadržati tamnoplavu boju VW logotipa za vozila koja će imati pogon na plin, kako bi “očuvala elemente Volkswagenove baštine,”dok će se svijetloplava boja koristiti za razlikovanje “novog brenda usmjerenog na EV.”

Američki Voltswagen sa sjedištem u Herndonu u državi Virginiji ostat će operativni entitet Volkswagen američke grupe i podružnice Volkswagen AG, navodi se u izvješću.

Ranije ovog mjeseca tvrtka je održala “Dan snage,” kako bi razgovarala o tehnologijama električnih vozila. Volkswagen je također izjavio da do kraja desetljeća namjerava dramatično povećati prihod od električnih vozila.

Do 2030. godine tvrtka predviđa da će 70 % europske prodaje Volkswagen vozila otpasti na električna vozila, u odnosu na prethodnu procjenu od 35 %. Polovica vozila, koje prodaje u Kini i SAD-u, bi dotad također trebala biti električna.

Samo nekoliko dana prije događaja, Volkswagen AG otkazao je planove za suradnju s južnokorejskim dobavljačima baterija.

Još jedan od glavnih igrača na tržištu, General Motors, neće promijeniti svoje ime, ali je početkom ove godine pokrenuo novi logotip i oglasnu kampanju koja promovira električna vozila. Kao referenca na svoju ćelijsku platformu Ultium, koja će biti podloga za nadolazeća električna vozila, novi logotip američkog proizvođača sadrži svoje gm inicijale napisane malim slovima s podcrtanim slovom “m”. Plava slova bit će u zaobljenom malenom kućištu.

električni automobilvolkswagen
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
3 godine prije

Ovo je bila malo uranjena prvoaprilska šala, izgleda da su se mnogi uhvatili na nju a VW bi mogao imati i problema s dioničarima zbog toga 😀 Ne smiješ se više ni šaliti, sve postalo ultra-ozbiljno.

Max
3 godine prije

Na Engleskom je to i slično.

Boba Lazarević
3 godine prije

Trebali bi ga preimenovati u “čekamstogodinadasenapunibaterijawagen”.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI