Za vrijeme najnovijeg ”cyber” napada na norveški parlament, korisnički računi elektroničkih pošta nekoliko članova parlamenta hakirano

Haker
2 komentara

Prema riječima ravnatelja Stortinga, tijekom hakerskog napada skinute su različite količine podataka. Oni čiji su korisnički računi bili zahvaćeni napadom su kontaktirani, a sljedećih dana javit će se i uprava parlamenta.

Storting, norveški parlament, pretrpio je ”cyber” napad širokih razmjera, koji je rezultirao hakiranjem računa e-pošte nekoliko parlamentarnih predstavnika i zaposlenika, kako izjavljuje čelnik zakonodavnog tijela u izjavi od utorka.

“Stvar shvaćamo vrlo ozbiljno i svu našu pažnju usmjerili smo u analiziranje situacije, kako bismo dobili ukupnu sliku incidenta te potencijalne razmjere štete”, rekla je Marianne Andreassen, šefica parlamenta, u priopćenju za medije.

Andreassen je dodala da je uspješno proveden niz neposrednih mjera za smanjenje rizika, kako bi se zaustavio daljnji tijek napada.

Nadalje, izjavila je da je uprava Stortinga u bliskom kontaktu s relevantnim sigurnosnim tijelima te da je u utorak odlučila slučaj prijaviti policiji.

hakerski napadi
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
3 godine prije

Znaci opet sankcije Rusiji.

RADOZNALI
3 godine prije

E što je previše, previše je. A ima previše rusofoba koji se služe svim i svačim.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI