Hakeri ukrali podatke 57 milijuna korisnika i 7 milijuna vozača Ubera

Kako Über špijunira svoje klijente
5 komentara

Tvrtka Uber je skrivala hakerski napad i da je hakerima platila 100 000 dolara za šutnju i uklanjanje ukradenih podataka

Hakeri su 2016. godine ukrali podatke 57 milijuna korisnika usluga i Uberovih vozača širom svijeta. Informacije su potvrđene u samoj tvrtki.

Kako ističe Bloomberg, bivši izvršni direktor tvrtke Travis Kalanick je saznao za hakiranje prije više od godinu dana. Uber se odlučio prikriti hakiranje plaćajući hakerima otkupninu 100 000 dolara za uklanjanje ukradenih podataka. Incident se dogodio u listopadu 2016. godine.

Prema izvješću, hakeri su ukrali osobne podatke, adrese elektroničke pošte i brojeve mobitela 50 milijuna korisnika Ubera, kao i osobne podatke 7 milijuna vozača, uključujući i podatke o 600 000 vozačkih dozvola. Tvrtka uvjerava korisnike da hakeri nisu uspjeli doći do podataka o bankovnim karticama.

Uberova uprava tvrdi kako hakeri nisu imali vremena iskoristiti informacije do kojih su došli.

“Zbog ovoga se ništa nije dogodilo i neću tražiti isprike. Ne mogu izbrisati prošlost, ali mogu jamčiti u ime svakog zaposlenika Ubera da ćemo izvući pouke iz naših grešaka”, rekao je Dara Khosrowshahi, izvršni direktor Ubera.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Korisnik_postoji
Gost
Korisnik_postoji

“hakeri nisu imali vremena iskoristiti informacije” – aha, ako su hakeri bili iskreni kao uberova uprava, podaci su prodani nbarem desetak puta.
Ja sam odustao od ubera čim sam vidio koje zahtjeve ima aplikacija – traži više dozvola za pristup podacima nego bilo što što sam vidio do tada. Kontakti, telefon, slike, poruke, email, kamera, mikrofon, lokacija, wifi i što sve ne

Marsal
Gost
Marsal

Garant su ti Hakeri bivsi taksisti…

Amistad
Gost
Amistad

Ma jok. Garant su Rusi 😉

mmne
Gost
mmne

haha….ko bi drugi?

Marshal
Gost
Marshal

Da, da ruski taksisti hahaha

POVEZANE VIJESTI

Izbornik