Rusija kaže da će recipročno odgovoriti EU zbog njihovih optužbi o hakiranju, za koje Rusija kaže da su ”neosnovane” i neutemeljene

Haker
0
0

Ruski dužnosnici su optužbe koje je EU iznijela protiv Rusije, a koje Rusiju optužuju za nedavni pokušaj ”cyber” napada na EU, odbacili kao neutemeljene i neosnovane. Moskva je nagovijestila da će recipročno odgovoriti na sankcije koje je Rusiji nametnula EU.

“Očigledno je da neprijateljski postupak Europske Unije neće ostati bez odgovora. Kao što znamo, sve što se radi u diplomatskim odnosima je recipročno”, navodi se u izjavi ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

EU je u četvrtak stavila na svoju crnu listu četiri Rusa, koji su uz to članovi Jedinice ruske vojne, obavještajne agencije, poznate kao GRU. Nju je, naime, Bruxelles optužio za činjenje hakerskih napada. No, sankcije se nisu odnosile samo na agente GRU-a, već i na neke državljane Kine i Sjeverne Koreje.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova odbacilo je optužbe Bruxellesa kao optužbe koje su prema međunarodnom pravu “neosnovane” i ”neutemeljene”. Moskva je rekla da su sankcije određene “zbog nategnutih razloga”te da su strogo politički motivirane.

Cyber napadihakerski napadi
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI