fbpx

Za vrijeme najnovijeg ”cyber” napada na norveški parlament, korisnički računi elektroničkih pošta nekoliko članova parlamenta hakirano

Haker

Prema riječima ravnatelja Stortinga, tijekom hakerskog napada skinute su različite količine podataka. Oni čiji su korisnički računi bili zahvaćeni napadom su kontaktirani, a sljedećih dana javit će se i uprava parlamenta.

Storting, norveški parlament, pretrpio je ”cyber” napad širokih razmjera, koji je rezultirao hakiranjem računa e-pošte nekoliko parlamentarnih predstavnika i zaposlenika, kako izjavljuje čelnik zakonodavnog tijela u izjavi od utorka.

“Stvar shvaćamo vrlo ozbiljno i svu našu pažnju usmjerili smo u analiziranje situacije, kako bismo dobili ukupnu sliku incidenta te potencijalne razmjere štete”, rekla je Marianne Andreassen, šefica parlamenta, u priopćenju za medije.

Andreassen je dodala da je uspješno proveden niz neposrednih mjera za smanjenje rizika, kako bi se zaustavio daljnji tijek napada.

Nadalje, izjavila je da je uprava Stortinga u bliskom kontaktu s relevantnim sigurnosnim tijelima te da je u utorak odlučila slučaj prijaviti policiji.

5 2
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
2 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
tihobl
Gost
tihobl
1 mjesec prije

Znaci opet sankcije Rusiji.

RADOZNALI
Member
RADOZNALI
1 mjesec prije

E što je previše, previše je. A ima previše rusofoba koji se služe svim i svačim.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
2
0
()
x