Rusi nude zajednički razvoj podmornice sa Indijom

Podmorica Amur 1650
9 komentara

Rusija je predložila Indiji da razvije novu dizel-električnu podmornicu zasnovanu na projektu Amur-1650 rekao je Vladimir Drozhzov, šef Federalne službe za vojno-tehniču saradnju.

Mi ne predlažemo prodaju licence za podmornicu Amur-1650 nego zajednički rad na novoj podmornici na osnovu ovog projekta sa našim indijskim partnerima. Podmornica bi trebala biti opremljena sistemom pogona nezavisnim od vazduha sa površine. Ako dođe do realizacije ovog plana indijska vojska će steći sve potrebne tehnološke mogućnosti za izgradnju podmornica ovog tipa. “Naš preliminarni predlog je mnogo povoljniji od drugih stranih partnera” rekao je Drozhzov. Nova podmornica treba da bude opremljena raketnim sistemima Brahmos, koje zajednički proizvode Rusija i Indija.

AMur-1650Podmornica
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Aga
4 godine prije

Indija poprilicno kaska za kinom u pogledu podmornica, a time i za amerikom. Dakle rusi hoce dati priliku indiji da izjednaci snage. Rusija je vise puta bila izdana od partnera te trenutno sa svima odrzava dobre odnose. Najbolji je primjer iran koji im.je strateski konkurent ,a u isto vrijeme savez ik na bliskom istoku. Be h obzira na sve mlako pomaze ne prodaje im nista previse opasno. Iran, indija,pakistan,kina taj trokut saveznika i konkurenata vrlo je interesantan za rusiju. Kinezi htjeli ne htjeli imaju pretenzije na sibir koji im je na dohvat ruke, tu rusi pomocu naoruzavanja indije pokusavaju pobiti… manje vise izjednacuje odnos snaga u slucaju…

Bubakar Sanogo
4 godine prije

Fascinantno je kako jedna velesila poput Indije nije sposobna sama konstruirati bilo koju vrstu naprednog naoružanja. Jedva Svedska je nekoliko desetljeća ispred njih u borbenim avionima, a Kina kao glavni konkurent u svemu.

Umpah Pah
4 godine prije

Multifunkcionalna podmornica,podjezerica i podriječnica ”SALE” +”PROVIZIYA”?
KUKU NAMIN !
Podpotočnica u pripremi?

nessy
4 godine prije

Ove podmornice su relatvno male, ali su vrlo napredne.

Boberman
4 godine prije

Pozdravio te Ćiril!

Max
4 godine prije

Ova vojno tehnička suradnja se čini logičnom s obzirom na dosadašnje partnerstvo Indije i Ruske Federacije. Sjetimo se samo proizvodnje raketa BrahMos nabavke Migove I sukhoija sustava S400 tenkova T72 T90s I suradnje na projektu Pakfa.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI