Zaharova: NATO sponzorira ‘nuklearni terorizam’

Zakharova
26 komentara

Zapadne zemlje ohrabruju Ukrajinu da izvrši napade na ruske nuklearne lokacije, izjavila je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova. Ona je to izjavila nakon što se ukrajinski dron srušio u gradu Kurčatov, u blizini nuklearne elektrane Kursk.

„Zemlje koje isporučuju dronove Kijevu – planiraju li da se presele na Mars u slučaju nuklearne katastrofe?“ napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu u petak.

“Ljudi u zemljama NATO-a moraju shvatiti da njihove vlade sponzoriraju nuklearni terorizam koji provodi Kijev.”

Zaharova je izjavila nakon što je u petak rano ujutro eksplodirala i srušila bespilotna letjelica u Kurčatovu, oštetivši stambenu zgradu. Grad, koji je dobio ime po nuklearnom fizičaru Igoru Kurčatovu, osnovan je kasnih 1960-ih da bi opsluživao obližnju elektranu. Također je dom kompanija koje proizvode dijelove za nuklearne reaktore.

Ruski pogranični regioni Kursk, Brjansk i Belgorod često su bili na udaru otkako je Moskva prošle godine pokrenula svoju vojnu operaciju u Ukrajini. Početkom maja, ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je da je uhvatila grupu ukrajinskih agenata koji su planirali akte sabotaže nuklearnih elektrana u Lenjingradskoj i Tverskoj oblasti.

Moskva je takođe optužila ukrajinske trupe za granatiranje nuklearne elektrane Zaporožje, koja se nalazi blizu linije fronta. Kijev je zauzvrat tvrdio da su ruske trupe montirale objekat eksplozivom. Iako je Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) ove sedmice objavila da njeni inspektori nisu pronašli dokaze o tvrdnjama Ukrajine, ona je prijavila da su čule eksplozije na lokaciji ili u njenoj blizini tokom protekle sedmice.

Nuklearna KatastrofaZaharovaZaporožje
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Xam
9 mjeseci prije

Americi ne pada na pamet da uništi ili ozbiljno ugrozi Rusiju. Sve što Rusija ima, ima i Amerika dovoljno. Ali ako bi Rusija bila hipotetički poražena svi njeni resursi bi se prelili upravo njenim ekonomskim konkurentima kao što su Kina, EU, Koreja pa i zaboravljeni Japan. Tako da bi Ameri izgubili ovaj rat isto onako kao što su dobili Prvi i Drugi. Kada završi. Znači cilj je održavati tampon zonu između evropskih razvijenih zemalja i ruskih resursa. Uvući ih u sukob što ih više i dugoročno odvojiti. Preko kontrole bivših komunističkih zemalja istočne Evrope i Ukrajine praktično opkoliti EU. Obnoviti prodaju skupocenog i novog oružja kao podsticaj svojoj okrnjenoj ekonomiji. Pre svega ne postoji nešto kao što je zapad. Postoji Amerika sa Britanijom, njihove vazalne države iz istočne Evrope. I Zemlje EU. To su ovde glavni suparnici. EU je bila u ekspanziji pre pojave korone a Amerika i Britanija polako… Čitaj više »

Luciferka, zadnja
9 mjeseci prije

Nevjerojatno, uvijek sami sebe opisuju, najace bilo kad se ova kučka smijala, da če opšta bit invazija na Ukrajinu, ovi iz kremlja pravi su komičari suosjećam sa onima koji vjeruju u sva ta sranja koja izlaze iz njihovih usta

Max
9 mjeseci prije

Put bez povratka.

Toni
9 mjeseci prije

Zijev

Omega
9 mjeseci prije

Ja sam mislio da se ovaj portal ugasio

Darko
9 mjeseci prije

Američke svinje nisu svjesne što rade ili misle da će oni izaći neokrznuti. Poludjeli su od kada im je ovo trulo olinjalo smeće Biden na vlasti koji gleda samo svoj i sinov interes od Ukrajine, a usput da napravi što veću štetu. Šteta što nema niti jednog normalnog Amerikanca koji bi s tim gadom odmah nahranio crve nego mlate djecu po školama?

tihobl
9 mjeseci prije

Prije nekoliko dana rusi su upozorili zapad da ce uzvratiti udar po njihovim ekektranama.

Karma
9 mjeseci prije

Ne pricaj nego pristisni dugmad na usrani London leglo masonskih zmija pa onda na one masovne ubojice sta su pobili sve indijance

Lucija, prva
9 mjeseci prije

Direktor instituta iz Malezije Kraj zapadne dominacije: uzroci: (savjetujem onima koji ne znaju ćirilicu da prevedu). “Први је ревизија познате ИСТОРИЈЕ која Запад представља као креатора модерне цивилизације и силу добра, али ти западни митови више нису убедљиви. Незападни свет све гласније указује да има дугу историју и да нико други није задовољан њеним западним тумачењем.          Други тренд је – преиспитивање МЕЂУНАРОДНОГ ПОРЕТКА „заснованог на правилима“. Тај концепт изазива много подсмеха широм света и нашироко се сматра оруђем Запада за контролу глобалних послова и одржавање своје хегемоније. Свиђало се то Вашингтону или не – то је реалност, а процес прерасподеле моћи у корист више земаља је већ почео.          Трећи тренд је раскринкавање западног „миротворства“. Иако се САД и Европа представљају као гарант глобалне безбедности, већина света верује да не само да не доприносе реалном миру, већ и ПРОФИТИРАЈУ ОД РАТОВА.          Четврти тренд је свргавање западне ФИНАНСИЈСКЕ надградње… Čitaj više »

Lucija, prva
9 mjeseci prije

Izvrsna analiza i opažanje: “Da li ste svesni da je pošiljka kasetnih 155mm granata odraz potpunog očaja celokupnog Zapada? Zašto kasetna , potpuno neefikasna municija? Zato što NEMA NIČEGA preostalog u zalihama na celom Zapadu. Da li znate da Rusija poseduje beskonačno velike količine kasetnih granata 155mm, a naravno i kasetnih bombi, KOJE NE KORISTI u ovom ratu? Čak je u predsednik USA Bajden to javno priznao. Da rezimiramo, Ukrajina ostaje bez municije, sve je gotovo. Kasetna municija samo daje legitimitet Rusima da je upotrebe, recipročno. Rusija nije potpisnik zabrane upotrebe kasetne municije, kao ni USA. Nadamo se da je nikada neće ni upotrebiti, od nje samo civili stradaju. Brojevi: Mesečna proizvodnja municije 155mm USA 30.000 komada. Evropa 4.000 komada Rusija 2.000.000 komada. Potrošnja: Ukrajina oko 5.000 rundi na dan Rusija 20.000 plus komada na dan, prema potrebi. 155mm municija je OSNOV ovog rata. Zapad nema mogućnosti da proizvede niti… Čitaj više »

Tony
9 mjeseci prije

Napokon javio se prvi zapadni kapitalista protiv raspirivanja rata izmedju Ukrajine i Rusije. Musk…Musk: Sending cluster munitions won’t change outcome in Ukraine

Lucija, prva
9 mjeseci prije

“Zelenko na fotkama iz Litvanije stoji sam kao dete s kojim niko neće da se igra, a do pre mesec dana svi su mu pljeskali, tapšali ga, pozivali ga u društvo.
Ukrajina je puštena niz vodu još 2014. jer je tada bilo predvidjeno da će poslužiti kao malj za udar na Rusiju, ne da bi je pobedila nego da ” zamajava” i oslabi, istroši rusku ratnu mašineriju i ubije što više ruskih vojnika.
Iz Minskih “tobože” sporazuma je jasno da se ovaj sukob pripremao.

Zelenko nije pripadnik slavenskog naroda, porodica mu je na zapadu, kapital takođe i koliko god da glumi utučenost – nema šta da izgubi. Njegovo je samo da upropasti što više Ukrajine i ruskog sveta.”

PAZITE ODGOVORA:

“I..? ..sendviču..šta je tu loše? To se zove dugoročno planiranje i taktika! ..očito uspješna! 😉”

To je isti koji dolazi i na ovaj portal.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI