Hitna izjava Moskve o “nestanku” Julije Skripal

Julija i Viktorija Skripal
26 komentara

London je priopćio kako je Julija Skripal otpuštena iz britanske bolnice, javlja BBC, mjesec dana nakon što je navodno otrovana nervnim plinom zajedno sa svojim ocem Sergejem, bivšim ruskim dvostrukim agentom.

Službena verzija Londona je da su otac i kći bili onesviješteni kada su pronađeni na klupi 4. ožujka u Salisburyu. Bili su u kritičnom stanju tjednima, a onda im se zdravlje počelo rapidno poboljšavati.

Velika Britanija kaže da su otrovani nervnim plinom i za napad optužuju Rusiju. Moskva je opovrgnula upletenost u incident zbog kojeg su odnosi između dviju zemalja ponovno na razini iz vremena Hladnog rata.

Julija Skripal navodno traži politički azil u Velikoj Britaniji i nakon što je otpuštena iz bolnice u ponedjeljak navečer odvezena je na “sigurno mjesto”.

Liječnici su rekli da se Julija i njezin otac Sergej Skripal “mnogo bolje osjećaju”.

Rusko veleposlanstvo u Londonu od britanskih vlasti traži hitnu potvrdu da je se sve što se dogodilo Juliji Skripal i da sve što čini radi vlastitom voljom, kazali su diplomati.

Čestitamo Juliji na oporavku. Ipak, potrebna nam je hitna potvrda da je sve što je učinjeno s njom obavljeno s njenom vlastitom slobodnom voljom”, izjavio je predstavnik ruskog veleposlanstva.

Ranije, predstavnici bolnice Salisburyu službeno su potvrdili da je Julija Skripal otpuštena iz bolnice.

Bolnica je također izvijestila da je Julija Skripal zatražila od medija da poštuju njezinu privatnost.

Nakon odlaska, kao što smo rekli, BBC je priopćio kako je “odvedena na sigurno”.

Međutim, rođakinja Julije Skripal, Viktorija, vjeruje da će britanske vlasti insistirati na tome da Julia traži azil u Velikoj Britaniji. Obzirom da je u kratkom telefonskom razgovoru rekla “kako Viktorija ne treba dolaziti u Ujedinjeno Kraljevstvo, jer će se ionako uskoro vidjeti”, logično je pretpostaviti da je želja Julije bila vratiti se u Rusiju.

Prethodno je priopćeno da su se agenti obavještajne službe Ujedinjenog Kraljevstva MI6  i CIA složili o odlasku Sergeja i Julije Skripal u SAD.

Zaposlenici ruskog veleposlanstva u Velikoj Britaniji su rekli kako ovom akcijom CIA i MI6 pokušavaju sakriti što se zaista dogodilo početkom ožujka u Salisburyu, kada su Skripali navodno otrovani nervnim agensom “Novičok”.

Sama Julija Skripal osobno nije potvrdila ni opovrgnula nijednu tvrdnju britanskih vlasti i nije dala nikakvu izjavu.

Julija SkripalSkripal
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nije bitno tko
6 godine prije

CIA če ovo dvoje da likvidira.

tuf
6 godine prije

Vjerojatno je to bio jedini nacin da se ona i otac nastave oporavljati.
Da je izrazila recimo zelju za odlaskom u Rusiju – njihovo stanje bi islo u suprotnom smjeru, nastavilo se pogorsavati sve do smrti, a sluzbena izjava bi bila da su to posljedice Novicoka. Citav niz ljudi je smaknut jer su se odupirali njihovim zeljama.

čokolino
6 godine prije

Da li neko zna šta više o ovome:
The Russian military command suddenly puts troops on full combat alert, movements of combat vehicles and missile systems observe almost all over the country.

Istina ili fake news?

NAPOLEON
6 godine prije

Svašta se kuha u britanskoj kuhinji. Ajmo anketa hoće li se održati nogometno SP u Rusiji. Ako mislite da hoće +, a ako neće –

Ivo Lola
6 godine prije

A tko tu može više biti pametan, Juliju nismo ni čuli ni vidjeli, i tko zna šta su britanci uradili s njom i ocem poslije tog jednog jedinog razgovora i jedne jedine rečenice iz koje se svi trude nešto dokučiti. Nitko je nije vidio ni čuo. Štajaznam, trebala bi dati bar jednu izjavu za medije i to uživo, sa današnjim novinama, kao što se to radi kod ucjene prilikom otmice i kao što to rade teroristi, da se koliko-toliko uvjerimo da je dobro, da je uopće živa.

mars
6 godine prije

Možda je otac Sergej svojevremeno gledao holivudski “Lov na Crveni Oktobar”, gdje na kraju sovjetski kapetan (Šon Koneri) mirno uplovljava u američku vojnu luku sa otetom sovjetskom podmornicom (koju je lično oteo) i mislima o mirnom životu, slobodi i kućici na obali jezerceta gdje će pecati ribu, o čemu je sanjao i kako su mu obećali. Idila. Tu se film i završava ne prikazujući jesu li mu se snovi i ostvarili. Kako nije ništa prikazano o daljoj sudbini kapetana, Sergej mislio da se to podrazumjeva, pa nasjeo. I nije jedini. Koliko li ih je bilo i prije i poslije njega, koji su umjesto sanjane idile, u tišini dobili slične “nagrade” od svojih novih prijatelja, a koji nisu ovoliko razvlačeni po medijima

Edo
6 godine prije

Gotova priča, pojede ih mrak. Nikad se više za njih neće znati pa ni kad umru ili će moćni FSB, (za potrebe propagande) uprkos neviđenim osiguranjima, da ih pronađe i ubije a egzekuciju će Putin lično narediti.

StarDam
6 godine prije

Znači britanska vlada otme ruske državljane i nikom ništa!

9a3bwv
6 godine prije

vratit će se kad im isperu mozgove, učitaju novi firmware.

rodoljub
6 godine prije

Najnovija vest : Englezi su porusili kucu u kojoj je Sergej Skripalj ziveo i porusili su pab u kojem je Skripalj “otrovan” . Komentar nije potreban, pametnom je sve jasno .

davor
6 godine prije

Ian Fleming se okreće u grobu

Duki
6 godine prije

“vlastitom voljom ” je Julija u ovih par tjedana postala Đulijano !
Odoše dude za hranu ribama ????

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI